Интернет имидж

• 57 116
  • 719
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И какво за жителството, не е като университетите в София да са били само. Не че го харесвам това с жителството, но си имаше комплект от необходимите учебни заведения за всяка обособена по-голяма административна област - беше разделена на 6 части и във всяка част си имаше съответните типове гимназии и университети.
Моля те, това е безсмислен спор. Факти са, че имаше забрани за следване, имаше изселвани и не всеки наистина е могъл да следва, да не говорим, че имаше различни привилегии и членството в комсомола и партията тежеше повече от всичко останало. Не виждам дори база за спор. Да, други класи са се оказали привилегировани, но по начало равенството е възможно само ако всички са еднакво зле. Няма как за всеки да има по професорска титла, яхта и къща. Това е утопия.

Сега, другарки и госпожи, следва излъскването на интерет-имиджа по отношение на произхода. Иииии първият кандидат за аристократичен произход еееееее.....? Нека надпреварата да започе сега! (както казват по шоутата) Wink

За втори път напъваш в тази посока, ама пусни една тема за произход и там ще се получи, сигурно и скандали ще станат. Иначе хора с произход у нас има. Може да не са тонове, но има. Дали това значи нещо е друг въпрос.
Но не съм видяла в мрежите някой да се хвали с произход. Може и да не съм догледала, ама като нещо масовото това го няма.

# 466
А какво всъщност се води расов по нашите стандарти? Моето виждане е за моми тип Мадоните на Владимир Димитров- Майстора, ама може и друго да има. Но не мога да кажа, че в България, а и съседните страни, има ясно разграничима класа с напълно различен вид.

При мен в мрежата има някакви, дето говорят за произход, но там е някакъв див микс от траки, уйгури, тангристи и от Кораба майка им го говорят.

# 467
  • София
Темата е за интернет имиджа, а произходът също може да е част от него. Форумът е в интернета, все още. Защо да пускам отделна тема, то изцяло може да е в тази. Минахме имиджа със снимките, с пътуванията, със сатусите, защо да не става и произходът? То всеки е с произход, няма човек без произход, щом физически се е родил. Знам ли, някой може да е потомък на марсианци!

Какви факти? И като са факти, каква част от населението и било в тезисписъци, дето не ги знаем какви са? Кое му е фактическото, само защото го твъдиш ли? Всеки е бил в някакъв списък, най-малкото е регистриран в ЕСГРАОН.

# 468
  • България-Швейцария
Стриктният подбор на съпрузи и съпруги, ограничен до втори и трети братовчеди, така че парите и имотите да могат да останат все пак в семейството е изиграл доста неприятна роля при някои аристократи.
С 2 думи - наследниците им не ги слушат много главите, пълно е с изключително добре поддържани лудници из Западна Европа.

# 469
  • София
наскоро гледах филм за една такава - в Лондон, била за престъпници. Та, се оказа, че там са били пациенти известни по техните стандарти и история аристократични имена. Сега не ги помня, но дори се разказваше какво творчество са развили. Донякъде е била иновативна психиатрия, отношението към пациента било качествено различно и по-положително.

# 470
  • София

При мен в мрежата има някакви, дето говорят за произход, но там е някакъв див микс от траки, уйгури, тангристи и от Кораба майка им го говорят.
Joy hahaha Joy
Аз само на живо виждам такива и много се смея. Първо си мълча, де, но ако прекалят се смея. Така една непозната дама, новопръкнал се самозван творец се натресе на една сбирка и се започна с това как е внучка на Х. Един път, два пъти, три пъти. На четвъртият път и казах –о, значи си сестра на У? Тя запримигва на парцали, казах и, че по случайност истинската внучка ми е състудентка. И тя запримъцва нещо и се прехвърли на друг присъстващ да обяснява как е правнучка на друг, но там се натресе още по-лошо, защото другия беше наистина правнук на въпросното лице. И накрая и разказахме анекдота за Марк Твен и един подобен, който се хвалел с потекло, пък Твен му казал "Господине, Вие сте като картофите, най-ценното Ви е под земята".  Grinning
Та сега шегата е, че всички са потомци на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Laughing

Темата е за интернет имиджа, а произходът също може да е част от него. Форумът е в интернета, все още. Защо да пускам отделна тема, то изцяло може да е в тази. Минахме имиджа със снимките, с пътуванията, със сатусите, защо да не става и произходът? То всеки е с произход, няма човек без произход, щом физически се е родил. Знам ли, някой може да е потомък на марсианци!

Защото звучи интересно и сигурно много може да се пише. Иначе каквото искате си пишете, опасавям се да не ни заключат ако излезем трайно извън темата. Peace

# 471
В мрежата имам една девойка от Тринидад и Тобаго, много сладка, та тя е някакъв вид хиндуистки националист, което е абсурдно, защото първо трябва да се запита как се е озовала там...но наистина смята, че нейната раса хора са най-красиви. Сладки са, ама много силно напомнят лелите от махалата...ама според нейните постинги произлизат от бог Шива.

# 472

Анди, какво очакваш да напишат хората? След като 50 години е потъпквана интелигенцията, а в следващите вече повече от 25 все още няма кой знае какви ценности (да не съм по-груба) е нормално хората да не се връщат към миналото.

Разбира се, че има хора с произход - всички са с такъв, но някак има значение какво има в родословното ти дърво. Понякога надскачаш, а в други случаи не оправдаваш положението си, но винаги има значение.

# 473
  • София

Какви факти? И като са факти, каква част от населението и било в тезисписъци, дето не ги знаем какви са? Кое му е фактическото, само защото го твъдиш ли? Всеки е бил в някакъв списък, най-малкото е регистриран в ЕСГРАОН.
Ох, като започнеш така е много досадно. Ми, има данни, чети колко са избити от Народния съд, колко са изселени, колко са били по лагери, колко са били с ограничения за пътуване, преместване, следване и прочее. Тук темата изобщо не е това и не ми се спори. Ако искаш да смяташ, че това са измислици, твоя воля. Свободна страна сме, хора маршируваха онзи ден с портрети на Сталин и Димитров даже, та всеки може да вярва в каквото иска. Peace

# 474
Абе има значение донякъде какъв "модел" си, някои са по-корави и издръжливи. То това е най-голямата полза, да имаш такива гени, че да си изживееш живота без големи дефекти поне в по-важните фази. Защото има едно положение, в което едни такива дребни спънки от средно-добро здраве те дърпат назад.

Иначе като отида в музея и се загледам в някои късноримски портрети, стенописи и подобни- мога да си разпозная "модела". Човешките лица имат повтаряемост, имаме "близнаци" навсякъде, вкл. и в миналото.

А лицето донякъде издава характера- загледайте се, има "добри" лица, има хора, които още от детска възраст мязат на животни или демони.

При азиатците е много разпространено това гледане на физ. черти. За нас са еднакви, но те виждат детайли и някои типове им стоят като прокълнати. И много държат на всякакви гадания дали младите са съвместими за женене.

# 475
  • София
Не казвам, че е измислица, а че се преувеличава, особено в контекста на забраните. то, или репресирани по комунизма, или по демокрацията, или по фашизма. Бре, не останаха нормални хора, дето кротко са си живяли! Направо се чувствам изключение - предците ми ни забрани, ни привилегии са ги тресли - само не знам дали това е за имидж или не.

На тая работа с лицата ене бих си заложила главата. Едни от най-безскрупулните и садистични хора са с невероятно добри лица, направо сладури.

# 476
Не казвам, че е измислица, а че се преувеличава, особено в контекста на забраните. то, или репресирани по комунизма, или по демокрацията, или по фашизма. Бре, не останаха нормални хора, дето кротко са си живяли! Направо се чувствам изключение - предците ми ни забрани, ни привилегии са ги тресли - само не знам дали това е за имидж или не.

На тая работа с лицата ене бих си заложила главата. Едни от най-безскрупулните и садистични хора са с невероятно добри лица, направо сладури.

Преувеличено е ако не си го живял. То и за много заболявания % е нисък, ама ако ти или някой близък сте в него си е 100% щета.

# 477
  • София

Виж, това че ти не си пострадала от нещо не означава, че не го е имало, нито че не е било масово. И пренебрежението към чуждото страдание по тази линия не е рядкост, но е обидно, ако се замислиш. Все едно да казваш на евреи, че не всички евреи са избити от Хитлер и какво толкова, не остана ли някой не тормозен. Мое мнение  Peace

В тази връзка изключително са ми противни постове за кой на кого помогнал, момиче превело сляп човек през пешеходна пътека и не помня кой качил възрастен господин в колата си и това има 10 000 споделяния. Представата ми за добро изключва подобно парадиране, но и преди сме го коментирали, та допускам, че и сега ще излезе, че не съм права, затова казвам, че моето разбиране за добро изключва такава показност.

# 478
  • София
напротив, права си, Бояна.
още повече недоумявам като награждават някого, защото си е свършил работата.
или публичното, одобрително потупване по рамото на полицай, отказал подкуп. що за стандарти са това?

# 479
Е, някои хора считат, че подобни споделяния на добрини са зареждащи и заразяват и други хора да правят добро.

На мен ми е малко сива зона това. Във ФБ видях пост, много шер-ван и лайк-ван, в което младо момиче предлага косата си за направа на перуки за онкоболни. Някой познавал ли онкоболен, който се нуждаел от коса. И много се замислих, че не би ми хрумнало да го поствам онлайн, а ще пусна един Гугъл за такива организации. Но хората са различни.

Общи условия

Активация на акаунт