Борба с ранното остаряване....Как?-3

• 103 095
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Изтичах до кварталния магазин и взех този оригиналния който е (уреята е като втора съставка упомената отзад, без процент конкретен)....Честно казано това нещо хидратира жестоко. Ами намазах и половин час по-късно няма пъпка, няма дявол. Все едно ги разтопи  #Crazy СИгурно ефекта е временени след къпане пак ще излязат, но с редовна хидратация може и да се махнат веднъж за винаги.

marigold_  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet много  ти благодаря

# 91
Ами не е толкова временен, синът ми и без да го мажа месец примерно понякога, вече няма нищо на лицето.
И временен да е, важното е, че сме намерили начин да поддържаме положението.

# 92
Да дам отзиви за крема против стареене на кожата (черния) на Алтея и серума им с роза и жасмин. За сега съм ги ползвала 2 пъти само... Серума е бял доста течен, с характерна силна в началото миризма на роза и още нещо много специфично, не съм сигурна дали е жасмин. Лесно се нанася, но не попива веднага, миризмата намалява и остава едва доловима на роза... Крема е по-плътен, но се нанася също лесно, по-слаба миризма на роза... Не попива лесно и както и серума остават някакъв филм върху кожата за няколко часа... Някои могат да го оприличат това с лепкавост на кожата, защото се лепят косми от косата по лицето...  Но това чувство изчезва при мен поне след нанасяне на ФДТ и пудра... Според мен и серума и крема не са тежки и мазни, но няма да се харесат на мазна и даже комбинирана кожа или на хора, които не понасят миризма на розово масло... Аз харесвам много миризмата на роза и нямам този проблем, кожата ми е доста чувствителна и за сега поне няма реакция...  Харесват ми като действие, крема го ползвах и като дневен и като нощен и на сутринта не бях с омазнена кожа по Т-зоната... За ефект от тях още е рано да кажа.... Hug

# 93
Понеже аз писах преди време, че съм доволна от Ахромина, да кажа пак как го ползвах. С уговорката, че това беше преди 12-13 години и не знам дали от тогава са променили формулата му.

Беше ми изписан от дерматоложка, тъй като имах огромни тъмни петна. Трябваше да мажа петната сутрин и вечер с крема /мазничък е и малко лъсвах/ и да направя 10 процедури йонофореза. Мазах с крема, направих йонофорезата и може би в рамките на месец, месец и нещо петната се махнаха. Правих го през пролетта, а после моя приятелка искаше да ползва Ахромин, но й бяха казали от аптеката да не е през лятото, а да изчака до есента.

# 94

Еликсирче, като чета описанието на маската на Филорга, се сетих, че звучи точно като тази маска на Миша http://www.thebestbeautyblog.com/missha-super-aqua-oxygen-micro- … ash.QFGttraD.dpbs
Все забравям да си я поръчам, но съм чела отлични ревюта за нея. Стига да нямаш предубеждения към корейската козметика, може да е вариант. А и цената й не е като на Филорга.  Grinning
Да,изглеждат на един и същ принцип,но тази маска я нама в Енцо,ти от къде смяташ да я поръчаш?

Понеже аз писах преди време, че съм доволна от Ахромина, да кажа пак как го ползвах. С уговорката, че това беше преди 12-13 години и не знам дали от тогава са променили формулата му.

Навремето много се продаваше ахромин,но момичетата в темата за пигментациите казаха,че преди е съдържал хидрохинон и затова е давал ефект,хидрохинонът вече е забранен и не се влага в Ахромин.

Ето му състава,доста разочароващ:

AQUA, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, PETROLATUM, CETYL ALCOHOL, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, STEARIC ACID, STEARYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), VITAMIN B3 (NIACINAMIDE), TRITICUM AESTIVUM GERM OIL, TOCOPHEROL ACETATE (VIT E), PERFUME.

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 10:48 от Анонимен

# 95
Навремето много се продаваше ахромин,но момичетата в темата за пигментациите казаха,че преди е съдържал хидрохинон и затова е давал ефект,хидрохинонът вече е забранен и не се влага в Ахромин.
Да, точно това е избелващата съставка, която са махнали. Сега си е един обикновен крем за лице. Хидрохинонът е забранен в ЕС, но се продава козметика с него в Щатите.
Ето един кратък списък с избелващи вещества взет от тук:

Хидрохинон 2-4% (само Rx) – силно средство за избелване на кожата, чиято употреба в козметиката е забранена в ЕС поради подозрения за връзка с потенциално токсикологични рискове. Все още обаче се използва в САЩ. Високите концентрации  (Rx >4%) са налични само с лекарско предписание, докато ниските (>2%) се използват в свободно продавани продукти.

Арбутин. Този естествен източник на хидрохинон е ключова съставка в много избелващи кожата продукти, използвани в Азия. Макар че не е толкова силен и ефективен колкото произвеждания в промишлени условия хидрохинон, притесненията относно безопасността при него са сходни.

Гликолична киселина. Освен че се използва от дерматолозите за химически пилинг, гликоличната киселина е активна съставка в много специализирани кремове за хиперпигментация.

Коджикова киселина  е биотехнологичен продукт, добит от японското оризово вино, саке. Счита се за доста слаб инхибитор на производството на меланин и също е забранена съставка в някои страни.  Освен това е забранена в много страни.

Дериватите на витамин C са доказано сравнително ефективни при третирането на хиперпигментация и често се използват заедно с други активни съставки.

Ретиноидната киселина е доказано ефективна, но може да отключи странични ефекти, включително раздразнения и повишена фоточувствителност  Тъй като съществуват рискове, бременните и кърмещи жени не трябва да използват ретиноидна киселина.

Последното вещество го няма в България до колкото разбирам. Бях натоварила майка ми и една приятелка да търсят, за сега удрят на камък. В една аптека са предложили Дефламол като заместител  Laughing

# 96
Да се включа и аз за пигментните петна - само веднъж през живота ми се появи едно и беше точно докато пиех противозачатъчни. Когато ги спрях, избледня и изчезна и повече не се е появявало. Подозирам, че често пигментните петна са свързани с хормоните, затова мазането е с временен резултат.

# 97
Не всички и не непрекъснато. Понякога са резултат от слънцето или комбинация от хармони и слънце + възраст. Аз също имах такива които изчезнаха и други които останаха, такива които се промениха като големина и форма.
Освен това хора с лунички са предразположени към пигментни петна предизвикани от слънцето и тази пигментация няма общо с хормоните, та не е толкова просто.

# 98
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Да,изглеждат на един и същ принцип,но тази маска я нама в Енцо,ти от къде смяташ да я поръчаш?
Корейска козметика поръчвам от Ибей.  Peace

A ако и ФДТ е с фактор, дали много се намалява защитата?
Питам защото тези бели слънцезащитни кремове ги мразя на лицето си, така белвам и лъсвам с тях... Като смеся с ФТД долу-горе се получава моя тон на лицето... newsm78
Може би ще се намали малко. Чела съм преди време изследвания как се изчислява намаляването на фактора, но сега не успявам да го намеря.  Blush
Мисля си, че ако не ги смесваш, а ги нанасяш един върху друг, ще е по-добре. Но пък тогава е важно с какви филтри ти е слънцезащитата, защото химичните попиват в кожата и няма да се повлияят от нанасянето на ФДТ отгоре. Докато физичните правят филм върху кожата и едно нанасяне на ФДТ ще наруши слънцезащитната бариера.

# 99
Mомичета, каква е схемата на пиене и продължителността на Антиоксидант, ЕМК и водораслите на Аквасорс при алергична хрема? Нали не бъркам препаратите, че мисля да ги поръчвам и да започвам да ги пия да видим дали ще ме избавят от течащия нос... Mr. Green Писна ми все с носни кърпи да се разправям...  Whistling

Reinа, благодаря ти, с химични филтри ми е слънцезащитата, не се спогодих с кремовете с физични филтри... Сега мисля да си взема и пудра с висок фактор, само за подновяване на слънцезащитата през деня...А тези пудри са май само с физични филтри, поне тези, които гледам... newsm78

# 100

Корейска козметика поръчвам от Ибей.  Peace

Благодаря,Рейна! Hug Какво ще ми похвалиш от това,което си пробвала за нашите сухи кожи?

# 101
lunna pateka, за алергичната хрема пих Супеантоксидант, ЕМК, Колактив и Зелена енертия в дози, които пише на упътването.
Пих по една опаковка и повече не съм пила.
помогнаха ми, когато носът ми беше напълнозапушен дълго време след продължителна употреба на кортикостероидни капки.
Сега не мога да кажа, че сутрин не ми тече съвсем, но нe ми е проблем. Важното е, че овдадях синузита.

# 102
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Сега мисля да си взема и пудра с висок фактор, само за подновяване на слънцезащитата през деня...А тези пудри са май само с физични филтри, поне тези, които гледам... newsm78
Дори да са само с физични филтри пудрите, не пречи изобщо, нали ще ги нанасяш най-отгоре, върху целия грим.  Peace

Благодаря,Рейна! Hug Какво ще ми похвалиш от това,което си пробвала за нашите сухи кожи?
Hug Не съм ползвала почти нищо от бялата им козметика. Все се каня и все излиза нещо по-съблазнително.  Blush Поръчвам най-вече ББ кремове. Преди няколко години си бях поръчала дневен, нощен и околоочен на тази марка http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=o+hui+face+cream&_osaca … tion&_sacat=0
Като апликация и усещане бяха добре, сравнително богати консистенции, но нищо особено като ефект, въпреки щедрите обещания за чудеса.  Laughing

# 103
 marigold, благодаря, аз също мисля да направя един курс с тези добавки на Аквасорс и да видя при мен ще има ли ефект... Peace

# 104

Аз също търся нещо с много фини частици. Преди време ползвах скраб на Нютроджина който беше със ситни частици, но искам да пробвам нещо друго.

Опитай това:

https://www.lookfantastic.com/vichy-purete-thermale-skin-renewin … #customer-reviews

Звездичките на ревюто са малко, тъй като първата клиентка не е прочела, че има ексфолиращи частички.
Този е много щадящ към суха кожа, ползвам го веднъж седмично.

Общи условия

Активация на акаунт