Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 291
  • 888
  •   1
Отговори
# 270
Като ги записвахте на ясла, разбрахте ли по колко деца тръгват всяка седмица? Аз я записах, но искаха чак от средата на октомври да я пусна, че на седмица  тръгвали само по 3 деца и не можело повече. А до тогава кой ще я гледа?  Crossing Arms

На нас ни казаха до края на юни да отидем и да се разберем с главната сестра. Колкото по-рано отидем толкова по-голям избор ще имаме.
Но ние сме набор 2015 и си мисля че голяма част от децата ще са втора година и няма да е голям проблем.

# 271
  • София
Като ги записвахте на ясла, разбрахте ли по колко деца тръгват всяка седмица? Аз я записах, но искаха чак от средата на октомври да я пусна, че на седмица  тръгвали само по 3 деца и не можело повече. А до тогава кой ще я гледа?  Crossing Arms
Миналата година, като записвах дъщеря ми в първа яслена група и на мен ми казаха, че ще я вземат средата на октомври. Не ми казаха по колко деца на седмица тръгват, само казаха, че приема е поетапен.
Сега приеха дъщеря ми в друга ДГ и като я записвах, директорката каза да имам готовност с изследванията за началото на септември.

# 272
Мен ме питаха кога искам да го пусна и се разбрахме за около 10 октомври. Направо да се явя с него и изследванията около тази дата.

# 273
  • София
Идете няколко дни преди стартирането за да проверите дали няма карантина, че при нас се оказа че има двойна карантина, варицела и скарлатина и тръгна в друга група и съвсем се обърка адаптацията

# 274
  • София
Миналата година, като записвах малката на ясла, ме питаха кога смятам да я давам, като почваха от 01.09. Аз им казах дата за септември и това беше. График не е имало специален.

# 275
Идете няколко дни преди стартирането за да проверите дали няма карантина, че при нас се оказа че има двойна карантина, варицела и скарлатина и тръгна в друга група и съвсем се обърка адаптацията
А, ще им се обадя десетина дни по-рано да потвърдят и да оправям изследванията. Хич не си представям да се изсипя ей-така изневиделица Grinning

# 276
  • София
АКо беше една от самото начало нямаше да може да се влезе с под 10 точки. Така поне на първо класиране се приемат (66% ли бяха) деца с по 9,1 точки.. вие предлагате тия с многото социални критерия да ги премахнат ли ? Това чесността не е това, което беше
Не да ги премахнат, но да участват с точки по общ ред.
Принципно напълно ви разбирам. Ние сме с 9,1 точки и не ни върза в жребия на първо класиране и сега треперя да не се появи някой с 10+ и да ни отчая напълно, но не знам дали сте запознати със соц. критерии, оо които им се дават тези допълнителн точки - деца полусираци, деца на родители с ТЕЛК над 71%, деца от социални домове и т.н. общо взето това са семейства с достатъчно тежка съдба и аз не им завиждам за дооълнителните 2 точки. Нека са с предимство, а ние да сме живи и здрави.
По принцип и аз съм на това мнение. Но също така в много двойки без брак бащата не признава детето, за да  може да се възползва от допълнителни 3т. за дете без родител и да се класира в детска градина. Като знам каква е мъка влизането, не мога да ги виня.
И аз знам точно за подобни примери и поради тази причина не смятам, че е чесно. В градините в нашата община се появиха нови деца с 10+, които ги нямаше преди това.

# 277
Може да са от друга община, при тях точката за местоживеене не е чак толкова голям фактор. Едва ли вярвате, че родителите на повечето деца с 10+ точки са измамници. Сигурно има, но вероятно са единици.
При нас например социалната опашка изобщо не се запълни, и в двете сдя в квартала (Триадица) се прехвърлиха места.

# 278
Здравейте. В колко часа се затваря системата в петък? Нали до тогава можем да кандидатстваме?

# 279
  • София
Здравейте. В колко часа се затваря системата в петък? Нали до тогава можем да кандидатстваме?
Петък в 18:00 часа се заключва.

# 280
  • Сф
Като ги записвахте на ясла, разбрахте ли по колко деца тръгват всяка седмица? Аз я записах, но искаха чак от средата на октомври да я пусна, че на седмица  тръгвали само по 3 деца и не можело повече. А до тогава кой ще я гледа?  Crossing Arms
Миналата година, като записвах дъщеря ми в първа яслена група и на мен ми казаха, че ще я вземат средата на октомври. Не ми казаха по колко деца на седмица тръгват, само казаха, че приема е поетапен.
Сега приеха дъщеря ми в друга ДГ и като я записвах, директорката каза да имам готовност с изследванията за началото на септември.

Да, аз също съм за поетапното тръгване, но можеха да почнат от началото на септември да приемат, в такъв случай, а не от 18 септ. Все пак 1 месец отгоре не е малко време за родители, които едва ще "зашият" лятото с кой ще гледа детето. Освен това няколко пъти ми казаха, че трябва да е проходило. Ако не ходи само, да не я пускам. Явно гледат да им е лесно.  ooooh!  Иначе добричка ми се видя мед. сестрата, която ни ззаписа.

# 281

Да, аз също съм за поетапното тръгване, но можеха да почнат от началото на септември да приемат, в такъв случай, а не от 18 септ. Все пак 1 месец отгоре не е малко време за родители, които едва ще "зашият" лятото с кой ще гледа детето. Освен това няколко пъти ми казаха, че трябва да е проходило. Ако не ходи само, да не я пускам. Явно гледат да им е лесно.  ooooh!  Иначе добричка ми се видя мед. сестрата, която ни ззаписа.
И аз имам абсолютно същите притеснения Crossing Arms Да не говорим, че според жената, с която разговарях, адаптационният период бил от 2 седмици до 2 месеца Shocked Тоест толкова време детето седи в яслата само до обяд. Аз няколко пъти казах, че ни е важно да тръгне колкото се може по-рано, но да видим Tired Още не съм сметнала точно как ще се случват нещата, но най-вероятно ще трябва да изкараме 1-2 месеца на 340лв Tired

# 282
  • София
Цитат
И аз имам абсолютно същите притеснения Crossing Arms Да не говорим, че според жената, с която разговарях, адаптационният период бил от 2 седмици до 2 месеца Shocked Тоест толкова време детето седи в яслата само до обяд. Аз няколко пъти казах, че ни е важно да тръгне колкото се може по-рано, но да видим Tired Още не съм сметнала точно как ще се случват нещата, но най-вероятно ще трябва да изкараме 1-2 месеца на 340лв Tired

Като човек който наскоро мина през това ще ти кажа да не насилваш нещата. И при нас казаха адаптационен период 10 дни, викам си супер, взимаме си отпуска и готово. Да ама не. Разболя се тежко след третия ден, 3 седмици го лекувахме, после го пуснахме отново, ходи още 6 дни до обяд и след това започна да спи там.Като
е много важно детето да се е успокоило като е до обяд, да може да хапва, да се заиграва, че моето буквално се дереше по 4 часа, нито вода нито храна можеха да му дадът.Ей го сега пак е болен след 3 седмици ходене...

# 283
  • Sofia
Петък в 18:00 часа се заключва.

Системата се заключва в 18ч, но записванията приключват в 17ч.
Така че, ако след 17ч все още има незаписали се, е много вероятно в 18ч да ги прехвърлят към свободните места. Но имайте предвид, че е възможно просто директорките още да не са отразили в системата децата, които са записани в последния момент (но е малко вероятно).

# 284
Цитат

Като човек който наскоро мина през това ще ти кажа да не насилваш нещата. И при нас казаха адаптационен период 10 дни, викам си супер, взимаме си отпуска и готово. Да ама не. Разболя се тежко след третия ден, 3 седмици го лекувахме, после го пуснахме отново, ходи още 6 дни до обяд и след това започна да спи там.Като
е много важно детето да се е успокоило като е до обяд, да може да хапва, да се заиграва, че моето буквално се дереше по 4 часа, нито вода нито храна можеха да му дадът.Ей го сега пак е болен след 3 седмици ходене...
Да, знам, че няма как да планирам и предвидя всичко, но ме притеснява това, че трябва да се връщам на работа. Иначе имаме обещание за помощ от баба, но пък и ми се искаше точно докато свиква да съм си до нея. Освен това тя досега не е боледувала, но пък педиатърът каза, че това няма отношение към нормалните разболявания в началото.

Общи условия

Активация на акаунт