RYANAIR - 8

• 90 564
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да ти потвърдя на въпроса просто.  Laughing

# 691
Купих стек цигари от магазина вътре на нашето летище преди две седмици за Италияи с торбичката в ръка минах на гейта. Може би зависи и от служителя.

# 692
  • В две мъжки сърца
Здравейте, за пръв път сама резервирам билети. Снощи резервирах до Барселона за края на ноември. Въпросът ми е  веднага ли изтеглят парите от картата?

# 693
  • Beyond the stars
Здравейте, за пръв път сама резервирам билети. Снощи резервирах до Барселона за края на ноември. Въпросът ми е  веднага ли изтеглят парите от картата?

Би трябвало, ти реално ги купуваш билетите в момента на резервацията.  Peace

# 694
  • В две мъжки сърца

Би трябвало, ти реално ги купуваш билетите в момента на резервацията.  Peace
[/quote
Как да съм сигурна? Важно ми е много, защото снощи резервирах и апартамент в букинг, който малко по- късно анулирах безплатно, но сега виждам, че са изтеглени от картата ми повече пари отколкото са билетите, но по- малко отколкото са общо билетите и анулираната резервация. И не знам какво да правя. Поне да съм сигурна, че едната част са за билетите.

# 695
Ако имате код за резервация, значи имате билети

# 696
  • София
Със сигурност са изтеглили цялата сума за билетите, а за резервацията вероятно не е пълната сума, а някаква част от нея - 30% или за първата нощувка.

# 697
По повод на цигарите...ако не са закупени от безмитния трябва да бъдат прибрани в ръчния багаж (ако нямате друг регистриран багаж). Знам за еврозоната, че са позволени до 40 кутии, демек 4 стека. Ако купите цигарите от безмитния, може да са си в отделната торбичка, като мен веднъж ме помолиха да я сложа под предната седалка, а не горе, където се оставя багажа. Последно юни купувах и бутилка водка и никой нищо не ми е казал. Да уточня, че пътувах с Раян.

# 698
Да попитам пак, ако на ръчния багаж едната страна е с 1см по-голяма, ще се заядат ли? Не помня на кого си дадох последно куфарчето, което си ми беше с точни размери, и сега гледам меки чанти, но всички или са много малки, или са с по 1см по-големи... Например тази : https://www.zalando.de/your-turn-weekender-cognac-yo152ha1s-o11.html (54х40х21)

# 699
Ако го премерят и не влиза в клетката, ще се заядат. Ако влиза, няма да се заядат.

# 700
Всичко зависи от служителите за ръчния багаж (+/- 1 см) ... На Малпенса една българка с американски паспорт  носеше куфар (уж за ръчен бага, но така беше разпънат и натъпкан, че съм сигурна, че нямаше да влезе в клетката, ако я бяха накарали да го сложи), дамска чанта, раница на гърба и 2 торби от duty free-то. С 2 деца като всяко от тях имаше куфар и раница и по 2 плика от безмитната. Служителката й направи забележка, че е с 3 багажа, но българо-американката като взе да крещи, че имала право, да си покажела билета, че пишело така. Броеше какво броеше, явно разлика между 2 и 3 е много трудно да се направи, но служителката махна с досада. Преди това за друго се беше разкрещяла, и без това полетът закъсняваше и служителката явно реши да си затвори очите да не бави повече полета. Та изводите от моето лирическо отклонение са 2:
1. Или си нагъл, нахален и достатъчно прост, за да си първите две и ги изкарваш тях виновни и некадърни, неинформирани и т.н., или
2. Си спазваш изискванията, за да ти е мирна главата. (ако са меки чантите/ куфарите този 1 см лесно може да се прибере ако не са натъпкани до пръсване)

# 701
  • на Мелмак
Пролетта при един полет, от цял самолет накараха една жена с малко дете да си сложи багажа в клетката, беше мек куфар, който беше брутално натъпкан. Не влезна, върнаха я, после не я видях.
На никой друг не провериха багажа.
Но ако толкова се притеснявате, точно преди да се качите на буса, може да го дадете за безплатно чекиране.

# 702
Или да измерите предварително.

# 703
Всичко зависи от служителите за ръчния багаж (+/- 1 см) ... На Малпенса една българка с американски паспорт  носеше куфар (уж за ръчен бага, но така беше разпънат и натъпкан, че съм сигурна, че нямаше да влезе в клетката, ако я бяха накарали да го сложи), дамска чанта, раница на гърба и 2 торби от duty free-то. С 2 деца като всяко от тях имаше куфар и раница и по 2 плика от безмитната. Служителката й направи забележка, че е с 3 багажа, но българо-американката като взе да крещи, че имала право, да си покажела билета, че пишело така. Броеше какво броеше, явно разлика между 2 и 3 е много трудно да се направи, но служителката махна с досада. Преди това за друго се беше разкрещяла, и без това полетът закъсняваше и служителката явно реши да си затвори очите да не бави повече полета. Та изводите от моето лирическо отклонение са 2:
1. Или си нагъл, нахален и достатъчно прост, за да си първите две и ги изкарваш тях виновни и некадърни, неинформирани и т.н., или
2. Си спазваш изискванията, за да ти е мирна главата. (ако са меки чантите/ куфарите този 1 см лесно може да се прибере ако не са натъпкани до пръсване)

Аз писах в темата за УИЗ миналата година... Пред очите ми накараха семейство с малко дете, да доплати по (нямам спомен, но много голяма сума, на фона на цените на билетите им) защото ръчния багаж бил с няколко см повече, а едно семейство БРАТЯ РОМИ, със сакове с моите размери, УЖ малък ръчен багаж, даже не ги и погледна! Дамите в темата споделиха, че братята не ги закачат, за да не си създават проблеми...

Разбира се, че няма да е натъпчен ръчния багаж... Ама ще търся чанта, която да е точно 20...Благодаря ви на всички за включването! bouquet bouquet bouquet bouquet

# 704
Здравейте,
Следя полет София Дъблин 19.11-24.11.2018 излиза ми цена за двама 116 евро а в eky-172 евро и там виждам че има такаа обслужване към 30 и няколко евро.
СКО започна да правя резервация директно от Райан после дали ще ми добави тези такси или това е крайната цена?
Още нещо, от сайта на райан не мога да направя застраховка за България.
Моля някой ако може да ми помогне с малко информация

Общи условия

Активация на акаунт