И аз с първото дете бях в небрано лозе и около 2 седмици след раждането ми трепна истинска искра колко го обичам
Но това е без значение тук. Факт е, че сте искали децата си, щом сте ги родили - нали? Въпроса винаги е майката колко си иска детето. Всичко друго е... без значение, освен ако не говорим за някаква крайна мизерия и т.н. 

Толкоз по повод колко и как може да настъпи и да се износи бременност след 35 или 40 години. Децата ми са здрави (слава Богу) - имам предвид генетичните заболявания. Не се чувствам нито стара, нито изхабена, тичам си по децата и си играя с тях, та уши пукам. Може би ако съм си го изживяла това "търчане" на младини, сега няма да ми се иска, но като не съм, не знам, може да съм се съхранила по някакъв начин за този момент. Дали има умора, предвид това, че няма кой да ми помага, има, да, но нито повече нито по-малко, отколкото когато на 20 не спях по цели нощи и не ядях по цели дни, учейки за изпити (и за да взема стипендия, защото парите не стигаха). Дали на 20 години щеше да ми е по-лесно, не, предвид, че и учех тогава, а и амбиции имах, които мнооого трудно бих заменила за гледане на деца, но пък имах баба, която щеше да помага. За връзката между стара майка и децата и - моята ме е родила на 23, никога не съм имала каквато и да е връзка с нея, сега си е жива и здрава, но грам не ми помага, напротив- мрази ме (да, да, мрази ме) и се дразни, че имам семейство и деца, единствената и функция в живота ми е да ми казва, че съм лоша майка (когато децата са болни са болни, щото аз съм некадърна майка (!?), че мъжа ми ще ме зареже (?!), последния път ме души и ми крещеше "ще умреш, ще умреш, ще умреш" и т.н. и т.н., но това е друга тема.... Така че майката или е майка... или я няма, възрастта е подробност от пейзажа. А колкото до това какво ще кажат другите.... това си е проблем на другите, не мой. Да се срамувам, че след 40 имам здраво и силно тяло, което може да зачене и износи здрави деца, няма причина
А и предпочитам да се сравнявам с жени като Холи Бери и Моника Белучи, които родиха втори деца на същите години, а не с момиченцата от Фокултето
Аз съм щастлива майка и горещо вярвам, че децата ми ще растат щастливи и ще израснат уверени в себе си, добри, отзивчиви и балансирани хора. А това дали и кога ще останат сираци - знае само Онзи горе... Препоръчани теми