Пролет вече стана, а ОКТОМВРИйче все повече издува коремчето на мама!-Тема 5

• 34 776
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Ако не е задължителна регистрация на бюрото - още по-добре. Майка ми принципно се води безработна, помага на една болна жена след операция, не работи на ТД. Бих могла да прехвърля майчинския на нея, поне да не се губи.

# 166
За да й се зачете за стаж при пенсиониране, трябва да е назначено на трудов договор, когато се прехвърли майчинктвото. Ако няма трудов договор не съм на ясно как става и дали изобщо може до се прехвърли.

# 167
Вчера бях на преглед за ново мнение за моя случай. Потвърдиха отлепването, отхвърлиха ниската плацента. Препоръчаха ми някаква терапия за отлепването с хормон, който се бие мускулно до 20 г.с, както и някакви други изследвания от сорта на течнобазираната цитонамазка. На ранната ФМ ми обърнаха внимание, че едната артерия на пъпната връв е по-малка и може да изчезне, е, изчезнала е, което значи, че съм от тези 1-2% с пъпна връв с един кръвоносен съд по-малко. Разбира се, може да няма никакъв проблем, а може да причини изоставане на плода. или да върви ръка за ръка с друго генетично заболяване (на бъбреци и съреце, не обикновените хромозомни аномалии). Чудни неща ако тръгне човек да чете. Препоръчва се обаче в такива случаи фетална ехокардиография, така че ще търся час при някой от гуру-тата.

# 168
По-малко интернет ,повече лекарски мнения е моят съвет . Щом до сега бебето ти е ОК ,така ще бъде и занапред . Бъди спокойна за да е спокойно и то . В днешно време напредналата медицина служи повече за плашене отколкото за успокоение .  Hug

# 169
wild poppy, стискам палци. За каквото и да четеш, нещата са като от филм на ужасите. Вероятността да има проблем е много по-малка от това да няма. Търси второ, че даже и трето мнение. Лекуващият какво каза?
 Препоръча ли нещо? Надявам се всичко да е наред Hug

Lizzy, колко време след раждането горе-долу мислиш да се върнеш на работа? Аз имам възможност да работя от къщи, но масово ми казват, че е абсурд и че майчинството е 24/7. Вече се понаплаших, иначе и аз имам желание да работя. Толкова ли е страшно наистина? Кога започва да става "по-поносимо" и кога е реалистично да мисля, че ще бъда адекватна и работоспособна пак?  newsm78

# 170
Според мен си зависи и от детето.

# 171
Joaniki, планирам нещо, пък ще видим дали ще стане. Мисля да започна работа след раждането максимално бързо - да кажем още втория месец. Но аз, както казах, работя за себе си и сама планирам ангажиментите си, графика си, натовареността и т.н. Също така и съпругът ми е с мен във фирмата и винаги можем да редуваме ангажиментите си, за да има кой от двама ни да гледа бебето. Но ако се налага мога да си го взимам и с мен в офиса и да се гледаме Simple Smile Наистина зависи от бебето.
 Големият ми син беше такъв цицоман, че ми беше трудно да го оставям с баба му дори. Не искаше биберон, нищо не го успокояваше така, както сукането. И въпреки всичко като стана на годинка започнах да работя (продължавах да кърмя).

wild poppy, не се филмирай от сега. Според мен шансът нещата да се развиват нормално е много голям. Консултирай се с още 1-2 специалисти за повече информация. Hug

# 172
Лекарката, при която се следя, ми каза след втората ФМ да отида пак и да обсъдим. Така или иначе тогава ще има най-голяма яснота. Това ще е след 3 седмици. В момента няма изоставане, отговаря си точно, така че не съм се притеснила. Удължи ми болничния с още месец, според нея с тази моя бременност изобщо не трябва и да си помислям да се връщам на работа. Все пак сега ще хвана да се разтърся за ФЕ и да си запазя час, че и там май е седмици напред.

Като цяло съм в чуденка дали изобщо да продължавам да се следя при моята или да се преместя в Токуда. И без това се колебая дали да раждам там. Само че чакането е брутално. Вчера чаках 2 часа за преглед с час, записан преди 2 седмици (най-ранният възможен беше). А и въпреки че лекарката ми направи много добро впечатление, все пак откъде да знам на кой да се доверя окончателно. Край нямат моите терзания.

# 173
Ти по ЗК ли се проследяваш? Ако не си заплащала за някакъв частен пакет, имаш възможност да вземеш решение сега. Предвид, че ще се наложи да се следят повече неща, свързани с плацентата и кръвоснабдяването и, може би ще е удачно да избереш друг специалист. А това с чакането е адски изнервящо. Аз също ходя с час при моята докторка, но понякога чакам и по 40 минути. Вярно е, че когато ходя следобед, тя сутрин работи в родилното отделение и си има и друга работа. Но съм идвала сутрин, първи час, когато тя си пиеше кафето отвън и закъсня 40 мин., въпреки че беше там, но кафето беше по-важно. Ето такива неща малко ме отблъскват и мен, но съм доволна от отношението и, а и първото ми раждане беше при нея също.

# 174
Lizzy, не съм по ЗК. Плаща се пакет, в моя случай се поема по друга линия в болницата и аз нищо не плащам. Така или иначе най-добрите специалисти по ФЕ и ФМ само с това се занимават и си имат частни кабинети и бях решила да си ходя при тях за консултации, когато се налага. В Токуда ако се следя по ЗК - т.е. да се поемат само минималните неща трябва да си запазя час, който вчера на рецепция ми казаха, че ще е минимум след месец и половина. ooooh! Нещо страшно е с часовете. Иначе само обикновеният пакет изследвания, който трябва да ми пуснат е 120 лв. Не са проблем парите, но вече не знам кое е най-доброто. Моята лекарка е доцент, и например днес ми направи много добро впечатление. Все още не ми е пуснала МБ и цитонамазка. И като я попитах (понеже вчера от Токуда ми казаха, че е задължително вече да ги  имам и то много подробни - уреаплазма и микоплазма), ми каза, че предвид състоянието ми и скорошното ми кървене иска тези изследвания да почакат. Абсолютно споделям, особено като знам колко болезнен при мен е вагиналният преглед.

Btw, вчера в Токуда, докато чаках, жени си запазваха часове, не разбрах за какво, за след една година. Crazy Станах свидетел и на трагедия с една бременна, за която се бяха събрали разстроени роднини и хич не ми се отрази добре.

И нещо хубаво все пак да кажа - усещам бебс. Heart Eyes Макар и не редовно, все по-често.

# 175
На мен също не са ми взимали още цитонамазка и микробиология, не знам дали е предвид отлепването, което имах от 7 г.с.  newsm78

Супер за ритниците! Моите тези дни много силно осезаеми станаха, днес даже почнах да усещам доста по-нагоре побутванията. Heart Eyes

# 176
Аз дори ще правя втори секрет  , за да видим дали се е махнала кандидата.  Дано се е махнала, че не искам повече глобули.

# 177
Peacock, за кандидата се приготви психически, че поне още някой път ще те навести до края, защото е свързана с хормоналните промени. С предната бременност бях така - почти всеки месец теквах. Ужас беше. Да чукна на дърво, на фона на всички екстри, които изкачат сега, това засега ме пропуска. Все пак стискам палци при теб да е било инцидентно де. Мисля също, че на фона на всички притеснения, заслужавам гъби, крампи и киселини да ми се разминат. Mr. Green Все трябва да има вселенска справедливост.

# 178
Аз отказах микробиологията от ЖК защото ми бяха вземали преди трансфера,но вече мина много време от тогава.
Изобщо не искам да ме бърникат,и без това съм си с контракции.Но ако има нещо дали пък няма да е опасно за бебето? 
Иначе забелязвам,че напоследък съм по-мокра,но нямам сърбеж или дискомфорт.

# 179
Самата мисъл за вземане на секрет ме влудява... А как ще преживея всичко, което предстои около раждането с мисълта, че разни хора ще ме пипат и преглеждат....

Общи условия

Активация на акаунт