Съжителство след развод

• 29 565
  • 336
  •   1
Отговори
# 195
Ето прост пример от днес....Чуваме се по телефона и ми казва...."нали тези дни очакваш издръжка за детето...." Това защото пак са три почивни дни и детето както и предните три ще е при него от петък вечер до понеделник,та стана въпрос,че нямаме възможност пред заплата сме и двамата и финансите ни са ограничени.И по този повод ме чопли за издръжката на моето дете.
Постоянно говори как нещата ще се променят,колко ме обича,изненадва ме с дребни жестове,помага ми в къщната работа,ноооо това не може да му купи хляб примерно или салам.Искал да ми даде много,но в момента няма тази възможност...Обърквам се тотално вече.

Валерия, правилно ли разбрах, че той ти държи сметка за парите за издръжка на твоето дете??

Това е един абсолютен, дебелоок и нагъл използвач, който се е закачил за теб, защото си съгласна да обгрижваш и подпомагаш него и детето му. Ако правилно чета ти посрещаш, изпращаш, готвиш, пазаруваш, купуваш подаръци и гледаш всеки уикенд неговото дете.

Аз съм егоист и поставям моето удобство и спокойствие над всичко. Не бих се ангажирала с гледането на 3-годишно чуждо дете, дори и да е детето например на сестра ми, всеки уикенд. А, ако някой реши да го изисква от мен, този някой няма дълго да е наоколо.

Намирам поведението му за нагло и мисля, че е с теб, защото си му удобна и до голяма степен издържаш него и осигуряваш глезотии за детето му, които той иначе не би могъл да му осигури. Също не мисля, че когато и ако той започне да изкарва повече пари нещата ще се променят към по-добро за теб. Той вече е свикнал, че ти поемаш основните разходи, неговите пари са за негови си работи и той няма да иска да промени статуквото независимо какво плямпа сега.

Аз не бих могла да бъда с такъв човек, може и меркантилна да съм, но нищо мъжко и привличащо не намирам в мрънкането как много искал да ти даде, ама видиш ли нямал възможност. Намирам го за жалко и отблъскващо, особено на фона на поведението му.

# 196
Значи с издръжката, която бащата на твоето дете дава, и който няма възможности си прави сметката мъжът с който живееш за да осигури забавленията на собственото си дете  #Crazy Верно ли? Е няма такава наглост просто.
Иначе съм съгласна, че не би трябвало да има деление на мои и твои доходи в едно семейство, но когато единият дава а другият обещава и положението е трайно нещата не се получават.
Живяла съм с мъж раздаващ такива щедри обещания като описаният тук. Е, десет години чаках да ги изпълни и не дочаках. Прави си изводите.

# 197
Всички тия неща са преодолими само с обикновен разговор и взаимно разбирателство, ако хората се обичат. Което очевидно от страна на авторката липсва. От какъв зор се е събрала с мъж, с когото има връзка само от три месеца? Пък сега и тежал и сами си били по-добре с детето. Ми какъв ти е проблема, кажи на човека - прибързахме.
Всичките оплаквания са нелепи и звучат нелицеприятно. Тригодишното и подяде финансите, как пък не. Книжка за тригодишно струва два лева, и не е нужно да е всеки път. Като не искаш да ставаш рано в събота - ще стане бащата, ще го нахрани, ще го изведе. В парка, няма нужда всеки път от кино. Като излезете на заведение тригодишното с колко ви увеличава сметката? Щом е толкова дребнава работата.

А, и другото което ми направи кофти впечатление. Бащата на детето на авторката не иска просто да вижда детето, а всяко виждане да е гарнирано с екстри, театър, средства. Та затова я вижда само два пъти в месеца. Кви са тия глупости? Що за теории...

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 21:42 от Iris04

# 198
  • София
Бащата на тригодишното е използвач. Бившата му жена - също.
Валерия позволява това и лишава собственото си дете от средства и време заедно.
Детето е 10 годишно, след още няколко години няма да иска да бъдат заедно двете. По-интересно ще му е с компания.
Мама ще чака в къщи. Хубаво е да не е сама в чакането, да си има другарче.
Но нещо не мога да видя сегашния използвач в такава роля.

# 199
Винаги ми е било изключително неприятно това желание на вторите жени да отделят баща от дете. Като не го умеете, що се хващате на това хоро..
Авторката, търси си богат ерген и да е сирак..

Точно това правят разведените, пишещи тук.
И ако някоя будала реши, че би могла да приеме някой с дете, но и тя да бъде зачитана като човек, скачат отгоре ѝ с обвинения, че искала да " отдели баща от дете".

На мен, толкова цинизъм и егоизъм, ми иде в повече. #2gunfire

Аз пък видях друго тук. Първите съпруги защитиха правото на бащата да се вижда с детето си колкото и както пожелае. Вторите съпруги обвиниха майката и защитиха тезата, че като се ожени един мъж втори път трябва да забрави децата си и да се грижи само за настоящата и нейните деца. Този мъж търпи детето на авторката непрекъснато с изключение на четири дни в месеца. И по този логика и своето трябва да вижда само четири дни. Така де да са равни.
Авторката, търси си богат ерген без родители, с този няма да се получи.... и няма прави и неправи вън вашия случай.

# 200
  • София
Преувеличаваш!
Никой не му пречи да се вижда с детето. Но както се разбра, преди да съжителства с Валерия не е бил чак толкова грижовен и не е взимал детето всеки уикенд - от петък вечер до неделя. След като си е решил проблема с готвачката и детегледачката е станал баща за пример.  ooooh!

# 201
Боже колко много се говори за пари, плащания и разходи в тема където по-важно е, че хората се разбират вкл. децата.  ooooh!

Проблемът е меркантилността на атвторката. Но така или иначе с тези мисли и сметки на дребно тази връзка няма да продължи повече от половин година.

# 202
  • София
Божкеее, 150лв  ooooh! Ти това знаеше ли го преди да се съберете? Ако не - може ли да си толкова наивна, че да се събереш с някого, без да му знаеш финансовото положение? Ако да - значи си го приела на отглеждане по подразбиране.
И пак стигаме до първия ми пост, няма любов тука, само ти си знаеш защо толкова си бързала да се съберете, но не е било правилното решение.

# 203
Боже колко много се говори за пари, плащания и разходи в тема където по-важно е, че хората се разбират вкл. децата.  ooooh!

Проблемът е меркантилността на атвторката. Но така или иначе с тези мисли и сметки на дребно тази връзка няма да продължи повече от половин година.
Е , браво , той живее на гърба и , а тя излезе меркантилна  Laughing
Ами да се остави още време да я употребява , за да се превърне в жертва ли ?
Къде откри нейната меркантилност във всичките и действия дотук  newsm78

# 204
  • Варна

Но както се разбра, преди да съжителства с Валерия не е бил чак толкова грижовен и не е взимал детето всеки уикенд - от петък вечер до неделя. След като си е решил проблема с готвачката и детегледачката е станал баща за пример.  ooooh!

А ти това от къде го разбра?

# 205
  • София
Дорис, колко време би живяла с мъж внасящ 150 лв./месечно в къщи?
Че тези пари сигурно са за 1 посрещане на детето му за 3 дни.
Би ли разрешила на подобен мъж да похарчи издръжката на твоето дете за неговото?
Аз не, нека да съм меркантилна.

# 206
Вярвам, че двама души се събират в добро и зло. И доход от 150 лв. не е най-страшното зло.
Днес единия има по-добри доходи, а утре другия.
Ако си избираш половин на база доходите му то и като остаряла сметка ще бъдеш захвърлена.

# 207
  • на брега на морето
Но така или иначе с тези мисли и сметки на дребно тази връзка няма да продължи повече от половин година.
Ами супер е за авторката, ще се отърве от един кърлеж.
Щото сметките за нейните пари ги прави и партньора й, ама това не се вижда, че и към издръжката на детето й вече посегнал. Голтак.

# 208
Хайде да не е по доходите, но е хубаво да си наясно с финансовите навици на човека. Изплащане на кола да гълта основната част от дохода...това е най-малкото неразумен финансов ход.

# 209
  • София

Но както се разбра, преди да съжителства с Валерия не е бил чак толкова грижовен и не е взимал детето всеки уикенд - от петък вечер до неделя. След като си е решил проблема с готвачката и детегледачката е станал баща за пример.  ooooh!

А ти това от къде го разбра?

Преди да заживеем заедно той не ми е споменавал,че прекарва толкова време с детето.Да,вземаше го,но твърдеше,че няма какво да прави сам всяка седмица.

От това болднатото изречение. Копирах го от последния дълъг пост на Валерия. Копирах го за по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт