С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 991
  • 805
  •   1
Отговори
# 180
Нормално  е  състоянието ти.Хубаво е мъжът ти да проведе един спокоен обяснителен разговор,как се сега нещата и какво очаквате вие.Да  ги увери,че няма да са игнорирани,но първите дни с бебето са ваши и искате да ги изживеете сами,стига им да го видят и ви оставят.Нататък има много време  и да го гледат и  да помагат с много неща,стига да могат   и искат.Предварително да изчистите нещата ,защото нагласите трудно се променят и на момента не става.Трябва време.Помолете да ви имат доверие и да бъдат готови да помогнат при нужда.Всички вече така правят-сами си  посрещат детето и се грижат сами за него от самото начало.Обяснете,че вече има нови козметични продукти,някога не е имало и за това са ползвали каквото има под ръка.Ще  ви се смеят всички  за сол и мас.
Ясно и разбрано  в прав текст и дано схванат ,че таткото има място и  задължение  да е  до детето си  в първите му дни. Има време за другите след това.
И не се плашете от сърдене, ще им мине бързо.

# 181
  • София
Аз съм от хората, които не си представят куче и бебе на едно място.
Не и веднага след раждането, защото каквото и да си говорим, куче и хигиена са несъвместими неща, ако ще непрекъснато да ходиш подире му и да го минаваш с машинката всяка седмица.
Така че, разбирам свекърите защо са против.
Аз бих им дала кучето за известно време и така ще ги държа по- настрани от бебето. Mr. Green

За двуседмичното гостуване плюс осоляването- пълен отпор, но бих посъветвала, за да не излезе че нищо не приема, да се съгласи с маста- стига да е домашна и чиста, защото поне за нея е доказано, че не може да даде алергична реакция.
Докато всички детски козметики, може да са хипоалергични, но са си химия.

# 182
Хума съм ползвала,и  то изкопана  и изпечена.Не  е  от аптека.Мас само в краен случай.Бебешките неща  са добри вече.И скъпи.

# 183
  • София
Мазане с мас през лятото, колкото и да е чиста, е глупост. Плюс това детето е отговорност на родителите, съответно те решават как да го гледат. Няма нищо лошо да не приемат външни съвети, дори на педиатъра не са задължителни.
П.П. Авторке, много се обясняваш. Бабите и дядовците на моето въобще не са знаели с какво го мажем (с почти нищо -  нямаше нужда). Интересуваше ги дали е здраво, дали е добре и кога могат да го видят. Това е достатъчно.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 13:00 от milenaka

# 184
Да, лятно бебе с мас да маже, че да угажда на свеки. Че като се загрее онова ми ти бебе през юли-август, ще се чудят защо се дере.
И аз съм за натуралните продукти, ама лятно бебе бих мазала с по-леки масла - от пшеничен зародиш или от гроздови семки например. Зехтин, бадемово също не са подходящи за жегите.

# 185
  • София
Мазане с мас през лятото, колкото и да е чиста, е глупост. Плюс това детето е отговорност на родителите, съответно те решават как да го гледат.

Защо, през лятото бебешката кожа няма нужда от защита и не се подсича ли?
Или химикалите се влияят добре от жегата?

Някой да е оспорвал правото на родителите да решават, че веднага скачаш?

# 186
  • София
Не, през лято от маста може да получи претопляне. А моето почти нямаше нужда от мазане.

# 187
  • София
Аз също имам малко резерви към кучето заради това, че ходи навън, съответно трябва да се следи да не донесе някоя зараза вкъщи.
Не че не обичам кучета, напротив, но разхождането ми идва в повече, затова нямаме.
Аз лично родих с котарак вкъщи и нямах проблеми, освен че явно съм изкарала токсоплазмоза преди да забременея. Обаче наблюдаващият ме лекар не ме ориентира да се изследвам и какво точно, та се ужасих, когато излезе положителен резултат. Добре че от форума ме успокоиха, че това са признаци за минала инфекция.

Да, бебешките неща наиста са доста скъпи и ако на семейството е трудно да си ги позволи - зехтинът е добра алтернатива. Не съм абсолютно против маста, но ако се маже само дупето, за цяло тяло няма нужда.

Абсурт, не се хАби. Това са новите ценности, мазането с мас напомня за село и не е фешън.

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 15:10 от Cuckoo

# 188
  • София

Абсурт, не се хАби. Това са новите ценности, мазането с мас напомня за село и не е фешън.

Така е, но когато следствие химикалите, си получил алергия дори към най- пречистените козметики, все ти се ще да предпазиш, когото можеш. Peace

# 189
Хумата се прави  с вода, доста рядка.Само  дето се подсича.Маста се  изварява,изстудява  и обира отгоре да не остане сол.Какво  остава директно с шепа сол във водата.
И да,не само селско ,изостанало и доста това,при положение,че вече има толкова  козметика,поне за началото.То  и преди 40 години имаше някакво измислено тоалетно мляко за стотинки,не вярвам да е било безвредно,не съм ползвала.Натискът бе голям отвсякъде за традициите.Имахме  случка да питам с какво мажат внуците,нищо не отбирам от новото,но децата са добре все пак.
Ама не ми е  и работа.

# 190
По наше време кучетата не бяха така модерни. Даже май  беше забранено да гледаш куче в апартамент. Но сега е модерно да сравняваш куче с дете.

# 191
  • София
По наше време кучетата не бяха така модерни. Даже май  беше забранено да гледаш куче в апартамент. Но сега е модерно да сравняваш куче с дете.
Май трябваше съгласие от преките съседи.

Хумата се прави  с вода, доста рядка.Само  дето се подсича.Маста се  изварява,изстудява  и обира отгоре да не остане сол.Какво  остава директно с шепа сол във водата.
И да,не само селско ,изостанало и доста това,при положение,че вече има толкова  козметика,поне за началото.То  и преди 40 години имаше някакво измислено тоалетно мляко за стотинки,не вярвам да е било безвредно,не съм ползвала.Натискът бе голям отвсякъде за традициите.Имахме  случка да питам с какво мажат внуците,нищо не отбирам от новото,но децата са добре все пак.
Ама не ми е  и работа.

За Па-па ли говориш? Мисля, че и сега го има.

# 192

Така е, но когато следствие химикалите, си получил алергия дори към най- пречистените козметики, все ти се ще да предпазиш, когото можеш. Peace
Маста е доказан алерген. Това не означава, че трябва да се посегне към химия. Намират се и други алтернативи.

Иначе съм почитател на маста. Против стрии за мен е най-доброто и ефектът върху опънатата кожа не мога да го сравня и с най-скъпия крем.

# 193
Вярно че беше пате.Надявам се сега да е  по-добро.

# 194
Мандаринче, не оставяй свеки сама с бебето, поне до годинката. И не й се обяснявай. Тактично казваш какво сте решили и приключваш с оправданията, тя да си мели каквото иска, ти си прави каквото знаеш, каквото си чела и каквото  си слушала по лекциите за бременни. И мен ме натискаха да захраня със сокчета, и о, ужас, защо мъча детето с тиква, и то без захар. Шестия месец. Последваха излияния по скайп как свеки не можела да търпи повече нашите съвременни възгледи.  Никога не съм слушала и не бих имала доверие на човек, който е толкова уверен  в гледането на деца и несподелящ моите практики, а последно е виждал малко бебе преди 30 години. Ако беше признала, че много неща е позабравила и че ако стане нещо би ми звъннала веднага, вместо да действа както си знае, може би бих оставила бебка за час-два сама. Но при това положение в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт