За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 664
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 15 116
Днес видях в нета сладкиш с майонеза, може ли да го направя с млечна домашна такава или няма да се получи? Връщам се да чета последните няколко страници.
Целта е майонезата да замести яйцата и мазнината. Като се има предвид, че става с химията от магазина, с домашна ще е още по-хубав. Peace

# 301
  • Мнения: 6 163
Днес видях в нета сладкиш с майонеза, може ли да го направя с млечна домашна такава или няма да се получи? Връщам се да чета последните няколко страници.
Целта е майонезата да замести яйцата и мазнината. Като се има предвид, че става с химията от магазина, с домашна ще е още по-хубав. Peace
Да, но аз затова попитах за млечна, защото в нея няма яйца и затова се чудя дали ще стане.

# 302
  • Мнения: 9 493
става с всякаква майонеза, стига да не е солена. Тук във форума този сладкиш има две изписани теми, с над 150стр, потърси го , ако искаш. И варианти за крем има.

# 303
  • Sofia
  • Мнения: 29 353
.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 10:10 от Doli

# 304
  • Мнения: 5 692
beauty_magnolia, не мога да я изровя сега - някъде в тефтерчето с рецептите е. Има доста за Медовик из нета, блатовете са сходни, кремът на моята е от варено кондензирано мляко (дулче де лече) без сметана.

i_peych е дал линк за такава торта, медена. Благодаря Ви  bouquet bouquet bouquet

# 305
  • Варна
  • Мнения: 1 474
Здравейте,
Правих солена торта с блатове от тостерен хляб. Получи се добре и на вид, и на вкус, но е доста засищаща за предястие.
Чудя се, ако ползвам готовите тортиля питки вместо хляб, дали ще се получи. И трябва ли да ги запека на сух тиган преди да ги поставя в тортата.
Вие как мислите?

# 306
  • Мнения: 9 493
те са си запечени, не трябва. Ще се получи  Peace

# 307
  • Варна
  • Мнения: 1 474
Благодаря, пеп-4о!

# 308
  • София
  • Мнения: 2 528
Повече мазнина - оризът носи на много, вода - гореща и колкото е указано за сорта на опаковката (аз слагам повече, защото така го харесвам), предварително мия до бистро - така го готвя и не съм имала подобен проблем. Някои запържват до прозрачно суровия ориз, но аз не съм почитател на пърженето и не го правя. Само ако е по-малко водата, прекаля с печенето или го оставя в гореща фурна дълго става сух горният слой.

Благодаря ви, момичета, за съветите с приготвянето на ориза на фурна  bouquet

Аз го запържвам  докато стане "стъклен", след това добавям гореща вода и във фурната .... месото ми винаги е сварено предварително и накъсано. Не ползвам бланширан ориз, когато го приготвям на фурна с пиле, имам ми някакъв по-странен вкус .... фурната ми пече по-силно отгоре, но може би отдолу остава по-дълго време във вода  Rolling Eyes ... но резултата ми харесва откакто си намерих "моя ориз" ...

# 309
  • Пловдив
  • Мнения: 44 821
Може ли въпрос....на коя сметана се казва Животинска Thinking

# 310
  • Мнения: 16 312
От сметаната за разбиване има такава, която е на растителна основа, и такава, която е животинска. На кутийките обикновено пише. Hopla примерно е растителна, а Президент май имаха животинска. Аз купувам и една гръцка марка, но не ѝ помня името.

# 311
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Може ли въпрос....на коя сметана се казва Животинска Thinking
На тази с животински произход, т.е. има процент масленост...тя е неподсладена най-често, но да си пише че има примерно 10,20,30 % масленост

# 312
  • Стара Загора
  • Мнения: 522
Имам сушени тиквички и не зная как да ги оползотворя. Моля за рецепти  bouquet

# 313
  • Мнения: 9 493
Крем супа, „лазаня”, запеканка със сирене и млечно-яйчен сос някакъв

# 314
  • Мнения: 14 966
Искам да сиропирам един сладкиш с лимонов сок, мисля да сваря лимоновия сок със захар и вода, така ли се прави или мога и директно да сиропирам без да варя.
ДРугото ми питане е трябва ли да дупча сладкиша за сиропирането

Общи условия

Активация на акаунт