Всеки вече вижда, че сме двама - СЕПТЕМВРИйчето шава в мама /Тема 5/

• 53 986
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Аз се жаборикам със "Сандрин" много ми помага и е на билкова основа, а зъболекарката в понеделник ми изписа и вода за уста "Еудрил" уникална е... Peace

# 91
  • София
Някъде съм попадала на инфо, че втриването на кокосово масло облекчава венците. Може да пробваш, няма за навреди.

# 92
Благодаря ти ВА НИ ЛА
Пратих си изследвания та на АГ и ми отговори, че имам анемия и да отида за рецепта, но аз мисля първо да си пусна едно изследване на желязо. Никога не съм имала проблеми с хемоглобина, през първата бременност ми беше добре.

# 93
Добро утро момичета. Не съм влизала няколко дни във форума,но гледам доста се изписали,после ще ви изчета. Сега да ви се оплача,какъв кошмар преживях снощи. Тъкмо съм се унесла и се събуждам с някакво сърцебиене и чувство за притеснение и тревожност. Адски гадно нещо. Мерих си кръвното,110/80,пулс 72,уж нормално. Станах,разходих се из къщи,взех си едно лукче и пак легнах. Не знам кога съм заспала,но се пробуждах няколко пъти през нощта. Сутринта се събудих със същото чувство,както снощи. Мерих си кръвното,беше 100/80,което са много близки граници. По късно ще се чуя с акушерката,която ми води ЖК,да видим какво ще каже тя. Четох в нета,че айрян с много сол помагал,в такива случай. АКо някоя от вас е изпадала в подобна ситуация,нека сподели мнение! Хубав ден от мен!

# 94
Момичета, вие как сте със зъбите, моите станаха нещо много чувствителни и се чудя каква паста да купувам?  newsm78
На мен доки ми каза,да наблягам на храните с калции, тъй като при липса в организма,бебето започвало да взима от зъбите и се разваляли. А тази чувствителност и изтръпналост,може да се дължат точно на това. Взимай мерки навреме!

# 95
Айранът с много сол вдига кръвното.   И двете граници по принцип са в норма, но дали за теб са добри?! Какво ти е обичайното кръвно?

# 96
Айранът с много сол вдига кръвното.   И двете граници по принцип са в норма, но дали за теб са добри?! Какво ти е обичайното кръвно?
Нормално за мен е 90/60 или 100/70

# 97
tonil_83, да не са паник-атаки? Понякога се получават дори без причина. Според мен е нещо на нервна почва.

Аз днес бях на ФМ при Марков. Обстойно прегледа бебенцето. Всичко си му е наред, няма никакви забележки. Тежи 413 грама. Потвърди на 100%, че е момиченце! Мале, трета девойка! Не мога да повярвам! Явно с мъжа ми не можем да правим момчета!
Опита се да я снима, но пъпната връв й минаваше точно през средата на лицето и не се получи много добре. Плацентата пък беше до главата й отдясно. Беше си захапала пръста и не го пускаше. Докторът каза, че това рядко се вижда.
Също така каза, че няма нужда да ходя на фетална ехокардиография, тъй като не вижда нищо притеснително. Идеално било сърчицето към момента. Каза, че то се развива чак до раждането, че и малко след него и е Божа работа как ще се развие дотогава.

Напоследък съм с ужасен апетит и ме е страх да се кача на кантара. Доскоро бях +4 кг, сега не смея да се меря.

# 98
  • Варна
Нещо за Грозда да се чували?

# 99
*Noel*,  девойките са гальовни и артистични. У вас ще е експлозия от емоции и цветове.

Днес и аз се оплаквах на моята лекарка, че съм като канибал. Закусвах филе "Елена"...хем солено, хем не особено полезно, но щях да пощурея ако не си бях резнала.

tonil_83, бебетата растат и с това също идват по–големите размери на матката, която оказва натиск върху кръвоносните съдове, което от своя страна намалява притока на кислород към мозъка, затова имало моменти на отмаляване и задъхване.

# 100
  • Велико Търново
Ох, и аз почнах с лакомията. Двс дни ям едни филии с шоколад...слава богу опаковката свърши, та нямам намерение скоро да купя :d не ми се мисли как вървя с кг. Аз доста се задъхвам и не мога да се движа бързо...абсолютен тюлен съм вече. Явно така ще е до края...

# 101
  • София
Аз се старая да вървя пеша повече, вкъщи също тече пролетно почистване - вчера се катерих да мия прозорци. ММ беше пред нервен срив като се прибра и ме видя с един крак на стола, а с другия на радиатора  hahaha  Ама като съм физически ок, не мисля да се спирам.
Аз имам въпрос, пускали ли сте D, B12 и TSH? По-специално първите две - чета много лоши неща при дефицит. АГ нищо не каза, ще питам на ФМ другата седмица.

# 102
Момичета ,здравейте ! Аз съм уж за октомври ,но мисля да следя и вас ,защото термина е за 5ти което значи ,че може и септември да се окотя (съдейки и че съм подранила с 20 дена на времето ) 😂 Не знам още какво ,ще е бебчето . Всеки път се крие и сега на 4Д се надявам да се покаже . Виждам сте на тема килограми . Колко сте качили ? Аз съм 17+4 гс ,а килограмите са 3-4 . Много ли са ? Акушерките казаха ,че не били малко ,а аз мислех че е нормално Sad да чукам на дърво - това ми е терзанието до момента . Да не викам дявола ,ПУ ПУ 😁

# 103
  • Велико Търново
Добре дошла , Симона Simple Smile Аз така хвърлям по поглед на август, че хич не ми се вярва госпожицата да си стои мирно и кротко до 5ти септ. Не мисля, че кг са много. По принцип по кг на месец- кг и половина било ок. Само дето си още в седмиците, които не се качва особено(поне повечето). След 22-23 г.с самото бебе почва да качва двойно мисля и става тежка работата буквално

# 104
  • София
Аз килограмите не ги мисля изобщо  Grinning по скоро си правя планове за упражнения след раждането. Меря се само на консултацията и не мисля за тях, през първата бременност качих 12кг. и не знам кога точно са изчезнали, но това беше отдавна. Не мога да ям месо, освен на манджа, минах основно на плодове - ягоди, диня, пъпеш , мога само това да ям по цял ден  Laughing и някой друг боклук  Embarassed също салати,сирене и мляко.
От тази нощ ми се завърнаха крампите на краката  Sad ужасно е, събудих се от адска болка, от предишната бременност не съм имала, но ще си ги изтърпя, няма какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт