Пролет вече стана, а ОКТОМВРИйче все повече издува коремчето на мама!-Тема 5

• 34 765
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Болничния се изчислява в работни дни и може да има разлика в сумата в зависимост от това колко са работните дни в месеца, а от първия балничен трябва да си махнеш и дните, които са за сметка на работодателя. Продължението са се плаща вече само от НОИ.

# 151
Аз работя и мисля да работя докато мога. Но различното при мен е, че работя за себе си и от това зависят и доходите ми все пак. Разредила съм ангажиментите ми до 1 на ден, но вече усещам, че ми идва тежко да се навеждам, краката ми се подуват също и ми тежат и т.н. Съпругът ми ми помага, когато и колкото може. Мислих да си пускам болничен, за да не си плащам осигуровките поне, но още го обмислям. Честно казано вече се замислям и дали ще излизам в майчински. Той е толкова "голям", че по-добре без него Mr. Green

# 152
  • София
Хайде и аз да се включа, макар и с малко закъснение. На мен преди 12г.с. нямаше и кой да ми даде болничен, защото не се бях записала на ЖК. ЛЛ може да даде 14 дни, а застрашаващ аборт ми казаха, че могат да дадат за 7 дни (в Надежда) Така, че първия болничен взех след 12г.с. Искаха да ме регистрират болничен престой, за да могат да пишат на болничния  заплашващ аборт. Това за първия болничен. След това вече нямало да има проблем да се преиздава всеки месец.

# 153
На мен в 13 г.с. ми издадоха едномесечен болничен с диагноза "Застрашаващ аборт" без да съм лежала в болница. Може би има значение, че се следя в болница.

# 154
Болничния се изчислява в работни дни и може да има разлика в сумата в зависимост от това колко са работните дни в месеца, а от първия балничен трябва да си махнеш и дните, които са за сметка на работодателя. Продължението са се плаща вече само от НОИ.
С две думи искаш да ми кажеш да очаквам и по-малко парички  Laughing #2gunfire

# 155
Ами през май има много почивни дни пак, та нищо чудно и по-малко да са.

# 156
И аз се записвам с голямо закъснение. Мерси за хубавата темичка  bouquet

Честито на всички за хубавите резултати на тестовете! Аз четох вече за 5 случая на кофти 2ри тестове от БХС, които са ОК накрая и се чудя дали изобщо да пускам втория или да ида само на ФМ и да си спестя излишните нерви newsm78 Аз и първия се дърпах да го правя, но лекарят настоя да са заедно, та сега вече мисля директно да го откажа.

Не съм ползвала болничен и много се надявам да мога да работя до последно, но понякога ми се налага да смятам и до колкото знам първите три дни идват от работодател и са 70% от осигурителния доход, после идва това от НОИ, което е 80% върху дохода пак за година и половина назад, но не повече от текущата заплата. Тоест ако една година си взимала 3к, но последните 6 месеца си минала на 500, НОИ ти плаща болничните върху тези 500.

Lizzy, аз също обмислям да не излизам в майчинство. То не само огромния размер, ами и разправията покрай това да си го вземеш ми се вижда безумие #Crazy

Някой от тук прехвърлял ли е майчинство всъщност? Как става и как се изчислява? Аз не че имам баби или дядовци, на които да го оставя, но ми стана интересно как се случва.

# 157
Иххх днес четох една такива тема тук в бг мама . Мисля ,че се видеше "отново на работа" . До колкото схванах (а аз не схващам бързо,значи вероятно греша) се подава молба примерно за бабата . Ако я удобрят трябва да ходи една седмица на курс . Мисля ,че имаше условие "детегледачката" да не е пенсионер ....

# 158
Аз имам някакъв спомен, че трябва да е безработна и регистрирана като такава на борсата newsm78

joaniki, аз даже мисля да си работя след като родя.  Mr. Green

# 159
Момичета, два дни ви оставих без надзор и колко сте изписали  Mr. Green
Днес излязох с клин и блуза по мен, която ми описва коремчето и абсолютно всички хора ме гледаха супер странно, все едно за първи път виждат бременна  Crossing Arms Общо взето съм се уголемила само на корем, защо ме зяпат всички така, направо чак се ядосах!! На вас случва ли ви се?
Относно болничния аз пак да си кажа колко съм щастлива и спокойна откакто не ходя на работа и в никакъв случай не скучая, то това при мен мисля, че е невъзможно да се случи  Mr. Green

# 160
И мен все ме зяпат в корема, даже сутринта ми идваше да питам една лелка проблем ли има, така се беше втренчила в мен и в корема ми. Какво толкова, не мога да разбера. Crossing Arms

# 161
Да, изключително неприятно и нетактично!  Crossing Arms

# 162
Не се сърдете на хората Simple Smile някоя лелка чиято дъщеря е далеч и е бременна може да вижда във вас нея и да си мечтае ... Друг човек може да се надява на бебе и затова да гледа ... Едва ли някой гледа с лошо Simple Smile сега сме най-красиви от всякога

# 163
Аз не само в коремче ами и леко на дупе и в бюст съм се заоблила.Иначе има няма само 3 кила съм качила.ММ повече така ме харесва,преди бях много слаба.
Не съм забелязала да ме заглеждат хората,но и така да е,нека си зяпат.С гордост си нося коремчето,пък ще вързваме по един червен конец да не ни урочасат. Wink

# 164
На мен на 11.05 ми преведоха първия болничен . Осигурявана съм винаги на минималната заплата . Първия ми болничен е за 14 дни . От 04.04 до 18.04 . На 19.04 си взех новия който е за месец . Сумата която получих за 14 дни е 226лв . Значи за месец трябва да е 460лв .... Друго не съм мислила по въпроса
Най-грубо казано тези 226 лв. трябва да разделиш на работните дни за които ти е болничния минус 3 - тези за сметка на работодателя. Това ти е среднодневното и вече него умножаваш на работните дни в периода на следващия болничен. Не забравяй, че ще ти се плаща на 2, тъй като обхваща два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт