Искам да кажа ... (121)_08.05-14.05

• 70 394
  • 815
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Аз се сблъскам точно с обратния проблем, липсата на кадри. Когато пък се появи някой, се започва с претенции до бога, а точно след един ден се отказват - ама то се работело!!!
Не знам, но за тия заплати всички предпочитат да се изнесат от бг. Една позната вика "как ще живея по-добре - като камериерка в Австрия или като камериерка в Бг?". Жената е обикновена, без образование, гледа си интереса. От друга страна много близък до мен човек, работодател, откровено го попитах - ти защо даваш тази заплата, ниска е, и ми отговори "толкова плащат другите за това работно място, не мога да подбивам цената".

# 271
  • София
Такова "договаряне" в София не може да бъде направено.
Предполагам, че става дума за някой град с до 50-60 000 души.

# 272
Янтра, успех, аз помня, че си споменавала, че търсиш работа.

Прибрахме се от сватбата на брат ми ние, много добре мина всичко. Много, много ми хареса. Спазиха си всички традиции и в същото време всичко беше и стилно, и забавно. И най-вече – беше си много „тяхна“ сватбата. Имахме време да поразгледаме из София (все транзитно минаваме) и Варна. Детето много се впечатли колко е зелено навсякъде (обикновено по зимно време пътуваме до Бг).

И понеже за грим си говорите – за първи път ме гримира професионалист. Не мога да преценя дали се харесвам. Нямаше мегдан за пробен грим, та… едва се познах като се видях. Аз имам много пигментни петна, но бих предпочела по-естествен грим. На дневна светлина определено не беше ок, надявам се поне по снимките да изглежда прилично.

# 273
  • дядовата ръкавичка
Изправил се 150 кг шеф и нарежда:1. не обичам хората да боледуват. ....

То не е само в БГ така. Наскоро попаднах на бланка за препоръка, която моят работодател изисква /явно копирана от британски, защото заплащането беше в pounds/. Имаше поне три! въпроса свързани със здравословното състояние на кандидата. Много грозно ми се струва.

Успех, Янтра!

# 274
На снимки излиза хубаво силния грим Peace Ама аз никога не съм била с такъв, ще наваксам  Wink. Вася, знам, че е така. Чист късмет съм имала май досега

# 275
  • Пловдив
Не е София, да. Но не е договаряне. Просто толкова плащат всички за тази работа.

# 276
  • София
Не е София, да. Но не е договаряне. Просто толкова плащат всички за тази работа.

Имам предвид и негласно, пак си е договаряне.
Аз това не го разбирам. Никой ли не иска най-добрите работници на конкуренцията и така да им измъкне бизнеса под носа?

# 277
В София е друга България, за съжаление  Tired Винаги съм го намирала за ужасно. Разликата в заплащането е светлинна. Аз никаде другаде не бих могла да взимам тия пари. А мои познати и приятели са ми разказвали за Пловдив, за Търново..дето не са малки градове. И знам колко е трудно с работата. И то кадърни, умни хора. Ама всичко е сгъчкано в София-та!  Sick

Ако работех с кол център или нещо такова, никога не бих стояла в София! Ама никога!!! По-добре по-малко другаде, отколкото малко повече тук. Чудя се защо не се отварят офиси и в други градове, защо всичко е тук?! Нима в Пловдив и Стара загора няма хора, които знаят английски, например? Ама темата е дълга.

Янтре  bouquet Поздравление за това, че знаеш какво искаш! Защото извинявай ама ако ми кажат работна седмица от понеделник до събота, ще им се изсмея в лицето. Те се подиграват с хората. Нещастници!!!

Флорче, ще покажеш ли снимки? Чудя се аз дали да ви покажа нарисуваното си лице с професионалния грим ама много хора има.. много маймунки на клона и май няма

# 278
  • Пловдив
Имам предвид и негласно, пак си е договаряне.
Аз това не го разбирам. Никой ли не иска най-добрите работници на конкуренцията и така да им измъкне бизнеса под носа?
Не се случва. Аз споделям факти, обяснение нямам.

# 279
Успех, Янтра!

# 280
  • Пловдив
Защото извинявай ама ако ми кажат работна седмица от понеделник до събота, ще им се изсмея в лицето. Те се подиграват с хората.
Ама не, то си има работни места, които си работят в събота. Примерно в магазина пазаруваш в събота, лекарите работят в неделя и нощем, има фирми с непрекъсваем процес, не може да се спира за събота и неделя, но очакваш заплащането да е релевантно. И работното време - средно се работи 22 работни дена в месеца, по 8 часа на ден. Ако ще работиш на 12 часови смени стават колко ... 15 смени, заплащането пак трябва да е колкото да си работил 22 дни.

И това ми се случи, за 15 те смени по 12 часа. Викат ми "ама вие ще сте заета само 15 дни", ама аз викам - обаче ще изработя часове като за 22 по 8 часа.

# 281
Е ясно ама 450 лв?!  Shocked

# 282
Изпуснах ви Sad.

Янтре, честито и дано да се чувстваш щастлива  Hug.

Чек, ако не си получила Мафията ми се яви във фейса Simple Smile.

# 283
  • Пловдив
Е те т'ва и мен ме бодна.

# 284
Браво, Янтра.

"Мафията на..." не ми се чете. Съзнателно бягам от тая тематика при книгите. Стига ми в реала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт