Дневникът тема 80 - Да отслабнем всички заедно!

• 53 709
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • тук и там
Духче,благодаря за новата тема!  bouquetДано да я напълним със много минуси!
Отчитам един 36 часов фаст.Остават ми още едни 6 часа да речем,но не са проблем-до обяд нямам навика да ям,така че го броя изкаран.Мина по-трудно от миналия път,защото не можах да спя добре тази вечер.При 36 часовите фастове-едни 16 часа реално минават във сън и не са трудни,обаче като се наруши съня и нещата стават зле.Боли ме и гърлото-май малкото ми лепна нещо пак,защото беше болен и той няколко дни.Следващ фаст-по план би трябвало да започне във сряда вечерта.

Силно се надявам да започна да свалям след тази седмица вече.От известно време -забелязвам трупане на мазнини около корема,пласки и т.н."Формите" ми се променят някак-и не е просто от напълняването-и преди съм била толкова пълна,но някак формите ми бяха много по-различни.След няколко месеца ще навърша 43 гд и си мисля,че малко по малко тялото ми започва да ми показва,че следаващите 7 години  да речем -ще се променяме .Трупам мазнини много по-лесно и бързо от преди.Мазнини,не просто килограми! Мисля да пусна едни хормони след два месеца-за да знам чисто информативно на коя гара съм във момента.И си продължавам със фастовете за сега.Така или иначе-трябва да намалям количествата на храната и калориите,явно нуждите ми стават по-малко и ако продължавам както до сега-ще продължавам и да трупам.
И нещо важно за фаста,което трябва да знаем
Скрит текст:
Ефективността на метода спада рязко при неконтролируем прием на храна в дните с храна. Причината не е в свръхприема, а във възможността да се яде по-малко, отколкото е нужно. Това води до консервиране на метаболизма и редукция на активно тегло. При спортуващи - до претрениране.

Ефективността спада след преминаване на 20% подкожни мазнини, а по-нататъшната редукция в теглото води до спад най-вече на активната маса, включително мускулите. Това автоматично изключва комбинацията: масивна мускулатура на напреднал атлет, чиста преса и ПГ.

Периодичното гладуване по методиката 1-3/седмица се нуждае от дни с увеличен прием на въглехидрати, затова влиза в синхрон с равномерно балансираната диета.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 07:31 от Kaisia

# 16
Добро утро и от мен Simple Smile Записвам се и аз в новата темичка, Духче благодаря Simple Smile
И днешния отчет - 300гр.Днес кантара ми показа 59.800кг.Лелее тази цифра не съм я виждала от както забременях. Тогава бях около 55кг.Още малко остана. Но днес като видях че започнах да падам под 60кг,се мотивирах още повече Simple Smile Какво по-хубаво от така започваща сутрин, с минусче на кантара Simple Smile

# 17
Кайсия, и на който му е интересно (Не, че сте в менопауза, просто заглавието на абзаца е такъв)
Из книгата на Инес

Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Понякога в жеалнието си да отслабнем и лишавайки тялото си от жизнено важни хранителни елементи плащаме прекалено висока цена.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 08:11 от Госпожица Дух

# 18
Духче, благодаря и аз за новата тема! Записвам се с радост!
Днес съм решила да направя сух глад.
От овесените ядки на Лейди КД свалих трайно 3 кг и сега искам да изчистя малко токсини.
Вече съм 77 кг и ако успея  да направя още поне -5, ще съм щастлива!
Някой правил ли е еднодневен сух глад и как се захранвате през следващите два дни?
Кайсия, благодаря за допълнителната информация за фаста. Аз също, след като навърших 40 години, стигнах едни страшни килограми, но тогава се случи да имам възможност да мина на портокалова диета за 3 месеца. аз си я направих. наричам я така, защото тогава бях в Кипър и имах на разположение всички портокали на света.
Първите три дни бях само на вода и после започнах да ям само портокали, грейпфрути, киви и от вечер по половин авокадо. така изкарах 10 дни, след което включих салати, задушени зеленчуци и варено без сол месо. Не употребявах нито зрънце сол в рамките на три месеца и много спортувах. -  бягане на място или в малки кръгове в стаята ми, гимнастика и всякакви движения. за тези три месеца, свалих 20 кг. Прибрах се в България точно 56 кг и децата ми не можаха да ме познаят на аерогарата в София, като ме посрещаха.
Така овладях промените, които ми настъпиха след 40 годишната ми възраст. но сега съм след 50 годишната и май пак трябва да направя същото. Защото не вярвам, че е неотменимо правило, че възрастта трупа килограми.
Щом тогава можах от външен вид на лелка да мина към външност на момиче, и сега мога.
Разприказвах се нещо май...
На всички пожелавам много минуси в килограмите и много плюсове в настроението и решимостта да бъдете здрави! Simple Smile

# 19
Искам да попитам Амур и ако има и друг човек, който е прекъсвал яденето на животински продукти за дълго време и после ги е включвал в менюто си - забелязахте ли промени в цикъла си, в смисъл на болезненост, продължителност и прочие? От както се помня съм с ужасяващо болезнен цикъл и ме оправят само много силни лекарсва, които обаче са и много вредни. Този месец не знам какво стана, изобщо не ме боля, чудя се дали има връзка с повишения прием на белтъчини от последния месец и малко.

# 20
  • тук и там
Аз имам книгата на Инес,ще отворя да я видя-но принципно съм наясно със причините.То всъщност тази възраст е доста странна-хем  си на една ръка разстояние от менопаузата,хем пък  това са  едни  около  7 следващи  години във които не си съвсем ..... Mr. GreenТо за това и е чуденката-това напълняване  на възрастта ли се дължи,на грешки във диетите ми преди,на системните злоупотреби със сладко -или на всички заедно?Иначе съм като д-р Джекил и г-н Хайд -14 дни от месеца съм весела и добра,и 14 дни съм мрачна,чувствителна  и зла Mr. GreenЗа сега със това се изчерпват симптомите,не ми се мисли за по-нататък ..През лятото обрах точките във киното,като ревнах на "Търсенето на Дори" заедно със щерката. Joy
yanakk,aз не се съмнявам във това че мога да отслабна..Но до голяма степен има значение и Как остлабваме.Нещо долната част на корема -доста проблемна се очертава вече...

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 08:39 от Kaisia

# 21
Аз имам книгата на Инес,ще отворя да я видя-но принципно съм наясно със причините.То всъщност тази възраст е доста странна-хем  си на една ръка разстояние от менопаузата,хем пък  това са  едни  около  7 следващи  години във които не си съвсем ..... Mr. GreenТо за това и е чуденката-това напълняване  на възрастта ли се дължи,на грешки във диетите ми преди,на системните злоупотреби със сладко -или на всички заедно? Mr. Green
yanakk,aз не се съмнявам във това че мога да отслабна..Но до голяма степен има значение и Как остлабваме.Нещо долната част на корема -доста проблемна се очертава вече...
Кайсия, именно това се беше случило и с мен тогава, но след тези три месеца имах талия 66 см и я запазих до 50 годишната си възраст. После ми се случиха някои тъжни неща и станах 80кг без да се усетя. много бързо - за три години станах отново лелка.

# 22
  • тук и там
yanakk,аз за 10 месеца-качих 10 килограма..Та в този смисъл-три години са си постепенно качване на килограми... Mr. Green
Талията не е проблем,ами онази част през и под пъпа..Доста " добро" шкембенце съм заформила.

# 23
yanakk,аз за 10 месеца-качих 10 килограма..Та в този смисъл-три години са си постепенно качване на килограми... Mr. Green
Талията не е проблем,ами онази част през и под пъпа..Доста " добро" шкембенце съм заформила.
Кайсия, и аз сега съм така.  Cry
Май трябва да спра солта за известно време и пак да си овкусявам храната с лимонов сок и подправки само.

# 24
О, ами забравила съм, че я имаш  Mr. Green Нищо де Whistling може на някого да е полезно. Аз се оплаквам от ниска температура и студени крайници от 3 - 4 години и всеки ми се смее и вика измисляш си, не може да ти е 35 градуса... е не може, ама може. Инес твърди, че е признак на бавен метаболизъм. Аз не знам как да преценя какъв ми е метаболизма Flutter
Яник, тази е книгата, да. Интересна е, най-малкото че синтезира и други теории, които сами по себе си са тежки за четене. Тази е написана достъпно и приятно и вярвам, че има доста смислени неща в нея.
Кайсия и аз качих 10 кг., дори и повече кг. И в момента с тези фастове се боря с последно качените 3 кг., които не съжалявам че качих. Качих ги в темата, докато четях различни теории, книги и опитвах режими. те ми помогнаха да разбера, че при мен "здравословното похапване" никак не ми е здравословно и 4-5-6 кратно хранене ми вреди, освен ако не е само плодове и ядки. Периодичното гладуване ми действа добре и ми намалява апетита и желанието за сладко. Имам нужда от полезни мазнини и ми действат добре. Изобщо, усещам че излизам от един доста мрачен и болезнен период свързан и с други неща, освен килограми  и се надявам всичко да тръгне както трябва. Минуса от предишния фаст сигурно щеше да се запази стабилен, ако не беше Гергьовден и ранзи други семейни празници, покрай които леко се отпуснах. След вчерашния фаст, на който май му надвиших вечерта калориите съм - 800 гр., (май, не помня, вече не гледам толкова вторачено цифричките). Тези 3 дни съм решила да опитам детокс. Ако не стане, ще го правя фастинг с ограничени калории. Няма да се тормозя със заричания, макар че в миналото детокса наистина добре ми действаше.

Бенджи, Ума, Маронка, Мишока, Недялка, Марена и още доста момичета зачезнаха и липсват  Hug

# 25
Духче, има ли я онлайн безплатно? Търся, но не я намирам никъде.
Сега точно не мога да си я поръчам, а искам да разбера повече за лептина и изобщо по темата.
Много ми е важно, защото около мен няма и лекари, а усещам, че трябва да променя нещо и упорито го търся.

# 26
Духче, и от мен благодаря за темата!    bouquet
Относно въпроса ти за цикъла, не мога да съм особено полезна.Аз съм на прага на менопаузата, идва ми 2 пъти в годината, от октомври насам-хич.    Laughing А и като цяло никога не съм имала проблеми с него, та не съм и следяла какво, кога и как се случва.
Но във ВМ НВтема доста момичета са споделяли, че при това хранене забелязват облекчаване на симптоми, както при ПМС, така и в самия цикъл.Също така и регулирането му, ако преди това сроковете са били непостоянни.
Та, най-вероятно белтъчините имат своето значение.Особено мазнините.
Защото, доколкото знам (без да съм сигурна, попадала съм на подобни мнения), при Дюкан-хранене такъв ефект липсва.

Скрит текст:
Духче, благодаря и аз за новата тема! Записвам се с радост!
Днес съм решила да направя сух глад.
От овесените ядки на Лейди КД свалих трайно 3 кг и сега искам да изчистя малко токсини.
Вече съм 77 кг и ако успея  да направя още поне -5, ще съм щастлива!
Някой правил ли е еднодневен сух глад и как се захранвате през следващите два дни?
Кайсия, благодаря за допълнителната информация за фаста. Аз също, след като навърших 40 години, стигнах едни страшни килограми, но тогава се случи да имам възможност да мина на портокалова диета за 3 месеца. аз си я направих. наричам я така, защото тогава бях в Кипър и имах на разположение всички портокали на света.
Първите три дни бях само на вода и после започнах да ям само портокали, грейпфрути, киви и от вечер по половин авокадо. така изкарах 10 дни, след което включих салати, задушени зеленчуци и варено без сол месо. Не употребявах нито зрънце сол в рамките на три месеца и много спортувах. -  бягане на място или в малки кръгове в стаята ми, гимнастика и всякакви движения. за тези три месеца, свалих 20 кг. Прибрах се в България точно 56 кг и децата ми не можаха да ме познаят на аерогарата в София, като ме посрещаха.
Така овладях промените, които ми настъпиха след 40 годишната ми възраст. но сега съм след 50 годишната и май пак трябва да направя същото.
Защото не вярвам, че е неотменимо правило, че възрастта трупа килограми.
Скрит текст:
Щом тогава можах от външен вид на лелка да мина към външност на момиче, и сега мога.
Разприказвах се нещо май...
На всички пожелавам много минуси в килограмите и много плюсове в настроението и решимостта да бъдете здрави! Simple Smile
И аз не вярвам.Вече.    Laughing   И си го доказах, поне на себе си....през октомври  ставам на 51.

Благодаря на всички за хубавите думи.Балсам за душата са и още мотивация.    Hug   bouquet

# 27
Амур, за кое хранене говриш, че се обърках?
Много ми е важно да променя храненето си така, че да овладея промените в тялото ми. Аз нямам цикъл от 48-та си година, но тогава не напълнях а имах идеални мерки. На 50 години мерките ми бяха 96/66/96, а сега съм като слон. Помагайте с книги и съвети, моля ви!!! Sad

# 28
Добро утро! Забравих да поздравя Амур за промяната! bouquet Едно голямо браво и адмирации за волята и постоянството. Hug
Кантарът ми показа показания, отпреди почивните дни. Това значи, че двата режимни дни са попречили вчерашния да ми провали усилията. Днес не знам какво да ям. Обмислям един моно ден да направя. Искаше ми се да е картофи, но пък те са ВГХ. Thinking Предполагам, че те не са толкова страшни, колкото чистата захар, но знам ли ... Яна ме подсети да направя и едно моно на овесени ядки. Четох за елдата, страхотни резултати има с нея, но не ми харесва и ще е голямо мъчение цял ден само на нея и то неовкусена. Но пък знае ли се, все пак красотата изисква жертви. Mr. Green

# 29
  • Варна
Благодаря за темата.  bouquet
Зачезнах, защото по празниците не съм спазвала режим, ама не се и спрях - все навън  Flutter От днес - пак режимна. Когато съм на работа, мога да съм по-прецизна с режимите по часове и т.н. Не е добре да се получава дълга почивка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт