С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 131
  • 802
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Absurt, Down Under вече ме е изпреварила и го е написала. Бащата на снахата казал на годежа на дъщеря си, че е редно да нарича свекърите майко и татко. Пък майка и казала, че сегашните снахи май вече не се обръщат така към свекървите си, което КАГ определи като ревност в постът си.
Та от тук си правя заключения, които може и да не са верни, но аз така усещам нещата.

И наистина не разбирам какъв е бил проблемът след няколкомесечно живеене без обръщения КАГ като по - възрастна да предложи на снаха си да я нарича по име или по друг начин, който ще е удобен и за двете

За мен, снахата е с характерче, което не позволява да ѝ бъдат натрапвани каквито и да било чужди виждания.
След като, в присъствието на всички, е отсвирила баща си и мнението му, защо си мислите, че КАГ би трябвало да има смелостта да дава предложения как да бъде наричана? newsm78

# 571
Защото обръщението е към нея? Не съм в час с казуса, но ми изглежда много идиотско трето лице в обстановка тип "семеен съвет" да постановява как ще си общуват други двама. Кому е нужно, като още в началото съвсем неангажиращо може да се разберат помежду си? "Здрасти, аз съм Криси, казвай ми Криси/леля Криси/каквото там Криси предпочита". "Здрасти, аз съм Вълши  Mr. Green , приятелите ми казват Въш."  hahaha

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 22:42 от Априлска вълшебница

# 572
Аз не виждам нищо лошо в "характерчето на снахата". Според мен баща и не е реагкрал адекватно.
И аз да съм, и на мен няма да ми стане приятно. Какво общо има бащата в отношенията "снаха - свекърва".
Тук и свекървата е могла да каже : Не се притеснявай,/името на момичето/, наричай ме както ти е удобно, или пък да даде конкретно предложение.

# 573
  • при късмета
Аааа, не съм ѝ го лепнала това име аз. Двете помежду си го направиха, ние само започнахме да го използваме.
Обаче е много смешно, с хора, които познавам от по-скоро. Старите ми приятели всички знаят как се казва, но по-скорошните са крайно учудени защо се обръщам към нея, с име което изобщо не е нейно  hahaha

Иначе и мен родител да ме принуждава да казвам на свекърва си "майко" и аз ще възразя и то именно на момента, за да няма недоразумения, ако нямам никакво желание да го правя. Снахата на КАГ е постъпила честно това не е признак на "характерче" и инат, а просто не го смята за правилно за нея.

# 574

Тук и свекървата е могла да каже : Не се притеснявай,/името на момичето/, наричай ме както ти е удобно, или пък да даде конкретно предложение.
Могла е, ако не е държала на заветното "мамо".

# 575
Яяя да се включа,че много задълбахте.Мойта ми подари пак чорапогащи.Тоя път сиво опушено на черни големи точки.Много е як и от страх да не си го поиска го подносих на другия ден.Даже й поръчах ако има още да ми купи още един.Инак и той е на Мура.Поне не се скъпи и купува все качествени😀.

# 576
Ще се научиш  ти,то  всичко се учи.

# 577

Могла е, ако не е държала на заветното "мамо".
И аз така го усещам.

# 578
Яяя да се включа,че много задълбахте.Мойта ми подари пак чорапогащи.Тоя път сиво опушено на черни големи точки.Много е як и от страх да не си го поиска го подносих на другия ден.Даже й поръчах ако има още да ми купи още един.Инак и той е на Мура.Поне не се скъпи и купува все качествени😀.

Сега остава поне една дупчица на палеца да му направиш и ти е в кърпа вързан. Mr. Green

# 579
Тя ако не беше Янтра да ме научи как се прави,аз и досега щях да лапам мухите!

# 580
Значи, Рибозоме, да не сме те прочели повече в темата.  Joy Виж жената какви жестове ти прави. Дай й някоя роклА назаем другия път.  Mr. Green

# 581
Аз не виждам нищо лошо в "характерчето на снахата". Според мен баща и не е реагкрал адекватно.
И аз да съм, и на мен няма да ми стане приятно. Какво общо има бащата в отношенията "снаха - свекърва".
+1000. Голям зор да кажеш на някого "Наричай ме както ти е удобно". Особено, ако имаш претенциите, че си по-опитен и мъдър. А за характерчето, не е достатъчно проклето, след като баща ѝ е изрекъл въпросното предложение. На хората, които ме познават в реалния живот, и на сън няма да им дойде безумната идея да ми дават подобни предложения, особено пред външни лица. Познават си стоката.

Априлска вълшебница, как можа да ме уцелиш право между очичките? Умирам за Чудомир!  Heart Eyes

# 582

Нито аз, нито съпругът ми  не  е поставял въпроса на обсъждане, няма и да го поставя, защото не ми е проблем. По същия начин не сме се намесвали за имената на децата. Изцяло решението си е тяхно. Продължиха традицията на 4 поколения в нашата фамилия за внука, а внучката е на другия дядо. Всички ги обичаме еднакво.

Спирам, защото не искам да повтарям едно и също. Вие можете да си говорите и да ме анализирате, колкото искате.

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 22:01 от K.A.G.

# 583
  • където ми харесва
Аз и на майка ми не казвам майко,

Защо ли не се учудвам.
През живота си не съм се обръщала към мама с "майко".
Много ми е грубо.
Наричам я мамо. Понякога я наричам с галено име, което е умалително на нейното, но само аз го използвам.
На свекърва ми също не казвам майко.

# 584

След като, в присъствието на всички, е отсвирила баща си и мнението му, защо си мислите, че КАГ би трябвало да има смелостта да дава предложения как да бъде наричана? newsm78

Ами защото това обръщение засяга най-вече самата  КАГ. И тя като по-възрастна и опитна би трябвало да знае как точно би желала да се обръщат към нея.
Аз съм все още само бъдеща свекърва, но не си представям как пък така ще си мълча и ще чакам младото момиче да реши как да ме нарича и да търпя някой трети да дава мнение, било това съпругът ми или тъстът. Имам си хубаво име, така са ме кръстили родителите ми, така се обръщат хората към мен - защо пък снахата да не може да ме нарича по име  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт