Искам да кажа ... (121)_08.05-14.05

• 70 414
  • 815
  •   1
Отговори
# 285
  • Ямбол
О, иеее. Янтра, честито и знам, че ще се справиш, дано се чувстваш спокойна там.

# 286
  • Пловдив
Споко! Ако толкова не ми хареса и сме нещастни лично аз и семейно всички се връщаме към настоящото положение Simple Smile Варианти има.  newsm44

# 287
Янтре, браво! Успешна и доходна и дано да ти хареса.

Аз съм била от двете страни. 9 месеца търсих работа, когато се прибрах от София. Имах възможност да чакам, но накрая и на мен ми се ревеше. Приятелката ми изкарваше като продавачка (нищо лошо) повече, отколкото на мен ми предлагаха за работа в офис,  която реално се състоеше в това да се върти целия бизнес, щото шефа не беше много работен. Кошмарно беше. Спомням си когато ме извикаха на второ интервю на предната ми работа как се обадих на мама да и се похваля, но и казах, че ако ми предложат пак 400 лв. им отказвам и ставам сервитьорка някъде  Mr. Green

В момента съм от другата страна. Не мога да си намеря работници. 5 дневна ни е работната седмица, работят на осем часови смени, работата е трудна, но и добре платена за града ни. Последно едно младо момче (баща на 3 деца иначе, много на зор) ми отказа, след като се повъртя (буквално) вътре два часа да види за какво иде реч и заяви, че не издържа физически, заболели го краката. За специалисти да не говорим, просто няма. Всичко живо е избягало на вън или се е пенсионирало, защото аз не познавам млад човек да е учил за механик/ел. монтьор и т.н. И дори не е проблема в заплащането, защото ние предлагаме повече от други работодатели в същия бранш. Просто работата е трудна, а на хората не им се работи....

# 288
  • Пловдив
5 дневна ни е работната седмица, работят на осем часови смени, работата е трудна, но и добре платена за града ни.
Ама за ей това става дума, за града ви ли е добре платена или е по принцип. Затова всички отиват в Сф и в чужбина. Тока е на една цена навсякъде, хладилниците в магазина също, сиренето в Билла в Габрово и Пловдив е на една цена, ориза в Кауфланд Габрово, Карлово и Пловдив също. А заплатата е "добра за града".

Не го казвам да се заяждам с теб, харесвам те, това е житейски факт.

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 15:27 от Янтра

# 289
Браво,Янтра,честито и дано бързо да свикнеш с работата и различното ежедневие!
Работя в много голяма фирма,с клонове из цяла България,че и бази извън нея.Много демотивиращо ми действа като се сетя,че за абсолютно същата работа,в същата фирма,в София взимат с 200—300 лв повече  Tired .А за това,че аз,като много стар работник,разбиращ и можещ много неща,взимам същото,колкото и хора,работещи при нас от 2—3 месеца,гледам да не се сещам.Много хора напускат,но като пообиколят работния пазар се връщат.Имаше,а и предстоят още много промени,и се надявам скоро и на моята уличка да изгрее слънце  Praynig .Знам,че живота рядко е справедлив,но се надявам,че след малката смяна в управата,ще има по—малко шуробаджанащина.

# 290
  • Sofia
Наслука,Янтра!  Peace
Ще ме вдъхновиш да се разработя и аз,пак  newsm78. Наесен,вероятно...
Как ще организираш гледането на децата през лятната ваканция,Янтра?

# 291
Браво, Янтра.

"Мафията на..." не ми се чете. Съзнателно бягам от тая тематика при книгите. Стига ми в реала Simple Smile

На мен ми беше супер забавно да го видя от страни. Наистина мисля, че преводачката е взаимствала стил от форума Simple Smile.

Янтре, много е ниско заплащането, но ако ти харесва самата работа не е лош вариант за завръщане към друго ежедневие.

Аз съм на етап "искам да съм домакиня". Днес имах три срещи между 11 и 4 Sad. Бях умряла от глад, а и до тоалетната не успях да отида. Не са ми често такива дните, но в последната седмица не ми остава много време за нищо.

# 292
  • Пловдив
Как ще организираш гледането на децата през лятната ваканция,Янтра?
На ротационен принцип. В началото двамата големи ще стоят сами у нас, малкия на градина. После три седмици свекърва ми, две седмици майка ми, едни наши приятели ще ги гледат, после ние ще върнем жеста с техните деца, после пак свекърва ми, един летен лагер, горе-долу сме го нагласили. Майка ми работи, има кариера, прави жест и си пуска отпуска. На свекърва ми и се падат общо 5 внука от мъжки пол в диапазона от 6 до 11 годишна възраст и е възрастна.

# 293
  • Mediterraneo
Браво, Янтра! Успех!

Може ли някой да ми пусне Мафията, обаче във формат fb2 Blush Таблетчето ми друго не чете.

# 294
  • Sofia
С тази Мафия ме дразните Crossing Arms.Търсих я в книжарниците,обаче-тц...изчерпана е.Четец нямам...нещо не ми се получи електронното четене.По-натам пак ще пробвам.

# 295
С тази Мафия ме дразните Crossing Arms.Търсих я в книжарниците,обаче-тц...изчерпана е.Четец нямам...нещо не ми се получи електронното четене.По-натам пак ще пробвам.
Джена, аз чета на таблет или телефон. Така и не съм се наканила на четец.

# 296
Вземете си четец! Много е удобно, а аз съм книжен плъх по принцип.

Тонка ме нави и съм много доволна.

# 297
 newsm78

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 19:36 от vasq_5

# 298
  • До морето
И аз бях от тия дето " ароматът на книгата и бла....бла...."  Laughing Четецът е друго нещо! Лек, удобен, вечно в чантата, с памет побираща 1000 книги и батерия издържаща поне седмица.
Джени, купувай си един немедленно, пък лятоска като се прибереш насам ще ме почерпиш за добрия съвет  bowuu

# 299
Отивам на кростренажора, че днес се излагам.

Общи условия

Активация на акаунт