Школи и индивидуални уроци за седмокласници

• 80 785
  • 290
  •   2
Отговори
# 255
Много смело изказване.Излиза,че частният учител взима по 100-120 лв .за два учебни часа.90 мин.Има и по-нормални цени.

# 256
Да, разбира се, има и по-нормални цени за много добра работа, просто човек трябва да внимава и да има поглед за нещата. Но ако искате да преподава някой учител от СМГ, НПМГ, ПЧМГ и т.н. с изграден имидж и опит, то оттам започват, ако изобщо се съгласят да поемат ангажимент за индивидуална подготовка.

# 257
  • София
С какво учител от математическа гимназия е по-добър от останалите? Той работи само с деца, които биха се справили и сами.
Добрите преподаватели са се доказали с работа с деца, на които им е трудно, не такива, отсети с изпит. На такива и  100 лева са им малко.

# 258
С какво учител от математическа гимназия е по-добър от останалите? Той работи само с деца, които биха се справили и сами.
Добрите преподаватели са се доказали с работа с деца, на които им е трудно, не такива, отсети с изпит. На такива и  100 лева са им малко.

Мразя да генерализирам и съжалявам, че коментарът ми дотолкова Ви е засегнал, че да омаловажавате усилията на други хора и да пишете, че "На такива и 100 лева са им малко.". Според мен навсякъде има и добри, и лоши учители, но тенденцията е, че подборът на учителите в специализираните държавни училища е поне толкова строг, колкото и подборът на учениците. Предполагам ще се съгласите, че си има причина за това, че едно огромно количество родители искат децата им да се озоват точно там. Сигурно не е далеч от ума и фактът, че повечето добри учители в един момент ще разберат, че са добри и утвърдени, най-вече по броя ученици, искащи да се запишат при тях, и няма да искат 15-20 лева на час вече. Да, може би в един по-добър свят най-добрите ще работят евтино и ще си избират само деца, които не се справят, за да може да помогнат на възможно най-много хора и първо на най-нуждаещите се, но в нашия не е така за жалост.

Разбира се, отново ще подчертая, че най-важното е да се намери преподавател, който е добре препоръчан от някой приятел, който да е доволен и преподавател, който е имал доказуемо добри резултати с различни ученици в миналото, ако става дума за индивидуални или за групови уроци.

# 259
Тези, за които говорите си правят курсове от над 5 човека, така че умножавате по 5

# 260
Колкото и да е качествен учителят трябва да работи с един учител.Събрани деца в група по 5 си е чисто печалбарство.По-добре да си ходи детето на курс в школа.

# 261
  • София
mathfan, не съм се засегнала. Не сте ме разбрали. Грам ирония няма в тия 100 лева.
Има много незнайни преподаватели, неработещи в МГ, които , да,  заслужават по 100 лв на час, защото могат да вдигнат едно дете от двойката.

Не твърдя, че учителите от математическите гимназии не стават, а че им е много лесно да работят с подбрани деца.
Много хора искат децата им да учат в СМГ/НПМГ/ПЧМГ/МГ, за да са в добра среда, а не заради даден  преподавател по математика.
Самите преподаватели са известни, защото преподават в школите, а не защото са нещо извънредно различно от тези в другите училища.

# 262
  • София
100 лева на час е ужасно много, мое мнение де. Колко часа трябва за подготовка да речем в една учебна година и какъв краен бюджет е това за един родител, не искам да смятам. То не е само математика, има език, бел, спорт, съвсем безумен бюджет става ...все си мисля , че тези частни уроци трябва да се регламентират, да има някакви граници в цените, да се плащат данъци, щото това са си "яки" безотчетни доходи,, за доста преподаватели... на родителя му се смъкват 5 кожи със 100 лева на час...няма що да се лъжем... Cry

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 16:59 от Cabo San Lucas 40

# 263
  • София
Разбира се, че е много.
Но има и такива цени, защото има кой да ги дава. Нормалната цена за София е 20-30 лв на учебен час.

# 264
  • София
Уроци е имало винаги, и при соца, неотчетни, т.нар. часпром, неотчетни със сигурност, докато някой не наклевети някого, сега е по-добре, че има избор, има и школи, които си отчитат приходите, частните учители може би декларират нещо, патентен данък или подобно, като дребните търговци, не знам.
Отделно по интернет има много безплатни уроци /понеже се интересувам от 7 клас, има в ютуб по математика и по БЕЛ хубави сайтове/, та който е мотивиран и дисциплиниран да учи има как, не е задължително уроци. Но малко ученици са така. Да избутаме сега 7 клас, въпросът е в гимназията да не се налагат уроци и т.н.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 11:09 от milka22

# 265
  • София
И в гимназията се ходи на уроци.
За наваксване, преди контролни работи, за матура в 10 клас, за ДЗИ,...

# 266
Като има родители да дават 100лв.за 90 мин.частен урок за "прехвалени учители"нищо чудно и останалите частни учители да вдигат уроците си от следващия 2 срок или от другата учебна година.100 лв.наистина е надута цената.

# 267
Който има, да им плаща

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 14:12 от malinkap

# 268
  • София
Тия с по 100 лв са малко и не вдигат цените. Спокойно.

# 269
  • София
Кой ще определи границите на цените ?!
Родителят ?! - "Виж сега моето диване не учи/ има пропуски/"колегите" ти в училището му не става за чеп за зеле, ти ще го обучаваш, но 100 лв /час са ти много, ще ти плащам 20 лв., перфектно ти е, какво толкова правиш!"
Всеки е свободен да плаща колкото прецени и на когото реши. Една позната се хвалеше колко як учител обучавал племенника "...6000 лв. само по БЕЛ, проф. е....." професурата не помогна, дЕтето бе с други трайни интереси - не слизаше от конзолата.

Уроците, частните в т.ч., не са нещо задължително,
може и без платен спортът и ЧЕ  в 7 клас (моите не пожелаха да ги спрат)
Кой не иска да плаща, може да преподава сам.
Скрит текст:
С две деца съм. Наложи се да поема преподаването за цяла уч.година Математика на едното в 6 клас  -  абдикирало училище, липса на учител, няма заместници, директори.... Angry (+ История - тук проблемът бе комплексен). Ползвали сме няколко школи, както и частни учители, но следях случващото се. В някои случаи съм предпочитала школи, в други - частен учител.
Нищо общо с училищата, преподаването или образование професионално нямах/м.
Не съм коментирала никога цената, която ми е поискана, ако не ме устройва, благодаря и довиждане.
Пари и време в излишък не ми се намират.
И знам какво е цяла учебна година 5 вечери/седм. да учите с детето след работа и домакинстване и грижа за дете 2, но нямах избор. Е, имах, но той нямаше да е добър за детето ми. В схемата няма баби/дядовци, таткото е единствената помощ.
Частни уроци имаше и при Соца за след 7 клас, имаше и за университетите, сега за университетите необходимостта е единични специалности.
Днес много частните учителите/школите не са в сивия сектор (както бе през Соца), а плащат данъци.

Проблемът е какво се случва в училище, както и до колко родителите са наясно с нивото на децата си, а не, че някой печели от това.
Учителят на дете 1 от школата по-късно бе учител на дете 2 в училище, не по едно и също време, като дете 1 не е учило в това училище. И на двете места еднакво съвестно изпълняваше задължения.

Общи условия

Активация на акаунт