МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 98 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Домашна хлебопекарна и хляб с квас са леко несъвместими понятия. Приготвянето е времеемко и няма машина, която да го може. Поне на нашия пазар не съм виждал такава. Иначе всички машини по време на второто месене дават сигнал за добавяне на ядки и семена, но това означава, че трябва да се наглежда, докато не се чуе сигнала. Има и такива с контейнерчета за добавките, но са в друга ценова категория. Като вариант, когато са само семена, може да се поставят и в началото на месенето заедно с другите продукти. Сигналът е по-скоро за ползване при употреба на неща като сушени плодове, шоколад и продукти, които могат да се "загубят" в тестото ако се месят още от началото на програмата. Смятам, че една лидълска хлебопекарна ще ви свърши работа като първа машина.

# 91
Последно си купих за 79 лв, с безплатна доставка, иноксова хлебопекарна с много хубав програматор от Емаг, супер работа ми върши и пече чудесен хляб, с голямо казанче, малко по широко от традиционните казанчета. Горение са излишно скъпи и не правят кой знае колко хубав хляб. Семките винаги си ги добавям в началото.

# 92
Имам същата на Горение. Досега не съм получавала хляб с цвят и коричка, като показания на снимката. И няма как да получа. Най-често остава бледа коричката, макар и изпечена, а ако имам късмета да опре в капака, даже остава тестена отгоре.

# 93
  • Буркина Фасо
Включвам се и аз, защото намислих да купя хлебопекарна. Мъжът ми е харесал тази: http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1200bk/347045, и аз, всъщност, нямам нищо против, но, все пак бих искала да се допитам до притежателките на това уредче, дали са доволни?
само да допълня - вероятно има и притежатели както и хлебари в тази тема Simple Smile
посочената от теб машина има една добра опция според мен - да си програмираш сама 1 програма. това е 12-та, която всъщност е безглутеновата. ако намериш по-евтина машина с възможност за програмиране я купи.
с поставянето на семките внимавай. може да ти надраскат покритието на казанчето ако са поставени в самото начало на програмата. за това ако нямаш "сигнал за поставяне на семената" може да го направиш към края на месенето. при положение , че си програмираш сама програмата лесно може да разбереш кога е този край. така ще получиш семки вътре в тестото. ако искаш да са отгоре върху коричката се процедира по друг начин.  разбира се семки може да се сложат и в самото начало на програмата , но няма смисъл да се въртят при цялото месене. ти избираш. Simple Smile

# 94
Мога да предложа тази
https://zora.bg/product/cbm-6566
Програмите са 15  а не както е дадено в характеристиките 12 и има опция която да си програмираш сам 1 програма.Имам я същата.

# 95
  • Буркина Фасо
броят на програмите според мен не е критерии.
след първоначалната еуфория от новата покупка всичко се свежда до употребата на 3-4 програми.
мощността, гаранцията и възможността за покупка на консуматив (казанче,бъркалка) са водещи според мен.

# 96
Много точно казано,така е при всеки един уред-пералня,миялна,фурна,не се използват повече от 3 програми.И за мен най-важна е мощността,особено за пекарната,изпича много добре и отгоре хляба е с препечена коричка,не е глетав и недоизпечен.Др.полезна програма е безглутеновата.

# 97
Благодаря за отговорите.
Домашна хлебопекарна и хляб с квас са леко несъвместими понятия.
Така ли? Не знаех, сега ще знам, благодаря за информацията. И ще потърся да почета за Лидълската хлебопекарна. Дали тя прави хубава коричка?
Последно си купих за 79 лв, с безплатна доставка, иноксова хлебопекарна с много хубав програматор от Емаг, супер работа ми върши и пече чудесен хляб, с голямо казанче, малко по широко от традиционните казанчета. Горение са излишно скъпи и не правят кой знае колко хубав хляб. Семките винаги си ги добавям в началото.
Коя е тя? Цената й е хубава. Може ли линк или марка и модел да ги видя?
Ето,този модел е по-добър,прави по-голям грамаж хляб и машината е по-мощна-850W.Малко по-скъпа е:
http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1600wg/565724
Благодаря, ще я погледна.
Имам същата на Горение. Досега не съм получавала хляб с цвят и коричка, като показания на снимката. И няма как да получа. Най-често остава бледа коричката, макар и изпечена, а ако имам късмета да опре в капака, даже остава тестена отгоре.
ЕЕЕх... ММ много обича хляб с хубаво препечена коричка Sad За мен няма значение по-принцип, само да има хляб, който да мога да ям без последствия. Благодаря за споделеното, може би трябва да разгледам други модели.Тъкмо чета за това, че е хубаво било хлебопекарна да има два реотана - горен и долен, и, доколкото разбрах, този модел има един реотан само? Някъде прочетох, че влияело на това, дали ще бъде препечен или ще остава светъл. А къде се информирате, колко реотана имат машинките? Да си призная, не съм разглеждала чак толкова задълбочено другите модели.
само да допълня - вероятно има и притежатели както и хлебари в тази тема Simple Smile
посочената от теб машина има една добра опция според мен - да си програмираш сама 1 програма. това е 12-та, която всъщност е безглутеновата. ако намериш по-евтина машина с възможност за програмиране я купи.
с поставянето на семките внимавай. може да ти надраскат покритието на казанчето ако са поставени в самото начало на програмата. за това ако нямаш "сигнал за поставяне на семената" може да го направиш към края на месенето. при положение , че си програмираш сама програмата лесно може да разбереш кога е този край. така ще получиш семки вътре в тестото. ако искаш да са отгоре върху коричката се процедира по друг начин.  разбира се семки може да се сложат и в самото начало на програмата , но няма смисъл да се въртят при цялото месене. ти избираш. Simple Smile

Много се извинявам, не беше умишлено да пропусна да спомена притежателите. Понеже тъкмо чета, че в този модел на Горение, посочен от мен, не се получава коричка, и се замислих да поогледам за другите модели, които, евентуално, би правили такава. Ще знам и да не поставям семките в началото на месене. А как се процедира, за да останат семките по коричката? И ще си отбележа, че да търся машинката със възможност за програмиране. Благодаря за насоките.
 Общо взето, ще трябва да разгледам внимателно и другите модели. Ще ми се хлябът да има хубава коричка, съответно трябва да търся по-голяма мощност? Или това с реотаните важи за коричката? Явно трябва да има и възможност за програмиране. Благодаря за споделената информация и линковете, ще разглеждам.

# 98
Ето линк, само дето гледам цената че е променена на 110 лв Sad

https://www.emag.bg/hlebopekarna-star-light-12-programi-900-gr-i … 00w/pd/DYWHH2BBM/

За хляб с хрупкава коричка можем да си мечтаем само ако го печем в конвектомат или по една техника да пръскаме вода във фурната и товеднага след като го опечем, после всеки хляб си омеква. Тъй че от хлебопекарна хрупкава горна коричка няма как да се получи такава каквато си представяме. Особено пък хляба в Лидъл , Била, дето го пекат в конвектомати , за съжаление де, голяма е играчка не винаги се получава.

# 99
В моята пекарна хляба получава препечена и много хрупкава коричка навсякъде, която се запазва след изваждане. Ето го модела.

# 100
С показаното по-напред Горение не се получава коричка само отгоре. Отдолу и отстрани си има, изпича се добре.

# 101
  • София
В моята пекарна хляба получава препечена и много хрупкава коричка навсякъде, която се запазва след изваждане. Ето го модела.

Че не е точно както го описваш е почти ясно, но със сигурност е по-добре от машините с прозорче на капака и особено от по-евтините модели с ОГРОМНО прозорче на капака. Само дето и цената на твоята машина е по три сравнена с лидълската:smiley:SmileySmiley

# 102
  • Буркина Фасо
Много се извинявам, не беше умишлено да пропусна да спомена притежателите. Понеже тъкмо чета, че в този модел на Горение, посочен от мен, не се получава коричка, и се замислих да поогледам за другите модели, които, евентуално, би правили такава. Ще знам и да не поставям семките в началото на месене. А как се процедира, за да останат семките по коричката? И ще си отбележа, че да търся машинката със възможност за програмиране. Благодаря за насоките.
 Общо взето, ще трябва да разгледам внимателно и другите модели. Ще ми се хлябът да има хубава коричка, съответно трябва да търся по-голяма мощност? Или това с реотаните важи за коричката? Явно трябва да има и възможност за програмиране. Благодаря за споделената информация и линковете, ще разглеждам.
критерийте за коричка са различни при различните хора. един и същ хляб за едни е препечен ,а за други е съвсем нормален. друго - няколко машини от  един и същ модел хлебопекарна може да правят различни корички с еднакви съставки. причината според мен е терморегулатора. при едни машини е притегнат към казанчето, а при други - малко отдалечен.  така се получава различно време за печене. това не е болка за умиране и може да се регулира.
машините с 2 реотана са тези , които имат казанчета за  багети (на 2 нива). на пазара ни съм виждал 1-2 модела от тези уреди.
мощността при машините не се изразява с по-мощен реотан. тази мощност е общата консумация на електричество , която машината използва (ел.двигател+реотан). машините с 2 бъркалки трябва да бъдат по-мощни от тези с 1.
според мен първо прецени какво количество хляб дневно консумирате. оттам ще се ориентираш машина с 1 или с 2 бъркалки да купиш. вземи най-евтината машина. така докато се научиш да правиш хубав (според теб) хляб ще си правиш изводи и ще знаеш занапред каква машина ще ти е необходима.
каквото и да си говорим едно е ясно за мен - всичко се прави в Китай и се сглобява в друга държава.
ако търсиш визия като купешкия хляб в хлебопекарната не се получава. той се пече във фурни, с горещ въздух, горен/долен реотан, овлажняване на тестото при печене и разбира се някои "екстри" в тестото.

# 103
  • София
...
критерийте за коричка са различни при различните хора. ....  

Извинявай приятел ама червения цвят ми вади буквално очите. Какъв ти е проблема да пишеш нормално като останалите хора?

# 104

Че не е точно както го описваш е почти ясно, но със сигурност е по-добре от машините с прозорче на капака и особено от по-евтините модели с ОГРОМНО прозорче на капака. Само дето и цената на твоята машина е по три сравнена с лидълската:smiley:SmileySmiley

Мунчо, коричката отгоре е по-тънка, но е добре препечена и хрупкава, ако това имаш предвид.

Общи условия

Активация на акаунт