С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 317
  • 805
  •   1
Отговори
# 750
  • Бургас
За съжаление, такива същества като свекър ти си остават едни и същи до гроб. Ще се отървете, като си отиде, колкото и грубо да звучи. Пак като не ви разиграва театри с болести, заплахи за самоубийства и т.н., да видиш как се играе на тънката синовна струна. Моя ги твореше такива. Само че ние живеем отделно и спрях всякакъв контакт с него преди 2 години, след като 9 години опитвах да поддържаме уж човешки отношения. Ами, като не се спря и си позволяваше все повече и повече, с активното безучастие на мъжа ми, казах край. И на двамата. Мъжът ми, обаче се сепна като разбра, че наистина казвам край, а не просто да си говоря. Оттогава нямаме проблеми от такова естество, но минахме труден път.  Знае, обаче, че позволи ли на баща си отново да си разиграва коня, прошка няма да има. Както е казал народът - първият път срам за теб, вторият път срам за мен!
Свекър ти няма да се оправи никога, напротив, по-зле ще става. Такива гнусни егоистични ****** не се променят и винаги те са си най-важни, за никого не им пука. Дори да твърдят обратното. Яки нерви трябват, за да бъде отрязан. Т.е. на сина му ще трябват яките нерви, ако иска наистина да го отреже и да не поглежда назад. Но си давам сметка, че това не е толкова лесно, колкото си мислим или ни се иска да бъде. Все пак, този човек ти е родител и един нормалем индивид, със съвест, трудно бил отрязал родителя си напълно и безвъзвратно, колкот и това да е единствения начин за спасение и другия да си го е заслужил. Затова и не бива да съдим твърде строго тези, които не успяват. Аз лично, не сметнах за справедливо и редно да искам това от мъжа ми. Поне на този етап. Ако нешата ескалират до неодпустими нива, може да мисля другояче, засега удържаме в това положение.
Трудно ще ви е, знаеш го, нали? Дори да се отдели в другата къща, дори да го оставите сам да се оправя финансово. Наоколо ли е, имате ли общи имотни и други отношения.... няма спокойствие.

# 751
Е,не..Добре сте се намерили като гледам..
Страхувате се от брак,обаче с лекота създавате деца?
Демек,бракът е по-голяма отговорност от децата ли?
Мъжът ти е нямал доверие,за това е преписал всичко на баща си..
Ако ти вярваше,щеше да те включи поне частично,не за друго,ми да те подсигури
Щото ако ей сега,не дай Боже,нещо му се случи,ти и децата къде отивате?

Накарай го да ти прехвърли половината от имота сега,докато траят тези циркове.
После ще мислиш как да разкараш стареца.

# 752
  • София
Ако оставим настрана казуса с къщата и собствеността, картинката е следната- авторката има за мъж бял боклук, който е син на бял боклук. Бой, крясъци, псувни- егати средата. Sick И в такава среда растат деца.

Да, но малкият боклук е извинен, щото тя го обича.

Не виждам, освен за изпускане на парата, за какво друго иде реч?

# 753
Какво общо има брака тук??? И какво децата??? Сина ни е на 12 здрав прав и колкото мен отгледахме си го без брак и не е лишен от нищо... Какво общо има брака ??? Дори не става въпрос за къщата не за нея се боря и не нея искам или поне не я искам без мъжа ми в нея.
Въпроса е може ли някак да се превъзпита 70годишен катил, за да се държи що годе човешки.

sixsens това с болницата го игра ама аз поддадох. Аз го карах до спешното. Мъжа му каза оправяй се с жената имам работа и сърце не ми даде да откажа.
Иначе снощи ми се каза, че го е страх д ами яде от гозбите, че може да го тровя  Joy Joy Joy

# 754

Щото ако ей сега,не дай Боже,нещо му се случи,ти и децата къде отивате?

Накарай го да ти прехвърли половината от имота сега,докато траят тези циркове.
После ще мислиш как да разкараш стареца.

Оставаме си в къщата. Децата са наследници на мъжа ми и къщата е тяхна.
Както писах по - горе вече е прехвърлена на мъжа ми с покупко-продажба.
Приказките за да не ти вземе къщата са на свекъра не на мъжа ми.

# 755
  • Бургас
Е как какво общо има брака? Ако имахте такъв, половината къща щеше да е твоя. Децата ти в момента нямат нищо. Ще имат, ако недай боже мъжът ти се спомине. В голяма каша си се вкарала. Наистина трябва да накараш мъжа ти да ти прехвърли половината къща.
70 годишен катил не можеш да превъзпиташ.

# 756
Какво общо има брака тук??? И какво децата???
Бракът няма нищо общо. А относно децата, как мислиш, какъв пример попиват от баща и дядо, които крещят, псуват, замерят се с буркани и като цяло се държат като тотални боклуци?

# 757
Какво общо има брака тук??? И какво децата??? Сина ни е на 12 здрав прав и колкото мен отгледахме си го без брак и не е лишен от нищо... Какво общо има брака ??? Дори не става въпрос за къщата не за нея се боря и не нея искам или поне не я искам без мъжа ми в нея.
Въпроса е може ли някак да се превъзпита 70годишен катил, за да се държи що годе човешки.

sixsens това с болницата го игра ама аз поддадох. Аз го карах до спешното. Мъжа му каза оправяй се с жената имам работа и сърце не ми даде да откажа.
Иначе снощи ми се каза, че го е страх д ами яде от гозбите, че може да го тровя  Joy Joy Joy

Отговорът е, че не, не може да се превъзпита, а и 40 годишния му син не може да се превъзпита. Съжалявам, но много си се прецакала сама и ако държиш да си живееш с мъжа, ще ти се наложи още доста нерви да късаш.

# 758
По-работещото ще бъде свекърът да се отдели в другата къща и да си има свой живот,а вие своя територия.Да работи,да си има някакви занимавки ,ще му помагате с каквото трябва ,но не и ти да му подгъзуваш.Имаш достатъчно голямо домакинство,деца, бизнес и т.н за да се занимаваш с тоя шантавелник.

# 759
Аз останах без думи......... Shocked  крясъци, псувни, бой, замеряне с предмети....таквоЗ чудо съм виждала само на филм.   Там обикновено викат полиция и задържат насилника за 24 часа.
В реалния живот идея нямам как се постъпва с подобни индивиди.
Но да мислиш как да превъзпитаваш индивид над 6-7 годишна възраст, е фантазия от N-та степен.   Мисия невъзможна.

# 760
  • София

Оставаме си в къщата. Децата са наследници на мъжа ми и къщата е тяхна.
Както писах по - горе вече е прехвърлена на мъжа ми с покупко-продажба.
Приказките за да не ти вземе къщата са на свекъра не на мъжа ми.

Нали бащата на мъжа има право на обитаване, докато е жив?
Ще си живеете в къщата всички и няма да можеш да го мръднеш, ако реши.

Що се отнася до брака- СК не е направен за да му вярваш и да му се кръстиш, а дава чисто законова закрила на участниците в него.
И фактът, че някой си си бил тръгнал само с дрехите на гърба, не е нищо повече от частен случай, а не слабост на закона.

# 761
  • София
Правиш същото, за което ме порицаваш в момента. Поучаваш ме, че не ставам, защото...
Не съм вадила исторически справки какво си правила и дали то противоречи на това, което защитаваш във форума. "Порицавам" те за това, че отказваш да видиш нещата отвъд своята камбанария. Но далеч не си само ти.

Аз лично за себе си оценявам възможността тук да чета мненията на по-млади от мен хора и да си сверявам ценностите, все пак аз и моят кръг сме на възраст за свекърви/тъщи. Но същевременно не съм прочела някоя снаха да каже "радвам се, че чета мненията и на по-възрастни хора и мога да си сверя часовника за техните чувства и надежди". Напротив - всяка втора дума е как сега не е това, което е било някога. Почти всяка снаха в темата е първата, събрала се с мъж и родила дете.
Да не говоря колко нееманципирано, да не пиша по-силна дума, ми звучи "зарязала си мъжа и къщата заради внуците".

Извинявам се за отклонението, връщам се да чета новата история.

# 762
Ами значи около мен има доста частни случаи. Майка ми свекърва ми една две приятелки няколко колежки Simple Smile Някак все намират вратичка в закона не само мъжете ами и жените, за да оставят другия без нищо.
Аз не искам да мисля за раздели и делби. Имам си моя наследствена къща имам си автомобил къщата е за децата.
Единственото което е препъни камъка е правото на свекъра да живее до край в нея и той ни извива ръцете така. Но дали сега ще ми прехвърли половината или няма да я прехвърли правото на пожизнено ползване си остава, а и ако не се лъжа а може и да се лъжа трябва подписа на свекъра за продажба на имота.

# 763
После някои казват "ама каквито и да са, родители са ни". Дрън дрън. Това говедо заслужава да го зарежат сам в голямата къща, да си мре с мизерната пенсия сам като кукувица.

Хайде да видим пълната картина, а тя е отвратителна!
Тя и той правят къщата, а Той я записва на името на баща си.
И Тя, не се свени да обясни, че щото Той е полуидиот, се е повлиял от гадния си баща, та за да има мир, го е направил.
Преди 4 години, Тя пак лапа мухите, когато бащата прехвърля къщата на сина си с покупко- продажба- за да няма Тя нищо.

Така че, баща и син си живеят в пълно разбирателство за всичко.
И не, синът няма да остави баща си, но като нищо може да изритат " никоята".
Чудесно си го обяснила, Абсурт!
Аз все си мисля, че вече жените не се оставят, толкова лесно да ги баламосват, но все оставам изумена, докъде се простира човешката глупост.

# 764
  • където ми харесва
Аз съм в шах от цялата история.
Извинявам се, че ще го кажа, ама пак съм съгласна с Асбурт-овцедушие е меко казано.
А ти искаш са превъзпиташ 70 годишен човек? Сериозно? Шанса той да те превъзпита(да не кажа че вече го е направил) е мнооооого по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт