ДУБАЙ - тема 13

• 138 796
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 570
Сити уолк - вечер има шоу с фонтани и изкуствен сняг
Лодка по новия канал
Рамката
Вече трябва да е отворен и новия зоопарк
Конкретно за детето - IMG World и прилежащите увеселителни паркове

# 571
Не е съвсем по темата, но ще попитам - как става пазаруването на валута от Тавкс он-лайн? Мисля да си купя малко долари и дирхами за пътуването, но никога не съм ползвала такава он-лайн услуга, затова моля за инфо.

# 572
Паркът IMG World подходящ ли е за по-големи деца?

Някой ползвал ли е организирани екскурзии до Абу Даби, от този вид, дали времето за всеки обект е достатъчно?

# 573

Някой ползвал ли е организирани екскурзии до Абу Даби, от този вид, дали времето за всеки обект е достатъчно?

То е предостатъчно времето, ама на практика се посещават само джамията(1 час с обличане, събличане и всьо) и онзи вехт мол с делфинчетата и динозавърския скелет вътре.
Херитидж вилидж беше затворен и околността в ремонт; към момента не съм сигурна дали отново е отворен за туристи.
Да бяха включили Лувъра поне.
Снимките 'пред забележителност' не би трябвало да са обект на реклама изобщо.

# 574
Благодаря за мнението.

# 575
да попитам - някой наскоро да е взимал такси от DWC до Дубай марина или там някъде - колко излиза? по нета чета за около 100-150 AED, ама имам някакви спомени че ни искаха към 200 AED преди. не съм сигурна

# 576
  • София
От Дейра до DWC ни взеха 160 дирхама преди 2 седмици.

# 577
Никой не сподели опит с он-лайн услугите на Тавекс, та пак пиша аз. Поръчах долари и дирхами. Свързаха се с мен по телефона, потвърдих адрес и пр. Интересно условие е, че няма преглед преди плащане. Дано всичко е наред, доста пари ще дам като наложен платеж... Flushed

Допълвам се - дойде куриер, всичко изглежда наред:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 12:33 от Аркадия

# 578
Да попитам и тук... Имам транзитен престой от няколко часа в Дубай. Мога ли да напусна летището и да се разходя в града или нямам право като съм транзит с чекиран за следващия полет билет и багаж да напускам летището?
Някой имал ли е подобен случай да помогне как се процедира в случая?

# 579
Вече всички разговори през интернет са блокирани. Може да се комуникира с гласови бележки
[/b][/b]
Какъв адаптер е нужен за контактите в Дубай, за да можем си зареждаме телефоните? Изглеждат ми като английските.
Искам също да попитам дали могат да се правят някакви разговори през интернет(ако има wi fi естествено), и през кое приложение. разбрах, че месинджъра му блокират разговорите. За писане няма проблем. И каква сим карта ще е най-удобно да купим?

# 580
А защо ги блокират?

# 581
да попитам - някой наскоро да е взимал такси от DWC до Дубай марина или там някъде - колко излиза? по нета чета за около 100-150 AED, ама имам някакви спомени че ни искаха към 200 AED преди. не съм сигурна
Това зависи в кой час на денонощието ще се наложи да пътувате. Ако има задръстване съответно и заплащането ще е повече. Аз единия път платих 160 AED,  а следващия 140 AED, като не съм пътувала в час пик.

# 582
А защо ги блокират?

Нямам представа, но не може да се говори. До преди няколко месеца можеше само през скайп, но го блокираха и него

# 583
На 27.02 пътувах за Дубай с Уизеър. Самолета прави почетна обиколка над Палм Джумейра. Но комплекса беше потънал в тъмнина. Знае ли някой нещо? Не успях да намеря нищо в интернет.

# 584
Блокираха всичко, защото хората водят много международни разговори и това са едни големи парични потоци. Всеки има семейство навън. И конферентни връзки, и бизнес се правеше така. Сега има някакви приложения, но не са удобни.

Общи условия

Активация на акаунт