С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 195
  • 802
  •   1
Отговори
# 495
Значи хем сте съгласни, че има хора, които по някакви причини не се чуват редовно с родителите си, хем сте окей с обидата, която е "на едро", обхваща всички случаи,  и определено изказана с цел да обиди и засегне  newsm78
За мен също това е проява на лош вкус, а от учител- абсолютно целенасочено. Понеже баба ми и майка ми са учителки, имам нещо като "радар" за "тънките " им обиди и ирония. За съжаление се срещат у много учители с дълъг стаж, и за съжаление не са тънка ирония, а детински дразги.
Иначе по същество. Тамън се жалвах, че се преместихме преди две  години срещу свеки, а тя не  поглежда децата. И все едно ме е чела  hahaha, вчера следобяд цъфнала у нас, извела ги, завела ги до магазина, където гаджето й да си смени една блуза, и после си тръгнала с него. Стига толкоз за таз година  hahaha Те се прибрали сами, купили си плодове и т.н. Странна птица е свеки. Дори не знае за какво да говори с децата, къде да излязат, и изобщо...Но аз се радвам, че изобщо се е сетила за тях и е минала да ги види, защото се случва доста рядко.

# 496
Значи идва от даскалъка девиацията. Но и малкият град си казва думата.

# 497
  • София
Значи идва от даскалъка девиацията. Но и малкият град си казва думата.
Да, като и двете причини си делят първото място, според мен.

# 498
  • Варна
Бре! Като видях над 10 страници мнения, казвам си, че някоя свеки сте я сложили на дръвника, а то в какви размисли сте се вкарали тук...

# 499
Ако ми е проблем липсата на обръщение към мен, ще намеря начин да се изясним с другия човек. С мълчание и недомлъвки се почват драмите и вкарването във филми.

Сирена, това "даскалъка" какво трябва да покаже?

# 500
Смее ли някой да се оплаче
Ще му се спретне  другарски съд  Laughing
Явно са се кротнали, хладно е и не са много отровни свекитата

# 501
Скрит текст:
Гугъл, аз те бия по точки Simple Smile. "Изоставих" майка си с алцхаймер. Сигурно ще ме обвинят много хора, но бяхме вложили много, преди да се разболее. Не бях физически до нея и още си нося последствията, но и дори да бях останала в БГ, нямаше да имам възможност да полагам грижи. Поне успях, да и осигуря 24/7 гледане.

Бих искала да беше по-близо до мен, но...
Hug

Никой не е бил на твое място да знае как си се чувствала с твоя избор, за да ти вменява вина.
Не е лесно.
Аз бих се радвала на свекърва като Краси - нейното мислене позволява поддържането на добри отношения, културни, без сплетни без да бъде изискващо и очакващо някакво по-демонстративно поведение. С такъв човек не се страхуваш, че може да сбъркаш, да изтърсиш нещо, на което ще се обиди с години, не се притесняваш, че може изведнъж да се окаже на вратата ти без предупреждение, докато ти си някъде другаде или си болна, или си под душа. Няма да седне да те инспектира как готвиш на синчето, как си гледаш детето. Само добри разговори на кафе от време на време и някой и друг телефонен разговор. Нещо повече: Супер спокойно и леко е да си дете на такъв родител - за когото не е нужно да се притесняваш, че във всяка секунда гасне до телефона и страда, а знаеш, че е добре. Не се налага да се чувстваш виновен за всеки дребен пропуск.
Симпатиите са взаимни.    Hug
Рядко се случва в днешно време да срещнеш млад човек с толкова задълбочен и аналитично верен начин на мислене.В не една тема съм те чела как умееш да четеш между редовете, усещаш и нюансите на постовете....изключително умна и сензитивна млада жена си.С огромно удоволствие бих имала снахи като теб.    Grinning   Чудесно си ме "разчела".

Скрит текст:
И последно по казуса К.А.Г.:в Пловдив е повсеместно това живеене заедно във фамилни кооперации.И ние имаме такава.    Mr. Green   построена от свекърите и брат му.Девер ми живее там, до свекърва ми, на отделен етаж.Ами, вече 25 години си живят заедно безпроблемно, той минава да я види, като се връща от работа, етървата няма проблем с това.Мъжът ми работи много близо до майка си, обядва всеки ден при нея, пазарува й (вече е на 79, трудно й е да носи торбите с покупки), помага й, като има нужда от нещо друго....но предпочита да живеем отделно, а тя живее сама на 160 кв м.
Също, двама приятели на мъжа ми от раждането си, та до ден днешен живеят заедно с родителите си, децата си в една кооперация, едните дори споделят общо домакинство.Въпрос на традиции, навици, удобство, всеки е намерил решението за себе си.
Е, аз не го приемам за себе си като идеален начин на живот.
Но не съм тръгнала да ги обиждам по какъвто и да е начин, че имат друг избор и предпочитания.
За мен моят начин е перфектен, за тях техният е такъв.
Затова е грозно, обидно, нетолерантно и арогантно да ръсиш обидни квалификации към хора, мислещи различно от теб.Най-малкото, никак не отива на възрастен човек, с претенции за ум, разум и интелигентност да се държи като ....ще си спестя квалификацията.    Laughing
КАГ смята, че при нея положението е нормално, разбират се , затова го показва открито. Но не знае къде е попаднала.

Много добре знае. И постът й си изпълни целта.

Крайно време беше да се усети. Опита с добро , получи л....
Ако с такова "добро" се обръща и към снаха си, напълно ясно защо са при нея и синът й приема това за нормално съжителство.    Joy
Който разбрал, разбрал.

Скрит текст:
Апропо, аз съм живяла със свекърва си САМО 3 месеца за почти 30 години брак, но я наричам "майко" без никакъв проблем. Уважавам я, изпитвам топли чувства към нея, нито веднъж не ме е обидила, нагрубила, натякнала за нещо, приема винаги моите избори и решения, обичам я като майка на мъжа ми и съм й изключитено благодарна за възпитанието, което му е дала и за човека, който е създала.Жена без претенциите на К.А.Г., природно интелигентна, толерантна, добродушна, мила и състрадателна.Оценявам всеки неин жест, помощ и всичко бих направила, за да улесня и подобря старините й.

# 502

Идва да покаже, че дългогодишните учители, без да се усещат, се държат с всички като с един вид ученици, при това малки ученици. Виждала съм го много пъти. Някак инстинктивно заемат позиция на главатар и финален авторитет. Плюс навика да са критични към грешки, да забелязват и да са бдителни.

Или както се беше изразила бившата ми свекърва- 40 години съм учителка и такова нещо като снахата не бях виждала. Което е странно, защото все пак съм й снаха, не ученичка, ама характеровите изменения са си дълбоки и трайни:)

# 503
  • при късмета
Според мен никой нито се е почувствал лично засегнат от КАГ, нито се е припознал в определението ѝ. Дразнещото, лично за мен, беше самия начин на изразяване, целта да засегне група хора и меренето със собствен аршин, категорично непризнавайки друг.
Къде точно пише, колко често трябва да се чуваме/виждаме с близки? Каква е определената норма? Кой ги е определил?
Според мен такива няма, а КАГ опита да наложи нейните, като единствено правилни. Според мен за това беше спора, не за друго.

Иначе и аз казах, че малкото населено място е определящо за възпитанието. И за това според мен снахата на КАГ приема живеенето при свекъри за нормално и всичко произтичащо от това. Не знам каква е вероятността другия ѝ син да вземе жена от другаде, но това случи ли се КАГ ще има да се оплаква тук много. Тогава снахата би била с други възгледи, а както тя не приема различни от нейните ще стане страшно. Ще ми е интересно да чуя определението ѝ за такава снаха

# 504
  • София
Сирен, в случая изкарваш личните си преживявания като универсална истина.
Да, учителите са хора, през които минават върволица други хора, които се е наложило да възпитават и обучават. Това си е опит a.k.a. експертиза, която ти едва ли имаш.

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 11:28 от Cuckoo

# 505
Това, че снахата няма обръщение говори лошо за снахата, а не за КАГ.

И за КАГ не говори много добре.
За толкова години, все е можела да каже например: "Снахо/името на момичето/, ще се радвам да се обръщаш към мен по име/както ти е удобно".
Обаче явно е чакала заветното "Майко"

# 506
  • София

Идва да покаже, че дългогодишните учители, без да се усещат, се държат с всички като с един вид ученици, при това малки ученици. Виждала съм го много пъти. Някак инстинктивно заемат позиция на главатар и финален авторитет. Плюс навика да са критични към грешки, да забелязват и да са бдителни.

Или както се беше изразила бившата ми свекърва- 40 години съм учителка и такова нещо като снахата не бях виждала. Което е странно, защото все пак съм й снаха, не ученичка, ама характеровите изменения са си дълбоки и трайни:)

При нея това е съвсем вярно. Не знам дали си видяла в предишните теми какви басни за първокласници пускаше.

# 507
Скрит текст:

Сирен, по твоята логика всички дългогодишни учители са като свекърва ти. Тя може и ядрен физик да е, и пак да не си й по вкуса.

# 508
  • София
Аз, като официализирана тъща от 2 дена насам, в коя тема да се запиша?

# 509
Сирен, по твоята логика всички дългогодишни учители са като свекърва ти. Тя може и ядрен физик да е, и пак да не си й по вкуса.

Да, по един или друг начин напомнят за нея. При нея даскалското подмопагаше свекървенското. Но и без него, вдаскалените даскали са си особено нещо и не са ми най-приятните хора за комуникация.

Също така съм наясно, че всички учители ще се засегнат от това изказване, но вместо да се засягате- погледнете се критично, може да сте се вдаскалили. Между другото, тоя термин не съм го измислила аз, чула съм го от учителка по отношение на други учители, така че ситуацията е съвсем достоверна и изводите ми съвпадат с реалността.

Общи условия

Активация на акаунт