Любители на котки - Тема 114

• 51 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А защо направо не го кастрирате.
По-лесно и доказано по-ефективно.

# 271
Здравейте!

Искаме да поставим чип против разгонване на мъжки котарак. Може ли да споделите какви са плюсовете и минусите? С такъв чип ще спре ли да мяука през нощта? Разбирам, че може би някъде в темата (или в някоя от 114-те предходни теми) е писано по въпроса, но нямам време да прочета всички страници и мнения, за да попадна на отговорите, които търся.

Благодаря много на всички отзовали се предварително! Peace
Чипа НЕ е против разгонване, а ако се изгуби и някой го намери да можете да си го върнете. Против разгонване се прави кастрация.

# 272
  • София
Adelinda, има и чипове против разгонване. Наскоро стана дума за това и някой щеше да слага. Аз също си го мисля като вариант за Наско, който не може да се кастрира, но засега нещата са кротки и по-скоро ще го имам предвид в бъдеще.

NewCatOwner, със сигурност е дискутирано в някоя от последните 3-4 теми. Ако искаш потърси в 110-113 теми. Най-лесно се търси като пуснеш функция "отпечатай темата" (бутонът се намира горе в дясно в "Още") и с Ctrl+F задаваш ключовата дума. Но ставаше въпрос за потребителка, която за пръв път слага и то на женска котка. Не знам дали може да ти бъде полезна информацията. Имаше и 2-3 човека, които се заинтересуваха от този вариант, но никой друг не е казал, че го е направил.

Все пак ако няма медицински проблем, най-добре е да се кастрира. Голямо облекчение е и за котето, и за собственика! Чипът трябва да се сменя всяка година и е нещо твърде ново, за да се коментират евентуалните странични действия от многогодишно прилагане.

Танче, как ще си събирате, ако се наложи?
Моето хич не реагираше на сирени, гърмежи, виж на земетресение - да. Но само ако спя. Скача и почва да ме буди. Laughing
И аз това се питах наскоро. Дано не се налага спешна евакуация, защото диваците наистина изчезват за части от секундата!  Laughing Laughing

Мъро също не се впечатляваше от такива работи и затова ми стана толкова смешно. А и като са 3 броя, един да се уплаши и да се втурне, всички се разбягват панически.  hahaha hahaha hahaha

# 273
  • на брега на морето
Таня, дай нови снимки на сите подопечни  Grinning

# 274
  • София
Здравейте!
В миналата тема се допитах до вас по повод котенце, спасено от улицата, което прибрахме.
Вече е един месец вкъщи, яде, тича и играе, гали се и мърка, т.е. е едно щастливо коте. Синът ми му даде името - казва се Том.
Ето да го видите в игривата му фаза:
Скрит текст:

# 275
  • на брега на морето
Черните котки на мен ми носят късмет  Grinning. Много е сладък.

# 276
Знам инжекции против разгонване, които са хормонална бомба. На маца съм слагала тъй като при нея беше на лице феномена да се разгони кастрирана. Питах Гугъл за чипа, нищо не "каза".!

# 277
След обсъждането в предната тема (Епона спомена за тези чипове) аз също се заинтересувах и сложих такъв чип против разгонване на малкия ми котарак. Причината е, че моят ветеринар и още 2-ма други, които познавам застъпват категорично становището, че за котарак не е добре да бъде кастрирон до навършването на 1 година, тъй като физическото и психическото съзряване не е приключило и е възможно при по-ранна кастрация пикочните пътища, урутера (ако така се пише) да не са достатъчно добре развити и това да доведе до по-голяма вероятност от запушване. Категорично не искам да влизам в спор дали това е така или не. Аз реших, че тъй като има спор по въпроса, предпочитам да не поемам никакъв риск и да изчакам да навърши една година и след това да го кастрирам. Той не беше почнал още да маркира, но доста мяукаше, а и нашите съседи гледат котка, която не е кастриране и надава страшни викове, от което със сигурност ще произтече проблем.
След поставянето на чипа престана да мяука през нощта. През деня непрестанно мърмори, но според мене, видимо това не е свързано с хормони, а просто е разговорлив и непрекъснато иска някой да му обръща внимание и да си играес с него. Аз лично съм доволна. Казаха, че на всяко животно чипът действа различно време - от 8 месеца до 1 година.Главният недостатък е, че излиза много скъпо

# 278
Черното коте е страхотно, много радост да ви носи.

И аз се замислих за такъв чип, Топчо е на почти 2 години и още не се е разгонвал, това нормално ли е?

# 279
Кали, Томи е страхотен и е пораснал доста  Hug Сигурна съм, че ще запълни ежедневието ви с много игри и забавления.

Толкова съм свикнала като се прибера и Кити да ме чака и да ми се гали и оплаква, че сега 1 седмица като ни няма много ще ми липсва  Rolling Eyes

# 280
  • София
Скрит текст:
След обсъждането в предната тема (Епона спомена за тези чипове) аз също се заинтересувах и сложих такъв чип против разгонване на малкия ми котарак. Причината е, че моят ветеринар и още 2-ма други, които познавам застъпват категорично становището, че за котарак не е добре да бъде кастрирон до навършването на 1 година, тъй като физическото и психическото съзряване не е приключило и е възможно при по-ранна кастрация пикочните пътища, урутера (ако така се пише) да не са достатъчно добре развити и това да доведе до по-голяма вероятност от запушване. Категорично не искам да влизам в спор дали това е така или не. Аз реших, че тъй като има спор по въпроса, предпочитам да не поемам никакъв риск и да изчакам да навърши една година и след това да го кастрирам. Той не беше почнал още да маркира, но доста мяукаше, а и нашите съседи гледат котка, която не е кастриране и надава страшни викове, от което със сигурност ще произтече проблем.
След поставянето на чипа престана да мяука през нощта. През деня непрестанно мърмори, но според мене, видимо това не е свързано с хормони, а просто е разговорлив и непрекъснато иска някой да му обръща внимание и да си играес с него. Аз лично съм доволна. Казаха, че на всяко животно чипът действа различно време - от 8 месеца до 1 година.Главният недостатък е, че излиза много скъпо

Не помнех, че и ти си сложила чип. Имах предвид това обсъждане от януари месец:

Едвам ви изчетох, страхотни мацони и мачовци сте качили  Heart Eyes
Отдавна не съм писала, та не знам кое е нова информация, но да кажа, че на женската ми котка откриха Хипертрофична кардиомиопатия и ни препоръчаха да не я кастрираме Sad Вместо това преди месец сложихме чип против разгонване, който действа на щитовидната жлеза и не дава странични ефекти като хапчетата. Трябва да го подновяваме на всеки 1,5 г, но няма начин:( . А мъжкото ми коте стана на 4 месеца, 2,9 кг и е страшна лакомия. Гълта като гъска и после връща по малко  ooooh! Надявам се да го израсте това, какъв е тоя глад не знам. Като яде ръмжи като го доближиш  Rolling Eyes
Въпрос към тези от вас с котараци- вярно ли е, че ако се кастрира мъжкото рано, главата му остава непропорционална на тялото? На нас ни препоръчаха да го изтраем възможно най-дълго и чак като почне да маркира да го кастрираме, но задължително да е след годинката. Притеснява ме, че вече почва да понамирисва по-странно и че се качва по ръката ми, а и на женската пробва.  На колко месеца/ години кастрирахте вашите котараци?
Като се кликне на името над цитата може да се проследи цялата дискусия.

Черният Том е прекрасен!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Котьо, не съм снимала скоро, но обещавам скоро да поправя грешката!  Wink

# 281
  • София
Ивекс пенсионера не се е разгонвал никогаш, а сме имали комшииски котки разгонени.
Най-близкото до разгонване беше умилкването на кучката, направо я съсипваше да и се гали и да я ближе.
Та всякакви ги има.

ПП
Не е кастриран. А днес, а утре и стана на 19 години...
Не е и маркирал.
Малко коте се разгони баш два дни преди да я кастрирам и даже не я отрази. То бива сенилност, ама ...

# 282
Черното коте е страхотно, много радост да ви носи.

И аз се замислих за такъв чип, Топчо е на почти 2 години и още не се е разгонвал, това нормално ли е?

Не е нормално да не се е разгонвал. Да няма проблем с жлезите, може да има връзка и със заболяването.

# 283
  • на брега на морето

Мустака на Рафаела.

Момичета,
Скрит текст:
имам голяма молба - отворете този линк  http://ru.adeli-center.com/about-us/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0 … 0%B5%D1%82%D0%B5/- намерете снимката на нашето момченце Гошко - сниман е с майка си пред Народния театър с българското знаме и кликнете върху зеленото поле под снимката. Детето се бори за трето място за безплатна рехабилитация.

# 284
  • София
Съвсем се загубих аз, ама да отчета присъствие, да не решите, че съм уморила котьовците  Laughing
И двамата са станали страшни дебелаци, а целият апартамент е пълен с топки косми - бели!!! Бели, а са от черния Вейдър  Laughing Целият му бял подкосъм опада и си стана почти нормална черна котка.
Скрит текст:

Тук баткото тренираше да облича бебето Laughing Вейдър нямаше нищо против  Mr. Green

И сега въпрос - време е да кастрираме черньо. Станана 11 месеца и се чудя дали да го направим сега или да чакаме още да попремине лятото и жегите. За женските съм чувала, че не е ОК да се кастрират в големи жеги. Не знам какво общо има и дали има нещо вярно и дали и за мъжките се отнася  Thinking
Не ми се иска много да го бавим, защото септември ще раждам и ме стряска идеята да реши да маркира точно като се появи беба. Нямам намерение да махам котките дори за ден от къщи докато раждам и след това и вече си представих как маркира креватчето докато сме в родилното  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт