С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 786
  • 805
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Аз за пореден път ще задам въпроса "Защо свекървите си мислят, че синовете им като се оженят и снахата задължително трябва да го накара да забрави, че има майка?". Това не е вярно.
Колко примери има в темата, при които снахата дори прекъснала отношения със свекъри, мъжа и децата не са?
Не ви ли хрумва, че мъжете не се съобразяват изцяло с жените си, а просто мислят сходно и двамата са съгласни, по въпрос, по който свеки е наопаки?
Мъжете трудно стигат да положение за обяснения и разправии и не само с жените са, а и с майките си преди това. По-трудно споделящи са и ако дори още да живее с майка си нещо в някой възглед за него се е променило, той няма да спре да го мисли, но пък и няма да се разправя с майка си. Намирайки си жена със сходни виждания, с която се разбира той не се съобразява с нея, а неговите са същите.
Това, че някои ги е страх да кажат на мама, че не са съгласни с нея, дори след като са намерили жена с която си пасват, е друг въпрос.
Но даже и от такива не се изисква да забрави, че има майка. Може би ако аз бях жена на такъв бих искала да ѝ изясни къде може да се меси, но да забрави, че има майка надали

# 376
Какво правим, ако събирането на двата чифта родители е потенциална ядрена война, а трябва да зачетем чувствата им и да бъдат на изписването? Вариантът с идване поотделно би бил повод за обида кой да бъде пръв. Какво е решението при положение, че младите се разбират чудесно с родителските тела, но като сватове правят циркове и си внушават съревнование ?
Не винаги проблема е у младите, а понякога старите откачат на тема "по-важните" родители и не виждат  по-далеч от носа си  Peace

# 377
  • София

Има хотели, но искат пари гадовете.
А пък на снахето не и стиска да плати нощувки и за свекървата, и за майка си.
Та ако може дъртюгите да минат през родилния, да видят златото и да си дадат подаръците.
Естествено в брой, да не стават смешни.
Като умре за сън ще викне мама - тя е съгласна и ще издържи на всичко.

# 378
  • София
Скрит текст:
Веселке, благодаря за съвета! Определено се уча в темата. Казвала съм и друг път, все повече оценявам снаха ми.

Тайс, ти си отскоро в темата и  не знаеш, какви работи са писани тук. Ако се разровиш в предишни теми, ще разбереш, че когато синът се ожени, майка му моментално трябва да забрави, че има син. Ако имаш ключ от жилището му, веднага да го върнеш. Не е позволено да  ходиш на гости или само да  наминеш да ги видиш, ако не си изпратила предварително писмена молба и да ти се даде месец, ден и час за визитата. Като се роди внучето, да не се появяваш, защото ще нарушиш семейната идилия с присъствието си дори и да е само за час време. Можеш само да пратиш подарък по пощата. Същото важи за Коледа, Нова година и РД .  Да не се обаждаш по телефона и да не искаш никаква помощ, защото времето на младите е много ценно и нямат време да се занимават с твоите капризи, пък били те и да те заведат на лекар,
защото ти е лошо, ама ти само се превземаш и нарочна им разваляш рахата.
Скрит текст:
Ако пък случайно   те допуснат у тях, сядаш със затворена уста, дори със затворени очи и не казваш нито дума, защото всеки твой поглед или реплика няма да се приемат еднозначно. Ако носиш нещо за бебето, то трябва да е одобрено предварително от майка му и да ти се връчи списък с 1000 точки за позволено и непозволено.  Обикновено  синът хич не се разбира с майка си и баща си, но много уважава тъщата и тъста. Синът  трябва да забрави, че има майка и баща, защото те са под нивото на младото семейство.  Разрешено е само, ако имат някакъв апартамент или друг имот, то трябва да им се припише, защото им се полага като наследство. Трябва да прекратиш и приятелството във Фейсбук,  да прекъснеш скайпа, защото иначе чрез тях  ще ги контролираш и шпионираш. Все пак не е лошо да се обадиш на снахата, за да я поздравиш за РД или ИД, нищо че тя иначе не подържа връзка с вас.
Не е желателно да ги каниш  при теб на Коледа или Нова година, нито пък на Великден. Какви са тези отжевелици да се събират старите и младите да празнува заедно!? Е, у тъщата може да се отиде, защото там ще ги посрещнат идеално и всички ястия ще са съобразени със снахата, а не с твоите  кулинарни идеи, които снахата по принцип не харесва, пък и синът ти, защото  ти изобщо не можеш да готвиш, а синът е отгледан  на хляб и вода и чак като се е оженил е разбрал що е хубава манджа.
   Може още да ти разкажа за написаното тук, ама и това е достатъчно да разбереш, че вината за всичко това  е единствено твоя.  Да си си родила дъщеря,  а не син.
Е, сега, бива ли такива лигавщини, КАГ?  Нали знаеш – свекървите се превземат, когато искат да ги заведат на лекар, а снахите се лигавят, когато искат спокойствие след раждането.

# 379
Скрит текст:
Веселке, благодаря за съвета! Определено се уча в темата. Казвала съм и друг път, все повече оценявам снаха ми.

Тайс, ти си отскоро в темата и  не знаеш, какви работи са писани тук. Ако се разровиш в предишни теми, ще разбереш, че когато синът се ожени, майка му моментално трябва да забрави, че има син. Ако имаш ключ от жилището му, веднага да го върнеш. Не е позволено да  ходиш на гости или само да  наминеш да ги видиш, ако не си изпратила предварително писмена молба и да ти се даде месец, ден и час за визитата. Като се роди внучето, да не се появяваш, защото ще нарушиш семейната идилия с присъствието си дори и да е само за час време. Можеш само да пратиш подарък по пощата. Същото важи за Коледа, Нова година и РД .  Да не се обаждаш по телефона и да не искаш никаква помощ, защото времето на младите е много ценно и нямат време да се занимават с твоите капризи, пък били те и да те заведат на лекар,
Скрит текст:
Ако пък случайно   те допуснат у тях, сядаш със затворена уста, дори със затворени очи и не казваш нито дума, защото всеки твой поглед или реплика няма да се приемат еднозначно. Ако носиш нещо за бебето, то трябва да е одобрено предварително от майка му и да ти се връчи списък с 1000 точки за позволено и непозволено.  Обикновено  синът хич не се разбира с майка си и баща си, но много уважава тъщата и тъста. Синът  трябва да забрави, че има майка и баща, защото те са под нивото на младото семейство.  Разрешено е само, ако имат някакъв апартамент или друг имот, то трябва да им се припише, защото им се полага като наследство. Трябва да прекратиш и приятелството във Фейсбук,  да прекъснеш скайпа, защото иначе чрез тях  ще ги контролираш и шпионираш. Все пак не е лошо да се обадиш на снахата, за да я поздравиш за РД или ИД, нищо че тя иначе не подържа връзка с вас.
Не е желателно да ги каниш  при теб на Коледа или Нова година, нито пък на Великден. Какви са тези отжевелици да се събират старите и младите да празнува заедно!? Е, у тъщата може да се отиде, защото там ще ги посрещнат идеално и всички ястия ще са съобразени със снахата, а не с твоите  кулинарни идеи, които снахата по принцип не харесва, пък и синът ти, защото  ти изобщо не можеш да готвиш, а синът е отгледан  на хляб и вода и чак като се е оженил е разбрал що е хубава манджа.
   Може още да ти разкажа за написаното тук, ама и това е достатъчно да разбереш, че вината за всичко това  е единствено твоя.  Да си си родила дъщеря,  а не син.
Е, сега, бива ли такива лигавщини, КАГ?  Нали знаеш – свекървите се превземат, когато искат да ги заведат на лекар, а снахите се лигавят, когато искат спокойствие след раждането.
Joy Joy hahaha

# 380
  • София
Ехххх КАГ, ама как умееш да ги извърташ нещата. Не се съмнявам кой всъщност е в дъното на твоите неразбирателства със снахата.
А снахата като дойде в новата къща моментално трябва да забрави, че има родители, защото тия от мъжката страна са по-важни, започва да казва майка на непозната до вчера жена, не само това ами трябва и с чувство да го казва. Родната и майка кучета я яли, децата се кръщават само на свекърите и ако посмее да си изрази мнението снахата бива оплювана и е наричана неблагодарница, лигла и за каква се мисли тая дето е родила златното яйце.
Както виждаш отношението е едно и също и от двете страни, ама уж по-възрастните са по опитни и по-мъдри а пък пак изпадат до едно и също  положение.

е
Веселке_Вели, това дето го описваш, може и да го има някъде по твоя край, поради преобладаващото население, поизостанало с около 2 века.

В останалата част от страната, никой не е длъжен да мамосва когото и да е, но представи си, мъжете също биха могли да казват " майко" и "татко" на непознати до вчера, хора.
И Веселке_Вели, в 21- ви век, снахата може да си каже мнението за всичко, не е длъжна да кръсти децата си на свекърите, и никой не забранява да се вижда с майка си, че и мъжът ѝ също.

И Веселке_Вели, най- важното е, че никой не кара насила снахата да дойде в къщата на свекърите. Mr. Green

Пожелавам ти, да прекрачиш в нашия век, че е жалко да тънеш в заблуди и норми от времето на турското робство.

# 381

Абсурт не мога да разбера защо си толкова злобна.Не чета темата от самото и създаване и не знам свекърва ли си или не ?Приличаш ми на отблъсната свекърва като чета с каква злоба ме нападаш.Написах поне три пъти,че ме приемат като тяхна дъщеря и че се разбирам с тях.Но ти явно се чудиш на кой да си изкараш злобата. Може и да се повтарям или потретвам,но пак ще кажа.
Семействата и на двама ни живеят на по 400 км от нас,за това и за наш и за техен комфорт предпочитам да дойдат няколко дни след изписването едни по едни,а не на куп.Това,че живеят далеч съм го написала във втория пост,но вия с Трещерица си знаете вашето.И кое не смея да си кажа?
Аз писах за притесненията си покрай бебето да не си развалим отношенията,а то каква стана.Излязох ''великата " мама и каква ли не.
Много е лошо когато човек е самотен и озлобен,не го пожелавам на никого.

Ха, щом те настъпих, станах злобна.
А, ти каква си, добродушна и мила?
Аз, за разлика от родителите ти, не съм самотна, защото никога не съм се почувствала излишна, нито някое от децата ми е обяснявало по форумите, как му преча дотолкова, че не ме иска на изписването на детето си.

А, теб те нападам, защото си лицемерка, която не смее да си покаже истинските чувства и да си каже какво иска, а говори зад гърба на хората- в случая е на твоите, и на мъжовите ти, родители.
И да, написа поне 3 пъти, че хората те приемат като своя дъщеря, но явно, не им минава през ум, че си лицемерна и не ти пука за техните чувства.

Това, че сте в две стаи, не е никакво извинение, ако ти наистина искаш да уважиш родителите, защото има хотели- не може да не си чувала за тия полезни "заведения". Mr. Green

Simple Smile Не си ме настъпила,не се притеснявай.Лицемерна не съм,,както те имат чуства така имам и аз.Нито нашите нито свекърите са самотни и не обичани.След като не ги познаваш няма как да изразяваш мнение,че са самотни.Теб също не те познавам,но чета какви ги пишеш и за това си помислих,че си самотна.А за хотелите трябват пари,не всички могат да си го позволят.Аз искам както и едните така и другите да дойдат поне за 2-3 дни,а не за 15 минути да пият по една ракия и да си ходят.Просто да не е в същия ден на изписването.Обаче ти си от тези за които важи поговорката
"Едно си баба знае едно си баба бае" хвана се за изписването и не пускаш.
А относно ироничните коментари за не роденото ми дете ''златния вързоп'' и ''златото'',като майки не ви прави чест да говорите така.Не знаете през какво съм преминала за да стигна до тук.

# 382
Веселке, ти за моите отношения със снаха ми откъде разбра, че са лоши?

Миленке, лигавщина е, ако наистина е манипулация.  Въпросът е какво става, когато  съответните свекъри са наистина болни, а пък снахата не вярва. Колата й трябва, защото има уговорка с приятелка за кафе или пък планирана екскурзия, пък те само се оплакват без основателни причини. Откъде накъде синът ще взима колата, пък и за нея бензин трябва, а той е с пари. Ако ли пък решат да дойдат с автобуса в града на доктор, нека се оправят сами и после да си заминават. Какви са тези посещения по никое време?! Никакво преспиване! На ругия ден пак има автобуси, за да дойдат да си вземат изследванията и да си купят лекарства.  
Ти си от много време в темата и вероятно всички това си го чела. Не е измислено от мен.

М.Ч.  не се впрягай за  термините "златото" "златното яйце?, а  "в случая "златния вързоп". Те не са конкретно за твоето бебе. Те са  си  в темата като част от терминологията и е нарицателно за превземка на майката като  роди.
За теб, ако искаш да прочетеш:
Скрит текст:
Пожелавам ти да се роди  живо и здраво бебчето!  И нека бъде повод за радост, а не за влошаане на отношения. Имаме тук една мама, която се явява по-рядко, която се тормозеше за същото. Изписахме около 3 теми по въпроса и всичко мина и замина без драми. Затова не се натягай предварително и не се учи от не винаги искрени и добронамерени хора в тази тема. Тук има царици на даване на съвети от рода на "  отрежи ги", "разведи се", "прекрати отношения" и подобни. Дали биха го направили самите те?! Едва ли. Затова не си разваляй добрите отношения, само и само да си "в крак с новото време". Казвам ти го най-доброжелателно. Пък ти си прави, каквото решиш. Изборът как ще си градиш отношенията е твой.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 22:14 от K.A.G.

# 383
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

newsm62

# 384
КАГ, не знам как точно стоят нещата при теб със снаха ти, но е съвсем нормално да предупреждаваш, когато ще ходиш у тях. Мина времето, когато без предизвестие се ходеше на гости.

# 385
Абе какво ви стана изведнъж - много змийски го ударихте?  Shocked

Явно като цяло се разбират хората, М. Ч. е изнервена къде от хормони, къде от притеснения от наближаващото раждане, само й липсва и спални чували или хотели да търси. Едва ли проблемът е толкова голям, че да налага обиди и квалификации. Ще се разберат, сигурна съм.

КАГ, много прекаляваш и в цялата тема няма и една реална снаха, която да е имала отношението, което описваш. Думата не е "преувеличение" в тоя случай, а и аз не знам. Полу-измислица с елементи на внушение, може би.

# 386
  • София
Ами, ние нищо не знаем- само това, което решиш да пуснеш, като видиш, че темата завива в посока, която не ти изнася.

Първо просто не ги искаше, свекърите.„
После се оказа, че няма място за преспиване.
После, хотелът иска пари, ти да видиш.
После пък, сигурно за 2 дни детето ще навърши пълнолетие и няма да си под пара, та ще можеш да посрещаш с ракия и пълно обслужване баби и дядовци по дни.
После пък, включи най- тежката артилерия- вие мене не ме уважавате, ама знаете ли през какво минах, за да имам дете!?

Освен да те канонизираме за светица и да ти пеем дитирамби поне 3 пъти на ден, не виждам какво друго остава! Mr. Green

# 387
Леле-мале!  Тука не една, ами минимум две, три свекърви ти скачат.  hahaha
Всяка с репертоара и незадоволените си претенции, щото е родила син. Пораснете, де! Позволете и на другите да мислят не с вашите глави!
За един постинг на нищо неподозиращи момиче, посмяло да сподели притеснението си, сто глупости изписахте.

# 388
  • София
Абе какво ви стана изведнъж - много змийски го ударихте?  Shocked

Това им е обичайното състояние. smile3521 Просто през по-голямата част от времето умело се прикриват Laughing

# 389
Добре де, идеята на М.Ч. родителите да дойдат поотделно, а не заедно и да останат за по 2-3 дни е съвсем разумна. Какъв е зорът?

От всички проекто свекърви в темата обаче само аз съм си опекла работата. Когато Говендър Мой, ака Мамин Златен и Ненагледен, се сдобие с бебе, Нейна Кифленска Светлост, ака дъщеря ми, ще е във вихъра на пубертета. Та, планирам да я изпратя нея да помага на снахата. Хем родилката да има модерна, млада и пъргава помощничка. Хем Нейна Кифленска Светлост така да се наплаши от гледането на бебета, че да ѝ секнат всякакви мераци за тийнейджърски простотии и да си седи на дупето и да учи поне докато не завърши 2-3 магистратури. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт