С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 265
  • 805
  •   1
Отговори
# 30
Cuckoo, ако имаше начин, никога не бих пратила детето си целодневно в детска градина. Надявам се, че за училището ще направя всичко възможно да не ходи на занималня. Но пак ще търся баба под наем явно.

# 31
Не виждам каква би била разликата, ако това й беше истинската баба.

Обикновено гледачката гледа детето срещу заплащане, съответно се старае да отговори на изискванията на работодателя си. Т. е в повечето случаи ако човек има някакви изисквания, те се спазват.
Бабата пък има други предимства, ако гледа детето, но повечето баби имат и известни недостатъци,като например понякога не се усещат и се изявяват като родители, гледат детето както са преценили , без да се съобразяват с родителите и т.н.

Аз не бих се доверила на детегледачка. На първо място съм за  детското заведение, бабата да се включва при желание и възможност от нейна страна.

Децата имат нужда да ги гледа бабата понякога. Ако е ежедневно и през всяка ваканция, за мен е в повече

# 32
Абсолютно нормално си е бабите да са по-емоционални, по-отдадени към внуците си.  /Едно тупкащо сърчице тука/. Възползвайте се, де, мами! Simple Smile
Майка ми едно време беше като фелдфебел към нас, децата й, пък сега търчи след топката, все едно второ детство кара покрай тях. С памук й вадят душата. Mr. Green

# 33
  • София
Кой е казал такова нещо?
Никой не го е казал с тези думи, опаковано е в шарена хартия и панделки.
КАГ си казва какво я гризе тайно, едва ли ходи да опява на родителите всеки ден. Вие я изкарахте патологична, потресени сте и т.н.

# 34
  • при късмета
И аз не виждам никакво обсебване, поуляла се е малко Контесата Simple Smile Мисля, че за всяко дете е прекрасно да има такава баба като КАГ  Heart Eyes Hug

Е нормално е баба да е привързана към внуците, разбира се, но да убеждава родителите да не го пускат на градина, а тя да го гледа е малко в повече

Защо? На мен ако майка ми или свекървата кажат, че искат да погледат внучка си за една седмица, с радост ще я спра от градината и ще им я изпратя. Какво по-хубаво от това. Тя не ги убеждава да я спрат от градина генерално, а да й дават почивчици.

Защото тя сама се усеща, че детето има нужда и от други контакти. А почивцици внучка ѝ винаги е имала. Но доводите ѝ за още някак не ми се виждат много убедителни. Да не се било рязболяло в бъдеще. Ми несериозно е.
И никъде не казва на детето харесва ли му или не в градината. А това според мен е най-важното. Казва къде според нея бъркат родителите, казва за решението на родителите детето да е на градина, обаче нито дума, дори предположение дали на детето му харесва или не. Ако не му харесваше, предполагам, че щеше да ѝ е аргумент да не ходи на градина, а да е при нея, но не е споменала нищо такова.
Не казвам, че е лоша баба, напротив. Просто малко прекалява

# 35
  • ВАРНА
 Аз ако имах баба ,като Каг на разположение не бих се занимавала изобщо с градини и надценената социализация(според мен).Здравето преди всичко,а любовта и привързаността,които се изграждат от любовта,която детето получава са (пак според мен)залог  и за психично здраве.Както и да е ,за да съм по темата ще споделя случка за баба и внуче, и храна.
 Брат ми бил болнаво хлапе,а родителите ми работели във вътрешността на България,за да получат по-високи доходи, за да закупят апартамент.Разболял се "Петърчо" и къде,къде-на баба свекърва на гости.Минали около 2 месеца раздяла между родители и син,а той на отглеждане у бабаини и съответно записан в селското школо,за да не губи от науката.Отиват нашите да си видят чедото и майка ми разказва:
-Бързам аз,към баба ти и подминавам група деца ритащи топка.Едното бая ококорено се вторачило в мен,но аз бързам да се видя се видя с детето си.Тича онова ми ти хлапе,настига ме и някак жално каза:
-Мамо,ти май не ме позна?
"Петерчо" станал,като пълнолуние...ще се пръсне миличкия.
-Оле,маме ти ли си?С,какво те храни баба ти?
-С мас,селски филии с мас ми даваха.
 Та брат ми хем оздравял на чистия селски въздух,хем загладил косъма до степен лицеприятна за бабите.

# 36
Обикновено гледачката гледа детето срещу заплащане, съответно се старае да отговори на изискванията на работодателя си. Т. е в повечето случаи ако човек има някакви изисквания, те се спазват.

В нашия случай разлика нямаше. Жената и мъжа й наистина я гледаха като родна тяхна внучка. Правеше много неща над изискванията ми и които не й бяха в задълженията, но които пък бяха супер. Добре, че не се е ограничавала само до задължителната част, а е влагала душа и сърце в гледането на детето ни. В същото време използваше моментите, когато тя спи, да чете за детското развитие и възпитание и знаеше много неща.

Затова казвам, че не виждам разлика от тях и родни баба и дядо. Сега те очакват собствени внуци, дано да ги допуснат да ги гледат.

# 37
КАГ е  достатъчно близо да гледа и все пак вечер си предава внуците на родителите.Ако можех по този начин  и аз щях да искам .И нарочно"засилва" нещата мисля.Ама тя си знае.Не  мисля,че ще спира достъп ,прави го   срещу познатото да спрат достъп на бабите.И други такива.
Но  което трябва да стане,става,така че ...

# 38
И аз не виждам никакво обсебване, поуляла се е малко Контесата Simple Smile Мисля, че за всяко дете е прекрасно да има такава баба като КАГ  Heart Eyes Hug

Е нормално е баба да е привързана към внуците, разбира се, но да убеждава родителите да не го пускат на градина, а тя да го гледа е малко в повече

Защо? На мен ако майка ми или свекървата кажат, че искат да погледат внучка си за една седмица, с радост ще я спра от градината и ще им я изпратя. Какво по-хубаво от това. Тя не ги убеждава да я спрат от градина генерално, а да й дават почивчици.

Защото тя сама се усеща, че детето има нужда и от други контакти. А почивцици внучка ѝ винаги е имала. Но доводите ѝ за още някак не ми се виждат много убедителни. Да не се било рязболяло в бъдеще. Ми несериозно е.
И никъде не казва на детето харесва ли му или не в градината. А това според мен е най-важното. Казва къде според нея бъркат родителите, казва за решението на родителите детето да е на градина, обаче нито дума, дори предположение дали на детето му харесва или не. Ако не му харесваше, предполагам, че щеше да ѝ е аргумент да не ходи на градина, а да е при нея, но не е споменала нищо такова.
Не казвам, че е лоша баба, напротив. Просто малко прекалява

Според мен КАГ си го е написала много добре. И не смятам, че прекалява. Колко пъти като е била малката на градина в студено и дъждовно време ми е било жал да я будя и да я водя на градина. Хубаво би било да има такава баба.
А пък това дали на детето му харесва в градината или не не виждам да има чак толкова голямо значение. Една седмица му харесва, другата не му харесва. И то па големите контакти в детската - всички крякат, включително и учителките.

# 39
  • където ми харесва
Ако пред детето ми има два варианта-да прекарва дните си само с баба си, или на детска градина с други деца-ами, предпочитам второто, честно казано.
Не казвам, че не трябва да прекарва изобщо време с баба, а че трябва да прекарва повече време с други деца, не само вкъщи с единствена социализация баба си.

# 40
Никой не твърди, че трябва да прекарва времето само с баба си. Но лично за мен би било хубаво да имам избор.

# 41
  • София
КАГ е  достатъчно близо да гледа и все пак вечер си предава внуците на родителите.Ако можех по този начин  и аз щях да искам .И нарочно"засилва" нещата мисля.Ама тя си знае.Не  мисля,че ще спира достъп ,прави го   срещу познатото да спрат достъп на бабите.И други такива.
Но  което трябва да стане,става,така че ...
Да, с това съм съгласна и когато реагирах срещу КАГ, не реагирах заради него, а поради съвсем съзнателното пропускане или омаловажаване на сериозни за мен недостатъци. Не говоря конкретно за тази тема, а по принцип за всички предишни теми, в които е писала. Ако свекърва ми беше като КАГ, бих намалила контактите. Ако дететето ми е болно... Е, затова сме родителите.

# 42
Не вярвам бабите да ги държат по цял ден в къщи тези деца. По площадките все ще се намерят други баби и внучета и ще могат да се социализират на воля. Това за възрастта да кажем до 4 години. От 5 могат пък да са на половин ден в градината, половин ден в къщи с баба.

Аз също не харесвам възгледите на КАГ за доста неща. Обаче що касае детето, нямаше да я ограничавам. Ако детето се чувства спокойно с нея, за мен би било още по-добре, особено както живеят на една врата разстояние.

# 43
  • София
Ами аз вярвам в първите 7 години и за мен е Проблем, ако мое дете попие част от тези възгледи. След това ще ми е много трудно, а и доста изнервящо, да го "лекувам" от тях. А и за него няма да е добре да бъде раздвоявано и да получава различни послания. Въобще, това първоначално спокойствие ще Ни излезе през носа.

# 44
Брат ми бил болнаво хлапе,а родителите ми работели във вътрешността на България,за да получат по-високи доходи, за да закупят апартамент.Разболял се "Петърчо" и къде,къде-на баба свекърва на гости.Минали около 2 месеца раздяла между родители и син,а той на отглеждане у бабаини и съответно записан в селското школо,за да не губи от науката.Отиват нашите да си видят чедото и майка ми разказва:
-Бързам аз,към баба ти и подминавам група деца ритащи топка.Едното бая ококорено се вторачило в мен,но аз бързам да се видя се видя с детето си.Тича онова ми ти хлапе,настига ме и някак жално каза:
-Мамо,ти май не ме позна?
"Петерчо" станал,като пълнолуние...ще се пръсне миличкия.
-Оле,маме ти ли си?С,какво те храни баба ти?
-С мас,селски филии с мас ми даваха.
 Та брат ми хем оздравял на чистия селски въздух,хем загладил косъма до степен лицеприятна за бабите.
Joy Представих си го този загладил косъма Петърчо.

Много голяма част от възгледите на КАГ и на мен са ми чужди, а на съжителството в общ двор не бих издържала и половин ден. Но не мисля, че привързаността ѝ към децата е прекалена. Чудесно е, че родителите на нейните внуци имат избор и, ако се наложи, винаги могат да разчитат на всеотдайна баба.

Общи условия

Активация на акаунт