С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 390
  • 805
  •   1
Отговори
# 660
Права си.Аз също.
доста говорих и не отстъпвам от думите си.
И не съм триглодит да не разбирам.
От половин дума даже мога да разбера.
И ходих на изписване и  другото там.
Но  като ти покажат колко  си не на място,сбъркан в нещо,постъпил не по очакваното- криво ти  е,ти ли си най-тъпия да не разбираш.
Не  мога да изтъпаня всичко,дето ме кара да смятам това.Убедена съм,че има решение за всичко.Изключвам психопатите.Всички останали имат уста и могат да говорят,да кажат какво очакват,ще ги разберат в 99% от случаите.Не  да се чудиш натрапваш ли се или те очакват.
когато се разбират хората има  удовлетворение  и радост.Иначе се надскачат на кого да е по  табята.

# 661
  • Пловдив
Права си.Аз също.
Но  като ти покажат колко  си не на място,сбъркан в нещо,постъпил не по очакваното- криво ти  е,ти ли си най-тъпия да не разбираш.
О стига де. Доста ясно ти бяха показали, че не си добре дошла на изписването. Спомням си. Ти тук го написа и даже аз го схванах, но се направи/ предпочете да НЕ разбереш и отиде. Спа някъде другаде, но отиде. Сега се сетих. Точно по темата в момента.

# 662
Ако има мераклии да почерпят опит  Mr. Green

Зли свекърви

П.П.
Изкефи ме подаръка на Сара Рузвелт

# 663
Това ,че предварително съм говорила  и мислила ко е как ще  е,не значи че така е било. Поканиха ме. Пък на теб точно ,като знам,че не ме харесваш официално,не смятам да обяснявам нещата. И няма нищо общо с изписването,което казвам. Нито ще се обяснявам повече,на когото съм сметнала,съм обяснявала и питала. Реакцията ме,спомням си я,по същата тема бе провокирана от вас,от постовете тук,не от реалното ми положение.
И аз не те харесвам ,ако  е важно.Но  харесвам доста други млади жени,които намират   път и начин да говорят без О,я стига...

# 664
  • Пловдив
Да, официално съм заявила, че не те харесвам. Намирам те за лицемерна, прикрито злобна.

# 665
  • при късмета
Права си.Аз също.
Не  мога да изтъпаня всичко,дето ме кара да смятам това.Убедена съм,че има решение за всичко.Изключвам психопатите.Всички останали имат уста и могат да говорят,да кажат какво очакват,ще ги разберат в 99% от случаите.Не  да се чудиш натрапваш ли се или те очакват.
когато се разбират хората има  удовлетворение  и радост.Иначе се надскачат на кого да е по  табята.
Ти също имаш уста да говориш, нали? Като виждаш, че нещо не е наред, защо ти не питаш какво очакват, вместо да се чудиш. Т.е. да последваш собствения си съвет, към собствена ситуация. Хем щеше да ти стане ясно без да се чудиш, хем нямаше да се чувстваш не на място. Особено при твърдението, че разбираш, че сте различни поколения, различни по характер и с различни очаквания, не разбирам защо ти не пита, а държиш снахата да пита

# 666
Представи си,че питам и съм питала.

# 667
  • София
Смятам че разнобоят идва оттам, че уж - повтарям УЖ - общото желание на родителите на бебето всъщност  е желание на жената.
Наясно съм, че тя е изтърпяла еди-какво си и е в правото си. Но след като има мъж и държи той да е равноправен родител - нека и тя "изтърпи" 1 час с родата, а не да развее лозунга "Родила съм дете и вече аз командвам".
И тези трилъри за навалици, все едно ви карат еднолично да готвите 5-степенно меню, а не хората да седнат в другата стая, да си сипят по едно и толкова. Майката може и да не присъства, да си лежи с бебето и едва ли някой ще я упрекне, нито ще обсъждат рошавата й глава и развлечени дрехи.
Отделно - не вярвам всички да не са били на себе си при изписването. В една друга тема се твърдеше, че бременността не е болестно състояние. Аз съм лежала 3 дни и определено си починах, а бях доста над 30-годишна.

# 668
  • при късмета
Тогава защо се е стигнало до това положение? Някак си противоречи да казваш, че като се пита и говори ще се напаснат, а като се направи да няма нужния ефект.

# 669
Аз за изписването не съм имала претенции. Мисля, че мога да изтърпя няколко снимки, букет и една двучасова маса/сложена от тях/.
После беше по - трудното.

# 670
Защото трябва време.Освен желание.И да си непредубеден.Не  предварително да мислиш,че  няма да си разбран,че този или онзи  иска обратното на теб.От двете страни.Не  става с едната.
Аз разбрах,че искрено не искат гости,не само мен ,и  мама също,еднакво е . Не  съм очаквала,че е това да питам искате ли гости ,обичате ли гости.На  мен ми идваха без да питат девери,свикнах.Не  ми е идвало наум това. разбрах го  по трудни я начин. Нямам други проблеми,всичко не приятно идва от този. Разбрах ,напаснах.
И виждам другите как се измъчват от същото нещо.Едните не очакват ,другите не казват ,когато казаха,стана ясно.
Да  поканиш и да показваш досада е друго пък.

# 671
  • София
Понеже и възпитание се спомена, се замислих, че не съм обяснила на щерката, че когато човек от семейството (тук слагам близките и от двете страни) излезе от болница, без значение - с бебе, без бебе, без матка, след терапия, той е най-важен и хората, които го обичат, ако не могат да му помогнат, поне допълнително неудобство не трябва да му създават. И не защото е принц/принцеса, а защото вероятно не е в обичайното си физическо/психическо състояние. В нашето семейство (моето и на ММ) се подразбира от само себе си, но явно в други щенията на роднините са по-важни. И изобщо не вярвам, че свекърва, която е готова да създаде неудобство на снаха си в такъв момент, би била склонна на каквито и да е компромиси в бъдеще.

Възпитанието е деликатно нещо, си мисля.
Да слагаш под един знаменател излизане от болница след раждане, с излизане след терапия и махане на матка, е извратено, без извинение.
Раждането е естествен процес и няма умряла родилка, вследствие поднасянето на няколко букета пред вратата на родилното и няколко снимки с бебето.

Чудя се, защо продължава да се говори за създаване на неудобство на снахата, тъй като, едва ли има свекърва, която да не е поканена или на която да е казано, че не е желана, а тя да преспи пред прага на болницата, с духовата музика под ръка.
Ако снахата не иска да я уважат, съобщава го още преди раждането, забранява да ѝ се обаждат по телефона за да не я безпокоят и когато реши, че се е напудрила достатъчно, разрешава свиждането.
И тъй като говориш за компромиси- това е като в тангото, трябват двама.
Водещи трябва да са снахите, тъй като те ще градят семейство.
Накратко, колкото си дал- толкова ще получиш. Peace

# 672
  • София
Тогава защо се е стигнало до това положение? Някак си противоречи да казваш, че като се пита и говори ще се напаснат, а като се направи да няма нужния ефект.
Защото първоначално не беше питала, а направо си беше направила плановете за гостуване, без домакините да имат представа за това. След това си намери повод да отиде (приятелка в болница, ако не бъркам) и между повода и заминаването беше получила покана (изпросена, според мен). Помня, че тогава доста хора в темата я убеждавахме да не ходи и че ще се получи проблем. Пирова победа.

# 673
Бъркаш,ама е  дълго за изясняване.
А че съм се радвала и  имала желание  да видя внуци е вярно.Но не на всяка цена.
Грешката ми е,че  за да провокирам разговор,разигравам варианти.По навик от друг форум,там нещата се провокират към разговор.Греша,че и тук е същото. Това е форум за взаимопомощ,конкретни въпроси и реални,и  пак се обръща на говорилня,късно прочетох за какво  е сайтът.
Да имам желание,да си говоря за мислите е  различно от реалното действие. Да,казах ,че мога да отида  и седя и  месец,и  сега мога да отида в град София  и да остана дълго.И ще ходя в близко време.Като съдя по постовете ви,не е редно и това.Имам работа там.Ще се обадя  и ако искат,ще се видим,ако не искат ,ще си я свърша и върна.
Да ,шегувам се понякога.За  моя сметка,щом помните това,а  не всичко останало,казано сериозно.
И не ми е цел да се харесвам.

# 674
  • София
Скрит текст:
Бъркаш,ама е  дълго за изясняване.
А че съм се радвала и  имала желание  да видя внуци е вярно.Но не на всяка цена.
Грешката ми е,че  за да провокирам разговор,разигравам варианти.
Скрит текст:
По навик от друг форум,там нещата се провокират към разговор.Греша,че и тук е същото. Това е форум за взаимопомощ,конкретни въпроси и реални,и  пак се обръща на говорилня,късно прочетох за какво  е сайтът.
Да имам желание,да си говоря за мислите е  различно от реалното действие. Да,казах ,че мога да отида  и седя и  месец,и  сега мога да отида в град София  и да остана дълго.И ще ходя в близко време.Като съдя по постовете ви,не е редно и това.Имам работа там.Ще се обадя  и ако искат,ще се видим,ако не искат ,ще си я свърша и върна.
Да ,шегувам се понякога.За  моя сметка,щом помните това,а  не всичко останало,казано сериозно.
И не ми е цел да се харесвам.
Wink  Не сме на 15.

Общи условия

Активация на акаунт