Рим - 17 тема

• 89 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Мисля, че има duty free shop менажиран от Aelia- имат по големите летища магазини, на Фиумичино също. За нас като граждани на ЕС няма как да е безмитни пазаруването, защото не се пътува към трета страна спрямо ЕС и няма напускане границите на Митническия съюз. Това са магазини с ексклузивни брандове, на добри цени, често в промоция и по-различни разфасовки. За мен си остават най-доброто място за пазаруване на козметика, шоколади, алкохол, кафе. След получаване на бордна карта имате право на пазаруване. Влезте в сайта им или този на Ciampino, трябва да има локация и работно време.
P.S. Да не пропусне бонбоните Baci.  Heart Eyes

# 316
  • Русе, България
По принцип самото летище Чампино не е денонощно. Има часове, в които е затворено, което изключва възможността да се прекара там нощта преди ранен полет (в по-стари теми е коментирано неколкократно). В най-добрия случай duty free магазинът работи с работното време на летището. На неговия сайт е възможно да има информация. И да, "безмитен" е просто нарицателно, няма отношение към продажбите при вътрешни за ЕС полети.

Мои приятели са в момента в Рим! Потвърждават, че жегата е ужасна, и се разхлаждат, буквално и преносно, с шопинг в някой-друг магазин. Задочно им пожелавам оттук леки разходки, хубави преживявания, много нови и непосетени места (това им е четвърто ходене)!

# 317
Работното време на Aelia Duty Free е 06:00 - 21:30 ч., може да купи каквото си иска от там.
Аз съм носила дори каноли от il dolci di nonna Vincenza, но сега не виждам да има на летището.

# 318
  • EU
Здравейте, Римлянки! От понеделник съм за 5 дни в Рим. За втори път ще ми е и повечето неща са ми ясни. Ще водя двама младежи, които искат да отидат на плаж  Rolling Eyes Как може да стигнем до най-близкия плаж и ако някой е ходил дали има чадъри, шезлонги...? Колко ще ни струват? Благодаря предварително bouquet

# 319
Здравейте, Римлянки! От понеделник съм за 5 дни в Рим. За втори път ще ми е и повечето неща са ми ясни. Ще водя двама младежи, които искат да отидат на плаж  Rolling Eyes Как може да стигнем до най-близкия плаж и ако някой е ходил дали има чадъри, шезлонги...? Колко ще ни струват? Благодаря предварително bouquet
Да споделя преживяно преди две седмици. От Остия Антика до Кристофор Коломбо - последна спирка на метрото на крайбрежието. Тъй като всичко беше оградено и приличаше на плажни клубове просто влязохме в един от тях. Мъжът ми плати 3 евро за достъп до плажа, но не разбра може ли да ползва шезлонг. Това, че пихме по една бира в бара, не отмени плащането на еврото... После открихме че има и безплатни зони, но за тях се надявам да се включи някой запознат.

# 320
  • Варна
Здравейте,
искам на първо място да благодаря за помощта, която ми оказахте с подготовката ми за пътуването до Рим, супер сте, много мили хора, винаги готови да помогнат. И това не е само за това пътуване, а всеки път Simple Smile Огромни благодарности още веднъж  bouquet. Дълго време не седнах да напиша за преживяното, но сега най-накрая се захванах, имам си блок в който си събирам всичко преживяно,защото тук много се изгубват разказите из темите, така че ако мога да бъда полезна на някой ще се радвам Simple Smile
http://zizupatuva.blogspot.bg/2017/05/blog-post.html

# 321
  • Русе, България
zvezda9001, интересно и подробно описваш пътуването ви! Ще следя в блога за продължението на разказа. Simple Smile Мисля, че има много полезна информация в публикацията ти, дано послужи на повече хора, които планират своето посещение на Италия и Рим!

# 322
  • IT

Да споделя преживяно преди две седмици. От Остия Антика до Кристофор Коломбо - последна спирка на метрото на крайбрежието. Тъй като всичко беше оградено и приличаше на плажни клубове просто влязохме в един от тях. Мъжът ми плати 3 евро за достъп до плажа, но не разбра може ли да ползва шезлонг. Това, че пихме по една бира в бара, не отмени плащането на еврото... После открихме че има и безплатни зони, но за тях се надявам да се включи някой запознат.
На тази жега без чадър е самоубийство да се стои на плаж. При безплатните зони има чадъри, които могат да ти дадат от близките кафета и шезлонги, от порядъка на 4/5 евро е чадър за ден там. Ние ходим в Ладисполи, Санта Севера и Анцио. До Ладисполи може да се стигне с влак от Термини, до другите не знам как с градски транспорт и влак. до Санта Севера не мисля и че има. Популярните места са Остия, Фреджене и Макарезе.

# 323
zvezda9001 благодаря за разказа, успя да ме просълзиш. Hug Чакам продължението.

# 324
  • София
Здравейте,
ще пътуваме и ние на 21 до прекрасния Рим Simple Smile. Оглеждам за нощувки и не мога да си спомня, кои квартали не бяха за предпочитане? Сан Джовани ок ли е? Траставере също не мога да си спомня дали е добре. Бихме искали да сме в квартал, който е сравнително на около 3-4 км от централната част. Бихте ли ми препоръчали ? Района около Термини отпада категорично
Благодаря

# 325
Улица Сан Джовани ин Латерано е улицата, която излиза на Колизеума. Трастевере е далеко и е за разходка само и хапване.

# 326
Много моля, някой да ми каже, в колко часа тръгват първите влакчета на метрото и дали е възможно да се придвижа с него, за да хвана полет в 8,00 от летище Чампино? Ще отсядам в хотел във Ватикана, така че имам 6 спирки с метрото и до Термини.

# 327
Много моля, някой да ми каже, в колко часа тръгват първите влакчета на метрото и дали е възможно да се придвижа с него, за да хвана полет в 8,00 от летище Чампино? Ще отсядам в хотел във Ватикана, така че имам 6 спирки с метрото и до Термини.

И това е писано през страница.
Тръгват в 5,30.

# 328

Здравей , метрото започва работа от 05:30 но не стига до летище Чампино. Моето мнение, е че с метрото може да стигнеш до Термини и след това с автобус до Чампино .На автобусите са им необходими поне 35мин да стигнат до Чампино от Термини тъй , че си прецени дали ще имаш достатъчно време.

# 329
Благодаря, Dessy26, май ще се хваща такси Simple Smile Аз ще пътувам чак в края на септември, но сега имам време да почета и попитам - благодаря още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт