Хърватия - Тема 2

• 66 476
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Не съм ги чувала за тези...

Как беше в Задар? Хареса ли ви? Повече от Загреб или...? Simple Smile
Нашите приятели продължиха към Ровин/Ровини или както се казва...после в Порич и някакъв фиорд там. Много са доволни.

# 661
  • Пловдив
Ако въпросът е към мен - това е за началото на юли и не знам още Simple Smile

# 662
  • Пловдив
Ако въпросът е към мен - това е за началото на юли и не знам още Simple Smile
уф Simple Smile мислих, че сега сте били...сори.

# 663
На мен Задар ми харесва повече от Загреб, но това е въпрос на вкус. Задар е от добре запазените укрепени далматински градове, със стара част на полуостров, оградена отвсякъде от море. Нощният живот е активен, през лятото се посещава от доста млади хора.
Загреб не е лош, подреден, чист, но си е типичен хабсбургски град - видял ли си един, видял си всичките. Освен това от Задар лесно може да се отиде на екскурзия с лодка до няколко от адриатическите острови, без да се налага допълнително придвижване по суша.

Миналата година почивахме на две места в Хърватия - на самия морски бряг във Велебит, национален парк Пъкленица, откъдето правихме лъчи до Задар, Паг, Нин и пр., и на остров Брач. Ние бяхме с кола, де. Но ако някой има нужда, мога да разкажа и покажа повече Simple Smile

Частният ни плаж във Велебит, излизаш от спалнята и влизаш в морето

Гледката от терасата в Брач

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 16:40 от Параход

# 664
  • Пловдив
Със сигурност е така...на мен ми се ходи по островите и крайбрежието.

# 665
  • София
Ако може да се съди по една вечерна разходка и 2-3 часа на следващия ден, Задар много ми хареса. Simple Smile За това кратко време видяхме само стария град и крайбрежната алея с морския орган. Но вечерта край морето беше прекрасна! Можех с часове да седя да слушам вълните. И както писа Параход, беше пълно с млади хора. Simple Smile
Скрит текст:
Там паркирахме около 20-30 минути преди края на платеното време, а най-краткия престой беше 1 час. С учудване прочетохме, че билетът важи за още 30-40 минути на следващия ден. Simple Smile Такова чудо не ми се беше случвало друг път. Joy

Ровин е прекрасен! Ако можете, отидете! Фиордът го видяхме само отвисоко. На едно място имаше наблюдателна площадка. Не бях особено впечатлена. Но може би ако се мине по вода с корабче ще е друго усещането.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 16:58 от Тaня67

# 666
Таня67, то и ние само стария град сме обикаляли. Помня, че паркирахме в уличките срещу Градски мост, а не на паркингите в началото на полуострова.

Много ми беше забавна катедралата Св. Донат, която е кръгла и това още повече я караше да ми звучи като Свети Донът Stuck Out Tongue

# 667
@Параход, супер снимки Simple Smile
понеже ми се връзваха по-добре полетите, направих следния маршрут - София -Задар /с Райън/, Задар-Загреб /с Фликсбус/ и Загреб-София /с Райън/. 3 нощувки, 4 пълни дни без ранни/късни полети.
Доста смело. В "Магеланци" пишат, че Раян няма да държат две линии до Хърватия едновременно. Защото няма наплив точно в тези самолети. Един вид.. когато има до Загреб, няма да има до Задар и обратно. От Раян всичко може да се очаква. Но.. да видим, все пак да сме оптимисти
мислих, че сега сте били...сори.
Да, нали все това обсъждаме, че отмениха полетите до Задар за април, май.. мисля, че и за юни. Аз също не летях. Полетът ми е преместен за юли. Да видим дали ще го има

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 21:03 от diziler

# 668
  • Пловдив
Или ще го има, или напротив.
Не е като да не мога да прежаля 16 евро за билет.
Но Райън пред Уиз са цвете и вярвам, че ще ги има полетите /поне за това лято/.
С пандемии и други простотии вече съм резистентна на този стрес.

# 669
Здравейте! След неуспех с търсачката, създаване на нова тема и пренасочване към тук, най-накрая попадам на правилното място. Simple Smile През юли с приятеля ми искаме да обиколим около 8-9 чисти дни (без пътя до Подгорица и от Загреб до София) Хърватска и Черна гора с КОЛА. С опцията тук там даже да си спим в нея, имаме условията, а маршрутът ни е толкова амбициозен, че ми е много трудно от тук да предвидя къде точно кога ще сме, че да спим на хотел. (Ще има и хотели, разбира се). Та искам преди всичко да ви попитам за следния маршрут дали е постижим за 10-11 дни с пътя, при това с опция за 1-2 денонощия някъде на Макарска ривиера.

София-Ниш-Подгорица-Будва-Котор-Дубровник-Тиват-Макарска ривиера-Сплит-Трогир-Задар-Плитвишки езера-Загреб-Ниш-София

Sweat Smile Scream Не ме замеряйте с камъни, моля! Smiley

# 670
Аз съм правила подобно за 9 дни, но през Сърбия, Босна, Хърватия, Черна гора, Албания и Македония. Бяхме с 6-7-годишно дете, през пролетната ваканция. На вас по магистралата в Хърватия и без деца ще ви е още по-лесно.
Мога да дам някои идеи, част от тези обекти обаче са безинтересни за мен (Ниш, Будва, Тиват), а други са драматично туристически през лятото (Дубровник, Макарска Ривиера, Плитвице). Юли ми се вижда тежко за паркиране на доста от местата. Поне на границата ще чакате на връщане, а не на отиване, тъй като турците сега се прибират.

# 671
София-Ниш-Подгорица-Будва-Котор-Дубровник-Тиват-Макарска ривиера-Сплит-Трогир-Задар-Плитвишки езера-Загреб-Ниш-София
Sweat Smile Scream Не ме замеряйте с камъни, моля! Smiley
Тиват е още в Черна гора. Тоест след Котор е добре Будва-Тиват-св. Стефан-Херцег Нови  (Не, че има какво да се види в Тиват).
След ферибота в Херцег Нови.... Цавтат-Млини-Дубровник и на север.

На отиване след Ниш имате Нови Пазар преди границата с Черна гора. После следват каньони, завои, много часове наред ляво-дясно-ляво-дясно. Аз повече този маршрут няма да повторя никога. Там падна и автобусът с дечицата в река Лим. Тия завои поне 6 часа.. са си изпитание. Затова - САМО със самолет до тези държави.  На връщане.. преди Ниш е Белград, минете през центъра, ако не сте го виждали.

# 672
После следват каньони, завои, много часове наред ляво-дясно-ляво-дясно. Аз повече този маршрут няма да повторя никога. Там падна и автобусът с дечицата в река Лим. Тия завои поне 6 часа.. са си изпитание. Затова - САМО със самолет до тези държави. 
Нищо му няма на пътя, на Балканите е пълно с такива. Трагичен инцидент - да, но какво общо имат завоите с това, че шофьорът е задрямал. И в България на много места са ставали и стават тежки ПТП-та.

# 673
  • някъде ... тук ...
Обаче пък са много красиви тия балкански пътища.
Щом сте гъвкави и подготвени с колата, винаги можете да промените нещо в маршрута, да смените целта или да спите, където решите, и без да е място от набелязаните.
На мнението на Параход съм за юли, ама ако не можете по друго време...

# 674
какво общо имат завоите с това, че шофьорът е задрямал.
Не, не, не.. нямах предвид това... Просто самият път е изпитание и за шофьора, и за този, който се вози.. лашкане наляво-надясно завой след завой, с часове. Води и до прилошаване, до гадене...
Между Айваджък и Айвълък в Турция е същата работа, качване нагоре в планината, нонстоп завои, после слизане... нонстоп завои. На много хора им става зле. Затова... след като съм го изживял.. занапред само по въздух Wink

Общи условия

Активация на акаунт