Бригада "Нов дом" - 2

• 96 166
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
И аз така мисля. Както и ,че са работили на три смени, т.е денонощно.

# 556
Ако е така, значи са участвали още
няколко бригади Simple Smile
И аз си мисля, че участват още бригади. Едните предполагам работят през деня, а другите през ноща. Просто не ми се вярва за 5 дни и то през деня да свършат толкова много работа.

# 557
  • густо майна Филибето
Тъй като нашата (дървена) къща я правиха основно ММ с един приятел и един работник, всеки почти аматьор в тази дейност, имам някакви впечатления. Ние с ММ довършваме още стаи, т.е. участвам в леките процеси. Затова си мисля, че са се вместили в петте дни, но са работили повечко, и за дограмата и почистването може да са идвали други хора.
Хората са си професионалисти и организацията на дейностите е много важна.
 Нямаше нищо за разбиване и изнасяне, освен един гардероб, което спести време.
 За гипсокартона на тавана и стената, плюс шпакловане и търкане (при условие, че ползват машина за търкането) давам един ден за двама души работа. Имаше само да го хванат за готови греди. Ако изникне нещо непредвидено, да речем че  шпакловането и шкуренето са го отложили за другия ден. Между тях има време за съхнене, но са правили друго.
 Кърпенето е по-малко от ден, но иска време да съхне хоросана, това трябва да са го направили първо. Един човек, и още един да му бърка разтвора, което е временна заетост. Затова и може би ел кабелите бяха външни, може да не са били решили къде какво ще има.
 Боядисването си е две ръце и това е един цял ден , ако един човек, и работи неуморно. Сигурно се сменят.
 ВиК , при условие, че канала вън е бил изкопан, е работа за час-два за един човек, като за лепенето на връзките се включва някой да помага. Слагам още 10-15 минути да пробие стената. И още половин час за канала, да го зарият двама души качествено.
Ел инсталацията беше прекарана външно, става бързо, може да е имало занимавка за лампите, ако са пъхали кабела под гипсокартона (не видях как е). Мисля, че професионалист ще се справи с всички кабели, контакти,ключове и табло за  ден,  може и по-малко, но аз в къщи наблюдавам аматьор, на който не му е важно да стане бързо.
 Технологичното време на банята, ако не е много голяма и висока, е  три дни,  но това е с чакането да съхне.
Имаха още кърпене на дограма, кърпене на дупки за ключове и контакти,грубо почистване, тогава боядисване две ръце. Не знам наведнъж би го правят или поетапно. За кърпенето трябва един, става бързо. Чистят двама. Боядисват колкото са свободни.Застилане на балатум (май такъв беше пода) - трима души максимално - двама носят, третия дава акъл Simple Smile, Разполагане на мебелите - имаше място къде да ги складират навън, така че не се налагаше да ги местят от стая в стая. Не знам доставят ли им ги, или им трябва време да си ги вземат и пренесат.Чистене - мисля, че за това викат фирма. Горния ред шкафчета отнема повече време, и не знам кухнята сглобяват ли я, или е модулна.Гърба беше плоскост, не плочки. Батерията на мивката се клатеше, и ще се разклати още, знам го от опит. Sad
Боядисването отвън може и наистина да им дойде в повече, но е много хубаво, че го направиха.
Така че е напълно възможно да се вместят в петте дни, и браво, ако е така!

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 09:40 от Ljuboznatelna

# 558
https://www.facebook.com/Bulgaria.Is.My.Country/videos/vb.140433 … ype=2&theater Следващия сезон трябва да разширят таргета си и да помагат не само на многодетни семейства и самотни родители , но и на пенсионерите  живеещи в в нищета и самота  . Това , че са възрастни не означава , че не трябва да изживеят малкото време което им остава в човешки условия ! На такива хора трябва да се помага , а не на търтеите дето при наличие на 5 жени къщата е потънала в мръсотия или ония скарани с дядото !

# 559
  • Пловдив

Така че е напълно възможно да се вместят в петте дни, и браво, ако е така!

Да, напълно е възможно да се вместят в пет денонощия, но това е с много кратковременен резултат. Само след година (а може и доста по-рано) ще си проличи, че това е правено на две-на три, колкото да е направено нещо.
Що се отнася за хората, които гледат това предаване и си мислят, че и в техните домове когато влязат майстори трябва да приключат основният ремонт за пет дни, мога да кажа само: " Повярвайте, вие не искате такъв ремонт!"

# 560
  • София /Абсурдистан
Е защо тогава дните пък трябва да са само 5, чудя се. Какво толкова ако се удължи времето на 2 седмици, примерно, или колкото трябва. Нали си има технологични неща като съхнене примерно. Не им я разбирам идеята с това лудо бързане.

# 561
В едно предаване ми направи впечатление, че се смениха три сезона - зеленина като лятно, пък дъждовно-есенно, после пак слънце с окапали листа на дървета. Може да е било от местата за снимане, но все си мисля, че в някои случаи не става за пет дни.

Аз се настройвам, че като започна ремонт месец-два поне ще се разправям от-до....

# 562
Хареса ми,когато в един от епизодите най—големият син се хвана да помага на бригадата. Хубаво щеше да е да стане традиция там, където това е възможно- например има съпруг, който е здрав или синове момчета на подходяща възраст, да помагат.  После ще го поддържат с по- голямо желание. Нали идеята е бригадата да е в помощ?

# 563
Никога не съм гледала по-тежък епизод...горката жена:(

# 564
Много позната ми се струва.  Давали ли са я в някое друго предаване?

# 565
  • София
Тези ще съсипят хубави мебели, за да сложат паянтови.

# 566
  • Тра-ла-ла
https://www.facebook.com/Bulgaria.Is.My.Country/videos/vb.140433 … ype=2&theater Следващия сезон трябва да разширят таргета си и да помагат не само на многодетни семейства и самотни родители , но и на пенсионерите  живеещи в в нищета и самота  . Това , че са възрастни не означава , че не трябва да изживеят малкото време което им остава в човешки условия ! На такива хора трябва да се помага , а не на търтеите дето при наличие на 5 жени къщата е потънала в мръсотия или ония скарани с дядото !
Имаше един много тъжен епизод, където помагаха на една възрастна жена, бивша актриса, която сама отглеждаше внука си.

# 567
  • DE
Тъкмо обсъждахме, че ще изхвърлят здрави мебели и ще ги заменят с боклучави  Tired

# 568
  • София /Абсурдистан
Това истински паркет ли беше, което ще заменят с мокет?

# 569
Ама те ще ги изхвърлят ли мебелите?Confused Аз разбрах, че само ще ги преместят някъде, докато ремонтират. Секцията е много прилична, какво толкова по-хубаво ще купят?!

Общи условия

Активация на акаунт