Относно пола на бебето

• 8 590
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз пак ще кажа, че ако родителите не знаят и роднините няма как да разберат.
Т.е. дилема няма  Laughing Просто не разбирате и няма какво да казвате.
Има достатъчно неутрални дрехи, колички, слингове, вани, аксесоари. Може да сте напълно подготвени и без да знаете пола.

# 16
Аз пак ще кажа, че ако родителите не знаят и роднините няма как да разберат.
А и не пречи да казват, че е застанало така, че не се вижда със сигурност.

# 17
Според мен въпросът не е да си говорят лъжи и измислици, колкото да млъкнат досадните роднини. Редно е бъдещите родители да заявят ЯСНО и КАТЕГОРИЧНО, че това си е тяхно решение и предпочитание, и да поставят някаква граница в любопитството и намесата. Дори не мога да си представя що за човек ще нахалства, ще се сърди и ще прави фасони след директен и категоричен отговор "Не знаем, искаме да научим след раждането". И точка.
Ако не успеят да парират досадна намеса сега, представям си какво ще стане след като се роди бебето - за името, за даването на вода,  сок на 40 дни, за мазането с мас, за вида и цената на количката, и за какво ли още не..

# 18
Така е. Но когато това не помага, малко тактичност и хитрост вършат работа.
Докторът каза, докторът забрани и т.н. действат безотказно.

# 19
  • София
..... Какво бихте направили на мое място, как ще реагирате? Sad

Ще ги отсвиря безапелационно, особено щом таткото е на моята вълнА.
И ще забраня да ми се говори въобще по въпроса.
До раждането има много време и да не дава господ нещо да се случи, та не виждам защо трябва да се хвърлят да пазаруват предварително.
Като им кажеш пола за два- три дни ще се набави всичко нужно. Peace

# 20
Така е. Но когато това не помага, малко тактичност и хитрост вършат работа.
Докторът каза, докторът забрани и т.н. действат безотказно.
Само дето тази ежедневна и дългогодишна война на нерви действа смазващо на психиката в даден момент....все си на контра, все очакваш да те питат/разпитват/наставляват/назидават.....а ти всеки път се чудиш какво да измислиш, за да има мир.Ужасно тегаво и затормозяващо е.
Защото такива хора, ако не им се скръцне със зъби в началото, са така за всяко едно нещо...сега за бебето, после за името, после за храненето му, после за яслите/градината/училището, месят и за дома, и за обзавеждането, и за харченето на парите....да не изброявам целия житейски "път" на едно семейство.    Laughing  Няма област или материя, по която те да не са най-осведомени и най-знаещи.И не търпят възражения.И при тях мекия подход не върши никаква работа.Трябва си "отсичане с брадвата" веднъж и завинаги.

# 21
Точно такива са - много добре знам какво ще кажат. Ако се разбере пола - ще ме погнат за името. Ако изберем име - ще ме погнат за креватчето. После за количка, дрешки и така до безкрай. Сравняват ме с другите жени от семейството - коя купила това, коя разбрала възможно най-рано пола и т.н. . Толкова ми е тъпо, че досега поддържах прекрасни отношения с всички толкова време. Всички ми бяха голяма подкрепа, докато забременея (минах през какво ли не).. И сега когато всичко с бременността се нареди, за такова малко нещо ще ме изядат едва ли не. И ще трябва да тропна с крак, за да се види, че и аз имам някакво мнение. Не ми е единствената работа само да забременея. Crossing Arms

# 22
Не тропай с крак само ти. Вие сте двойка - семейство, партньори, бъдещи родители. Заявете заедно ОБЩАТА си позиция, и то по безапелационен начин, да се разбере, че вие двамата сте отделно семейство и сте дорасли да взимате решения, които всички останали трябва да уважават. Но двамата, изправени като един. Това е по-респектиращо и има повече шанс да бъдете чути.

# 23
Само дето тази ежедневна и дългогодишна война на нерви действа смазващо на психиката в даден момент....
Това зависи само от нея. Въобще подобни неща не биха ми направили впечатление.

# 24
  • Варна
На мен ми се струва,че в момента си по-чувствителна. Как до сега всичко е било добре,а сега изведнъж са почнали да ви се бъркат,напротив в момента би трябвало да са по-внимателни с теб.

# 25
Точно такива са - много добре знам какво ще кажат. Ако се разбере пола - ще ме погнат за името. Ако изберем име - ще ме погнат за креватчето. После за количка, дрешки и така до безкрай. Сравняват ме с другите жени от семейството - коя купила това, коя разбрала възможно най-рано пола и т.н. . Толкова ми е тъпо, че досега поддържах прекрасни отношения с всички толкова време. Всички ми бяха голяма подкрепа, докато забременея (минах през какво ли не).. И сега когато всичко с бременността се нареди, за такова малко нещо ще ме изядат едва ли не. И ще трябва да тропна с крак, за да се види, че и аз имам някакво мнение. Не ми е единствената работа само да забременея. Crossing Arms
Права е  BirdsFlu ...ако настояванията идват основно от "свеки-състава"    Laughing  , нека мъжът ти да "тропне с крак" или да "удари с юмрук" по масата, без значение, важното е да ги озапти.   Grinning

Само дето тази ежедневна и дългогодишна война на нерви действа смазващо на психиката в даден момент....
Това зависи само от нея. Въобще подобни неща не биха ми направили впечатление.
Личи си, че не си тормозена по подобен начин....    Laughing   Няколко пъти най-вероятно няма да впечатлят никого, но дългогодишен тормоз трудно се игнорира.Милионите теми тук от тормозени снахи са показателни.
Едва ли всяка новоизлюпена снаха хуква да се жалва тук след първите 1-2 свекървенски изцепки...обикновено се жалват, когато вече не се търпи.

# 26
От свекърва не, но имам добра представа за какво става дума по друга линия  Wink

# 27
Една колежка ми разказваше, че във Франция това е масово явление за разлика оттук. И въпреки, че наскоро тя роди в България успя да не разбере пола. Но казваше, че на всеки преглед влизайки в лекарски кабинет първите й думи били, че не знае и не иска да знае пола на детето. Имало е лекари, които от своя страна са й споделяли, че не са виждали подобно нещо в практиката си. Мен не би ми пукало какво мислят другите, изборът си е ваш - твой и на мъжа ти. Лека бременност!  bouquet

# 28
Много си сладка. Естествено,че имаш право на мнение. И то най_главното.😇😇
А кои са ъези 'всички'?

# 29
  • София
Напълно си в правото си да искаш или не искаш абсолютно всяко нещо, свързано с бременността си.
Щом имате позиция, си я отстоявайте, аз не бих се отказала ако наистина държа да не знам, само заради комфорта или прищевките на бабите. Ако темата те натоварва, таткото да се обяснява, особено със своите родители.

Общи условия

Активация на акаунт