ДУБАЙ - тема 13

• 138 814
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Месинджър

# 286
За местата конкретно не мога да кажа нищо. Но, имайте предвид следното. Ал Барша не е много удобен район за ходене. И уж близо, но може да е доста трудно стигането до метростанция. Първият хотел се пада по средата между 2. Т.е., ако ще ходите сега - септ или окт, търсете друг ако разчитате на метрото.
От това , което изчетох ,мисля че сте мн.компетентна по  темата . Ще идваме в Дубай в края на ноември 2017 г.Ако имате свободно време и желание бих искала да ви ангажирам за 2 часа  (пишете цена )

# 287
Имам позната в Дубай, тя казва, че разговорите по месинджър ги блокират. Затова питам.
За нол картите, май най-удачни за туристи за силвър картите, нали?
Има ли някой, който е ползвал ваучер от дубай за тур до Абу Даби + посещение на Ферари уорлд?

# 288
Здравейте, имам останали 2 ваучера за хапване, които не използвахме - 2 хранения на 2 души. Храната е фаст фууд. Подарявам ги, нека ми пише някой, който ще ходи скоро в Дубай, за да му ги изпратя.

[/quote
Ще ходя в Дубай в края на ноември, ако ти е "скоро" подари ми ги ! ( ще платя ,разумна цена )

# 289
  • Sofia
Имам позната в Дубай, тя казва, че разговорите по месинджър ги блокират. Затова питам.
За нол картите, май най-удачни за туристи за силвър картите, нали?
Има ли някой, който е ползвал ваучер от дубай за тур до Абу Даби + посещение на Ферари уорлд?
Може да е нещо ново.Зимата бяхме там и в Оман и единственото,което имахме възможност да ползваме беше  месинджър

# 290
divat0165, не съм в Дубай вече. Но в групата във фб може да пишете. Има много хубава българска общност там и ако някой е на разположение докато сте там, предполагам може да ви съдейства.

# 291
divat0165, не съм в Дубай вече. Но в групата във фб може да пишете. Има много хубава българска общност там и ако някой е на разположение докато сте там, предполагам може да ви съдейства.
Как да вляза във връзка с групата ?

# 292
Те са три:
Bulgarians in UAE
Българи в Емиратите
Bulgarian community UAE

има и за Абу Даби конкретно, за там Тити може да каже.

# 293
Това са групите, но досега са се обсъждали само въпроси на резиденти. Много ще се израдват на въпроси какво е времето в Дубай през февруари и дали може да се носят къси гащи в джамията.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 20:08 от тити

# 294
Останах с впечатление, че момичето(или момчето) си търси гид или компания. Тук за гащите, сафаритата и Атлантис има доста инфо Simple Smile

# 295
Какъв адаптер е нужен за контактите в Дубай, за да можем си зареждаме телефоните? Изглеждат ми като английските.
Искам също да попитам дали могат да се правят някакви разговори през интернет(ако има wi fi естествено), и през кое приложение. разбрах, че месинджъра му блокират разговорите. За писане няма проблем. И каква сим карта ще е най-удобно да купим?

Аз в момента съм в Дубай. Контактите стават и за двата стандарта. С три дупки са като за американския стандарт, но в тях без проблем включваме зарядните за бг стандарт.
Говорим през месинджъра без проблем. Ако си с айфон през фейстайм също става, но не винаги.

# 296
благодаря Neli1611

# 297
Ми, пак съм аз  Simple Smile
Другата неделя тръгваме за Дубай. Горе долу начертахме програмата, но имам някои въпроси по нея и дали добре сме се ориентирали. Хотелът ни е в Бур Дубай.
    В понеделник от14:30 ни е билета за Бурдж Кхалифа. Предполагам, че поне половин час по-рано трябва да сме на входа за билетите. Във ваучера ни е вкллючен и дубай аквариум. Та ще имаме ли време от сутринта да посетим Chillout Lounge Dubai, който отваря в 10ч. да се върнем до дубай мол за аквариума, да го разгледаме, и да сме навреме за кулата?
  Във вторник към 14:30 ще ни вземат за сафарито от хотела. Дали ще имаме време да отидем до Миракъл гарденс да я разгледаме, и да се върнем до хотела.
  В сряда имаме тур до Абу Даби с Ферари. Тук ясно.
В четвъртък или петък мислим да направим един круиз по Дубай Марина(разглеждам още оферти в нета) Сега, има опции в вземане от хотела или да отидем сами до място на Марината. Имайки предвид, че хотелът ни е на другия край на Дубай се чудим дали е удачно да ни вземат от там? И ако не ни вземат от хотела, какво можем да разгледаме преди това в района? Мислех си за Глобал вилидж(заслужава ли си) или Мадинат Джумейра.  newsm78 То май не са много в района, ама...
Приемам предложения и за други места, заслужаващи да се посетят.
    Събота сме решили да го оставим за шопинг( подаръци за децата, сувенирчета и пр.) Тук също може да споделите къде. Злато не ни интересува.

# 298
Иванита, аквариума го оставете за след кулата. Така е най-подредено и ще има време за всичко.
Миракъл гарденс ако вече работи, е идеално преди сафарито. Там най-добре да се ходи сутрин в 10, докато още няма хора. Иначе не можеш нищо да снимаш спокойно.
Глобал вилидж работи вечер и изисква няколко часа, не се връзва с круиза.
В Абу Даби Лувърът вече работи. Ако ви предлагат посещение, трябва да знаете, че билетът струва 60 дхс, деца до 13 г безплатно, от 13 до 22г е 30 дхс. Много добри цени! Обиколката е около 3 часа без застояване тук и там.

# 299
  • На зелено
Както по-рано бях обещала, публикувам моите впечатления.
Не съм посетила от всички споменати обекти в темата, защото към някои нямам голям интерес, а за др.не ми остана време. Описвам само някои от споменатите, защото за другите информацията във форума е горе-долу еднаква.
Бях 10 дена там и исках да се наслаждавам на отпуската и почивката си. Не беше някакъв трип с по три обекта на ден, напротив исках да видя как живеят някои от чужденците там, какви са условията на живот и т.н.

Полет-> Летище-> Транспорт хотел

Полетът беше късен, на ФлайДубай. Местно време се каца около 21.30ч.
На летището могат да се закупят тел.карти на DU, както цигари и алкохол от др.фрий шоп. До колкото чух ограничението е 5 бутилки на човек, но трябва да се пита допълнително. За картите от служителите има написана сумата на пакета и минутите, които включва. Viber, функция телефониране не функтионира, но за съобщения беше ок. Скайп – телефониране, връзката зависи от нета на хотела.
На терминал 3 има спирка на метрото, следва се изход „Metro“. За покупка на билети има гише, както и машини. Хотелът ни беше до Mall of Emirates. Пътуваше се около 30/40 мин. На автоматът се избира „ All Zones“ и струва на човек 12 дирхама. Може и с такси, беше 97 дирхама, ние дадохме 105 и шофьорът не беше доволен. Тук се изхвърлихме малко с бакшиша, защото не знаехме по колко се дава.
В следващите дни само закръгляхме сумата, т.е. на 97 давахме 100.

Кола под наем

Нашата я взехме на 5-ят ден от терминал 3, Ниво -1 и по-нататък има указателни табели.
Нямахме резервация предварително, защото от Ренталкарс ни изпратиха в последният момент отказ, т.е. желаната не беше налична. Както и да е, не беше проблем, да се вземе и на място. Цената там беше около 220 евро, които по незнайна причина ги букнаха по кредитна карта и в момента водим кореспонденция с тях, защото услуга от тях не е ползвана.
От Долар, на място, ни дадоха цена 280 евро и 1500 дирхама депозит. Сумата я освобождават до 3 дена.
От Нашенъл, на място, ни дадоха 190 евро и 2000 дирхама депозит. Сумата я освобождават до 3 седмици. В крайна сметка, така и не я блокираха по кредитната карта.
Изполвахме вторите и за 5 дена навъртяхме почти 1000км. С тол таксите цената ни се върза на 220 евро. Има и 10 евро такса паркинг-летище.
Гаражът от където се взимат колите е добре осветен, така че може да забележите евен.забележки по колата, които трябва да се отбележат в протокола. Дребните драскотини не ги отбелязват.
За Нави използвахме Smart Dubai, защото не ни се даваха 25 долара за Sygic. Който от вас има възможност да изтегли версията в Б-я или да я кракне, нека го направи, защото е в пъти по-добра. Първата не показва толкова добре отбивките по пътя, не отреагира да пресметне бързо новият маршрут, при първи сбъркан, но все пак това е безплатно приложение и подобни бъгове са нормални.

Хотел->Mall of Emirates (Метро + пазар)

Бяхме в Апартамент, на 5 мин.пеша от мола. Апартаментът беше просторен и напълно обзаведен (сушилка, дъска за гладене +ютия, посуда + чаши за вино, само миялна нямаше). Недостатък беше шумът, защото има доста строежи наоколо. Ако някой иска хотелът да му е по права линия към мола, то Ситимакс Ал-Барша, и няколко около него са правилният избор. Аз бях за 10 дни и използвах пералнята. Като свой минус отчитам, че забравих да взема няколко капсули прах за пране. От Карфур човек може да купи всичко необходимо, даже и не чак толкова необходимо. Магазинът е огромееен и има всичко. Сготвените, изпечени пилета бяха изключително евтини 3-4 евро. Има богат избор на готови храни. За зеленчуци и полодове е излишно да се говори-голямо разнообразие. При плащане на ПОС-терминал имате избор в местна валута или с валутата на картата.

Burj Khalifa

Платих онлайн, вечерта за 17,00, чакахме 90 мин.и се качихме 17,30ч. Бях платила и за кафето (The Cafe), но за съжаление не си заслужава и ниската цена, която се плаща. Може да си вземеш сок/кафе и т.н.+кроасан или някакво др.подобно печиво. Имаше мъфини и др.десерти за 15 дирхама, които не бяха сред възможностите за избор. Кафето се намира на първият етаж и особено, след като слезнете по тъмно от върха, гледка няма. Ако искате гледка, инвестирайте повече пари и посетете Армани кафе. От горе (върха) гледката е много интересна, но ако подобни забележителности не ви допадат не е задължително да го посетите. Посещавайте нещата, само, които предизвикват интереса си. По този начин спестявате пари и време.

Плажове

Ал Мамзар е моят фаворит от гледна точка безлюдие и вода (сравнен с другите). Плажът е безплатен, има достатъчно място за колите, има и тоалетни, където може да се преоблeчете, както и душове, където да се измиете от пясъка. Няма шезлонги и чадъри, но това е на свободната част. Видях, че има и централна част, мисля че беше с вход, не съм ходила и нищо не мога да кажа. Пясъкът е бял, едър и доста мръсен, най-вече с фасове и семки.
JBR – колата се паркира или на улицата или подземен паркинг. Цената му беше  час -20 дирхама. Но ако консумирате за над 70 дирхама – 3 часа са безплатни.
*допълвам, че трябва да дадете чипът от паркинга за валидиране, когато плащате сметката
Чадър + 2 шезлонга – 200 дирхама. За мен това е много висока цена и има доста хора.
Може, разбира се, да стоите на плажа и без чадър, има празни места. Дали др.си е носил собствен чадър, не съм обърнала внимание. Пясъкът мисля, че беше доста чист.

Барасти
Имат безплатен паркинг, това е много удобно. Плажната част там е изключително малка и вероятно ще получите места, непосредствено след отварянето му. Има доста голям бар + кафе, има възможност за релакс.

Кайт
Не успях да го посетя и не знам какви са условията, но чух похвали за него.

Общественият плаж до Бурж ал Араб
Пак няма чадъри, може да си носите, има доста хора.
*допълвам, че паркингът струва 1 час - 2 дирхама.
Мове и смс да се пусне. Местата са малко, през почивните им дни е пълно.

На всички плажове има спасители. Позволено е да плувате само в указаната за това част. Към 17,30 полицията идва и спасителите приканват хората да си ходят.

Дейра + старият сук
Сукът беше като в представите ми, но стремежът да ти продадат нещо уби в мен всяко желание за покупка. Чаках го с интерес, а се изнесох от там с 200. Престоят в квартала ми беше кратък и нищо не мога да кажа по въпроса.

Madinat Jumeirah + новият сук
Интересно е да се види пресъздаването на старият пазар, да се пие коктейл във вътрешната етажирана част. Ето това не успях, поради непридвидени обстоятелства, но следващият път ще разгледам това място по-обстойно.

Хранене

Освен храна от Карфур, хапвахме и в Cheese Cake Factory. На мен лично ми хареса, има ги в моловете, както и на JBR. Една салата или нудели бяха около 60 дирхама. Една освежаваща, невероятна лимонада около 25 дирхама. Но беше огромна и много вкусна. А чийзкейковете са фантастични. Водят до пристрастяване. Произвеждат ги в Щатите и ги транспортират натам. Когато го чух, си помислих, че ще ям най-отвратителното нещо на света. Когато хапнах обаче...мечтаех за него до следващото ходене. Колко Е-та има вътре, не искам и да знам.

Emirates Palace

Бях се притеснила, че няма да ни пуснат, защото нямахме резервация за кафето, но напротив. Бяха изключително мили, насочиха ни към self-parking и успяхме да видим някои от красотите, както и разбира се да пием прословутото капучино. Два пъти капучино + шоколадова лава – 50 евро. Капучиното ми хареса, но десертът не. Ясно е, че за туристи и ги правят на конвейр, декорацията беше ок, но можеше и да е по-вкусно. Но всеки с вкуса си, така че...

Сувенири + пазар + Малове

Моловете са огромни. Има най-различни марки, като обикновените тип Зара, Есприт, Х унд М не са много посещавани. Хай марките са много. Който обича „реалният“ шопинг има достатъчни марки, които в Европа са трудно достъпни или не са представени. Същото се отнася и за козметиката. Парфюмите им са доста впечатляващи, но и доста специфични. Марката Rasasi я има и в Карфур, но при тях моят нос нищо не хареса.
Сувенири и фурми, ако искате да подарите, също има в Карфур. Изборът е голям.

Женски вечери

Бях в един от Хилтън в JBR, roof-top бар. Беше супер, напитките бяха тоъи път без лимит (само за дамите) и човек има възможността да се наслаждава на приятна музика и красива гледка. За мъжете входът също е позволен, но те си плащат напитките. С напредъкът на вечерта се развиват интересни ситуации. Ходете, наблюдавайте и се наслаждавайте Simple Smile

Само искам да кажа за тези, които се колебаят дали да посетят Абу Даби, че заради джамията си заслужава напълно. Мястото е величествено и респектира с красотата и стротелството си. Движех се по позволените участъци, не съм имала проблем със снимки и видеа.

Ако някой има въпроси, ще се радвам да отговоря, ако знам Simple Smile
Желая на всички страхотни емоции в Дубай

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 14:01 от Rovaniemi

Общи условия

Активация на акаунт