Рим - 17 тема

• 89 251
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • IT
Извинявам се безкрай точно там си е, за мен е в трастевере незнайно защо, може би защото всеки път след нея ходя в трастевере. Напекло ме е слънцето.Засрамих се.А другата църква между другото има подземия и е интересна, до Д. Памфилий е. 2 евро беше входа да се слезне долу.
Между другото понеже този месец пътувах 3 пъти Рим София Рим с Райън, който ползва Котрал/Атрал не препоръчвам да слиза на гарата в Чампино за влак до Термини. Не знам заради лятото ли, ма влаковете са на рядко и  после има буквално 10 минути до самата гара от перона.
Миналия месец и този има нощно вечерни посещения на Форумите с аудио на бащата Анджела и още един човек, не видях да е писано.

# 301
Понеже кацам на Чампино утре, можете ли да обясните горното за хора, които не са ходили в Рим?

# 302
  • IT
Вие вече сте кацнали, но ако се хване междуградския автобус,който спира на Ананина, той минава и през гарата на Чампино, от където може да се хване регионалния влак до Термини. Ако се слезне на Ананина, се хваща линия А на метрото, която пак те отвежда до Термини.
Писах че в летния сезон не препоръчвам гарата до Термини, защото влаковете са на рядко, а и после много се ходи  по перона.

# 303
Но не е проблем да се хванат шатълите като това теравизион до термини, нали? Също така мислим да си купим билети за шатълите на място, предполагам не е проблем?

# 304
  • IT
Можете.
Но с междуградския автобус и после с метро излиза по-ефтино 2,70 на човек, но пък с шаълите верно че не сменяш. 

# 305
Не е ли 4-5 евро иначе с шатъла?
Можв ли номер на този автобус, за който казваш и да обясниш откъде се хваща?

# 306
  • IT
Обяснено е по напред в темата, а и в предните теми многократно.Автобусът няма номер спира на Стоянка, на която пише  Atral , най- вероятно има табела Anagnina Шатълът е между 5, 50-6 евро, мисля че беше по-ефтин ОН лайн, но не съм сигурна.
Лейди, да до Ларго Аржентина е, последният път даже хванахме 8 от пиацца Венеция, слезнахме на следващата, отидохме до църквата, и после пак с 8 до Трастевере. Интересно е обаче, че тя не е отворена постоянно, а когато е отворена до сега не съм намирала наш свещеник вътре.

# 307
Момичета, здравейте!
Какво ще кажете за този хотел - Hotel Florida - Via Montebello 45, Central Station, 00185 Rome, Italy
Благодаря!

# 308
Да с много странно работно време е Lun-sab ore 10.00-12.30 / 17.00-20.00
Dom 11.00-13.00 / 17.00-19.00, за свещеника вече не знам. Все не стига времето и за нея, хем се въртим в района заради il dolci di nonna vincenza Heart Eyes А там където спира 8-цата, нали има една градинка с пейки, сега виждам, че имала име Parco De La Piazza Benedetto Cairoli, ние сме си я кръстили пиянската градинка Joy, защото често почиваме на пейките там и винаги има по тях някакви пияници.

Zobleron за хотела видях в Букинг, че има оценка 7,5 , значи няма да е зле, но не очаквай кой знае какво. Районът е долу-горе добре за около гарата. Via Volturno е малко циганийка, но Via Cemaia е голяма и хубава.

# 309
  • София
Здравейте,
включвам се в темата, защото ни предстои посещение в Рим през Септември за 5 дни (с кола:smiles:).
Някой ползвал ли е OMNIA Vatican & Rome card, тъй като видях че тук само се коментира Roma pass, ние сме се ориантирали към нея и ако може някой, който е ползвал да сподели мнение за тази услуга.

# 310
Не съм я ползвала, мисля че беше обсъждано в някоя от темите, но не съм сигурна.
Според мен е доста скъпа и не си заслужава, но може и да греша.
Не виждам как ще стане бързото влизане в базиликата Сан Пиетро, освен да се срещате с някакъв гид и той да ви преведе, но се съмнявам. Не е включен купола. Цените, които дават са доста завишени. Базиликата е безплатна, Сан Джовани ин Литерано също.
Билетите за музеите са 16+4 евро резервация, Сан Анжело 10 евро, Колизеум, Римски форум и Палатин 12+2 евро резервация, Капитолийските музеи 15 евро, Боргезе 11+ 2 евро резервация. До тук 72 евро. Имате бърз вход за всичко с резервация. В базиликата можете да влезете по-бързо от изхода за групи от Сикстинската капела, писано е за това в темите. С картата имате Hop On Hop Off Bus за 35 евро, но картата за градския транспорт за 72 ч. е 18 евро и можете да ползвате всякакъв вид транспорт и да слизате и се качвате където искате.(да не говорим, че и нея може да спестите) До тук 90 евро, ако включим дори и купола, който е 8 евро, общо всичко става 98 и пак е по-евтино от картата, демек:sweat_smile: нищо не се спестява с картата.
От друга страна не е голяма разликата и може да се пробва. Не знам колко е популярна самата карта, дали наистина става бързо влизането в обектите.

# 311
  • София
Благодаря !
Ще дам отзиви след като се върнем.

# 312
  • Бургас
Момичета, моля за помощ. Дъщеря ми в момента е в Рим. Имаме питане - може ли да вземе в куфара или дамската чанта бутилка алкохол. Има ли право или ще и я вземат на летището. Ще лети от Чампино. А на това летище има ли безмитен магазин? Предварително благодаря за насоките!

# 313
  • Русе, България
z_nalbantova, има безмитен магазин на летището, но не очаквайте цените да са ниски, напротив. Бутилка алкохол е допустима само за чекиран багаж, при това има ограничение в количеството, което е в зависимост и от вида на алкохола. За съжаление в момента не мога да дам точните прагове. Със сигурност две бутилки вино, примерно, няма да са проблем. Но само в чекирания багаж, този, който се предава предварително. В ръчния или дамската чанта - не. Едва когато се мине проверка на рентген на ръчния багаж, от въпросните безмитни магазини може да се купи без проблем - и алкохол, и парфюми.

# 314
  • Бургас
А този безмитен магазин денонощен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт