С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 837
  • 805
  •   1
Отговори
# 645
Аз за себе си обаче,не мога да нарека най-близкото си обкръжение "тълпа".
-------------------------------------------------------------
Вчера коментирахме именно това,че няма да съм ОК.ако синът ми ме приема за тълпа.
Ами, да видим....    Laughing  ако на моят син се роди дете.Значи, имаме:
аз и мъжа ми
родителите са снахата
моята свекърва със сигурност и тя ще иска да е част от "тълпата", все пак първия й внук става татко
чичо му, който няма деца и го приема почит като свой син, едва ли ще иска да отсъства
малкия ми син, който за пръв път ще стане чичо
до тук-7+ етърва ми, която би дошла на около 60%, значи с нея 8
Ако и от страната на снахата, освен родителите й, се появят още 3-4-5 човека с невинното желание да покажат уважение, ей ти ги едни 12-14 човека на куп.Та, какво друго е това, ако не тълпа от хора?   Laughing    И без да ме счита сина ми за "част от тълпата", аз сама бих се почуствала така.
И сто пъти ще ми е по-комфортно да ги оставя да направят както са решили, пък аз да си им отида на гости след 3-4-5 дни или когато там решат, че са готови и да имам всичкото време да се порадвам на внучето спокойно.Тогава се предполага, че и снахата вече ще е в "час", няма да е изморена, изнервена, ще можем да си говорим, без да се налага да се надвикваме и надцакваме "100 човека" около нея и бебето.

# 646
Понеже и възпитание се спомена, се замислих, че не съм обяснила на щерката, че когато човек от семейството (тук слагам близките и от двете страни) излезе от болница, без значение - с бебе, без бебе, без матка, след терапия, той е най-важен и хората, които го обичат, ако не могат да му помогнат, поне допълнително неудобство не трябва да му създават. И не защото е принц/принцеса, а защото вероятно не е в обичайното си физическо/психическо състояние. В нашето семейство (моето и на ММ) се подразбира от само себе си, но явно в други щенията на роднините са по-важни. И изобщо не вярвам, че свекърва, която е готова да създаде неудобство на снаха си в такъв момент, би била склонна на каквито и да е компромиси в бъдеще.

# 647
Вчера коментирахме именно това,че няма да съм ОК.ако синът ми ме приема за тълпа.
Ами, да видим....    Laughing  ако на моят син се роди дете.Значи, имаме:
аз и мъжа ми
родителите са снахата
моята свекърва със сигурност и тя ще иска да е част от "тълпата", все пак първия й внук става татко
чичо му, който няма деца и го приема почит като свой син, едва ли ще иска да отсъства
Ако и от страната на снахата, освен родителите й, се появят още 3-4-5 човека с невинното желание да покажат уважение, ей ти ги едни 12-14 човека на куп.Та, какво друго е това, ако не тълпа от хора?   Laughing    И без да ме счита сина ми за "част от тълпата", аз сама бих се почуствала така.
И сто пъти ще ми е по-комфортно да ги оставя да направят както са решили, пък аз да си им отида на гости след 3-4-5 дни или когато там решат, че са готови и да имам всичкото време да се порадвам на внучето спокойно.Тогава се предполага, че и снахата вече ще е в "час", няма да е изморена, изнервена, ще можем да си говорим, без да се налага да се надвикваме и надцакваме "100 човека" около нея и бебето.

Пропусна кмета, попа и на етърва ти шуранайката.

П.п.Ако така ги събирате до девето коляно,не "тълпа",ми цяло "пълчище" се заформи..

# 648
Скрит текст:
аз и мъжа ми
родителите са снахата
Ако и от страната на снахата, освен родителите й, се появят още 3-4-5 човека с невинното желание да покажат уважение, ей ти ги едни 12-14 човека на куп.Та, какво друго е това, ако не тълпа от хора?   Laughing    И без да ме счита сина ми за "част от тълпата", аз сама бих се почуствала така.

П.п.Ако така ги събирате до девето коляно,не тълпа,ми цяло пълчище се заформи..

Тълпа, пълчище, както щеш го наричай.....    Laughing
Основното е, и най-важното за момента, че родилката не ги ще около себе си, докато "не си стъпи на краката/седне на д-то". Нали?    Laughing

Скрит текст:
Понеже и възпитание се спомена, се замислих, че не съм обяснила на щерката, че когато човек от семейството (тук слагам близките и от двете страни) излезе от болница, без значение - с бебе, без бебе, без матка, след терапия, той е най-важен и хората, които го обичат, ако не могат да му помогнат, поне допълнително неудобство не трябва да му създават. И не защото е принц/принцеса, а защото вероятно не е в обичайното си физическо/психическо състояние. В нашето семейство (моето и на ММ) се подразбира от само себе си, но явно в други щенията на роднините са по-важни.
И изобщо не вярвам, че свекърва, която е готова да създаде неудобство на снаха си в такъв момент, би била склонна на каквито и да е компромиси в бъдеще.
И аз не го вярвам.....
Щом в такъв момент, когато снахата има основателна причина да има подобни желания, не й се дава това право, а и беше наречено от някои каприз, какво ли би било да има каквито и да било желания/изисквания, без намесата на здравословни причини, да речем?
Важно е на свекървата да бъде уважен ищаха да се радва на внучето, пък снахата....нея кой я бръсне за ...нещо!   Mr. Green  Ще търпи.

# 649
Няма и аз да нагнетявам напрежение в темата, но някак си думата "компромис" , в случая с виждането на бебето , ми се струва неправилно.
Ако я заменим с друга дума , например "жест" , всичко би било различно.
Защото компромисът е чувството , че нещо ти се взема насила , а жестът е-чувството , че нещо даваш в полза на другите , и то, с радост.
За мен дискусията беше полезна , защото се опитвам да вляза и в двата чифта обувки.
нали затова е форумът ?
Благодаря ви , много неща тепърва разчупвам като мислене , подход и модел. bouquet

Права си.
Жест звучи по-добре.
Обаче,когато имаш насреща си простотия и си осъзнат за тоеа,няма как да е жест,а си жив компромис.
Ситуацията с родата в неподходящо за теб време и при условие,че си изразила становище кое, как,обаче въпреки всичко напора продължава..
Трудно ще се самоубедя,че правя жест.

# 650
Ама Как`Сийка колко беше права в поста си...

# 651
Скрит текст:
аз и мъжа ми
родителите са снахата

Тълпа, пълчище, както щеш го наричай.....    Laughing
Основното е, и най-важното за момента, че родилката не ги ще около себе си, докато "не си стъпи на краката/седне на д-то". Нали?    Laughing

Нали,Амур.
Нали..
Похвално,почваш да вдяваш. smile3560

# 652
  • Наблизо
Амур,и ти ли четеш без да вникваш в написаното?
Сори,но "Какво означава.." изсмуканото от пръстите ти,си отговори сама.
Аз няма как да се аргументирам за нещо което не съм написала.
Ами да, тълпа си. Семейството му е той, жена му и децата. Ти си близък роднина, но не си член на семейството.
Така си е,свекървата е част от тълпата.Може и да благоволят да и покажат внчето,може и да не го направят.Каквото каже майката това е и мъжът трябва да слуша иначе е олигофрен и мамин муньо...И ако му се обадя,да го чуя как е ,после да му се вдигат скандали че сега тя била неговото семейство,какво говорел с майка си..
Ох дано един ден ако съм свекърва,да нямам такава снаха..

# 653
Аз не мога да разбера и двете страни. Не разбирам свекървите защо толкова напират на всяка цена точно в деня на изписването да видят бебето, да ходят при младите, иначе е едва ли не кръвна обида.
Не разбирам и част от снахите - хиляди пъти бих предпочела свеки да дойде да се снима пред родилното с бебето, после да дойде в къщи за два часа и да си отиде, отколкото после специално да дойде и да остане седмица две в къщи с мен и бебето  Stop

# 654
Така е ,  и двете страни са неразбираеми.Всяка се мисли за фактор.
Напират,защото се радват.Защото мислят,че ги искат да споделят радостта.Ако са наясно,че са нежелани, няма да искат.
Няма да искат и после да  оставят всичко и гледат бебето.
Или  допускаш някого,или не.Или създаваш връзка  между поколенията, или си готов да се оправяш сам.Ама и  съпругът(партньорът) трябва да е съгласен ,не да ти каже,че децата са твои,или ти  да кажеш негови-да се оправя.
Аз не разбирам разпаленото коментиране и то от хора,дето не ги засяга изписване поне.

Май  единственото дето свекървите да искат е снаха,дето пуска мъжа си  да го  видят.
Ако не се намесвам,не са им подходящи моментите да ходя, и  те да не се намесват ,обратното също е важно.С други дума и  те да се правят на тълпа.
Казах,че бих разбрала обяснение,още някой  тук спомена,че няма да се натиска.
Може да не искате да изглежда обидно,но е обидно  отношението  по презумпция  гаден да си.
Пиша по принцип.Имам проблем с ходенето,не им бе приятно.Вече на мен не ми е приятно .Това го пиша конкретно.
С друго проблеми нямам,или не са ми проблеми.

# 655
Аз не мога да разбера и двете страни. Не разбирам свекървите защо толкова напират на всяка цена точно в деня на изписването да видят бебето, да ходят при младите, иначе е едва ли не кръвна обида.

Веселка,манталитети всякакви,кво да правиш..
Аз го разбирам това.
Разбирам и нежеланието на снахата,и напора на родата..И всеки е прав за него си.
Не разбирам обаче,как уж интелигентни хора,за такива дребнавости са склонни по-скоро да я докарат до конфликт,вместо да търсят хармония и спокойствие.

Боряна,много си права.
Добрите взаиомоотошения не падат от небето.Те се градят.

# 656

Май  единственото дето свекървите да искат е снаха,дето пуска мъжа си  да го  видят.

Повечето свекърви искат доста повече неща. А един мъж, който се оставя да бъде "пускан" от жена си, за да се види с родителите си и той не е много читав май.

Какво?, нищо няма да и стане на снахата , ако пред родилното я чака свекървата и се снима с нея и бебето. Нищо няма да стане и на свекървата, ако този момент се отложи с няколко дни.
Много по - вероятно е да се получат проблеми, ако свекървата реши да помага, като отиде в дома на младите за някоя седмица.

# 657

Май  единственото дето свекървите да искат е снаха,дето пуска мъжа си  да го  видят.

Повечето свекърви искат доста повече неща. А един мъж, който се оставя да бъде "пускан" от жена си, за да се види с родителите си и той не е много читав май.

Какво?, нищо няма да и стане на снахата , ако пред родилното я чака свекървата и се снима с нея и бебето. Нищо няма да стане и на свекървата, ако този момент се отложи с няколко дни.
Много по - вероятно е да се получат проблеми, ако свекървата реши да помага, като отиде в дома на младите за някоя седмица.

Разбира се..
Нали това казвам.
Разбирам и двете страни.
И нито на снахата ще и стане нещо от двата часа с родата,нито пък родата ще се куртулиса от мъка,че не са зърнали бебето още същия ден.

Въпросът е,че при такива ситуации,по-интелигентния намира решението на проблема.
Обаче като се уцелят да са на един акъл,почват цирковете..

# 658
Скрит текст:
Скрит текст:
аз и мъжа ми
родителите са снахата

Тълпа, пълчище, както щеш го наричай.....    Laughing
Основното е, и най-важното за момента, че родилката не ги ще около себе си, докато "не си стъпи на краката/седне на д-то". Нали?    Laughing

Нали,Амур.
Нали..
Похвално,почваш да вдяваш. smile3560
Аз?     Shocked Shocked
Ти изобщо четеш ли?     newsm78
Или пишеш само за гимнастика на пръстите?

# 659
  • Бургас
Боряна, може всяка да се мисли за фактор, обаче едната наистина Е. Това е майката. Точка. Отмина времето, когато бебето се гледа от цялата рода, кой както свари, както чул, видял, гледал неговото си, а майката се явява някакъв сурогат. Я бъде попитана за нещо, я не, направо й се дават готовите решения, без право на оспорване. Крайно време е всички свекърви, тъщи, учинайки, стрини и всякакви други да схванат, че преминахме вече в 21 век и децата, които раждаме са наши, не техни о на цялата рода. Това важи по всякакви поводи, не само за изписвания и дандании по празници. Разбирам, че по тяхно време е било малко различно и днес с горчивина си спомнят как тяхното право да бъдат фактори за собствените си деца е било отнето. Но не разбирам защо те на свой ред искат да отнемат на следващите след тях, вместо да се поучат мъдро от грешките на предшествениците си. Да искаш ТИ И СЪПРУГЪТ ТИ да решавате кое как да бъде за ВАШЕТО дете не е нито лиготия, нито претенция, нито неуважение. Това е ваше ПРАВО, ЗАДЪЛЖЕНИЕ И ОТГОВОРНОСТ, както морално, така и юридически. Точка. Всички останали са добре дошли да се радват, да помагат ако имат желание и т.н. Тук изключвам случаите на снаха-идиотка, която от келешлък отрязва свекъри и/или родители от живота на детето си. Обаче, нека бъдем честни и отчетем факта, че доста по-малко са такива снахи, отколкото свекървите, напиращи да командорят и определят живота на младите.

Общи условия

Активация на акаунт