За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 649
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 55
Здравейте! Имам един въпрос. Как правите спагетите? Моите винаги се залепват, пробвала съм най различни марки. Когато правя спагети или паста, правя ги винаги болонезе, стават много вкусни, но нямат вид. Сварявам ги в подсолена вода, за около 10 мин. и винаги са като смачкани.  newsm78 newsm78

# 466
  • Мнения: 35 645
Пък и може като профитеролчета да ги направиш. Малки топчета с пълнеж.

# 467
  • София
  • Мнения: 10 825
Здравейте! Имам един въпрос. Как правите спагетите? Моите винаги се залепват, пробвала съм най различни марки. Когато правя спагети или паста, правя ги винаги болонезе, стават много вкусни, но нямат вид. Сварявам ги в подсолена вода, за около 10 мин. и винаги са като смачкани.  newsm78 newsm78
Купувай спагети от твърда пшеница.
Предполагам ги слагаш във водата СЛЕД като заври, нали?

# 468
  • Мнения: 55
Много благодаря, Onna-bugeisha! Погледнах спагетите, които са ми налични и са от мека пшеница. Вече ще знам Simple Smile А за варенето - да, след като заври водата тогава ги добавям.

# 469
  • Мнения: 9 493
Много благодаря, Onna-bugeisha! Погледнах спагетите, които са ми налични и са от мека пшеница. Вече ще знам Simple Smile А за варенето - да, след като заври водата тогава ги добавям.

трябва да се варят в много вода, на пакет 400г  ок 3л.  Peace

Аз имам хартийки за бонбони, точно от тях мислех да ползвам Peace
Аз се справям добре с тестото за еклери и за това си мисля, че няма да имам големи трудности с тези. По-скоро пълнението след това би могло да ми е проблем Thinking
ако са тези със сиренето, те са си вкусни и без пълнеж. Може да увеличиш сиренето. За пълненето може да намачкаш/пасираш фино сместа, да стане като пастет и с шхриц, с тънък накрайник да  ги напълниш, като еклерите - така е много бързо и чисто - няма рязане, няма лъжичка по лъжичка.

# 470
  • Мнения: 55
пеп-4o, благодаря  Peace

# 471
  • София
  • Мнения: 776
Здравейте,
пробвах да направя питки за дюнер, но явно някъде сбърках, защото се чупеха и не можеха да се завият като при дюнерите. Бихте ли дали надеждна рецепта?

# 472
  • София
  • Мнения: 4 978
Сайт или блог в който има подробно описание как могат да се направят различни форми от тесто (но стъпка по стъпка)

# 473
  • Мнения: 22 867
Сайт или блог в който има подробно описание как могат да се направят различни форми от тесто (но стъпка по стъпка)


Валентина Цуркан

Светлана Метакса

От форума

Красиви питки




# 474
  • Мнения: 6 163
Привет, кулинари  Grinning , дали може да се спретне един домашен сладолед с плодове и течна, неподсладена, готварска сметана? Трябва ли да се слага нещо друго? Моля за рецепти.  Praynig
трябва ли да я разбия до крем или не?

# 475
  • София
  • Мнения: 12 258
Привет, кулинари  Grinning , дали може да се спретне един домашен сладолед с плодове и течна, неподсладена, готварска сметана? Трябва ли да се слага нещо друго? Моля за рецепти.  Praynig
трябва ли да я разбия до крем или не?

Всичко е описано стъпка по стъпка
http://recepti.gotvach.bg/r-46322-Сладоледена_Нуга

http://recepti.gotvach.bg/r-46551-Сладоледено_сорбе_с_ягоди

http://recepti.gotvach.bg/r-48174-Мейпъл_орехов_сладолед

http://recepti.gotvach.bg/r-50607-Терин_с_бишкоти_и_малини


# 476
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Привет, кулинари  Grinning , дали може да се спретне един домашен сладолед с плодове и течна, неподсладена, готварска сметана? Трябва ли да се слага нещо друго? Моля за рецепти.  Praynig
трябва ли да я разбия до крем или не?


Опитайте този и няма да съжалявате.

http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2017/05/blog-post.html

# 477
  • Мнения: 35 645
Привет, кулинари  Grinning , дали може да се спретне един домашен сладолед с плодове и течна, неподсладена, готварска сметана? Трябва ли да се слага нещо друго? Моля за рецепти.  Praynig
трябва ли да я разбия до крем или не?


Опитайте този и няма да съжалявате.

http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2017/05/blog-post.html
Този звучи добре!
Аз търся някой без яйца..

# 478
  • Мнения: 6 173
Включвам се с предложение за градинското парти на децата - аз бих направила от тези меденки, без захар са и са доста вкусни според мен. Бях попадала и на едни здравословни бонбони, мога да потърся Peace

ПП: можеш да спретнеш и някакви маслени сладки, или по избор, да украсиш с айсинг или боички. Става весело и децата се радват

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 20:57 от Mирa

# 479
  • Мнения: 5 692
С какво заливате баниците, за да не изсъхват и да не стават твърди горните кори? А да стават перфектно вкусни?

Общи условия

Активация на акаунт