Интернет имидж

• 57 044
  • 719
  •   1
Отговори
# 390
Ей това чудесно видео, как си градим алтернативен живот във фейса всички сте го гледали май, ама да ви го припомня, че е готино и сваля на земята  Mr. Green

# 391

Всяко "падане" си има цена. Не вярвам в чистия "късмет". Всичко си зависи от човека. Е хайде, не всичко, а 95%.
Всеки човек си има капацитет, история и може да ги надскочи, но не много пъти и не винаги. Та от човека зависи дали ще е лайно или не, но много други неща са плод на обстоятелства, които не могат да се надскочат, колкото и да ни се ще да е обратното.

Примерите, които съм дала в по-предишния си пост, са именно такива - че има неща, които могат да се направят според собствените възможности и капацитети, и да се изпита същото удовлетворение, вместо да не се прави нищо. Ако разбира се, първо човек си даде сметка, че е по-добре да изпитва удовлетворение от малки лични победи, отколкото завист по огромни чужди.

# 392
  • София

Всяко "падане" си има цена. Не вярвам в чистия "късмет". Всичко си зависи от човека. Е хайде, не всичко, а 95%.
Всеки човек си има капацитет, история и може да ги надскочи, но не много пъти и не винаги. Та от човека зависи дали ще е лайно или не, но много други неща са плод на обстоятелства, които не могат да се надскочат, колкото и да ни се ще да е обратното.

Примерите, които съм дала в по-предишния си пост, са именно такива - че има неща, които могат да се направят според собствените възможности и капацитети, и да се изпита същото удовлетворение, вместо да не се прави нищо. Ако разбира се, първо човек си даде сметка, че е по-добре да изпитва удовлетворение от малки лични победи, отколкото завист по огромни чужди.
Разбира се, не споря с това. Просто съм противник на тезата, че човек може всичко. Не може, всеки има някакви ограничения. Иначе винаги е по-добре да гледаш себе си и да направиш нещо, вместо да се тръшнеш и да завиждаш. Затова дадох пример кога завиждам – когато в момента не мога да направя нищо. Аз съм болна, някой не. На мен ще ми мине, взимам мерки, но в момента съм затворена вкъщи със стек носни кърпи и кротко си завиждам.  Wink

# 393
  • София
Сетих се за нещо, което преди време ми каза една позната - каквото и да кажеш, винаги може и в един момент се използва срещу теб. Като във вица - защо си с шапка, защо си без шапка. Защо си пуснал хубави неща, защо не си пуснел хубави неща, защо си премълчал, защо си се оплакал... Луда работа.

Всеки си има ограничения, но е ограничено да иска да преодолее някои ограничения и поне да не опита, ако му е много важно. Може да стане, може и да не стане, но поне има някакво действие.

# 394
Сетих се за нещо, което преди време ми каза една позната - каквото и да кажеш, винаги може и в един момент се използва срещу теб. Като във вица - защо си с шапка, защо си без шапка. Защо си пуснал хубави неща, защо не си пуснел хубави неща, защо си премълчал, защо си се оплакал... Луда работа.
Точно!
Нали по америкнаските филми като им четат правата им казват
"Всичко, което кажете, може да се използва срещу вас в съда..." Laughing

# 395
  • София
Във ФБ правилото е, че хората харесват теб, а не пуснатото, т.е. не е важно какво пускаш, а кой го пуска. Доказателства безброй, така е конструирана самата мрежа.
Има и нюнанси, разбира се, можеш да станеш по-харесван или обратното, но общото правило пак се отнася до теб, а не до друго.

# 396

Нали за това е темата, обсъждаме си. На никой не бих казала "ти защо все пускаш тези тъпотии" или "защо няма нито една снимка с мъжа ти". Само веднъж попитах една близка - изключително красиво момиче - защо все изглежда тъжна на селфитата (пускаше ги буквално през ден). Отговорът беше "защото така изглеждам по-красива".

Тъй че всеки си споделя каквото си иска и има нужда, само не разбирам, защо се очакват само положителни реакции. Като крякаш на площада един ще каже "браво", друг ще те замери с домат. Нормално. Ненормално е хем да те влече да крякаш и да си в центъра, хем да изискваш всички да те галят с перо и да се цупиш, че не всички са очаровани от крякането ти.

Много хубаво клипче, sinergon2, точно по темата.

# 397
  • Пловдив
Проблемът е, че в повечето случаи хората не виждат УСИЛИЯТА, които правят другите, смятат едва ли не, че всичко което имат просто им се е ПАДНАЛО, и не правят нищо да подобрят собственото си положение, а се тръшкат, че не им се ПАДА и на тях.
Ама не можеш да отречеш, че има хора на които просто им пада. Дозата късмет във всеки успех.
Ами не. Не съм съгласна с теб. Виждам как на някои хора просто животът им се усмихва. Други въпреки усилията си се провалят. Трети постигат всичко с адски много труд и усилия.

# 398
Янтра, малко е off topic, затова ще отговоря в скрит текст.
Скрит текст:
Ами не. Не съм съгласна с теб. Виждам как на някои хора просто животът им се усмихва. Други въпреки усилията си се провалят. Трети постигат всичко с адски много труд и усилия.
Не мисля, че има такива хора, на които животът само им се усмихва. Ако е имал лекота в една област, е полагал усилия в друга. Неслучайно казах, че всичко си има цена, просто понякога за страничния наблюдател (колкото и да е близък, не е в мислите и душата ти!) тази цена не се вижда.
Пък и с времето, човек вижда много ясно, как понякога късметлийската усмивка на един етап от живота се оказва озъбена тесла на по-късен.

Просто отдавна научих, че нещата никога не са такива, каквито изглеждат. И че ако тревата на съседа е по-зелена, нищо чудно да е от влагата, която в същото време разяжда основите на къщата му. И няма причина нито да завиждам за първото, нито да злорадствам за второто.

И малко за разведряване:

# 399
  • Пловдив
Е сега... в момента имаме семеен познат, на който всичко му е наред в живота, успял професионално, имотно има, жената супер, децата са три момиченца, прекрасни, здрави, умни, и той има ПРОБЛЕМ - няма момче. Него ако го питаш не му върви, сериозен му е проблем. А аз се смея.

# 400
  • София
Е сега... в момента имаме семеен познат, на който всичко му е наред в живота, успял професионално, имотно има, жената супер, децата са три момиченца, прекрасни, здрави, умни, и той има ПРОБЛЕМ - няма момче. Него ако го питаш не му върви, сериозен му е проблем. А аз се смея.
За всеки неговите проблеми са сериозни и може да ги преживява болезнено. Ама наистина не е лошо да видиш нещата отстрани, особено ако страдаш за глупост  Wink

И има хора, които наистина са имали и цял живот имат повече късмет, по-малко проблеми. Не е само до това как изглежда отстрани. Има по-тежки съдби, има и по-леки. А иначе всеки преживява нещата различно, някои хора не се трогват и от болест, и смърт. Така било писано и продължават напред. Ама не, защото така ни се струва, наистина са така. Въпрос на ценности и чувствителност.

# 401
Аз пък познавам хора, на които късмета им е повече от акъла и те пак все мрънкат и сами си търсят драми. Има и такива, на които все трудно им се случват нещата, но имат дух и се борят без да се оплакват.Хора всякакви... А за завистта съм забелязала, че по-глупавите все си мислят, че им завиждат, без дори да им хрумне, че просто не ги харесват или не одобряват поведението им. Няма кифла, дето да не е пускала поне веднъж статус как ѝ завиждат, как по-добре на хората в устата, отколкото в краката и тем подобни дивотии. Whistling

# 402
  • София
Аз пък познавам хора, на които късмета им е повече от акъла и те пак все мрънкат и сами си търсят драми. Има и такива, на които все трудно им се случват нещата, но имат дух и се борят без да се оплакват.Хора всякакви... А за завистта съм забелязала, че по-глупавите все си мислят, че им завиждат, без дори да им хрумне, че просто не ги харесват или не одобряват поведението им. Няма кифла, дето да не е пускала поне веднъж статус как ѝ завиждат, как по-добре на хората в устата, отколкото в краката и тем подобни дивотии. Whistling
Факт. Но независимо колко се плюят другите хора, които за разлика от нас са много глупави и лоши, съм забелязала, че ако нещо е наистина добро, красиво, умно или по-друг начин ценно, хората се възхищават и се стремят към него. Не го мразят. Това е в природата на човека, иначе щяхме да завидим на първия излязъл от пещерата и всички щяхме да останем в нея  Mr. Green

# 403
Факт. Но независимо колко се плюят другите хора, които за разлика от нас са много глупави и лоши, съм забелязала, че ако нещо е наистина добро, красиво, умно или по-друг начин ценно, хората се възхищават и се стремят към него. Не го мразят. Това е в природата на човека, иначе щяхме да завидим на първия излязъл от пещерата и всички щяхме да останем в нея  Mr. Green
И това е много относително Laughing Ако за Пенка стремежа към красивото се състои в това да си сложи големи цици и да има скъп телефон, то друг може да се стреми към уютна къща, кариера, семейство....И със съжаление ще кажа, че си има чиста проба завист и злоба, без изобщо човек да се възхити и да направи какъвто и да е опит сам да постигне желаното. Не ми е понятно, но съществува. Tired

# 404

Факт. Но независимо колко се плюят другите хора, които за разлика от нас са много глупави и лоши, съм забелязала, че ако нещо е наистина добро, красиво, умно или по-друг начин ценно, хората се възхищават и се стремят към него. Не го мразят. Това е в природата на човека, иначе щяхме да завидим на първия излязъл от пещерата и всички щяхме да останем в нея  Mr. Green

Стремят се само тези, които имат цел, имат мозък и вяра, че могат да се справят.
На останалите просто не им харесва, защото не е по силите им.
Много по-лесно е да оплюеш някого и да кажеш, че на него всичко му пада от небето, отколкото да си вдигнеш заднъка от дивана и да действаш по същество.
Не са за подценяване и обстоятелствата около индивида, защото понякога колкото и деен да е, бекграунда му е такъв, че трудно би оцелял сред различни.

Общи условия

Активация на акаунт