Интернет имидж

• 56 983
  • 719
  •   1
Отговори
# 660
Много малко хора знаят какво е РАБФАК.

Това трябва да е било страшна тайна,  защото аз за първи път чувам за такова нещо.

Стига си драматизирала, защото вече става комично, което е деликатната дума.

# 661
  • В Космоса
Отвратително впечатление ми прави, когато някой омаловажава чуждата трагедия, иронизира, съмнява се в истинността на събитията, обвинява в лъжа дори (случи ми се преди време, почувствах се ужасно и напуснах темата). И сега като чета постове на тази тематика, започва да ми се надига отвътре и ми се ще да я прекратите скоро, че иначе ми е интересно да чета и да си създавам впечатления кой какъв имидж гради.  Crazy

Наистина волю, неволю всеки си изгражда някакъв с писанията си. За номинации не знам, но може нещо от сорта на тема-игра какъв имидж смятаме, че си създават конкретни потребители.  Simple Smile

# 662
Като чета такива теми /а те не са спирали/ се доубеждавам, че в България е нямало фашизъм. Сакън! Партизански глави не  са рязани, хорА не са играни, малки деца не са убивани, глави и тела в нужници не са хвърляни, жълти звезди не са  носени, едни влакове за някъде не са били спирани, но от други по-некъсметлийски/по-нови /земи не са заминали, един закон не бил приет, едни апартаменти не били сменили собствениците си...По-рано, от един селяк прост не му останало само изкуственото око.
Такива неща в България е нямало Twisted Evil.
В такива случаи все се питам- някой дали някога ще си признае публично- моят прадядо е убил, предал, донесъл за ремсист, комунист, евреин, задявал нечии булки ? Или ще създават родови легенди?
До сега за целия ми живот не съм чула/чела нещо такова.Всички невинно пострадали, и преди , и още по-преди, че и сега.Много хора си вярват, без да си дават сметка, че България е толкова малка и много трудно може да се скрие нещо.

За селяните-знам за един селянин, голтака му с голтак-дръзнал да се направи на велик. Италианец, Джузепе се казвал.И други има, сигурно всеки народ има такива, но давам за пример най-познатия.

# 663
  • Пловдив
Вчера някакъв вирус е треснал милиони компютри и ей така се размечтах
за вирус който да спре целия нет -изобщо да го няма , завинаги.
Да видим тогава какво ще правят някои без имиджа си и дращенето до посиняване .
Подозирам тежки абстиненции при някои потребителки в бг мама .
Теб какво те грее чуждата абстиненция? ooooh!

# 664
А, нищо . Опитвам се да разведря тона, че ми домъчня за Andariel.
Tя всъщност е права в моите очи, но си представих просто как цял ден пише ли, пише и от чий зор ...
Няма да ги убеди в правотата си . Излишна енергия влага .

# 665
Много малко хора знаят какво е РАБФАК.

Не си права, покрай кандидатурата на Цецка за президент всички научиха какво е  Simple Smile

# 666
Отвратително впечатление ми прави, когато някой омаловажава чуждата трагедия, иронизира, съмнява се в истинността на събитията, обвинява в лъжа дори (случи ми се преди време, почувствах се ужасно и напуснах темата). И сега като чета постове на тази тематика, започва да ми се надига отвътре и ми се ще да я прекратите скоро, че иначе ми е интересно да чета и да си създавам впечатления кой какъв имидж гради.  Crazy

Наистина волю, неволю всеки си изгражда някакъв с писанията си. За номинации не знам, но може нещо от сорта на тема-игра какъв имидж смятаме, че си създават конкретни потребители.

Нали разбираш че от една страна тази трагедия е била всеобща, а не лична на оплакващия се, а от друга, никой няма да тръгне да си разплита чорапите от мъка заради отвратителните ти (по твои думи) емоции?

# 667
  • София
Нероли, има си архиви, или поне това, което е останало от тях, защото всяка власт, когато види, че става напечено, гледа да запази ключови досиета, а което не успее - да унищожи.  Каквото е останало може да се провери, нали досиетата са отворени, всеки може да отиде и да види дали и кой е донасял за него и семейството му.  А така, както го задаваш, все едно да очакваш някоя мижитурка да си каже, че е мижитурка и е предала комшията или брат си. Ми, то, ако има смелостта да го каже няма да е мижитурка, най-малкото ще има някаква съвест, макар и пробудила се късно. Когато чета случаи от историята хем се удивлявам, хем ми се ще да не е истина, на какви неща е способен човек, когато му се предостави власт в ръцете и няма възмездие. Сещам се за Станфордския затворнически експеримент, който е показателен за това как можеш в подходящи условия от всеки човек да направиш изверг. Един от участниците, чиято роля е била надзирател казва, че през цялото време, когато е измислял нови и нови извращения за затворниците, си е мислел нещо от сорта (не помня точната реплика) $добре, де защо никой не ме спира, няма ли кой да ме спре, колко лоши неща още трябва да направя?$. Дали заради облаги, дали от завист, дали от страх, дали просто защото $всички правят така$, хората са донасяли, убивали и какво ли не, когато са чувствали, че няма кой да ги спре. Но слава Богу, повечето не са били такива, явно донякъде здравият разум е надделявал.

# 668
Всъщност е имало и бедни репресирани. Вторият ми баща е израснал в абсолютна мизерия по време на великия комунизъм/Бащата в затвора/. Даже на детски /пионерски/ лагер не е допускан. Едва в 7 клас предстояло директорът на селското училище да се пенсионира, та човека рискувал и го пратил.

# 669
Neroli, и на мен ми е интересно дали някой би имал смелостта да признае - пра/дядо ми е убиец, насилник, доносник и пр. Независимо от коя идеологическа страна: да каже, примерно, "аз съм потомък на убийците на шестте ястребинчета", или "моят дядо е бил съдия в Народния съд". Не съм срещала такива признания. Навярно сработват някакви психологически механизми на самооневиняване, на убеждаване в друг ход на събитията. Факт е, че жертвеният имидж е по-честото явление; досега не съм срещала доброволно някой да се идентифицира с тъмната страна на нещата.

# 670
  • В Космоса
То няма нужда май от нова тема. Направо тази да я превърнем в такава. Ето малък мой прочит:

Андариел - успешно реализирала се домакиня.  Grinning

Янечек - пиперлива хумористка.  Crazy

Бояна - лигавещ се социолог.  Simple Smile

# 671
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Като чета такива теми /а те не са спирали/ се доубеждавам, че в България е нямало фашизъм. Сакън! Партизански глави не  са рязани, хорА не са играни, малки деца не са убивани, глави и тела в нужници не са хвърляни, жълти звезди не са  носени, едни влакове за някъде не са били спирани, но от други по-некъсметлийски/по-нови /земи не са заминали, един закон не бил приет, едни апартаменти не били сменили собствениците си...По-рано, от един селяк прост не му останало само изкуственото око.
Такива неща в България е нямало Twisted Evil.
В такива случаи все се питам- някой дали някога ще си признае публично- моят прадядо е убил, предал, донесъл за ремсист, комунист, евреин, задявал нечии булки ? Или ще създават родови легенди?
До сега за целия ми живот не съм чула/чела нещо такова.Всички невинно пострадали, и преди , и още по-преди, че и сега.Много хора си вярват, без да си дават сметка, че България е толкова малка и много трудно може да се скрие нещо.

За селяните-знам за един селянин, голтака му с голтак-дръзнал да се направи на велик. Италианец, Джузепе се казвал.И други има, сигурно всеки народ има такива, но давам за пример най-познатия.

Тогава СССР е действала като Ислямска държава.
Внедрявала е самоубийци, хора (младежи, разбира се) готови да умрат за тази измислена и нереална  идея и да извършват атентати, в нейна полза.
Разбира се, че държавата ще преследва и осъжда тези индивиди... уви тогава е имало смъртно наказание, сега щяха да лежат по затворите, обвинени в терозризъм...

Фашизмът е друга история, ние винаги сме били принудени да участваме на страната на предвидимия победител...като малка държава... Слава богу вече има НАТО и нма нужда Румен Радев да решава дали да обявяваме война на някой и на кого... А иначе и Сталин е бил съюзник на Хитлер ...

# 672
То няма нужда май от нова тема. Направо тази да я превърнем в такава. Ето малък мой прочит:

the unconscious - пробит напоителен съд, какъвто е и никът й.

# 673
  • София
разбира се, че сработват защитни механизми! Освен мълчанието, много често потомците си сменят имената. Или пък, когато истината излезе наяве започват с $той беше добър човек$ и в допълнение $за да го направи, значи са го принудили. В противен случай е като да признаят, че имат лоша кръв.

# 674
  • В Космоса

the unconscious - пробит напоителен съд, какъвто е и никът й.

Това е за доклад. Добре, че не съм доносник, като нечии бащи.

Общи условия

Активация на акаунт