Как да му помогна?

• 10 975
  • 103
  •   1
Отговори
# 75
Абе какви са тези драми, до колкото разбрах авторката е започнала връзка с тоя преди да скъса с предишншя. Какви предателства, какви глупости?

# 76
Ще да има други качества човекът, щом толкова бивши милеят.
Има...да. Отначало беше  идеален.Добър, мил, нежен, грижовен, търпелив, но с времето остана само ...май нищо не остана освен болката, която аз съм му причинила и за която плащам сега.

Ама ти сериозно си вярваш във вината си  Shocked
Виновна съм в едно, че съм го наранила, защото никой не заслужава да бъде наранен по какъвто и да е било начин.

# 77
  • Варна
В никакъв случай не искам да го изкарвам черната овца.

Никой не е черна овца. Просто този човек не се държи адекватно и трябва час по-скоро да се махнеш от него, за да не откачиш и ти.

Абе неадекватно,тоя си е насилник и престъпник в истинския смисъл на думата.Просто хваща все такива бели птици и никоя не е имала смелоста да пусне една жалба срещу него.

# 78
В никакъв случай не искам да го изкарвам черната овца.

Никой не е черна овца. Просто този човек не се държи адекватно и трябва час по-скоро да се махнеш от него, за да не откачиш и ти.
Това искам да разбере, че поведението му не е оправдателно, ако не успява да прости то по-добре да се разделим. Но всякаш говорим на различни езици.

# 79
  • Варна
Има...да. Отначало беше  идеален.Добър, мил, нежен, грижовен, търпелив, но с времето остана само ...май нищо не остана освен болката, която аз съм му причинила и за която плащам сега.

Ама ти сериозно си вярваш във вината си  Shocked
Виновна съм в едно, че съм го наранила, защото никой не заслужава да бъде наранен по какъвто и да е било начин.

И как си го наранила по-точно?

# 80

Защото беше в ролята на любовника.

# 81

Защото беше в ролята на любовника.
Но винаги на първо място. А пък и с бащата на детето живеехме на 1000 км. един от друг и исках отдавна да сложа краят ни, но позабавих доста.

# 82
  • Варна
А той като е толкова железен и принципен защо се е наврял в ролята на любовника?
По скоро трябва да искаш прошка от бившия си приятел,него си наранила,а не тоя откачалник.Ама как яко ти е промил мозъка,че сама не се усещаш.

# 83
Да, но вече не е в тази роля. Освен това, като се захваща човек с обвързани, трябва да допусне, че може би ще играе роля на любовник/любовница. Трябва да си направи сметката. Продължавам да не виждам никакво реално основание за вина. А и да допуснем, че си го наранила по някакъв начин, това пак не е причина да се държи с теб като с парцал.

# 84
Повечето разведени мъже и жени също са били наранени от партньора си, но не са тръгнали да го пребиват все пак  Crazy

# 85
Биел е предишни приятелки /без ревност/.
Бие те тебе ,с ревност ,защото ти е бил любовник когато  си била разделена с бащата на детето. Това на теб ти се вменява за вина,той е наранен.
Заплашва те с абсолютно всичко,каквото му дойде на акъла,включително ,че ще те убие. Ама ,той е много наранен.А ти ще си леко поумряла или полудяла от тормоз.

# 86
Здравейте на всички в този форум.
Скрит текст:
Прегледах голяма част от публикациите тук, но не намирам нищо което може да ми помогне, за това пиша нова тема. Разбира се, ако има вече такава то тогава, моля да ме извините. Ще бъда кратка, за да не изпадам в излишни подробности.
Имам приятел от близо две години в когото съм отключила ревността. Тази така коварна болест!Разбира се вината беше в мен! Вина която е осъзната и за която толкова много съжалявам. Преди да прекъсна предната си връзка започнах тази. (Да зная, че много от Вас биха казали, че съм глупачката в случая, но по стечение на обстоятелствата така се получи и дори аз самата бих го казала!).Както и да е....
Имахме много спорове, много извинения от моя страна, защото наистина съжалявах и осъзнавах колко болка съм му причинила, той реши да останем заедно и да се опитаме да поправим нещата. И от тук се започна.Нон - стоп обаждания, звънене на вайбъра да види къде се наимирам, преглеждане на телефона от А до Я, следене....до тук можех да го преживея, но освен това три шамара за глупости, няколко пъти скубане, и нон-стоп обиди! Няма как да ги напиша тук, защото са прекалено брутални.
Много го обичам, аз го докарах до това състояние и аз искам да го изкарам от него, но дали това е ВЪЗМОЖНО?!
Сигурно са ти го написали, ама .....
Не си виновна ти.Ревността "дреме" у ревнивите хора и всяка "искра" може да я събуди.Ти омже да си повода, но не си причината за ревността му.Причината се корени в неговото съзнание, в неговото самочувствие, в неговото минало.....
И не, не можеш да му помогнеш.Дори да сложиш бурка, девствен пояс и да се заключиш в къщи и да изхвърлиш ключа, той пак ще ревнува, дори от мислите ти.
"За кого мислиш сега?" .....
Не си струва, не си го причинявай.
Сама знаеш изхода, макар да не си готова за него.

Пиша това като ревнив човек, макар и не в такива мащаби.Ревността е малко като алкохолизма, до гроб.    Laughing

# 87
  • Варна
И след като никой човек не заслужава да бъде нараняван - по твои думи - защо позволяваш сега тоя изрод да наранява теб, че и детето ти, защото то не живее в нормална атмосфера и със сигурност страда по някакъв начин, та дори и само като свидетел? Защо? Нали никой не го заслужава? И престани с тия мантри "всеки заслужава шанс да се поправи, искам да му помогна"! Отвори си очите, НЕ можеш. А тоя специално и не заслужава. Нито шанс, нито помощ. Тоя заслужава една гьостерица и после да го закопаеш някъде по тъмно.

Искали си го бившите, леле. Имало и по-глупави значи...

# 88
  • София

За какъв шанс говориш,той е биел и предишните си приятелки,ти го знаеш и искаш да му дадеш шанс.Шанса му е даван със всяка нова връзка,която е съсипвал.Предишните му приятелки живи ли са?
Разбира се. Даже някой от тях все още си го търсят и си милеят, за него.

Тук вече ме изгуби.
Не знам защо си пуснала темата- дипломна работа ли пишеш, или някаква статистика гониш, но нямаш достатъчно ресурс да го направиш на ниво и да не подценяваш интелигентността на публиката.

# 89
absurT , ако не бях станала свидетел на една случка днес, тъкмо по сюжета на темата, сигурно и аз щях да мисля, че е измишльотина.....
Вървя си по улицата, зяпам по витрините и изведнъж чувам само на метър от мен "Ела тук, ма, кучкооо....къде си мислиш, че отиваш?!".
В първия момент почти подскочих, реших, че някой вика по мен.....обръщам се, някакъв младеж на двайсет и няколко гледа лошо, от очите му "летят мълнии", а към него плахо се приближава някакво слабичко девойче.Спира до него, той вдига ръка, замахва и залепва шамар....."Наистина ли си толкоз проста?" , при което аз бързо тръгвам, че да не вземат да набият и мене, като свидетел, де...    Laughing
Та, явно е нова мода в отношенията на младите...да се бъхтят за щяло и нещяло.МЪжът бие, жената гледа покорно в краката си и мълчи.

Общи условия

Активация на акаунт