Пролет вече стана, а ОКТОМВРИйче все повече издува коремчето на мама!-Тема 5

• 34 587
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Аз след трансфера си бях пуснала отпуска до теста и след това съм в болнични, като му дойде времето ще мина и на ТЕЛК нямам намерение да се връщам на работа. Никакви проблеми няма, казваш на док, че искаш болничен, трябва ти картона и това е.

# 136
Моята ме пита няма ли вече да излизам болничен. Била съм герой,че още ходя на работа...

# 137
Аз излязох в болнични м/у 12 и 13 г.с. Не виждах смисъл да продължавам да си го причинявам, още повече че съм по 10 -12 часа на ден права.
Д-ра ми казваше да не работя още от 8 г.с.

# 138
Аз пък обмислям в петък да се върна на работа. Mr. Green Дано само на прегледите тази седмица да ми дадат зелена светлина. Днес съм на един, утре на друг. Иска ми се поне още два месеца да си поработя, че съвсем се демотивирах вкъщи.

# 139
Оххх и аз съм болничен от 6-7 седмица и вече искам да работя 😁 На практика ми е мн хубаво да си почивам ,защото последните 10 години не съм имала повече от 3-4 почивни дни последователно ,но как ми се иска да имам какво да правя различно от домакинството Sad честно си признавам - колкото повече стоя в нас ,толкова повече си цапам и трябва да си чистя ,хахахаха

# 140
Сега времето е идеално за разходки.А аз вкъщи толкова работа имам,че ако и на работа трябва да ходя,няма да имам никакво време за отмора.Но все пак зависи от работата.Ако си по цял ден на крак и бременна,пълен абсурд.Но ако е на бюро,пред компютър,където да можеш да си сърфираш в разни интересни сайтове без да ти държат сметка,защо пък не.Имам приятелка,която след първата година от майчинството се върна на работа,защото искала да си почине,а вкъщи не можела.Grinning

# 141
Хахахахахаха имам такава приятелка ! Само ,че в с две деца . Има възможност да не работи ,но не иска и дума да става 😂😂 на работа си почивала повече и дори държи неделя да не почива за да не е у тях 😁😁😁😁😁

# 142
Добре де, как дават болничен от 6-7-ма седмица. На мен ми казаха, че преди 13-14-та не можело...

# 143
  • Варна
И аз да се включа макар и късно. И аз и малката страдаме често от болки в гърлото. Винаги ползваме природни лекове. За налепи помага компрес от извара за през нощта. За червено гърло ми е помагало лукче, което съм потопила в прополис и така спя с него цяла нощ. Много помага, но прополиса полепва по зъбите и е доста неприятно. Последно като ме заболя гърлото личната, предвид състоянието ми, ми изписа капки за нос Инфлоназал и спряй за гърло Салвигол. Мога да кажа, че с тях овладяхме положението.  

# 144
Добре де, как дават болничен от 6-7-ма седмица. На мен ми казаха, че преди 13-14-та не можело...
Пишат "заплашващ аборт" за диагноза и готово  Mr. Green

# 145
Ами да не те излъжа за седмицата ,но определено е между 6 и 8 ... Записват те,че имаш оплаквания ,след това те водят с рискова бременност и така . Всеки месец си подновяваш болничния . В някой болници държат да се мине пред комисия ,в други просто го дават

# 146
  • София
И аз още ходя на работа, като смятам най-малко до Юли - Август да е така, ако всичко е ок бебето. Peace

От време на време ме налягат мисли, колко е хубаво да си спиш във вкъщи и нищо да не правиш. Но предвид динамичната ми натурата си мисля, че ще ми стане скучно и депресивно по някое време така.  Grinning

Но да уточня, че работя в офис, на бюро, с възможност за чести почивки и тн., само пътя ми до офиса е по тежък , че минавам през цяла София.

# 147
Мисля, че има разлика в заплащането на болничния от НОИ (без да съм сигурна на 100%). Но пък с кървене и диагноза "Заплашващ аборт" не виждам причина да не ти дадат болничен и преди 12 г.с.

# 148
Аааа ясно. То при мен не е от значение ди, ама помня с предната Б. Уж вси щях да излизам, но си откарах до края, обаче ми стана любопитно. Simple Smile)

# 149
На мен на 11.05 ми преведоха първия болничен . Осигурявана съм винаги на минималната заплата . Първия ми болничен е за 14 дни . От 04.04 до 18.04 . На 19.04 си взех новия който е за месец . Сумата която получих за 14 дни е 226лв . Значи за месец трябва да е 460лв .... Друго не съм мислила по въпроса

Общи условия

Активация на акаунт