Трябва ли децата с варицела да излизат навън?

• 21 612
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Ваксината не е от тези, които имат добра защита. 60% мисля беше, ако не бъркам.
Освен това опасността от Херпес Зостер си остава, а той е по-страшен.

# 31
Писах изрично към поста на Савина, че болно дете не трябва да се събира дори с карали варицела възрастни. Никъде не съм писала, че са заразоносители.
Също не съм писала, че водя детето си по площадки като е болно. Напротив - писах точно обратното. Информирам ако се наложи - да ходим на гости, да идват у нас напр. ей такива - което се предполага, че са по-близки.

Чети какво се пише, не си коментирай к'вото ти дойде на акъла Simple Smile
Коментирала си както ти е дошло на теб на акъла. Савина не е имала предвид хората вътре в домакинството и никъде не е коментирала че контактните възрастни от домакинството са заразни и те трябва да са под карантина с детето. Отнесла си се в художествени интерпретации на коментара и  Simple Smile
А сори, явно всички потребители трябва да се допитват до тебе преди да пишат, че да им изтълкуваш правилно мислите, може би> Щото и те не знаят какво са имали предвид  Laughing  newsm78
Неправилно четеш това, което аз съм писала. Сори, ама автора не иска да каже това...

Чак ме е яд, че изобщо писах, ама то от глупост на глупост само .. Айде със здраве фюткам се от темата Simple Smile 

# 32
  • София
На болните и заразните определено  мястото им не е сред здрави хора. Имам две дъщери-едната на 9 години, а на другата балът й е след две седмици, матурите също. И двете не са карали нито една от шарките. Точно вчера една приятелка ми каза, че в групата на по-малките й деца има варицела, а по-голямото й дете играе с моята малка дъщеря. И тъй като за нея няма проблем, че децата й могат да са заразени, тя ги събира със здрави деца. Нищо не мога да направя, освен че съм предупредила моето, въобще да не играе с най-добрата си приятелка, защото трябва да пази кака си.
Излиза, че здравите трябва сами да се пазят, защото тези, които са под карантина са навън, да си играят на чист въздух.

# 33

Излиза, че здравите трябва сами да се пазят, защото тези, които са под карантина са навън, да си играят на чист въздух.

За съжаление да, така излиза. Или при грипна епидемия, вместо да си спират децата от градина, те ги пускат, и ако искаш да пазиш своето здраво, го спираш у вас под карантина. Изобщо чисто откачиха тези родители.
И то карантината е 7 дни при варицела, какво ли пък ще му стане на детето, ако 7 дни не го водиш сред хора  newsm78 не вярвам да му останат трайни увреждания  ooooh!

# 34
Когато имаше варицела в групата на дъщеря ми се започна веднага след нова година и се приключи през юни. Шест месеца. Не мога да приема, че здравите деца и учители половин година трябва си седят вкъщи, просто няма как да стане  Simple Smile

# 35
  • София
Никой не говори за здравите деца, става дума за тези които са навън сред хора веднага след спадането на температурата и преди края на карантината. Има и такива случаи - вчера са му избили последните пъпки и днес е на площадката да играе. Дали от глупост или липса на контрол, но доста родители са изключително безотговорни.

# 36
Никой не говори за здравите деца...
Коментирах конкретно поста на letas, в който става дума за здрави деца.

# 37
Когато имаше варицела в групата на дъщеря ми се започна веднага след нова година и се приключи през юни. Шест месеца. Не мога да приема, че здравите деца и учители половин година трябва си седят вкъщи, просто няма как да стане  Simple Smile
Никой не говори за такова нещо, питането беше Ако детето е болно, дали го извеждате навън? Ами моята щерка втора година са с карантина в градината и не я хваща, естествено, че няма да я заключа у нас, защото може и още 4 години да си я кара така.

# 38
Е как никой, прочетете поста, който коментирам Simple Smile
Точно вчера една приятелка ми каза, че в групата на по-малките й деца има варицела, а по-голямото й дете играе с моята малка дъщеря. И тъй като за нея няма проблем, че децата й могат да са заразени, тя ги събира със здрави деца...
За деца, които не са болни става дума.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 13:43 от Не се сърди, човече

# 39
  • Куциндрел
То не винаги може да хванеш появата на Варицела от 1-вия ден.
На моето дете се появи някаква пъпка на корема и нямаше температура. На следващият ден вдигна Т и пъпката му стана подозрителна. Заведох го на лекар и той леко се зачуди дали това е Варицела, но успя да види няколко пъпки в косата и около ушите. Чак на 3-тият ден от болестта вече детето ми имаше около 20-на пъпки и си личеше, че има Варицела.
Никой не може да каже кога точно контактния с тази болест ще се разболее. Така, че колкото и да си съвестен не може да вземеш навременни мерки.

# 40
Категорично не е редно дете с варицела да се събира с други хора. Не само деца, но и възрастни.
Така мисля и аз. Миналата година се разболя голямото ми дете, аз преди това си знаех, че е контактна. Още около 14-15 ден от контакта престанах да я водя сред много хора(бяхме канени на рожден ден), само на градина и обратно (групата им беше под карантина). Пъпките избиха на 17-тия ден. Оставих я у дома, не сме излизали никъде, дори на стълбището. Започнах да ги извеждам с брат ѝ когато пъпките завяхнаха.
Правих го най-вече защото ми беше съвестно за бебетата и бременните навън. Честно казано, мисля че като общество сме длъжни да пазим най-беззащитните сред нас.
Синът ми не се разболя миналата година, нито тази (пак беше контактен). Когато/ако се разболее пак смятам да не го извеждам докато не му завяхнат пъпките Peace

# 41
  • Най-красивата страна
Когато дъщеря ми беше болна от варицела не сме излизали навън.
Седяхме си вкъщи.Първите дни имаше температура ,после избиха пъпките.Вкъщи на детето му беше по-комфортно.
Когато знам,че детето е заразно болно не излизаме навън.Смятам,че не е редно да разнасяме заразата.

# 42
  • offshore & overseas
Категорично не е редно дете с варицела да се събира с други хора. Не само деца, но и възрастни.
Въпросът е не дали да се събира с др. хора, а дали да се извежда навън. Има известна разлика. Peace

Принципно според мен, ако детето боледува през пролетта или лятото и се чувства добре, е хубаво да се извежда на разходка, без да влиза в контакт с други хора, били те деца или възрастни (става дума за първите дни, преди завехване на всички пъпки, докато още е заразно). Има начини този план да се осъществи. Например може просто да се разхождаме с детето по улиците (да кръстосваме, дето има една приказка), без да го водим по паркове и площадки.

Аз лично изведох момичетата на площадката, сред други деца, чак след завехване на всичките им мехури (те боледуваха през 2 седмици, като малкото се зарази от голямото). Вероятно знаете, че пъпките избиват на няколко етапа и след това съответно също завехват на етапи. Така че девойките вече не бяха заразни и аз бях обяснила надлежно, но въпреки това някои майки дърпаха децата си, да не играят с момичетата, защото те имаха все още видими белези. Други пък напротив, всячески се стараеха децата им да играят с нашите, та да се заразят и да изкарат, ама не им се получи (защото нямаше зараза). Mr. Green

Впрочем, варицелата е опасна за бременни, само ако не са я карали, защото в противен случай заразяването е невъзможно, бременните не се лишават от придобития имунитет.

П.П. Малчо още не е боледувал, а в яслата имаха варицела. Но май така се получи, че не е бил тясно контактен и не се разболя (то не е късно още).

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 14:25 от Мяуче

# 43
Не е редно да се събира с други хора, да. Но беше зададен въпрос за "или излизат навън".
На моето дете пъпките избиха около 22часа. Сутринта си беше навън, не е имала никакви признаци. На другия ден я заведох на лекар, и пак си излязохме навън. Няма друг начин, по който да я прегледа лекар.
За да представя болничен в службата пак трябва да се излезе навън, няма друг начин. А да оставя детето вързано в къщи само докато ме няма, е няма да стане, парите от нои ми трябват.
На нея пъпки избиваха 10 дни. А през това време трябва и да се яде, хайде тя почти не се храни, а аз. Кой ли да купи поне хляб, ако в момента няма друга възможност.
А по повод бременните, човек, който е с някакъв проблем, по-нормално е да не ходи на гости при малко дете. Достатъчно е да помисли, че децата боледуват. Гостито едва ли е му най-важното нещо на света, което не може да почака няколко месеца.

# 44
  • offshore & overseas
Аз моите не съм ги водила за диагностика, просто се обадих по телефона, за да запишат в картона. Лекарката изрично рече, НЕ идвайте, няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт