Любители на котки - Тема 114

• 51 467
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Тра-ла-ла
Не мисля, че са мн малки. Все пак при теб ще живеят. Как ще ги научиш после? И какво ще им стане , ако топнеш леко това в онова? Laughing Wink
Не, ще им търся осиновители като укрепнат. Аз вече имам 2 котарака и още 2 ще ми дойдат нанагорно Crazy

# 121
  • София
Не мисля, че са мн малки. Все пак при теб ще живеят. Как ще ги научиш после? И какво ще им стане , ако топнеш леко това в онова? Laughing Wink
Не, ще им търся осиновители като укрепнат. Аз вече имам 2 котарака и още 2 ще ми дойдат нанагорно Crazy

Желая ти успех с осиновяването. Hug Другото го разбирам.
По това време исках да си взема котка, е - не било писано Cry
Късмет, мила !  Hug

# 122
Това с топенето на муцунките, не е коректен метод. Излишно стресира котката и като цяло в повечето случай го приемат, че ги наказваш, че изобщо са ходили по нужда, не възприемат идята за "грешното място", объркват се тотално. Не е толкова проблем, че котетата са малки, а че нямат мама, няма от която да гледат как става. Трябва да си сигурна, че котетата лесно могат да влизат в тоалетната, че е на ок място за тях. По-скоро на този етап продължавай да стимулираж изхождане и слгай в тоалетната. Или ги наблюдавай и се опитай да ги усетиш кога им се ходи преди да са свършили другаде и премествай. Може да им се поскараш точно преди да направят белята или в първите секунди, след което местиш в тоалетната. Всеки път като използват тоалетната по предназначение, хвалиш, награждаваш.

# 123
Хелп Crazy На колко месеца е нормално котетата да започнат да използват кот. тоалетна?! В момента гледам 2 спасени нюню-та на около 1 месец. Уж на 2рия ден от както са при мен се научиха да ползват пясъка и какво им стана...все се крият някъде да вършат мизерийки ooooh! Седим и се дебнем и всеки път като се надупят - ги местя на пясъка и така 5-6 пъти Crazy Смених им и пясъка с по-ситен и пак никакъв резултат. Минах и метода с поставяне на "обарзец" в пясъка Laughing

Чудя се още са малки или им е баш време да се научат и не трябва да ги изпускам да се учат на кофти навици?!
Мисля докато са малки и ще ходят на бенто и извън. И при мен така са правили, после няма проблем. Започвай да ги захранваш вече.

# 124
Момичета аз пак нахлувам в темата с молба за съвет. Храним нашата Кити с гранули на Аплаус вече няколко месеца, но последните седмици хич не ги яде и май е време да ги сменим, че те бяха една торба 7,5 кг. Искам да взема други, но в по-малка разфасовка 2-3кг максимум за да я видим как ще ги понесе.
Та въпроса ми е добра ли е някоя от следните марки: IAMS, Brit Care, Carnilove

Иначе с паучовете на Аплаус няма проблеми, любими са и  Mr. Green

# 125
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Момичета аз пак нахлувам в темата с молба за съвет.  Искам да взема други, но в по-малка разфасовка 2-3кг максимум за да я видим как ще ги понесе.

Споменатите от теб марки не съм купувала.

Нашият Немо много одобри Purizon.  Имат малки опаковки по 400гр, както и по-големи по 2,5 кг. Със 70% съдържание на месо.

# 126
  • Тра-ла-ла
Епона, точно така се дебнем и местим по 100 пъти на ден. Повишавам тон като ги видя да правят беля. Пясъкът е в една плоска голяма чиния, за да могат да влизат и излизат лесно. Всичко съм помислила, ама ...дивачета Laughing

adelinda, от 1вия ден са на пастетчета. Хапват лакомо. Единствено не мога да нацеля в какви чинийки да им слагам храната. В големите и плоски влизат и се омазват. В малки и дълбоки за хамстерчета пък зариват муцуните и ще се задушат. Crazy

# 127
  • Шумен
Момичета аз пак нахлувам в темата с молба за съвет. Храним нашата Кити с гранули на Аплаус вече няколко месеца, но последните седмици хич не ги яде и май е време да ги сменим, че те бяха една торба 7,5 кг. Искам да взема други, но в по-малка разфасовка 2-3кг максимум за да я видим как ще ги понесе.

Иначе с паучовете на Аплаус няма проблеми, любими са и  Mr. Green

Iams са по-ниския клас на Eukanuba и според мен са най-лошия избор от трите. Carnilove са най-добри откъм състав, но са и на по-висока цена.  Brit Care  са добра чешка храна на добра цена. Храня котарака си основно с последната храна - гранули. И паучове съм купувала, но по-рядко. Brit Care имат и малки разфасовки по 400 гр и може би  е по-удачно да се опита първо с тях, ако се спрете на тази храна.

# 128
elhitza много благодаря  bouquet

# 129
  • Шумен
elhitza много благодаря  bouquet

Ще се радвам, ако съм била полезна  Peace Важното е писаната да е доволна!

# 130

Зависи какви са ти критериите. За мен нито една от тези марки не е с приемлив състав. Най-много към приемливото се доближава Carnilove.

# 131
Джулая, чинийки от кафе за храната или от саксии и за бентото и за храната, като за бентото по-широки.

Какво става с бебетата в темата? Снимки няма ли да качвате? ❤

# 132
  • София / Перник
Здравейте на всички,

след по-малко от месец заминаваме на море за седмица и трябва да оставим котката ни на хотел. Бихте ли препоръчали хотел за котки, който се ползвали и сте били доволни?

Благодаря!
 bouquet

# 133
Не мога да помогна за избора на хотел, но искам да попитам дали няма възможност да идва някой да храни котето и да му почиства? Една седмица като време не е много, ако котето остане само в познатата и сигурна обстановка на дома си. Престоят в хотела носи стрес - чужди хора и място.

# 134
Съгласна съм с Impatiens. Нашата Кити често остава сама за ден, два дори без да я посещава някой и няма проблеми. Когато ни няма за повече време 3-4 дена някой влиза само да и почисти тоалетната, да смени водата и да види има ли храна. Скоро отново ще се наложи да остане сама за 4 вечери, но ще разчитам на свекъра да я нагледа. Определено за нея е по-добре вкъщи макар и сама, преди я взимахме с нас, но за 1-2 нощувки само я мъчихме с път и стрес.

Общи условия

Активация на акаунт