С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 281
  • 805
  •   1
Отговори
# 780
  • Най-красивата страна
Всяка вечер приготвяйте за свекъра една  салата от нитратни зеленчуци,голяма мазна пържола с пържени картофки ,баклава или сметанова торта и обилно количество алкохол  Mr. Green
Все пак на 70 години е човека .
Ако и това не действа-полейте пържолата със сос от гъби,които сами сте събрали-мухоморки например Mr. Green

# 781
Ами изпускай парата тук, но ние тук няма да гледаме ни децата ти, ни свекъра
Всички съвети са добронамерени и на база определен житейски опит, който е разнообразен
Решението е мъжът ти да си действа и да се оправя с него, не на парче, а дългосрочно и издържано морално, физически, психически и юридически
Това е
Натискай мъжът ти, ако те уважава като жена и майка на децата му, да не те поставя в подобни ситуации Simple Smile

# 782
Дали на мен ми харесва този начин на отношение ако ми харесваше нямаше да пиша, но си помислих, че ще има друг съвет от зарежи си мъжа не е стока. Сритайте свекъра в топките ... изнесете се и зарежете къща която сте градили и сте вложили толкова. И любимия ми " остави си децата без баща защото те сега учат какво е семейство" и сигурно това е примера, който трябва да имат самотен родител Simple Smile
Ти изобщо четеш ли? Четеш ли коментарите, а?
Всеки коментар ли ти казва да зарежеш мъжа си?
Вече не помня кой друг точно, но аз например ти бях казала, че дядото трябва да го няма, за да се получат нещата. То е ясно, че съпругът има трески за дялане, ама да съм ти казвала да го напускаш? Напротив, заедно с него трябва да решите проблема и да си гледате децата заедно.

# 783
Нали това е основният проблем, дядото няма къде да отиде, а пък те не искат да се изнесат, защото къщата е тяхна/негова.

# 784
Е, нали имало някаква стара къща? Да се отдели там.

# 785
 WomanitKa, мъжът ти е израснал с това зверско отношение на баща си. Много малко хора успяват да го превъзмогнат сами, но докато са вътре във вихъра, това ще ги владее. Каквото и да мисли, каквато и да чувства мъжът ти, ще го има тоя неосъзнат/осъзнат страх от баща му. Дори няма да си дава сметка, какво причинява на децата си и на теб, искайки от теб и тях да живеят в това и да се съобразяват с този човек...   Всичкото това ми го каза човек, минал през подобни отношения с майка си. Едва след като е отрязал от раз, напуснал е единствения си дом и се е изнесъл, е видял, разбрал, осъзнал всичко.  Сега е в пъти по-добре. Има ли смисъл да казвам, че говоря за жена?
Ако искаш да запазиш семейството си, да покажеш на децата си друго, да помогнеш по някакъв начин на мъжа си, не мисли за къщата и за оставане там. Цената  е твърде висока. Peace Кураж!

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 17:50 от luna

# 786
  • Наблизо
Ще го цитирам,защото явно като ти го пишат другите,не виждаш.

Първите съвети, които ти бяха дадени, не включваха напускане на прекрасния мъж, а ултиматум да се прекрати съжителството с баща му и да ти прехвърли половината къща.

# 787
  • при късмета
Има такива жени,че досега щеше само да гледа като припикано мушкато и да се чуди от къде му е дошло.
Мисля, че този тип жени, които визираш, бягат като дявол от тамян от подобни мъже.
По-скоро мъжете бягат от тях, а насилниците развиват космически скорости.

Бях абсолютно сигурна, авторката ще защитава муньото си до откат и ще го изкара целия в бяло. Само с 1 неин пост.

Аз ти дадох друг съвет, освен да си зарежеш мъжа. Да се изнесете двамата и да не поглеждате свекъра. При това каза, че като го оставите на самоиздръжка се кротва за известно време. Ми не го оставяйте за известно време, а окончателно. Значи би работило окончателно.
Тук проблема обаче пак идва от мъжа ти. ти ако се изнесеш той щял да дойде. А защо инициативата да идва от теб? Не разбираш ли, че това е сбърканото в цялата ситуация?
Мъжа ти е този който отдавна е трябвало да направи всичко това, на самоинициатива, ако е такова цвете каквото го описваш.
Стой си при муньото, оплаквай се по форумите и чакай някой да ти даде съвет как да се справяш с грешния проблем. Пак ти казвам, че не свекъра, а мъжа ти е проблема 

# 788
Здрасти, аз няма да ти говоря за къщи, разводи, а и за възпитание и пример… Не считам, че едно дете на 12г. е малоумник, който ще попие баш тези простотии, а не разбирателството, което ми изглежда да  има между вас с мъжът ти.

По основния въпрос, също считам, че няма как да промениш човек на 70г. Мисля си дали няма някой в обкръжението ви, който този дядка счита за авторитет и който би послушал, та да ти удари едно рамо. Въпреки, че и това се съмнявам да помогне.

Изглеждаш ми търпелив човек и разумен. Готова си на много да запазиш семейството си, дори мисля че мъжът ти те подкрепя и това ти е давало сила през годините. И хич не си го слагай за някой коментари, че си овчедушна, защото изобщо не звучиш така. Повечето потребители тук забележи, че дават винаги едни и същи съвети. Никой не живее животът ти, за да смяташ, че техните мнения са по-обективни от твоята преценка.

Наистина би било хубаво да го отделите и изолирате или вие да се отделите, но и да не стане, свекър ти е човек на възраст, трови ти живота, но и това ще е до време. Не се обиждай от квалификациите му- ти като човек нямаш нищо общо с тях. Изчакай още някоя година и природата ще си свърши своето. Възможно е и като поостарее още малко и го хване още някоя и друга болежка да поомекне…

Както и да е де, не мога да ти помогна, освен да ти кажа, че ми се струваш достатъчно силна да си запазиш семейството и да си възпиташ децата добре и въпреки този отвратителен човек.

# 789

Искрено съжалявам за това което си преживяла, но моя мъж не ме е удрял и колкото и да се опитаха да ме изкарат курва не успяха. Ако ме удари нямаше да има дилема пред мен, но не е посягал.

# 790
Здрасти, аз няма да ти говоря за къщи, разводи, а и за възпитание и пример… Не считам, че едно дете на 12г. е малоумник, който ще попие баш тези простотии, а не разбирателството, което ми изглежда да  има между вас с мъжът ти.

По основния въпрос, също считам, че няма как да промениш човек на 70г. Мисля си дали няма някой в обкръжението ви, който този дядка счита за авторитет и който би послушал, та да ти удари едно рамо. Въпреки, че и това се съмнявам да помогне.

Изглеждаш ми търпелив човек и разумен. Готова си на много да запазиш семейството си, дори мисля че мъжът ти те подкрепя и това ти е давало сила през годините. И хич не си го слагай за някой коментари, че си овчедушна, защото изобщо не звучиш така. Повечето потребители тук забележи, че дават винаги едни и същи съвети. Никой не живее животът ти, за да смяташ, че техните мнения са по-обективни от твоята преценка.

Наистина би било хубаво да го отделите и изолирате или вие да се отделите, но и да не стане, свекър ти е човек на възраст, трови ти живота, но и това ще е до време. Не се обиждай от квалификациите му- ти като човек нямаш нищо общо с тях. Изчакай още някоя година и природата ще си свърши своето. Възможно е и като поостарее още малко и го хване още някоя и друга болежка да поомекне…

Както и да е де, не мога да ти помогна, освен да ти кажа, че ми се струваш достатъчно силна да си запазиш семейството и да си възпиташ децата добре и въпреки този отвратителен човек.

Искрено благодаря!
За авторитет има един но на мен ми е неудобно да го търся вече. А и не знам доколко още е авторитет за него. Та да кажа днес не си е показал носа на вън от стаята си. Мъжа ми се прибра попита как е малката, защото от днес вече се дохранваме и наред ли е всичко. Попита дали баща му се е изнесъл в другата къща  казах, че не съм го виждала. Попита ме какви са плановете за утре говорихме си за един компютър и ми разказа какви ги е свършил днес. Все едно баща му не съществува.
Много им е лесно на някои да кажат постави ултиматум. Ултиматум се поставя ако има начин поне малко да се изпълни. Т.е. има зарязваме 300 000лв вкарани в имота оставяме го на свекъра докато е жив и да го прави каквото си иска като е сам и толкова. Аз не мога да го направя съжалявам.
Единствения начин да се изкара свекъра от тук е той да го поиска сам, като винаги и по всяко време той може да се върне ако поиска.
Убедена съм, че до другата седмица ще се е пренесъл в старата къща която е на 10м от новата и ще продължи да търси начин да се наложи. Я хидрофора ще сдаде багажа ей така изведнъж, я пералнята ми ще откаже, я шахтата ще се напълни... ей такива весели нещица.

# 791

Не е само възпитание, мили дами. Аз съм много възпитан човек, може би. Не ругая, не се бия със съпруга си и т.н. НО имах една леля. Забележете, тя не живееше с нас. Беше сестра на баща ми, но въпреки това тровеше живота на цялото семейство. Беше си с доказана диагноза от лекар. Заради нея майка ми не вдигаше телефона посред нощ, защото тя се обаждаше и почваше да вика и ругае по телефона. Идваше на вратата ни понякога (живееше през 3 квартала), звъни и почва да крещи защо не отваряме. Със сестра ми ни беше страх от нея, само като я чуехме, че звъни на вратата и сме сами, се свивахме в нашата си стая и седяхме мирно, докато не си тръгне. Вярвайте ми това се е случвало и на 13 и на 15 г. Честно казано направо си отдъхнахме, когато умря. Та не е само възпитанието, винаги се усеща напрежението в родителите и у децата, когато има някакъв външен тормоз. Не бих искала никога моите деца да видят, че има човек, който се държи безобразно с родителите им и те не могат да направят нищо, защото е луд или защото е лош и си въобразява, че може да командва всички.

# 792
Ще го цитирам,защото явно като ти го пишат другите,не виждаш.

Първите съвети, които ти бяха дадени, не включваха напускане на прекрасния мъж, а ултиматум да се прекрати съжителството с баща му и да ти прехвърли половината къща.

Как точно преписването на къщата ще реши проблема??? И как това ще ме защити от свекъра ?

# 793
Ще покаже че ти не си никоя например Wink

# 794
Simple Smile Много материален стана тоя свят Simple Smile
Не искам да приема, че трябва да поискам половината от имота му за да се почуствам някоя.
Все едно да съм като екс свекървата на Адел да искам да ми приписва имотите си.
Тази къща е строена за децата ми. Стига ми че ще отиде в ръцете им. Не ми трябва имот за да се почуствам някоя.
Почуствах се някоя когато ми повери фирмата си и ми прехвърли сметките си. Когато ми каза, ако ти не можеш да се оправиш значи никой не може.
Не се продавам за половин къща. Нито искам да сме заедно защото половината му къща е на мое име.

Общи условия

Активация на акаунт