Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 490
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Синковецът на гаджето вчера беше абитуриент. И аз като готината мащеха му купих парфюм. Сега да не си помислите, че се подмазвам нещо  hahaha

# 406
  • до едно тепе
Бях на родителска среща днес. Някой да знае как е възможно учителка в ДГ да ползва 4 години неплатен отпуск и да си и пазят мястото. И през това време да работи в друга ДГ на временен тр. договор като директор. Shocked Възможно ли е това или нещо ни мятат по върбите. Иначе учителките са доволни от децата. Показаха ни индивидуални оценки. Моето се справяло отлично уж. От днес са сборни групи. 4 от 6 групи са под карантина от варицела. Празника за 1-ви юни ще е на 31 май Laughing Ще има 3 дни се веселили явно.

# 407
  • В къщурката на хълма на феите
Сигме нЬеееее изоПщо не сме и помисляли такова нещо Mr. Green Mr. Green
Поспалане кво рече?!?!? Я пак да обясниш, моля Shocked

# 408
  • shumen
Сигме,а никой не си е помислил нещо такова.
Поспаланче,според мен не е възможно това и нещо Ви мятат по върбите.А за другото явно ще е така-3 дни яли,пили и се веселили.
Аз днеска срещнах други майки от нашата група и ми казаха,че утре 4 група щели да имат тържество и да завършват,а нашите със сигурност от 1.06.ще са сборна група.Аз пък звънях в ДГ да им кажа,че от 5.06.ще го пусна и казаха,че ще го пишат във списъка за юни за сборна.Да видим само като го заведа на 5,06.дали няма да са ни забравили и да се чудя какво да го правя тогава.

# 409
  • до едно тепе
Мецко и аз се учудих обаче това го казаха днес нашите учителки. Децата са сборни групи, защото са освободени заместващите учителки. На съседната група едната учителка, която си ги пое още от първа група, т.е децата са 2 години с нея вече са я освободили, защото щяла да се връща някаква, която била 4 год. неплатен отпуск. Значи нашата директорка пуска учителките в неплатен отпуск и те ходят другаде да работят,а половината градина е със заместващи и децата тъкмо свикнат с едната госпожа и оп на другата година са с друга. Или други 2. Което е супер гадост. И се чудя дали ако се подаде сигнал в инспектората няма да се промени ситуацията в положителна посока. Та къде го има това да пуснеш половината персонал в неплатена отпуска. Като искат да се махат си хващат пътя и си назначават други за постоянно.

# 410
  • В къщурката на хълма на феите
Аз бих опитала да видя какво ще стане .. това е абсолютно възмутително!

# 411
  • shumen
Поспаланче,и аз бих опитала да видя какво ще стане.
Офф,това със смяната на учителките наистина е супер гадно.Нашите миналата година ги пое една госпожа,която в последствие се премести в основната градина и на нейно място назначиха друга госпожа.Наистина децата свикнаха с нея доста трудно,но сега пък на моя Дени поне му е любимата госпожа и все казва,че иска да е тя.В момента и последните дни пък преди да го спра бяха с една госпожа по заместване,че тяхната едната паднала и си счупила крака и Дени може би и затова не искаше да ходи.Надявам се сега от 5.06.като го пусна и са сборна група да са си техните госпожи,а не на голямата група и да ходи с желание.

# 412
  • Sydney
Тук пък е точно така - всяка година освен различен учител ги смесват, за да не са едни и също деца в един клас... логиката е - да се научат да работят, играят и разбират с различни характери и да няма толериране от страна на учителите спрямо определени деца, което е неизбежно в един момент...
sigma и тъй де, къв подари Simple Smile

# 413
  • NE
Поспаланчо Възможно е. Ако тази в неплатен и е чакала конкурс понеже директорскста длъжност е конкурсна и може да пусна неплатен отпуск за да е директор. То е малко тъпо да те сложат директор, а после да нямаш учителско място. Всичко е такъв батак у нашето образование ...

# 414
  • shumen
Цвете,наистина е батак нашата система.
Бени,ооф,това ако е в БГ моето хич няма да иска да ходи.Той сам казва сега,че ако не са техните госпожи другата седмица като го пусна,че ще плаче.Не знам,но косата ми се изправя отсега.

# 415
  • Северозапада
И София не харесва другите учителки в градината. Казват, че е от възрастта. Малки са и се привързват.
Дани, добре беше рождения ден. Имахме гости на брой, колкото за малка сватба  Crazy Хубавото е, че времето беше с нас и не валя, защото нямахме план Б. А понеже тези дни (от 27ми май до 2ри юни) са "Ботевите дни" и има организирани разни мероприятия, след РД ходихме в парка, където продаваха едни цветни прахове, та се прибрахме розови  Joy.
Сигме, как сте? Хареса ли се подаръка?

# 416
  • shumen
Мраве,радвам се,че сте си изкарали добре.
ОФФ,моето е станало от 8 и днеска е във фаза мрън от сутринта.Сега е легнал до мен и мрънка,че иска баба му,а те днеска се прибират от Асеновград.

# 417
  • Варна
Поспалане,
не виждам защо да не е възможно. Ако имаше нещо нередно учителките, които сега трябва да напуснат заради титулярите първи биха реагирали, не мислите ли? Няма да чакат вие да пускате сигнали... И на Борислав и двете учителки от първа група вече ги няма, едната се пенсионира, а с другата нямам идея какво става, но от Великден и тя има заместничка. Нямаме драми никакви. Освен това често въртят учителките по групите, предполагам пак с цел да няма драми, ако се наложи една да замества друга.

# 418
  • Бургас
Може, на втори трудов договор  Peace Peace Няма нищо незаконно, особено щом е в неплатен отпуск. може и да е на 8 часов при вторият работодател. Аз докато бях в отпуск 2рата година си работех при  друг работодател без проблем. Същият е принципа за всички видове отпуск.  За моралното е друг въпросът.

# 419
Сигме, виждам, че Мравето се е отзовала, ако пак ти потрябва -свиркай.
И не ни дръж в неведение, разкажи как мина бала.😉
От вчера на Ради в групата има скарлатина. От всички 32 деца , само аз го заведох с бележка с отрицателен секрет. Другите били " прегледани ". Според нашия педиатър с преглед не може да се останови зали си заразен или преносител. Сега пак ще има да му треперя. Мислех да го спра, но госпожата ми се премоли да го оставя поне до тържеството, защото половината думички били негови.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 13:52 от stelico

Общи условия

Активация на акаунт