Всеки вече вижда, че сме двама - СЕПТЕМВРИйчето шава в мама /Тема 5/

• 54 158
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Направо ви завиждам,количките са толкова разнообразни и хубави,аз гледах за близнаци ...еми много са грозни.Идея си нямам по какъв критерий  трябва да я избирам,само едно знам ,че две илядо лева няма да дам хахахах.
Аз да ви се оплача,явно съм се натровила нещо корема ми в пъпки ...и снощи спах в 00.....

И аз гледам само цветово да ми хареса Simple Smile количката. Другите екстри не мога да ги осмисля все още...

Много гадно с натравянето. Кой знае с какво са наръсени всички плодове и зеленчуци, на които се хвърляме  #2gunfire..

# 136
Количката трябва да е маневрена и лека . Аз търся и такава която не просто да се сгъва ,а да мога сама да го правя . Като се сгъне да е удобна и прибрана за да може да влезе в багажника . Знам ,че било хубаво гумите да се помпят ръчно . Предупредиха ме да внимавам дали ,ще влиза в асансьора . Общо взето това е което знам и гледам ... Определено няма да дам и хиляда лева

# 137
  • Велико Търново
На мен понякога и 500 ми се виждат много. Аз мисля в крайна сметка да не се впрягам толкова много за количка тъй като все пак есен и зима няма да се излиза баш всеки ден. Нали надявам се времето да е по-меко от тази зима, но все пак. Тоест март месец бебка тъкмо ще е на около 6 месеца и ще си взема лека лятна количка. Иначе имам ясни критерии: да е лека, широка и удобна за бебка, да е с цяла дръжка.

# 138
Рали , аз се спирам на колички 2 в 1 . За да не се налага на пролет да се взема нова . Е olx срещам доста изгодни предложения

# 139
  • Велико Търново
То и аз гледам комбинирани, но като гледам масово след 6 месец всички си вземат летни и пускат комбинираните за продажба.

# 140
Здравейте, някоя от вас изследвала ли си е вит.Б12,поглеждам при августовските мами, те явно масово го правят, аз лично за първи път чувам Thinking
Доколкото разбрах не се полага по каса и се заплаща допълнително.
Пиете ли някакви витамини, аз съм на Пренатал на Джеймисън, макар че АГ каза да ги спирам вече.

# 141
  • София
Здравейте, някоя от вас изследвала ли си е вит.Б12,поглеждам при августовските мами, те явно масово го правят, аз лично за първи път чувам Thinking
Доколкото разбрах не се полага по каса и се заплаща допълнително.
Пиете ли някакви витамини, аз съм на Пренатал на Джеймисън, макар че АГ каза да ги спирам вече.

да, аз.
имайте предвид, че референтните нива в БГ са под минимума на СЗО. Ако изследвате б12 е добре да го знаете. б12 е страшно важен...

витамини вече не...1 опаковка и малко и четох, че не са непременно нужни. да не се повтарям, горе писах повече по темата.,

# 142
И октомврийките постоянно пишат за какви ли не изследвания + за B12 . Според мен щом АГ не те праща да ги изследваш - няма смисъл . Буквално го приемам като вманиачаване да търсим от нищо нещо . 3 и 6 месец нали се вземат кръв и урина . Работата е под контрол ,разбира се ако пази боже не се появи нещо нежелано

# 143
  • София
Аз също мисля, че няма нужда от изследванея без показатели, че нещо не е наред или ако не се чувстваш добре. Моята лекарка всеки път ме разпитва имам ли проблеми и чувствам ли се добре, тя преценява. За начало ми пусна изследвания за 180лв. и по тях е преценила имам ли нужда от допълнителни. Ако нямате оплаквания и проблеми недейте да си създавате сами. Simple Smile
И аз се бях замислила по едно време, защото гледах един професор, който обясняваше, че бременните задължително трябвало да си изследват щитовидната жлеза ... после се замислих, че се чувствам добре, бебето се развива нормално и реших да не се вманиачавам и да си мисля глупости.

# 144
  • София
Аз също мисля, че няма нужда от изследванея без показатели, че нещо не е наред или ако не се чувстваш добре. Моята лекарка всеки път ме разпитва имам ли проблеми и чувствам ли се добре, тя преценява. За начало ми пусна изследвания за 180лв. и по тях е преценила имам ли нужда от допълнителни. Ако нямате оплаквания и проблеми недейте да си създавате сами. Simple Smile
И аз се бях замислила по едно време, защото гледах един професор, който обясняваше, че бременните задължително трябвало да си изследват щитовидната жлеза ... после се замислих, че се чувствам добре, бебето се развива нормално и реших да не се вманиачавам и да си мисля глупости.

Щитовидната е едно от първите неща, които могат да излязат 'от строя' при бременност, дори без да забележим. Не бих лежала на тази възглавница, 'добре се чувствам'. Тонът ми е съвсем добронамерен, но нека не бъдем наивни. Например аз съм с таласемия и се чувствам добре, но се наложи да направя кръвопреливане скоро, защото хгб ми падна страшно и докторите казаха, за теб е ок, ти си се адаптирала, но плода не е...и оттам нататък се досещате.

относно какво личния лекар и гинеколога могат да ни предложат като изследвания, това зависи от доста неща, дали сме по каса или на частен преглед  и още от съвестта на самия лекар и неговия морал  (казвам го с огорчение, че е така).

Да направим изводите си сами, големи хора сме, някои от нас майки не за пръв път. Успех и да мислим критично! Желая на всички ни здраве.  bouquet

пс. за онези, които биха искали да знаят кое съм решила да е добре да се изследва извън основните неща, които са ми пускали 'по каса", това са: ВИт Д, б12, (ТСХ и ФТ4) за щитовидна.

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 11:33 от ва ни ла

# 145
  • Варна
Понеже аз съм с карцином на щитовидната жлеза ,и ми е отсранена тотално си правя изследвания всеки месец на ТСХ и ФТ4....тези хормони са важни за бременността.Не са скъпи и всеки би могъл да си ги пусне дори и да няма.показания от лекар

# 146
  • моята мила родна страна
Ооохх....и аз от няколко дни разглеждам колички....ами то свят да му се завие на човек-и от модели, и от цени (някои струват повече от колата ми  Shocked )
И тъй като тепърва ще купуваме всичко за бебка: количка, обзавеждане,...абе всичко (няма от каки за доизносване  Wink ), ми се иска да я някакъв по-бюджетен вариант, като водещите критерии изглеждат горе-долу по този начин, с уговорката да е 2 в 1, + кошница за кола.

На мен понякога и 500 ми се виждат много. Аз мисля в крайна сметка да не се впрягам толкова много за количка тъй като все пак есен и зима няма да се излиза баш всеки ден. Нали надявам се времето да е по-меко от тази зима, но все пак. Тоест март месец бебка тъкмо ще е на около 6 месеца и ще си взема лека лятна количка. Иначе имам ясни критерии: да е лека, широка и удобна за бебка, да е с цяла дръжка.

Може би нещо такова: https://www.baby.bg/lorelli-kombinirana-kolichka-s-500-set-green-beige.html
или пък това https://www.baby.bg/lorelli-kombinirana-kolichka-vista-bezhova.html + столче за кола отделно. Как ви се струват? Чета и противоречиви мнения за Lorelli .... та не знам....  newsm78

# 147
  • Велико Търново
Ами креватчето е на лорели, та май и количката ще е на тази марка. Наистина има противоречиви мнения, но то така е за всяка марка. Даже за скъпите и лъскави от типа на Мима, Косато и пр. съм чела негативи. Аз гледам много и модели на Кенгуру. Те имат симпатични колички и по-леки и на добри цени.
Вчера ми донесоха от Англия помпата за кърма.  Party  томи типии с контейнер и стерилизатор и даже ми се струва че на първо време няма да вземам друг

# 148
  • София
ва ни ла, а аз какво обяснявах?! Кръвопреливането ти е направено на база резултат от изследване на хемоглобина, който пък е задължително изследване, което пък всички правим. Нали? Не си отишла да си прелееш кръв просто така, имало е някакъв показател за проблем, от там е преценила лекарката ти, а не ти? За това говорех и аз.  Simple Smile

# 149
На мен продължават да не ми се купуват детски неща, легла, колички и всичко останало.
Понякога забравям, че съм бременна и е много хубаво  Peace до момента, малкото да ме нарита отвътре.
А обективно вече съм малко така  Joy

Общи условия

Активация на акаунт