Хърватия - Тема 2

• 67 555
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Да обясня, ако не е станало ясно Simple Smile Колата ни е от летището до апартамента и след това за разходки до Трашкочан, Вараждин и Самобор. После другото семейство ще попътува и без нас...евент.към Сплит.
Няма да ходя из центъра с кола Simple Smile

# 556
  • Пловдив
Може ли пак аз? Simple Smile
Билетите за Пличвичките езера...на сайта пише, че мах.късно купуване е 2 дни преди посещението. Обаче не разбрах под определен брой ли са билетите? Т.е има ли вариант да се изкупят и да останем без? Ще изчакаме, заради времето евентуално.
За Трашкочан предполагам няма да има наплив.

# 557
  • някъде ... тук ...
Да не би да е само за онлайн купуване.
И двата пъти сме си купували на място, преди да влезем и не сме имали проблем. Толкова огромен парк, не ми се вярва да свършат билетите.
Или пък да е свързано с ковид.

# 558
  • Пловдив
Ами знам ли...
И аз като теб мисля..ще си изчакаме  пък до тогава се надявам да е свършил ковида Simple Smile

# 559
Може ли пак аз? Simple Smile
Билетите за Пличвичките езера...на сайта пише, че мах.късно купуване е 2 дни преди посещението. Обаче не разбрах под определен брой ли са билетите? Т.е има ли вариант да се изкупят и да останем без? Ще изчакаме, заради времето евентуално.
Няяяяма такова нещо. Плитвичките езера са разположени на огромно количество горски площи, могат да влизат хиляди хора и да се разхождат цял ден. Аз никакви билети не бях взимал предварително. Взех автобуса в 9.30 от автогарата като билет си купих 10 мин. по-рано. Към 12.00 ч вече бях при езерата. Опашката пред касата беше километрична, докъм 13.00 ч чаках 1 час на слънце (в средатата на август, беше 36 градуса, а в Сицилия отбелязаха рекорд в същия ден, 49 градуса) и така... нямаше сянка. Вече бях в собствен сос когато стигнах до касата. Билетите са по 33 евро (обърнати в куни), като може да се плати и с карта, и кеш. Има по-ниски тарифи за деца и за вход след 16.00 ч. Но тогава няма време за обиколки, последните автобуси закъм Загреб са в 19.30, мисля.  Аз взех автобуса в 19.00 като билет за него купих още при пристигането на обед, защото местата са кът.

Що се отнася до влизането вътре, има 4 вида маршрути: За 1-2 часа, за 3-4 часа, за 4-5 часа и за 5-6 часа. Това са маршрути ABCD, на всяка пътека и всяко разклонение има кабели спрямо вашия маршрут, супер мега лесно е, няма изгубване!

p.s. Забравих да кажа, че има и 3 различни входа за езерата... ако се спре километър-два по-нагоре, има друг вход с друга каса.  А вътре, от пътеките се вижда как оградата е пробита на мното места и директно се вижда шосето отвън и колите как си минават, та сигурно има и тарикати, които влизат оттам без да платят входа от 250 куни.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 23:46 от diziler

# 560
  • София
И ние купихме билети на касата. Нямаше опашки - 30 юни 2021 г. Има разлика в цената на билетите през различните месеци. Юли и август са най-скъпи. Вече не си спомням много подробности, но май автобусите(влакчетата) и корабчетата в парка спираха да работят доста рано. А разстоянията са наистина големи и е добре да се използват.

# 561
  • някъде ... тук ...
Ние сме ходили през април и през май, през няколко години. През април долната част беше във вода и пътеките не работеха, пишеше си го и в сайта им.
Не знам кога ще ходите, но провери в сайта им.
Ние сме от ранно ставащите и първия път бяхме в 8 сутринта пред горните каси - ни опашка имаше, ни чакане Crazy Разглеждахме на спокойствие, движейки се надолу и чак като стигнахме почти до големия водопад, ни пресрещнаха тълпите, изсипващи се с автобуси, движейки се в обратна посока.

# 562
  • Пловдив
Благодаря ви!
Ще сме там 21-24май...живот и здраве!

# 563
  • София
Здравейте! Как стои въпросът с плащането с карта? Не обичам да си купувам валута като пътувам и се чудя дали ще е проблем да разчитам на плащане с карта.

# 564
  • Sofia
При нас навсякъде можеше да се плаща с карта. Накрая трябваше да похарчим "насила" малкото куни, с които разполагахме, че да не ги връщаме в България. Simple Smile

# 565
  • Пловдив
И аз щях да питам дали куни или евро? Simple Smile

# 566
Куни, но последно бях там 2020. Еврото ще го приемат догодина.

# 567
Абсолютно навсякъде може да се плаща с карта, дори сметки за стотинки. Вземете си 50-100 лева в куни, ей тъй да има.

# 568
  • Пловдив
Благодаря!
Нямам търпение вече Simple Smile

# 569
  • София
Здравейте! Как стои въпросът с плащането с карта? Не обичам да си купувам валута като пътувам и се чудя дали ще е проблем да разчитам на плащане с карта.
Няма разлика с положението у нас. Ако искаш да си купиш напитка от някое мини магазинче или дюнер/скара/бюрек от павилиона, със сигурност не приемат карти. Wink Казвам го, защото едната вечер за малко не останахме гладни. Търсихме банкомат в 22-23 часа. Simple Smile Все пак на повечето места се плаща с карта.

И пак да кажа за банкоматите - на туристическите места са с големи комисионни, но все пак изписва колко ще вземе и можеш да откажеш транзакцията. В нормалните жилищни квартали повечето банкомати нямат комисионни.

Общи условия

Активация на акаунт