Съжителство след развод

• 29 549
  • 336
  •   1
Отговори
# 225
  • София

Аз пък видях друго тук. Първите съпруги защитиха правото на бащата да се вижда с детето си колкото и както пожелае. Вторите съпруги обвиниха майката и защитиха тезата, че като се ожени един мъж втори път трябва да забрави децата си и да се грижи само за настоящата и нейните деца. Този мъж търпи детето на авторката непрекъснато с изключение на четири дни в месеца. И по този логика и своето трябва да вижда само четири дни. Така де да са равни.
Авторката, търси си богат ерген без родители, с този няма да се получи.... и няма прави и неправи вън вашия случай.

Ами, не е така!
- детето е присъдено на майката и положително му е определено 2 пъти в месеца да го взима за уикенда.
- той го взима от петък след обяд до понеделник сутрин, което не е 2 дни.
- взима го всеки уикенд
- авторката плаща за глезотиите, готви, обгрижва детето му, без да може да си почине дори и един уикенд.
- авторката е съгласна да се взима детето през седмицата, за да се освободи един почивен ден, но не се позволява от майката.
- авторката е готова детето да заживее при тях, за да си устроят живота като семейство, но и това не става.

И да, на моменти женската злоба е най- разрушителното нещо на света.
Само за да не би мъжът да си намери друга жена, с която да създаде хармонични отношения, се използват всякакви средства- детето е едно от основните.

# 226
Едит: АбсурТ, нещо съм го пропуснала това с готовността от страна на авторката детето да заживее при тях и честно казано, грам не ми се връзва с изписаното до момента. Как ще е съгласна на пълен месец, ако 8 дни са й проблем финансово?  newsm78

Момичета, може и да се бъркам, но ми се струва, че от ваша страна има един доста стабилен двоен стандарт по финансовия въпрос. Впечатлението ми се базира на няколко други теми, в които жената беше партньорът с по-малко доход и когато мъжът й, който притежава жилището и плаща разходите по него, както и повечето други, й държи сметка, излизаше черен. Даваха се съвети "остави го да се оправи с Х лева да види какво е и да се сети да дава", че и "вземи му жилището", "аз винаги съм давала на мъжа си да се разбере, че парите, които изкарва, са общи".
В ситуации, в която мъжът е на издръжка за някакъв период, автоматично го пишем Мунчо.

На какво се дължи?
Ок е жената да е на издръжка, мъжът - не?
Имаш брак - ок е, в тази тема нямат, затова не е ок? (макар че в една от темите за Мунчо си бяха женени)

Дали ако ситуациите бяха разменени и мъжът се скъпеше за един сладолед за детето на жената, нямаше да му скочим каква е скръндза и колко е нечувствителен?

# 227
Права си. Отивам да си взема от улицата някой клошар. Ще го изкъпя и ще си го дондуркам  Mr. Green

Ми вземи си мангал с пари. Той пък да видиш къде точно ще те дундурка и колко ще те цени Mr. Green

# 228
Добре де, нали се очаква мъжът да започне работа с добра заплата. Авторката може да потърпи малко, ако иначе има качества, и ако не го назначат- да го натири.

Може пък да си оправят финансите.

# 229
Честно казано се изненадвам с лекотата, с която тук коментиращи се изказват относно плащането на сметки и издръжката на още един възрастен човек - голяма работа, какво толкова  Rolling Eyes

При положение, че за голяма част от семействата храната, отоплението, сметките са основен разход, не мога да си представя, че един ще поеме всичко, другият ще участва със 150 лв. и на всичко отгоре ще лепи етикети като егоист на даващия.

Този мъж очевидно е неспособен да се грижи за себе си, защото не знам как ще преживее със 150 лв. месечно и затова е намерил удобното решение в лицето на авторката. Тя е луда да се съгласява на това при положение, че връзката им е съвсем в началото и сега е моментът да е щастлива, а не изнервена.

# 230
Права си. Отивам да си взема от улицата някой клошар. Ще го изкъпя и ще си го дондуркам  Mr. Green

Ми вземи си мангал с пари. Той пък да видиш къде точно ще те дундурка и колко ще те цени Mr. Green
Не става мила. Расист съм  Wink
А какъв ще си взема си е моя работа, съвет не ти искам. Особено от човек, който определя за меркантилен човек жена отглеждаща чуждо дете и баща му.
Момичета, може и да се бъркам, но ми се струва, че от ваша страна има един доста стабилен двоен стандарт по финансовия въпрос. Впечатлението ми се базира на няколко други теми, в които жената беше партньорът с по-малко доход и когато мъжът й, който притежава жилището и плаща разходите по него, както и повечето други, й държи сметка, излизаше черен. Даваха се съвети "остави го да се оправи с Х лева", че и "вземи му жилището", "аз винаги съм давала на мъжа си да се разбере, че парите, които изкарва, са общи".
В ситуации, в която мъжът е на издръжка за някакъв период, автоматично го пишем Мунчо.

На какво се дължи?
Имаш брак - ок е, в тази тема нямат, затова не е ок? (макар че в една от темите за Мунчо си бяха женени)

Дали ако ситуациите бяха разменени и мъжът се скъпеше за един сладолед за детето на жената, нямаше да му скочим каква е скръндза и колко е нечувствителен?

Няма двоен стандарт. Всяка тема си има своята индивидуалност и съветите се дават спрямо ситуацията.

Добре де, нали се очаква мъжът да започне работа с добра заплата. Авторката може да потърпи малко, ако иначе има качества, и ако не го назначат- да го натири.

Може пък да си оправят финансите.

Може. Нека си направи експеримента. И ще види, че пак ще е същото. Нищо няма да дава.

# 231
Но съм убедена, че господина отдалече се е жалвал как плащал издръжка, кредитче и авторката е жалостиво го е приютила.
мдаа, авторката го хрантути тоз, докато той си изплаща колата. после с изплатена кола и повече пари ще духне.

На какво се дължи?
Като имаш брак и общи деца тогава е съвсем нормално да имате общ бюджет.
Сега мъжът си изплаща колата и си глези детето, нито едно от тези неща не са задължение на авторката, та тяму е само гадже. Всяко гадже ли сме длъжни да издържаме?

# 232
АбсурТ, права си че женската злоба е ужасно нещо. В този случай мисля че авторката я проявява. Този не е нейният човек, да го зареже и да не се занимава с него, детето му и бившата.

# 233
И да постигне по-добра заплата, не вярвам, че ще се промени. Това е до манталитет, не до възможности.
И да взима и 5 000 заплата, пак е вероятно да разчита на нейните доходи. Защо да се харчи, като може да мине аванта?
Валерия, ти спомена, че ти и твоите близки купувате, каквото за твоето дете, това и за другото.
А как се държат неговите роднини и близки? Какво отношение имат към твоето дете?

# 234
Според мен проблемът ще се реши, ако мъжът се изнесе в собственото си жилище или квартира, ако няма такова и поеме изцяло всичките си разходи както и тези по посрещането и забавленията на детето си. Да се виждат с авторката, когато има време и възможност и по места, които са по джоба и на двамата.

Изобщо смятам, че много рано са се събрали да живеят заедно. За мъжа това определено е ход, който моментално подобрява качеството му на живот във всички аспекти. За авторката за съжаление - точно обратното. Не мисля, че тя е злобна или меркантилна, мисля че е добродушна и е позволила на един използвач да й се качи на главата и да се възползва от по-стабилното й финансово положение.

# 235
  • София
Подозирам, че неговите роднини не познават Валерия.
Или ако все пак са чували за нея не я приемат сериозно.
Едва ли има подарък за детето и.

# 236
Злобната и меркантилна жена няма да търпи такъв Мунчо  Mr. Green

# 237
  • София
Изобщо смятам, че много рано са се събрали да живеят заедно. За мъжа това определено е ход, който моментално подобрява качеството му на живот във всички аспекти. За авторката за съжаление - точно обратното. Не мисля, че тя е злобна или меркантилна, мисля че е добродушна и е позволила на един използвач да й се качи на главата и да се възползва от по-стабилното й финансово положение.

Или просто е била самотна и е имала нужда от партньор и затова е прибързала.
Другият път ще внимава повече.

# 238

Като имаш брак и общи деца тогава е съвсем нормално да имате общ бюджет.
Сега мъжът си изплаща колата и си глези детето, нито едно от тези неща не са задължение на авторката, та тяму е само гадже. Всяко гадже ли сме длъжни да издържаме?

Тоест един подпис ти променя коренно представата за това кое е нормално и кое не, така ли излиза?  newsm78
В темите, в които жената беше до голяма степен на издръжка, също се питаше "а той такъв ли беше преди", тоест се очаква преди и след подписа отношението да е едно и също май.

За гаджето... това са хора на години, не са някакви тийнейджърски връзчици, все си мисля, че следва да се действа в екип, като партньори, да не се дели в супер детайли на твое и мое. Но гадая, признавам, особено за децата - тези от вас с партньори с деца от предишен брак ще кажат дали са успели да ги приемат и третират като свои.
Така представена, ситуацията изглежда с доста неравномерно разпределение, съгласна съм, че това не е баш "партньорството", което имам предвид. Но резюмето е някак "това е моят апартамент, затова изисквам от теб еди-какво-си", малко е кофти и малко едностранчиво се тълкуват нещата сякаш.
Не зная авторката от колко време е заедно с този мъж преди да се нанесат заедно преди 3 месеца, но познава ли го, може ли да прецени дали има труден период, в който му трябва едно рамо или ще си е такъв цял живот?

Не се наемам да давам препоръки, но авторката май не е готова да намери решение, което да устройва всички участващи. Тук се дадоха няколко, отговорът на приятеля й би ми бил интересен.

# 239
Чета, чета и сд чудя как някои от вписващите в темите за общият бюджет заклеймяваха тези с отделни и обясняваха, че е нормално единият да 'носи' другия няколко месеца докато вторият не работи, а тук се чудят как може авторката да плаща разходите на гаджето си, а той да носи само 150лв. Mr. Green
Да си призная, аз не вярвам, че темата е истинска след последнире коментари на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт