Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 509
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Дари е записана вече на ДГ.Оттам някаква учителка,която приемаше док. каза,че не е проблем да я отпишем от ясла.Днес звънях и в столична община на тел. на жена,която отговаря за системата и тя потвърди,че няма проблем да я отпиша,щом вече е записана на новото място.Просто исках и с вас да се посъветвам.
Дани,голяма неприятност с този автобус, как може да затварят вратите толкова безотговорно.Бързо да се оправя ръката ти.

# 451
  • NE
Днес занесох изследванията в детската градина на Вилито и в петък започваме. Не ми хареса, че от сега започва с новите госпожи, но така или иначе септември щяха да се сменят защото сега са омешени с 2013 набор.
То голяма одисея с тези изследвания. Накрая се оказа, че във Варна са ми взели грешното направление. В нашата лаборатория си пуснахме кръв и урина.
Набързо говорих с директорката на градината. Със смесени чувства съм, но е готов.

# 452
  • shumen
Благодаря момичета.
Ходих днеска на снимка и няма счупено,но е яко натъртено.Явно съм поела по големия удар аз,за да не удари детето,а и от майчин инстинкт.
Поспаланче,да му минава скоро на Слав.Моя пък вчера след тази случка много рева,а днеска и на автобус не искаше да се качва.В Събота май ще го водя на едно място да му леят куршум,че доста се уплаши вчера.
Маги,то дето затварят,ами и ми се заоправдавал този шофьор,че сме били не стълбите застанали и не виждал в огледалата.Ами щом съм на стълбите бе таранколу значи ще слизам,а и ме виждаш с дете.Много ме е яд,защото винаги бързат и все ще стане някои гаф.

# 453
Леле Дани, пак малкия дявол. Бързо да ти минава! Заведи детето да му леят коршум и запалете по една свещичка....
Феичка, на добър час на Вилито! Може пък да те изненада.....
Оф, Поспалане,  тва дете в групата на Слав е направо природно бедствие. Ама и на родителите колко им пука.
Пънче, Йоан сам ще се научи да се пази. Трябва време и да заякне повече. До тогава пази го колкото можеш.....аз се ужасявам при мисълта да си удари главата.
Арвен, направо ти се чудя как се стърпяваш да не вдигнеш скандал. Аз не бих. А и детето ти има нужда да знае че си на негова страна, а не добра за чуждите.
Моменце, как са мъжете?
Аз няма какво да отбележа. Добре сме.... това ми стига.
ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК НА  ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!  ДА СА ЗДРАВИ И  ДА ИМАТ НЕПОВТОРИМО И УСМИХНАТО ДЕТСТВО!!!

# 454
  • Sydney
Сигурно е досадно с "тук е Еди-как-си", но примерно автобус като спре на спирката всички се подреждат в колона един зад друг и се качват само от първа врата, слизането може да е от всякъде... тук гонят график, защото ако пише, че трябва да е в и 35 автобуса и не е после спокойно може да си подадеш оплакване; отделно има камери и винаги се вижда кой крив, кой прав... иначе карат като луди, на принципа газ-спирачка, не спират на спирката освен ако не натиснеш стоп-бутона предварително (като се возиш) или не вдигнеш ръка ако си на спирката... за таксуването е др бира (направо уиски, че е скъпо)...

# 455
  • Северозапада
Честит празник на всички деца! Да са здрави и щастливи!
Бени, на мен ми е интересно това, което разказваш  Peace Нравите им са съвсем различни. Сигурно е хубаво да се чувстваш дотолкова сигурен, че да оставиш почти непознати сами в дома си или да си оставиш 6 годишното само в парка. В автобусите навсякъде (освен при нас) май се качват от първата врата, а слизат от всички останали. ММ ми е казвал, че и в Испания е така. Ако някой пък си позволи да се качва от задна врата, пътуващите го връщат.
На мястото на Арвен, аз щях да постъпя по същия начин. Щях да говоря първо с учителките, а после и с директорката и родителите, ако няма промяна, а междувременно ще посъветвам София просто да стои възможно по-далече от това дете. До сега не сме умали проблеми в градината, нито в яслата е била удряна  Praynig Навън, пред мен, се е случвало деца да я бутат. Случвало се е да правя забележка на деца, защото родителите им изобщо не ги гледат какво вършат.

# 456
  • Варна
Честит празник на всички деца! Нека са здрави и засмени!!!
Вчера като отидох да взема Атанас говорих с другата г-жа, изчаках някой да дойде да вземе другото дете и се разбра какво е станало. Бягали са навън и са паднали на стълбите, когато са се прибирали през терасата ( на 1-ви етаж са и има 3 стъпала ). 3 деца са паднали едно върху друго, като Атанас е бил най - отдолу. Въпросното дете е било върху Атанас и го е ударило, докато са били на земята, а синините на гърба и бедрото най - вероятно са от стълбите. Тук идва въпроса, къде са г - жата и лелята в този момент ... Уведомихме директорката, каза че няма да се повтори, взе да се оправдава как 1 г - жа трудно успявала да се справи с толкова много деца. Били сме в правото си, ако искаме да подадем жалба срещу г - жата. Психологът щял да наблюдава повече децата и ако имало проблем, щял да работи с тях. Докато бяхме на площадката и чакахме бащата на момченцето, едно от момичетата, минавайки покрай 7 - 8 деца, удари на всяко шамар по главите, беше като торнадо 😵  Г - жата ѝ се скара, наказа я да седи до нея, но това дете беше неуправляемо, а родителите на редовно ходещите деца си траят, защото майката била фотограф и снимала безплатно децата от групата ... Думи нямам, аз ли съм сбъркана, че за мен не е нормално да се бият децата, дори и само с 1 шамар ?!? Една майка ми вика : Еее, какво толкова, нали мъже ще стават, трябва да се научат сами да се справят с конфликтите ? Почти никой не приема сериозно агресията между децата. А нашата градина се води за една от елитните, и родителите са повечето  лекари, адвокати, юристи и т.н. 
Дани, радвам се, че нямаш счупване. Пази се сега, доколкото е възможно, за да мине бързо ръката.

# 457
  • Северозапада
Една майка ми вика : Еее, какво толкова, нали мъже ще стават, трябва да се научат сами да се справят с конфликтите ?
  ooooh! Че трябва да се научат да се справят с конфликти, трябва. Според мен обаче трябва НИЕ да ги научим как да го направят цивилизовано. Иначе ще бъде абсолютна джунгла - едно дете ще удари 5, 6тото ще отвърне на удара и накрая конфликта ще бъде разрешен с масов бой  Crazy

# 458
  • NE
Това с детската агресия става сериозен проблем. Подкрепям Арвенчето и Мравето. Един ден от тези деца ще излезе голям човек и няма да знае как да де държи. Да не говорим, че възпитанието остава на заден план. Нищо общо с предходните поколения.
От личен опит е че най-доброто решение е да се спре всякакви конфликти и агресия в начална фаза. В час отделям повече време да съм звероукротител, отколкото учител. После защо има такива ужасяващи новини с деца по училищата. Случвало се е и да спираме боища с пълнолетни от 11 и 12 клас. Ако не обърнеш внимание, после аман ти и системата.
Честит 1-ви юни! Нека всички дечица са здрави, щастливи и игриви. bouquet

# 459
  • В къщурката на хълма на феите
Честит първи юни, малки и пораснали деца! Бъдете здрави! Днес е ден за сладолееед! Mr. Green

Една майка ми вика : Еее, какво толкова, нали мъже ще стават, трябва да се научат сами да се справят с конфликтите ?
чудя се, дали огромна част от хората не са минали през сериозна лоботомия .. подозирам, че ако някой от тия "мъже" стане причина, нейното отроче да се върне в сандък някой ден след училище, тогава едва ли ще е на такова мнение, нооо понеже същите тия хора неясно защо са на мнение, че "то лошото само на другите се случва, не и на нас" и си живеят като безсмъртни и като ги стигне, малеееее, малеее ..

# 460
  • Sydney
И тук ми идва на акъла, че Т.нар. Оценка за поведение по соц. Време не е била лишена от логика... тогава с противообществено поведение са били пращани в ТВУ, а сега....
Онзи ден едно дете пети-шести клас бягаше в двора и се спъна и падна върху едно момиченце от класа на Ема - еми, хора стана, вдигна я, прегърна я, извини й се хиляда пъти, пита я дали е добре, наистина ли е добре и после дойде още пет пъти да я провери дали е Ок... възпитание му е майката, има и много бял боклук (white trash), но с тях се разправят по др начин...

# 461
божееее, божеее .. единственото, което ми идва на ума е: къде е Австралия, къде й България ..

# 462
  • Sydney
Има-няма 18 хиляди км  Crazy

# 463
  • В сърцето на любимия човек
Честит празник!
Бъдете много здрави и усмихнати, а на децата пожелавам много весели игри и щастливо детство!

# 464
Има-няма 18 хиляди км  Crazy
пуууу няма нищо Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт