С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 323
  • 805
  •   1
Отговори
# 735
  • София
После някои казват "ама каквито и да са, родители са ни". Дрън дрън. Това говедо заслужава да го зарежат сам в голямата къща, да си мре с мизерната пенсия сам като кукувица.

Хайде да видим пълната картина, а тя е отвратителна!
Тя и той правят къщата, а Той я записва на името на баща си.
И Тя, не се свени да обясни, че щото Той е полуидиот, се е повлиял от гадния си баща, та за да има мир, го е направил.
Преди 4 години, Тя пак лапа мухите, когато бащата прехвърля къщата на сина си с покупко- продажба- за да няма Тя нищо.

Така че, баща и син си живеят в пълно разбирателство за всичко.
И не, синът няма да остави баща си, но като нищо може да изритат " никоята".

# 736
  • където ми харесва
Съгласна съм с всяка дума на Абсурт!
Ма човек като прави семейство с някой, хубаво е да гледа и да мисли, а не като е яйцето на дупето да вика "Олеле"!

# 737
Хайде да видим пълната картина, а тя е отвратителна!
Тя и той правят къщата, а Той я записва на името на баща си.
И Тя, не се свени да обясни, че щото Той е полуидиот, се е повлиял от гадния си баща, та за да има мир, го е направил.
Преди 4 години, Тя пак лапа мухите, когато бащата прехвърля къщата на сина си с покупко- продажба- за да няма Тя нищо.

Така че, баща и син си живеят в пълно разбирателство за всичко.
И не, синът няма да остави баща си, но като нищо може да изритат " никоята".
Картинката, за съжаление, е точно такава.

# 738
  • при късмета
А още по-лошото е, че както предположих, авторката ще започне да защитава мъжа си. И като ѝ стане ясно, че проблема е в него ще зачезне, все още твърдо убедена, че свекъра е проблема.

# 739
Авторката най-вероятно е наясно, че се е насадила на пачи яйца и просто иска да изпусне пара тук. Съмнявам се, че би предприела реални действия, защото случаи като нейния се оправят само с "ампутация".

# 740
  • София
Че, тя е ампутирана отдавна, само дето не иска да си отвори очите.
Аз друго си мисля- не ѝ ли е минало през ум да поиска от Муньо да ѝ прехвърли половината къща, пак с продажба?
Или  тези " прозаични" сметки- брак, СИО и т. н., са решени отдавна без нейно участие, но с овчедушното ѝ съгласие!?

# 741
Аз имах предвид тя да "ампутира" мъжа и свекъра, но за тази цел са нужни финансова стабилност и яко дупе.

# 742
  • София
Да, разбрах ти идеята, ама с пеленаче и без работа, де факто, не я виждам.

# 743
Така... сега малко предистория:
Отначало живеехме в Пловдив работехме там и всичко беше ОК . Без да слагам обичайните дразги за глупости и изблиците на ревност от моя и негова страна.
Преместихме се в апартамента запознах се с родата на мъжа. Сестра му, майка му и баща му. Майка му и баща му са разведени и живеят отделно от години. Това става три - четири години след като сме се събрали заедно към три - четири години живяхме в Пловдив.
Той почна работа, аз почнах работа и заживяхме със свекъра. Една година в която пред мен никога нищо не се казваше, но имахме разправии с мъжа, които не можех да си обясня откъде идват, защото баща му пред мен кротък като агънце. До един ден в който аз се прибрах късно от работа и докато се обличам в стаята чух в една пауза на телевизора - И я питай къде е скиторила досега. Излязох и му казах бях на работа не че ти влиза на теб в работа и сина ти много добре знае, защото му предложих да дойде да ме вземе.
Тогава ми се отвориха очите че пробемите не идват само от свекървата, понякога свекъра е като за три свекърви.
Аз не вярвам в брака. Моите родители са разведени, неговите също и неговата и моята майка са си тръгнали с дрехите на гърба въпреки къщите и блъскотията. Свекървата ми беше прекрасен човек беше ми повече от майка ако искате ми вярвайте. След този случай аз му казах, че се изнасям тогава нямахме деца и му казах, че има избор или идва с мен или остава при баща си и се гледат взаимно. Нито за секунда не се поколеба вдигна си чукалата и се изнесе с мен. Спряха да се виждат и всичко между нас потръгна. Решихме да имаме дете. Когато разбрах, че съм бременна тръгнахме да търсим начин да се изнесем от квартирата и да потърсим място само за нас. Апартамента в който живееше баща му тогава се водеше на мъжа на името, но с право свекъра да живее докато умре там. Явно са започнали разговори да го продадат и да вземат по малко жилище с едната половина а с другата мъжа да направи фирмата. Тъй като няма как да го продаде след като свекъра се води тежест , за да се съгласи свекъра новия апартамент се съгласил да се води на свекър ми. Почна да развива бизнес аз работих другаде. Една година след което разбрах, че съм бременна. Той между времено беше подновил контактите с баща си и проблемите не закъсняха.
В мига в който разбрах, че съм бременна със сина си той си стягаше багажа да се изнася. Не исках да му казвам, че съм бременна каза му го моя приятелка дойде да говорим оправихме нещата . Тогава говори с баща си и баща му се изнесе от гарсонерата, която му беше купена преди това и отиде на квартира, която мъжа ми плащаше. Роди се сина името го избира мъжа ми и реши да не е на баща му кръсти го на себе си с неговата буква.
Свекъра естествено обвини мен. Мъжа ми му каза, че той го е решил но не. После имаше проблеми като във всяко семейство , но свекъра не живееше с нас. Свекърва ми лека й пръст която години наред не беше чувала сина си и която благодарение на мен си го върна отново започна да оказва влияние върху му. Говорила му е доста. Като майка му е казвала, че иска да е щастлив и ако не е с мен да намери друга, дето ще е по-добра за него. Мъжа ми й отговорил няма друга тя е най-добрата а аз съм идиот.
Това от свекървата го знам. Нещата леко по-лека се оправиха всичко беше ОК но сина ми започна да боледува много казаха, че е предразположен към асма и затова взехме решение да се изнесем от града. Къщата ми беше изненада за Свети Валентин със проекта и новината. Знаеше какво искам в селце наблизо с голям двор с два гаража и всичко беше съобразено. Разбира се за да се купи къщата трябваше да се продаде всичко. И отново преговори с татенцето за които не знам , но най-вероятно условието е било продаваш, но за да съм сигурен, че няма да ме изхвърлите пишеш къщата на мен. Нито аз нито свекървата знаехме. Когато разбрахме беше след сделката и аз му казах, че ще съжалява.
После имаше проблем с разрешителното за строеж за първи път видях мъжа си да плаче ... искае да разваля сделката не му дадох. Питах разпитвах рових намерих начин. И то не за 30 000 както му искаше адвокатката а за нито един лв. Променихме статута на земята от орна земя на жилищни територии и започнахме да строим. Свекървата тогава му каза циторам : Намерил си си страхотна жена само не знам дали ти си достатъчно мъж за нея. Сина ми вече беше на 4-ри години. Ние строяхме и живеехме при свекървата / нейната вила беше на 100 м от нашата новострояща се къща/ а свекъра живееше в града на квартира. До един момент в който дойде и се нанесе в съществуващата стара къща и започнаха проблемите.
Свекървата на 06.март 2012г изненадващо почина. Почнаха кавги между брата и сестрата. Той й остави всичко единственото което остана на него е фирмата на майка му и колата й. Фирмата говоря като име и дружество не като бизнес. Направи мен управител и тук развалиха отношения и със сестра си, която искаше дори и това и почна да ни прави интриги за да ни раздели. Не успя. Брат й вече четири години не й говори и не иска да я чуе. Остана му само баща му.
Когато баща му ме заплаши с удар първия път нито аз нито той знаехме че мъжа ми си е в къщи . Той дойде и се скараха. А скочи отговре ми защото реших да правя лютеница не тогава когато той ми каже а когато аз реших.
Тогава започнаха и заплахите, че ще ни изгони псува не само мен псува и сина си и моя син. Караха се жестоко мъжа ми го замерваше с буркани и какво от това. Да го пребие, че да го осъди ли ???
Имам ли право да искам да остави всичко построено което е и център на бизнеса тук са сървърите, антените и мониторинга и да плюе на парите, които изкарахме с труд на челото и да почнем от 0-та.
Каза ми да не му обръщам внимание защото самия той вече няма идея какво да направи. Никога не ми е казвал да си тръгвам или да ми посегне. Заплахите на баща му са точно това и той знае, че проблема не е че той ще ме удари, проблема е че после аз ще го ударя. Баща му е свикнал да мачка жените и те да се страхуват от него. Аз не се страхувам, но нерви нямам .. Наистина съм притеснена за психиката си и че ако ми прекипи може да стане грозно а той е човек който е в състояние да ме съди после.
Къщата е строена за моите деца. Те са си признати и носят името на баща си. Подписа е по скоро уважение за мен не защита, но и го разбирам че се страхува от брака. На никой около него брака му не е потръгнал и се шегуваме често, че много оженихме и много разведохме.
Под промит мозък имам предвид в детството му е насадено, че родителя те гледа до 18 после си ти наред. Той е на гърба ти защото така трябва. Не подценявайте начините на влизане под кожата на един родител, който още от началото е възпитавал с презумцията, че ти ще го гледаш после и той трябва да е най-важния в живота ти и че никога не би те излъгал. Това е 16 години тъпчене в главата как той ти е дал всичко, как ти си му длъжен, как ако не е той ти за нищо не ставаш.
Затова сега аз съм проблем защото мъжа ми вече има на кой друг да се облегне, споделя на друг бори ежедневието с друг. Това вижда той като заплаха за себе си. Той не знае какво става и няма как да контролира. И проблема съм аз. Ако мен ме няма сина му пак ще разчита на него.
Питането ми е сещате ли се как може да се постави на място без да се стига до размяна на удари или замерване с буркани?

# 744
  • при късмета
Той може да се постави на място, и ти сама дори си го написала, а не го осъзнаваш. Обаче пак мъжа ти трябва да има топки. Пак опираме до там, че той е човека, който трябва да го направи.
Като мъжа ти е този, който издържа свекъра, от какво толкова ще е зависим от баща си, ако ти си тръгнеш? Аз не мога да си отговоря.
Ако иска да постигне нещо, трябва да покаже ясно на баща му, че вече той е зависим от него и да внимава в картинката. Ако не повярва, спирате му изхранването и плащането на сметките и да се оправя с пенсията.
Ако трябва дори се изнасяте на квартира, мъжа ти си запазва само едно помещение да работи там. Правото на ползване, не ограничава И собственика да си ползва собствеността.
Оставяте го не само да се оправя финансово, а всякак. И от лекар да има нужда, сам де се оправя. Драстични мерки, все нещо ще проработи.
Аз пиша в множествено число, но това трябва да го направи мъжа ти еднолично. Няма друга оправия. А като му гледам отношението към проблема се съмнявам, че изобщо и дума накриво ще му каже, камо ли на място да го постави. 

# 745
И не като средства за къщата аз не съм дала нито лев. Спестявах разходи обаче.
адвокатка му искаше 30 000 за преобразуване на статута на земята . Аз й теглих една майна и го направих сама. ЕВН искаха 1000 лв за ново присъединяване след ходене и 10 разговора с директора на КЕЦ-а го направиха без пари.
Склада за пазаруване имаха три вида цени цена на дребно , цена на едро и една за мен.
От Итонг София специално дойдоха след писане във форум наш дом с оферта доста изгодна и подарък лепилото за сградата.
Отделно всички сметки на мъжа ми са на мое име. Така го и принудих да препие къщата обратно. Казах му че спирам да плащам кредита за къщата тока, водата телевизия спирам да купувам храна. И ако разбера, че я е пуснал за продажба ще го дам за данъчна проверка като физическо лице да видим как е успял да я построи. Казах му че в затвора ще го вкарам, и без къщата ще минем но и на него няма да я оставя.
Та прехвърли къщата на мъжа. Искаха на сина аз не се съгласих защото детето е на 12 знам ли в пубертета какво ще го удари, а ето че сега имаме и бебе.
Овцедушна е силен епитет и  доста груб.

# 746
Правено е това със спирането на всичко.
Подейства за месец. И му е крещял вярвай ми. Имота има две къщи едната е новата другата е къща с която го купихме беше пратен там . Храна той си купуваше и цигари ... Тогава още къщата се водеше на свекър ми.
От три месеца е на работа като охрана в един завод. Предполагам, че от там се ежи мисли, че ще се справи сам. Само, че за да иде на работа го кара сутрин мъжа ми и го взима мъжа ми. Защото той катастрофира с една от служебните коли и няма кола. / Не че не ни намеква няколко пъти, че трябва да му се вземе/.
Като няма да има с какво да ходи на работа и пак ще остане само на пенсия.

# 747
  • София

Овцедушна е силен епитет и  доста груб.

Да, за съжаление, истината не винаги е нежна и приятна.
Пък и на фона на псувните и заканите за бой, и целия психически тормоз толкова години, определението е просто лежерно. Peace

# 748
О много е лесно да обиждаш Simple Smile Свекър ми е учител в тази категория. По лъвско ли ще е да си взема децата да се прибера при тати, за да покажа на свекъра ми в случая че не ми е приятно?
Мислиш, че ще му пука ??? Не ! Ще каже супер стреснах я и победих. И да мъжа ми ще дойде и ще иска да се върна. И аз ще се върна защото имам две деца и го обичам. Баща му ще трае месец-два три хайде зимата да е щото тогава тока е сериозен и после пак наново. И пак ли да взимам децата и пак да го заплашвам с тръгване ???
Нещо по работещо не включващо разбито семейство и деца без баща моля ако се сещате.

# 749
Ако оставим настрана казуса с къщата и собствеността, картинката е следната- авторката има за мъж бял боклук, който е син на бял боклук. Бой, крясъци, псувни- егати средата. Sick И в такава среда растат деца.

И аз ще се върна защото имам две деца и го обичам. Баща му ще трае месец-два три хайде зимата да е щото тогава тока е сериозен и после пак наново. И пак ли да взимам децата и пак да го заплашвам с тръгване ???
Нещо по работещо не включващо разбито семейство и деца без баща моля ако се сещате.
Не, нищо работещо за твоя случай не се сещам. Продължавай да си го обичаш, докато той блее като овца как нищо не може да направи и да попречи на баща си да те тормози. Продължавай да си го обичаш докато децата ти растат с примера на баща и дядо -боклуци. Изпусни малко пара тук и си седи на дупето.

Общи условия

Активация на акаунт