Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 352
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  • Sydney
Случи ми се нещо потресаващо - сутринта пресичам кръстовище със светофар, има два главни пътя и малък път с "островче", за което също има светофар, на завой... натиснах си светофара и си чакам да светне, отварям си водата да пия и в този момент светва, но решавам да затворя бутилката и тогава, Тенкс Год... в момента, в който правя крачка и излизам на улицата джип ме "обърса" цялата, една секунда по-рано и щях да съм блъсната... тая дори не спря, ще видя дали има камера там, защото сериозно се разлюлях и още се съвземам... ужаснооо...
pospalancho дано няма мн пъпки и бързо избият всички и минат...  Hug

# 691
  • NE

Честит рожден ден на Ели на мама Кашмирче!
Пожелавам ѝ здраве, любов и много щастливи игри.

Бени Ужас! Нямам думи, наистина си е шок. Радвай се че не ти е било писано. Hug
Дани Ако това дете работи с психолог е или много от скоро или ви хвърлят по китките. Peace
Моменце Намъчихте се. Hug Дано и адашчето светне бързо.

Дайте акъл. Решена съм да водя Вилизар на психолог, но има ли нужда от специален педагог. Може би първо ще направим едно интервю с психолог и после по негова преценка ще продължим.
Отделно е толкова нетърпим. Цяла нощ е ритал нас с баща му. Какво е туй чудо неговото, не знам?

# 692
  • Sydney
Честит Рожден Ден на дъщеричката на Кашмирчето Simple Smile да е здрава и весела Simple Smile
Фея според мен детски психолог ще е достатъчно  Peace защо рита? Ако е докато спи - и Ема рита яко все още, а и доста се върти...
Mometo* дано не ти се отрази и малкият да се оправя скоро  Hug

# 693
  • В сърцето на любимия човек
Честит 2-ри рожден ден на Ели! Нека бъде много здрава, щастлива и любознателна и все така да изпълва дните на мама и тати с радост и усмивки! Весел празник!

Бени - запали една свещ някъде, ей така, за здраве!

Дени - дано си спазят обещанието.

Цвете - аз първо бих се консултирала с психолог и след това и с логопед, ако е необходимо.

# 694
  • Северозапада
Честит празник на Ели на Кашмир! Да е здрава и щастлива!
Бени, то си е за стрес.  #Crazy
Фея, за начало психолог. Знам, че отдавна се каниш да направиш консултация. За ритането, София цяла нощ се върти, рита, реве, бълнува, сънува, ужас. Някой сутрини все едно не съм лягала  Tired
Аз съм пълна откачалка. Тази сутрин така бях избесняла, крещях като луда истеричка, а като се замисля, причините не са чак толкова сериозни - обичайното повтаряне по 100 пъти да се измие, облече и т.н. Имам чувството, че и в 3 да я събудя, пак ще закъсняваме сутрин. Всяка сутрин едно и също - "закъсняваме, закъсняваме, закъсняваме", и накрая ми прекипява.

# 695
  • NE
Пънче Логопеда се занимава по скоро с говорни проблеми. Едната госпожа, която е в детската градина работи и като логопед. Консултирала съм се и с колежка със същата специалност и всички са на мнение, че още му е рано за логопед.
Бени Той рита защото пустия зъб го боли. Меко казано е нетърпим - хленчи нон-стоп, за секунди прави бели.
Разказвам случки само от вчера - хукна навън, вечерта за секунда изкарал кабелите на приемника за телевизия и Бога ми как не е съборил телевизора ми е чудно, навън се влачи и щом види хора в малко помещение и започва да се търкаля по пода защото не му давам да избяга и да излезе на улицата, изкриви ми очилата докато чакаме ред в пощата докато го държа на ръце понеже пак се търкаля и пищи като заколен защото пак не му давам да избяга. Изяде шамара като натискаше бебето на леглото да му гледа врата и щом му се скарах му удари шамар през лицето. И всичко това е за ден. Cry

# 696
  • Сливен
Бени, ужасно нещо си преживяла  Hug
Цветенце, според мен не отлагай повече среща с психолог и оттам нататък , ако той препоръча и друго.  Ако това ще те успокои Ивайла с времето уляга, но има и критични дни.
ЧРД на дъщеричката на Кашмир, да е жива и здрава  Hug
Хубав петък  Hug

# 697
  • Варна
Кашмир,
да ти е жива и здрава рожденичката!
Цвете,
в какъв смисъл му е рано за логопед? Всъщност защо се замисляш за такъв, заради неговоренето ли? От метнато око из темите тук 3 години изобщо не е рано, дори по-рано се препоръчва да се направи консултация. С психолог също, щом се замисляш значи имаш причина. Вече е на съвсем осъзната възраст, не отлагай, за да не се задълбочават проблемите. По-добре няма да става, съвсем ще изтрещиш.
Бени,
пални една свещ наистина. Някой ангел хранител те е дръпнал в последния момент. На мен ми е изскачал автобус в мъгла, една сутрин на нашата улица, която изобщо не беше натоварена в ония години, съответно не се оглеждах особено. Не чух шум, мъглата нали го поглъща. Само ме духна вятър и автобусът профуча на крачка от мен. Гадно усещане.

# 698
Честит рожден ден на сладката Ели!
Цветенце, успех

# 699
  • NE
За логопеда се започва водене най-рано от 3 година. Така всички ми казват. Ще говоря и с психолога.
Не е нарочно отлагането на консултация. Организацията с бебе и мъж, който постовнно е на работа е трудна.
Отне ми една седмица да организирам ходене на детска консултация до болницата.

# 700
  • В къщурката на хълма на феите
Цветенце първо специален педагог и после психолог, това е правилната последователност в случая .. а специалния педагог ще прецени дали има нужда от логопед или не /логопедията всъщност е само клон на специалната педагогика/ .. обаче не знам колко лесно се намират читави такива .. затова ако имаш под ръка читав психолог почвай оттам Peace

# 701
  • NE
Меци Арвенчето ми препоръча добър психолог във Варна, но имам и под ръка препоръка за специален педагог. Първо специалния педагог ли да почвам?

# 702
  • Sydney
Според мен детски като за начало - да локализира проблемът, специалният е за вече установен проблем  Peace това е моето мнение Simple Smile

# 703
  • В къщурката на хълма на феите
Бени СП е абсолютно обучен да прави точно същото нещо с тази разлика, че той дори по-бързо може да направи разграничение от кой спектър е проблема .. обикновено в България работят и двамата специалисти заедно, защото се допълват взаимно в процеса на работа и резултатите са по-добри Peace

# 704
  • Sydney
mecani моето объркване дойде от там, че мислех че говорите за специален педагог, а не психолог  Peace съгласна съм с казаното  Hug днес определено ми се разбърка мозъка от ситуацията с колата и най ме потресе, че дори не спря и да се извини, дано е имало камера да я запишат как минава на червено и почти не премазва човек на пешеходна пътека...

Общи условия

Активация на акаунт