Относно пола на бебето

• 8 592
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Разбира се, че вие решавате, за нещо подобно не бих позволила да ми се бърка никой. Решението се взима от родителите.

Но казваше, че на всеки преглед влизайки в лекарски кабинет първите й думи били, че не знае и не иска да знае пола на детето.
Щом искрено искаш да научиш пола след раждането ще трябва и ти да напомняш на лекарите всеки път. Също и да не гледаш към екрана по време на ехографските прегледи, защото, особено при момчетата, понякога се вижда много ясно какво е бебето  Simple Smile

# 31
Каква поредна футболна драма. Съветвам те да прекратиш всякакви отношения с всички, които те питат и това те дразни, независимо дали са майки, бащи, сестри, близки приятелки. Говори само със съпруга си, щото той е на твоето мнение.
Хора, Вие сериозно ли се занимавате с подобни неща?

# 32
Много ви благодаря за съветите.
Просто идеята е да не прекратявам взаимоотношения с родата и да им обясня по подходящ начин (в моя случай кратк, точно и ясно да им кажа), че не са прави и решението е на мен и мъжа ми. Наистина, дадохте ми кураж! Simple Smile

# 33
Ако някога имам второ дете, мисля и аз като теб да разбера пола, когато му дойде времето. И без това се и тогава се бях заинатила, че няма да пазарувам преди да се роди живо и здраво, само 2 - 3 комплекта неутрални цветове.

# 34
Aз сега мисля да се поотпусна и да си пазарувам каквото ще ни е нужно, просто точно ще е в по-неутрални цветове. Но за пола съм стриктна, ще имам търпение до ноември. Mr. Green Радвам се, че видях тук и други хора, които също мислят като мен!

# 35
само розовото се счита за неподходящ и ангажиращ с пола цвят. но според мен и розово да е, нищо няма да му стане на бебето да го поноси, ако е момченце  Laughing. ние с мм си имаме шега, че ако второто ни дете е момченце, ще си ползваме розовата количка от първото, която е в чудесно състояние, и ще разчитаме на това, че той едва ли ще помни, че се е возил в розово возило.

# 36
  • Варна
Има страхотни цветове различни от синьо и розово,то тея двата дори са банални.Моя син много обичах да го обличам в зелено,червено,жълто.Толкова красиви цветове има,че това е най-малкия проблем.

# 37
Щом родителите искат да си оставят пола за деня на раждането, това си е тяхно право и то трябва да се уважава. Peace Аз дори не бях казала, че съм бременна, докато не започна да ми личи (много късно ми пролича след 5-ти, 6-ти месец) и имаше много сърдити, но дреме ми, това си е моя работа.
Аз разбрах сравнително късно пола, не съм държала да го знам, не съм питала, само исках да чуя, че всичко е наред. На един преглед ме питаха знаете ли вече пола на бебето - не, казах - искате ли да го знаете - да - и ми казаха, че е момче със сигурност.
Покупките започнах в началото на 9-ти месец чак, което звучеше престъпно късно.Нищо от обзавеждането не е било полово детерминирано - повечето неща са ми бели, чаршафи и пелени в неутрални цветове също, едва накрая взех два ката дрехи и това беше.
Количка купихме 3 месеца след раждането, но и тя става и за момче, и за момиче.
Рокли и панделки за новородено не виждам смисъл да се купуват, така че доводите да се узнае пола, за да се правят покупки не са издържани. Naughty
Също, съвсем искрено вярвам, че дори и розовото не е забранен цвят за момчета. На моя маймун първото му возене беше в розова количка взета назаем за проба, голям праз, че е розова. Mr. Green Laughing

На упорити въпроси аз бих отговаряла с "не знам" и толкова. Като не знам как да им кажа...

# 38
А защо не искате да знаете пола? Интересно ми е просто, иначе да - щом не щете и не казвате, ваша воля. Роднините ще изчакат.

# 39
И аз определено смятам, че розовото не е забранен цвят за момчета. Даже много мъже съм виждала с розови ризи и им отиват. Не знам всъщност от къде е дошло това, че розовото е за момичета, пък синьото е за момчета. Виждала съм и бебенца момиченца облечени в сини дрешки и пак много сладко да изглеждат и не приличат задължително на момченца. Различни хора, различни разбирания. Ирис, не искаме да разбираме пола, защото и двамата обичаме изненадите и така щастието ще бъде още по-голямо. Simple Smile От друга страна, искам да видя дали наистина е вярно това: "майката сама усеща какво ще бъде бебето" Simple Smile От трета страна, като се разбере пола възможно най-скоро, ще започнат едни покупки от родата задължително розови или сини, ще започнат "как ще се казва, на кого ще кръщаваш", и и без това нямам желание да давам такива подробности преди да се роди живо и здраво. Та, причини много, но най-главната е първата.

Ох, много ви благодаря за разбирателството и подкрепата. Аз сега малко избягах от свекърите и дойдох на гости при майка ми за малко, която слава богу ме разбира вече и не ми натяква и тя колко съм 'ненормална'. Скоро като се завърна обратно при ония гадини ще съм събрала енергия да ги изтърпявам и да повтарям по цял ден как не знам.

# 40
Благодаря за отовора. И аз съм си мислила, че има своя чар да е изненада, но сега с всички изследвания е рядкост да се изчака до самото раждане.

Желая ти да мине леко и много радост. Simple Smile

# 41
Много благодаря! Simple Smile

# 42
  • somewhere over the rainbow
Офф:
...разни баби, дядовци и прочее роднини
Оставам безмълвна пред отношението към хората, благодарение на които сте това, което сте.

Но за пола съм стриктна, ще имам търпение до ноември. Mr. Green Радвам се, че видях тук и други хора, които също мислят като мен!
Едва ли мислят като теб, просто тук мацките са широкоскроени. За мен е необяснимо това желание, както и да го гледам - очакването на деня за узнаване на пола, както и самият ден, ти носят още положителни емоции. Ти в деня на раждането и без това ще си залята от такива, не разбирам защо не искаш да си ги удвоиш.

# 43
Да, вероятно си права. Написах все пак причините за желанието си малко по-нагоре. Иначе това, което ми пишеш ти, всеки ден го чувам и именно такива коментари ме карат да се чувствам зле, че искам нещо такова. Сякаш съм с някакво супер "грешно" мислене. Sad

# 44
  • somewhere over the rainbow
Според мен в случая си, да. Но, това, че се притесняваш от такива мнения, ме води на мисълта, че не си съвсем убедена в собственото си Simple Smile А и, ако беше напълно убедена, нямаше да се чудиш как добронамерено да отблъснеш чуждите мнения.

Общи условия

Активация на акаунт