ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatan sensin/

• 55 755
  • 736
  •   1
Отговори
# 675

Ама глупости, това никога няма да стане. Как досега е бил Джевдет, изведнъж ще стане Мустафа Кемал. Както виждате те МК даже и като сянка не го дават. Ядосах се на сцената, в която Тефик беше в кабинета му. Ами поне някакъв силует можеха да покажат. Аз имах чувството, че Тефик говори на стената.

Според мен, не би трябвало да има голяма пауза между последните събитие и тези, с които ще започне втори сезон. Не виждам смисъл Азизе да отидат в Анкара и после да се върнат. За Джевдет вече писах. За да оцелее, трябва някой веднага да го открие в руините и да му окаже помощ.

Вероника, Леон и АК може да се върнат във втори или трети епизод. Да речем, че в първия ще въведат новите герои, защото със сигурност ще има доста нови лица.

# 676
Между другото, Тефик или трябва да си отиде, /макар, че не ми се искаше така безболезнено да изчезне, предвид това колко живота отне по най-хладнокръвния начин, както и Хамилтън, убит с един смъртоносен юмрюк от Якуб, в което не вярвам....Ще ми се някаква по-публична, по-различна смърт да ги застигне, да бъдат не само физически унищожени, но и засегнати по някакъв личен начин, макар че тези двамата нямат нищо човешко в себе си, приели са такъв уродлив вид, че нищо не би ги трогнало/  или да му измислят нещо по-съществено, че се превърна в абсолютна мижитурка, която при това взе да превърта по физиономиите, които прави Онур. Да, той действително взе да преиграва.
Разобличен от Джевдет и Азизе, изгубил уважението и вниманието на единствените хора, които го смятаха за нещо, издънен пред патриотите, пред МК, а пък и пред Хамилтън вече, Васко го няма да му съдейства, като цяло си изпя песента. Освен, ако нещо ново не са му измислили, колкото да се стигне дотам, че Джевдет да довърши започнатото и да го очисти сам.
В тази си мисия - образът му се изчерпа и актьорът взе да гримасничи излишно.

Според вас накъде са тръгнали Халит и Берг?
Към Америка?
Към Лондон?
Към Аржентина?
В друга посока?

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 13:31 от Mydream

# 677

Цитат
Полковник Джевдет / Халит Ергенч/ беше поразен от няколко куршума, след това избухна бомба и реално погледнато би трябвало да е мъртъв. Но зоркият поглед на зрителите улови лика на Джевдет на прекрасните снимки, които бяха показани в края на серията. Въпреки това, цяло лято ще спорим умря ли Джевдет или не. Дори само това е достатъчно финалът на сезон на влезе в телевизионна история като едно от "легендарните сбогувания" с публиката . Браво...
  Joy hahaha Joy
Глупав коментар, наистина.   Wink
На мен ми е интересно, ще се появят ли някакви коментари в турските медии за гръцкото семейство, за Вероника, Леон...  Laughing
Силно впечатлява обръщението на Андрея Самис преди и по време на разстрела на Васко.
"Всеки се държи за своята истина. Понякога тази истина поставя в плен цял народ, понякога - един човек. Но каква е истината? Кой е прав, а кой - не? Кой е герой, и кой е предател? Кой е турчин и кой - грък? Кой е правият?
Нима този, когото считаш за враг, обича по-малко  жена си, отколкото ти своята? Нима той няма да умре за своето дете, ако потрябва?
Но ... врагът няма да чете стиховете на своя враг. Когато нашите ръце натискат спусъка и разделят хората ... всички ние сме обречени на поражение. Губим любовта. Губим истината."
Ей по тези въпроси ще има ли някой смелост да вземе отношение? Защото сценаристите са ги задали, а с работата си режисьорите и актьорите са им дали плът и те не са абстрактни, за да бъдат подминавани. Peace

# 678

Според вас накъде са тръгнали Халит и Берг?
Към Америка?
Към Лондон?
Към Аржентина?
В друга посока?

Към Аржентина биха тръгнали само служебно, тоест ако участват в предаване или нещо друго, свързано с тях като актьори. В Латинска Америка каква почивка биха имали?  Всички ги познават, народът е луд по тях, няма да имат един ден спокоен. Никога не биха решили ваканцията им да е там.

В Америка...не вярвам. По-скоро, както обикновено става през последните години,  Назлъ ще се върне в Турция за ваканцията. Може и Зейнеб да пътува този път с нея. Тя не се е прибирала вече две години.

Залагам на Лондон или някой друг западноевропейски град.

Лятото е свещено за тях. Откакто се е родил Али, никога не са поемали ангажименти за работа през лятото. То си е само за тях тримата. Още повече сега, когато цял сезон и двамата бяха доста ангажирани. Сигурно накрая са броели дните до ваканцията. Така че, даже и да е имало покани за участие в телевизионни предавания, едва ли са приели.

Имам чувството, че Берг искаше да избяга колкото се може по-бързо от всичко и всички.  Laughing Laughing

# 679
  • В тъмната гора.

Ами да, то ако му разгледаш внимателно раните на Джевдет плюс взрива, изключено е да оживее. Макар че  човешкият организъм понякога е способен на чудеса. Има хора, които падат от осмия етаж и оцеляват. На мен нито за миг не ми е минало през ум, че Джевдет наистина ще умре. Ясно е, че ще измислят нещо и ще оцелее.

Аз точно това гледах, раните на Джево и никоя не беше фатална, според мен де. При взрива беше ниско и само взривната вълна го засегна.
Аз мисля пък, че Тефик не се отърва, отзад беше надупчен на решето. Естествено бомбата на Хамилтън е със сигурност по-мощна от тези на Джево. Разяждан от омраза я е натъпкал с какво ли не.

# 680
Току що изгледах започнатата снощи серия с руски превод. Това ми направи впечатление при повторното гледане, че Тефик е джитнал май в отвъдното, а и всъщност, той Джевдет си го изпраща хубавичко с бележката, с която му припомни добре миналото....Имаше специален момент,  в който стана ясно, че пръст в унищожаването му има точно Джевдет, той също държеше тази бележка да стигне до Тефик в точния момент. Така, че нищо чудно  да е вече в ада.
Колкото до Джевдет, точно момента преди взрива, той не само, че не изглежда смъртоносно ранен, дори се усмихва някак си. Това може да се тълкува в две посоки най-малко, първата, че достойно посреща смъртта чрез тази саможертва, втората, че планът му успява, изчисти военните и стана така, както той е искал. Другото, което е....Азизе получи тази бележка от Джевдет успоредно със събитията в щаба...Някак си излиза, че сякаш Джевдет е иска да заминат сутринта, да се отдалечат от мястото. Но определено думите му  към нея звучат еднозначно - аз загинах, гордей се с мен, ти си жена на патриот, разкажи на децата и мама. Другата до МК също звучи така, все едно Джевдет знае какво ще се случи с него и саможертвата е сигурна, т.е. съвсем съзнателно умира, знае какви ще са последствията от неговия план, връщане няма. Коментарът ми е затова, че до голяма степен, като гледаш с превода звучи като съзнателно избран край от Джевдет в името на родината.
Докато гледах последните кадри, единствено снимката в болницата е знак засега, че Джевдет е жив. Финалът наистина е достоен за финал на проекта. Дойде ми наум, дали пък сценаристите не си връзват г....., знае ли човек, рейтингът си е рейтинг, съобщенията за втори сезон - друго на ръка, ама знае ли се какво ще стане до септември....Между другото, в тази серия имаше толкова послания и към властта, особено в разговора между Джевдет и Васили, това за силата, справедливостта и съвестта беше много вярно, много силно, много смело. Преклонението пред МК пък е очевадно във всяка серия. Браво на сценаристите и на целия екип за смелостта!

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 15:38 от Mydream

# 681
Zorlu Center
"Halit Ergenç ile Şükrü Dudu dan herkese iyi pazarlar" е написал мъжът, който се е снимал с Халит; работи в бръснарница. Публикувана е преди час.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 16:20 от LU4IQ

# 682
Мисля, че снимката с Халит е правена преди няколко дни, защото е със същите дрехи като на фотото, което се появи онзи ден. Явно е бил в бръснарницата на този човек. Погледнах в гугъл, известен бръснар е.

................................

Аз още като гледах в четвъртък така го разбрах. Че Джевдет напълно съзнателно рискува живота си. За него нямаше опция да се измъкне от този ад. Той беше сигурен, че това е последната му мисия, затова и писмата му до Азизе и до МК носеха този патос. Не беше случайно, че ни припомниха и Илияс, момчето от военнопленническия лагер, което пожертва живота си, за да може Джевдет да бъде внедрен сред гърците. Тогава Илияс каза "Победата е невъзможна без саможертви". Точно същите думи каза и Джевдет на Якуб. Тогава планът  вече беше в главата му. А този план, освен всичко друго, предвиждаше и сигурна смърт за Джевдет. Сега и той ще се учуди, че е оцелял.  Laughing

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 16:44 от varna_2

# 683

И медиите са забелязали сватбеното дефиле на турския тв екран.

В една седмица четири сериала с четири сватби.  Joy

"Сезонът приключи. Не се знае дали всички сериали ще завършат щастливо, но непрекъснато гледаме сватби".

# 684
Цитат
Аз още като гледах в четвъртък така го разбрах. Че Джевдет напълно съзнателно рискува живота си. За него нямаше опция да се измъкне от този ад. Той беше сигурен, че това е последната му мисия, затова и писмата му до Азизе и до МК носеха този патос. Не беше случайно, че ни припомниха и Илияс, момчето от военнопленническия лагер, което пожертва живота си, за да може Джевдет да бъде внедрен сред гърците. Тогава Илияс каза "Победата е невъзможна без саможертви". Точно същите думи каза и Джевдет на Якуб. Тогава планът  вече беше в главата му. А този план, освен всичко друго, предвиждаше и сигурна смърт за Джевдет. Сега и той ще се учуди, че е оцелял.  Laughing

Да, да така е. Всъщност той взе това решение, когато му съобщиха, че има промяна в исканията от Атина, нападението да се случи все пак. Тогава именно състави плана си, извика Азизе, писах за начина, по който се сбогува с нея, как я гледаше, вдишваше и т.н. Затова и така успоредно вървят писмата до Азизе и МК с взривовете. Ясно е. Мисълта  ми е, че на пръв поглед всичко завършва с мисията и прощаването на Джевдет с близките му и МК. Точно като финал на проект. Но да си мислиш, че, Джевдет няма да участва във втори сезон е някак си....Само пак казвам да не са си наумили нещо да бъде в  ролята на МК ....
............................................................

Виж, сватбата вече наистина означава финал  Joy Joy Joy Joy

# 685

Само пак казвам да не са си наумили нещо да бъде в  ролята на МК ....

Не, това е изключено.

Пак ще си бъде Джевдет. Пак ще проследяват отношенията му с Азизе, със семейството му, с гърците.

Не знам Леон и Вероника какво точно ще правят в града, защото вероятно ще има нов командващ на гръцкия щаб, може би и той ще има семейство. Ще им измислят нещо. Леон вероятно повече няма да е войник, може да е журналист. Дано прескочат няколко месеца и малкият Джевдетко да се роди по-бързо. Той даже вече трябваше да се е появил.

От колекцията на Вилма, на която съм голям фен.

................................

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 18:02 от varna_2

# 686
Снимката на Берг от летище беше от вчера или от петък?

-----
Берг беше прекрасна в последната серия, отпочинала някак си, понапълнени бузки - една идея, може би предвкусваше ваканцията....Вече  ми липсват. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 18:08 от Mydream

# 687
Снимката на Берг от летище беше от вчера или от петък?

От вчера.

===============

Малко размазана, но сладка снимка на Халит и Али.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 18:10 от varna_2

# 688
Значи 10 юни - нека ваканцията започне сега Grinning Heart Eyes!
Поне 20 дена ще са навън. Така мисля  Laughing Laughing
--------------------------------
Привет в първия ден от новата седмица!

Не съм си представяла, че сериалът ще ми липсва....Прииска ми се да погледам нещо с Азизе и Джевдет.

От разстоянието на времето ми се струва приказно! Невероятно удоволствие! А играта им е несравнима,
трудно е да се опише всичко, което се усеща, когато са заедно...

">#t=316.221[/video]

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 07:47 от Mydream

# 689
Хубава нова седмица на всички.  Hug

Цитат
От разстоянието на времето ми се струва приказно! Невероятно удоволствие! А играта им е несравнима, трудно е да се опише всичко, което се усеща, когато са заедно...

И като знаеш, че в реала е още по-хубаво, магията е пълна.  kiss babydust7

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 08:26 от varna_2

Общи условия

Активация на акаунт