Съжителство след развод

• 29 552
  • 336
  •   1
Отговори
# 210
Първите съпруги защитиха правото на бащата да се вижда с детето си колкото и както пожелае. Вторите съпруги обвиниха майката и защитиха тезата, че като се ожени един мъж втори път трябва да забрави децата си и да се грижи само за настоящата и нейните деца. Този мъж търпи детето на авторката непрекъснато с изключение на четири дни в месеца. И по този логика и своето трябва да вижда само четири дни. Така де да са равни.
Май нищо не си разбрала, но ще ти обясня, явно не си била в такава ситуация и гледаш черно на бяло на нещата.

Бащата се е намърдал в жилището на авторката, гледа аванта и се прави на добър баща, но на гърба на авторката. Нека да си прекарва много време с детето си, евала за което, но нека да си поеме сам ангажимента, а не да натоварва трети човек с грижи- готвене, чистене и посрещане, да не говорим за финанси. Ако бащата беше толкова отговорен щеше да си остане в апартамента, където  е и живеел, да не си купува тази кола, да осигури на детето си собствен дом, а не да го посреща в чужд такъв.

За това, че бащата се бил съобразявал с детето на авторката, това дете си е в дома си. Този мъж се е намърдал в домът на това дете, а не обратното!

# 211
Преувеличаваш!
Никой не му пречи да се вижда с детето. Но както се разбра, преди да съжителства с Валерия не е бил чак толкова грижовен и не е взимал детето всеки уикенд - от петък вечер до неделя. След като си е решил проблема с готвачката и детегледачката е станал баща за пример.  ooooh!

Откъде се разбра това?

# 212
Вярвам, че двама души се събират в добро и зло. И доход от 150 лв. не е най-страшното зло.
Днес единия има по-добри доходи, а утре другия.
Ако си избираш половин на база доходите му то и като остаряла сметка ще бъдеш захвърлена.
И аз в това вярвам.  Някъде по-горе писах , че дори той да започне работа за доста повече пари /каквито очаквания има/ , това не променя много нещата в отношенията с авторката, защото тя се ангажира с детето му /малко детенце/ и чувството и ,че е на втори план и използвана , я огорчава.
Но аз лично не видях до този момент тя да е отказвала да финансира тази бащина любов и да отваря дома си , да участва с грижа по това дете. Никъде няма комерсиалност у нея. До момента. За разлика от партньорът и , който приема парите и да купува вещи за детето си. Това е комерсиалност , а не-нейното. Според мен , де .

# 213
Боже колко много се говори за пари, плащания и разходи в тема където по-важно е, че хората се разбират вкл. децата.  ooooh!

Проблемът е меркантилността на атвторката. Но така или иначе с тези мисли и сметки на дребно тази връзка няма да продължи повече от половин година.
Е , браво , той живее на гърба и , а тя излезе меркантилна  Laughing
Ами да се остави още време да я употребява , за да се превърне в жертва ли ?
Къде откри нейната меркантилност във всичките и действия дотук  newsm78

Нали. И аз съм изумена. Да плаче ли човек, да се смее ли.

Вярвам, че двама души се събират в добро и зло. И доход от 150 лв. не е най-страшното зло.
Ако си избираш половин на база доходите му то и като остаряла сметка ще бъдеш захвърлена.

Права си. Отивам да си взема от улицата някой клошар. Ще го изкъпя и ще си го дондуркам  Mr. Green

# 214
  • София
Преувеличаваш!
Никой не му пречи да се вижда с детето. Но както се разбра, преди да съжителства с Валерия не е бил чак толкова грижовен и не е взимал детето всеки уикенд - от петък вечер до неделя. След като си е решил проблема с готвачката и детегледачката е станал баща за пример.  ooooh!

Откъде се разбра това?

Вече отговорих на този въпрос. Crossing Arms Четете като пишете в темата ooooh!

# 215
Дорис, колко време би живяла с мъж внасящ 150 лв./месечно в къщи?
Че тези пари сигурно са за 1 посрещане на детето му за 3 дни.
Би ли разрешила на подобен мъж да похарчи издръжката на твоето дете за неговото?
Аз не, нека да съм меркантилна.

Какво точно ще му посрещат на тригодишното за 150 кинта?

# 216
О г-жа Пеперудова, а ти била ли си в подобна ситуация? Нали си първата съпруга и майка на престолонаследника... ☺

# 217
  • София
Дорис, колко време би живяла с мъж внасящ 150 лв./месечно в къщи?
Че тези пари сигурно са за 1 посрещане на детето му за 3 дни.
Би ли разрешила на подобен мъж да похарчи издръжката на твоето дете за неговото?
Аз не, нека да съм меркантилна.

Какво точно ще му посрещат на тригодишното за 150 кинта?

Ох, Ирис, имаш 7000 поста, а не можеш да четеш с разбиране Crazy
Валерия написа, че той внася около 150 лв в тяхното домакинство, които се изразяват в няколко пазарувания от магазина. Другите пари си ги разпределя той както реши - издръжка на детето, кредит и др. негови разходи.
Апартамента е неин. Тя плаща сметките.

# 218
О г-жа Пеперудова, а ти била ли си в подобна ситуация? Нали си първата съпруга и майка на престолонаследника... ☺
Била съм на мястото на детето на разведени родители.  Peace

И съм си мечтала да прекарвам време само с родител, без нови хора, породените и т.н. За съжаление не ме огря.
За това казвам един родител трябва да си поема отговорността за детето САМ, без да намесва външни хора. Оптималният вариант е детето да си ходи в домът на родителя и да си има и стая там, а не по чужди хора.

# 219
  • Варна
Преувеличаваш!

Откъде се разбра това?

Вече отговорих на този въпрос. Crossing Arms Четете като пишете в темата ooooh!

Не,не си.Това което си болднала изобщо не означава това,а са твои интерпретации.

# 220
Скрит текст:
Скрит текст:
Боже колко много се говори за пари, плащания и разходи в тема където по-важно е, че хората се разбират вкл. децата.  ooooh!

Проблемът е меркантилността на атвторката. Но така или иначе с тези мисли и сметки на дребно тази връзка няма да продължи повече от половин година.

Права си. Отивам да си взема от улицата някой клошар. Ще го изкъпя и ще си го дондуркам  Mr. Green

Гледай да е някой с потенциал , поне регистриран в бюрото по труда и без малчовци от предишни връзки  Joy Joy Съжалявам , не се стърпях.

# 221

Но както се разбра, преди да съжителства с Валерия не е бил чак толкова грижовен и не е взимал детето всеки уикенд - от петък вечер до неделя. След като си е решил проблема с готвачката и детегледачката е станал баща за пример.  ooooh!

А ти това от къде го разбра?

Преди да заживеем заедно той не ми е споменавал,че прекарва толкова време с детето.Да,вземаше го,но твърдеше,че няма какво да прави сам всяка седмица.

От това болднатото изречение. Копирах го от последния дълъг пост на Валерия. Копирах го за по-лесно.

Ами пак не значи това, което ти казваш. Да, вземал е детето, но авторката си е помислила, че като е с нея вече няма да го взема всяка седмица. Обаче човека си го иска.

Връщат се всеки у дома си и готово. И без това е крива работа, от три месеца връзка и  го прибира у тях, пък после не става...

# 222
  • София
Беше ми интересно да прочета множество различни мнения,за което ви благодаря за отделеното време.Напълно мненията на АБСУРД се припокриват с моите мисли и най-точно ме разбира.
Преди да заживеем заедно той не ми е споменавал,че прекарва толкова време с детето.Да,вземаше го,но твърдеше,че няма какво да прави сам всяка седмица.През делничните дни е говорил с майката,но тя не е съгласна да нощуват детето при баща си.
Всеки петък вечер той си изпълнява задълженията като баща,съответно аз трябва да сготвя за вечеря,защото не яде какво да е,капризно е,съответно вместо да се наспим поне съботата и тогава да го вземе,то се взема още от вечерта,всяка сутрин става в 7.Е,по цяла седмица блъскаме като идиоти и да ставаме отново рано на кой би му харесало,кой би се примирил???
Когато той е с неговото дете,съответно тогава купува с   играчки,книжки,една камара плодове и сладки.В следващия момент,когато децата са заедно в къщи,пазарувам неща,които са за двете деца,по равно,че и често изпращам лакомства за прибирането при майка му.
За празници моите роднини купуват поравно и на моето и на неговото дори и само лакомства да е или дребни играчки,макар за толкова кратко време сме заедно,но е ФАКТ.

Парите,които внася в къщи са може би около 150 лв.,не повече.Това е разпределено около 4-5 пазарувания в супермаркета.Нищо повече!Ако аз съм сама с детето,разходите и ще са значително по-малко.

Ето прост пример от днес....Чуваме се по телефона и ми казва...."нали тези дни очакваш издръжка за детето...." Това защото пак са три почивни дни и детето както и предните три ще е при него от петък вечер до понеделник,та стана въпрос,че нямаме възможност пред заплата сме и двамата и финансите ни са ограничени.И по този повод ме чопли за издръжката на моето дете.
Постоянно говори как нещата ще се променят,колко ме обича,изненадва ме с дребни жестове,помага ми в къщната работа,ноооо това не може да му купи хляб примерно или салам.Искал да ми даде много,но в момента няма тази възможност...Обърквам се тотално вече.

Дааа,правилно...децата са на 10 и 3 Simple SmileМоето е голямото.

Ей ви целия чаршаф. Болднатото как точно го разбирате? Авторката нищо не си е помислила. Той е твърдял, че няма какво да го прави сам всяка седмица.

# 223
Скрит текст:
Скрит текст:

Гледай да е някой с потенциал , поне регистриран в бюрото по труда и без малчовци от предишни връзки  Joy Joy Съжалявам , не се стърпях.

Е как се разбира потенциала на клошарите  Joy

Иначе авторката е трябвало още като са решили да живеят заедно да се разберат за разходите.
Но съм убедена, че господина отдалече се е жалвал как плащал издръжка, кредитче и авторката е жалостиво го е приютила.

# 224
Но аз лично не видях до този момент тя да е отказвала да финансира тази бащина любов и да отваря дома си , да участва с грижа по това дете. Никъде няма комерсиалност у нея. До момента. За разлика от партньорът и , който приема парите и да купува вещи за детето си. Това е комерсиалност , а не-нейното. Според мен , де .

А ти очакваш в собствената си тема да очерни себе си?

След 3 месечна връзка жената прибира новия мъж в дома си  Rolling Eyes при 10 годишното си дете! Дали е нормално това? Как това дете приема тези поредни разпадания на семейството, което има?

Всичко в тази тема се върти около парите. Това, дали този човек е добър, дали се разбира с нейното дете, дали се грижи за него, разбира ли се с родителите и приятелите и, дали и помага в домакинството, дали емоционално я кара да се чувства добре, дали я подкрепя, дали е супер в леглото, дали .... хиляди други неща които определят свестения човек нямат никакво значение.
Когато значение имат само колко носи, колко харчи и коло ще вземеш от партньора си то говорим за евтини хора.

До сега ревностно съм защитавала жените, за това че парите не са им водещи при избора и съжителството с партньор. Темата и много от пишещите тук ме карат да осъзная, че съм грешала и да съм погнусена.

Общи условия

Активация на акаунт