Паническо разстройство - 28

• 95 485
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Супер, мерси, ще се пробва Simple Smile

# 421
  • Няма такава държава!

По принцип съм от емоционалните натури и от тези хора, които много премислят нещата. ....
....
Преди година и половина изведнъж ми се парализираха краката и мина известно време, докато ми поставят диагноза дискова херния като се мина през супер стрес и какви ли не предположения за какво ли не.

Моята история 1 към 1. Почна се с болка в бедрата, невъзможност да седя на едно място - боли и все ме дърпа да ходя - ходех с км, докато капна, буквално. Като луда бях станала, появи се безсъние, умора, докато се стигна до депресия, бях тотално немотивирана да свърша каквото и да било - понякога със седмици не пусках прахосмукачка вкъщи, беше ми все едно, а по принцип съм чистница. И аз бях решила, че щом на 40 г така ме боли, то няма смисъл да живея. Обаче....
Не е така - винаги има смисъл. Хванах се в ръце, намерих си читав доктор - двама всъщност: един за херниите и един психолог-психиатър и почнах да ги редувам, ту при единия, ту при другия. И подобрението не закъсня: обаче трябва да си упорит, да търсиш позитивните преживявания, малките радости: 6 по математика на щерката, цъфналото цвете на балкона, топлия пролетен ден и т.н. Да се фокусираш върху хубавите неща, а не върху болката и унинието - тях пак си ги има, но игнор и това е. С помощта на лекарствена терапия, духовни практики и физически упражнения мога да кажа, че две години по-късно съм добре. Две години! Но си струва - пак се чувствам пълноценна и си дадох сметка, че все още има шепа хора, за които знача много и не мога, нямам право да ги лиша от себе си. Още ме болят краката, от две седмици съм с крампи в стъпалата, но продължавам напред, мажа с кремове, правя упражнения и гледам да не се фиксирам върху болката. Ако мога да съм ти полезна с нещо - пиши на лични. Ако някой друг иска инфо, питайте.

# 422
  • София
Цвете от луната, много ти благодаря! Обнадежди ме :-* Малко по-късно ще ти пиша на лични да ми кажеш как се справяш с херниите, че и това ми е голям проблем Sad
Сега се връщам от невролога - каза ми "засега не те съветвам да ходиш на психиатър, защото ще ти изпише силни лекарства, а аз не мисля, че имаш нужда засега от такива". Не съм сигурна, че е прав, но в близките две седмици ще му се доверя и ще изчакам. Изписа ми Коаксил 2 по 1 и да спра вечер Ксанакса. Да си пия Небиволола, който ми беше изписал кардиолог за пулса и Бетасерка за световъртежа... Питането ми е - какви впечатления имате от този Коаксил ? Видях, че той е за депресия, а аз съм и тревожна ...Sad

# 423
Да се е*а у тъпата тиква.
Прави бяхте момичета, не е човек, с който трябва да си имам работа. Храних го 2 дни, накрая ми взе пари, обиди се изляха върху мен така, че цяла нощ ревах. Пустият му страх да останем сами. Ох стига толкова, вместо да съм със самочувсвтвие утре на интервюто, аз с депресия. А, не ще се стегна, и ривотрилът ще помага.

Vencho, аз ходя на фитнес. Като ми е лошо, мисля за уредите и се пооправям. Или ходя по планините. Може да върва по баирите и да си рева, ама си ходя.

Някой да е пил лепонекс?

# 424
  • София
Jerry, радвай се, че си се отървала .... успех на интервюто Simple Smile

# 425
Джери, ти пък защо си зарязваш старата работа. Вземи сега се набутай в нов стрес. Знаеш колко трудно се адаптира човек с тези проблеми в нова обстановка и нови хора, още повече и със социална фобия....Ех ти-"шило в торба не стои"...

# 426
Али, до пенсия щях да си вися тук. Нямаше да мръдна. Закриха ни специалността и с колегата сега сме черните овци в новото звено. Пък вече със 700 лв. за доцент под наем вече не става тук.
Искам да си отида в Благоевград, баща ми не е хич добре, пътувам през ден и с това има караници. Имам си апартамент там. Ще си работя по специалноста.
Аз просто се чудя как не съм изтрещяла в тази работа от караници и скандали.

# 427
  • София
Извинявайте, ако ви досадя с въпроси, но нали съм новак с тези хапове... чета сега за този Коаксил и се чудя и се мая- ми той е за депресия, а аз с какво да си повлияя на тревожността и физическите симптоми свързани с нея?! Честно казано ми е спечено да не тръгне вълна от ПА, ако го пия него без ксанакса. Док каза спирай ксанакса от тази вечер от утре само Коаксил. Съвет ? Thinking

# 428
Али, до пенсия щях да си вися тук. Нямаше да мръдна. Закриха ни специалността и с колегата сега сме черните овци в новото звено. Пък вече със 700 лв. за доцент под наем вече не става тук.
Искам да си отида в Благоевград, баща ми не е хич добре, пътувам през ден и с това има караници. Имам си апартамент там. Ще си работя по специалноста.
Аз просто се чудя как не съм изтрещяла в тази работа от караници и скандали.

Браво, Jerry. Отървахте се от този мъж. Вече и няма да го видите повече. Когато човек обича и човекът е близо до него, много трудно, да не кажа, че почти невъзможно е, да се преодолее този човек.

# 429
vencho,
На мен ми е предписван Коаксил за депресия и ПА( при мен са и двете). Но го пих само седмица, тъй като ми действаше зле - гадеше ми се ужасно. Затова не мога да дам отзив до колко би помогнал.

# 430
  • София
Мерси, Lirena, а по принцип имаш ли проблеми със стомаха или само от него така ти стана ? В крайна сметка ще го пробвам пък каквото стане - проба грешка Simple Smile

# 431
Мерси, Lirena, а по принцип имаш ли проблеми със стомаха или само от него така ти стана ? В крайна сметка ще го пробвам пък каквото стане - проба грешка Simple Smile
Казвали са ми, че Коаксила е най щадящ към организма. Пила съм го, но не помня как съм се чувствала за да дам обективна оценка. Сменяха ми ги през 2 седмици и вече не помня, а и всеки организъм различно реагира
  Ципралекса помня, че ми донесе и депресия и много зле се чувствах, макар, че го пих над месец, но доста хора са доволни пък от него, така че пробвай, но не се отказвай, поне месец. Има хора, които не могат да изтърпят стр ефекти и ги спират на 2-3 ден. Стискаш зъби, ще преминат:)

# 432
  • София
Благодаря ви :-*  , аз като видя страничен ефект световъртеж и сърцебиене и откачам, нали това искам да премахна Grinning

# 433
Ох, много е индивидуално.
Да, имам проблеми със стомаха, но само от Коаксила съм получaвала такова ужасно гадене и променен вкус в устата, изобщо зле ми беше много.
Ципралекс съм пила също - на мен изобщо не ми помогна. От Золофт-а толкова хора са доволни, а аз щях да откача.
Наистина тук е чисто и просто налучкване, т.е. на принципа "проба- грешка", както казваш и ти, vencho.
Опитай с Коаксила - при теб може да не се проявят никакви странични ефекти.

# 434
Благодаря ви :-*  , аз като видя страничен ефект световъртеж и сърцебиене и откачам, нали това искам да премахна Grinning

Аууууу, аз съм същата! Но да знаеш, че в листовката на всички АД е описан световъртеж като страничен ефект, макар, че не винаги и не от всеки АД се получава.
П.П. На мен именно този отвратителен световъртеж ми докара ПР и най-вече агорафобия. Всъщност при мен всичко започна точно от световъртежа.

Общи условия

Активация на акаунт